snel zoeken

Land

Activiteit

Hoe lang

Vertrekmaand


snel zoeken
 

Activity International

Brammelerstraat 15
7511 JG Enschede
T 053 - 483 10 40
info@activityinternational.nl
Home  > Nieuws
 > Buitenlandmogelijkheden vanaf 16 jaar!

13/02/2017

nieuw-zeeland springbank-high-schoolRegelmatig wordt ons gevraagd vanaf welke leeftijd je vrijwilligerswerk - of iets anders in het buitenland- kunt doen. Nou, dat kan al vanaf 16 jaar! Dat is goed nieuws voor alle schoolverlaters die vroeg vakantie hebben of nog geen zin hebben om aan een vervolgopelding te beginnen. We hebben een aantal projecten geselecteerd die geschikt zijn voor voor 16-jarigen (of ouder). Dat heeft te maken met de werkzaamheden, met de voorkennis en/of ervaring die je moet hebben voor sommige projecten of met de voorwaarden van onze partnerorganisaties in het buitenland. Voor alle 16- en 17- jarigen geldt dat er door de ouders/verzorgers een verklaring moet worden ingevuld (parental consent).

We hebben alle mogelijkheden die voor 16-jarigen (en ouder) geschikt zijn even voor je op een rijtje gezet. Er zit vast wel iets bij dat voldoet aan jouw dromen!

 

* Highschool/Summerschool Nieuw-Zeeland, Engeland en Amerika
Spannend is het zeker, om zo maar een tijdje naar het buitenland te gaan. Maar leuk is het ook! Super leuk zelfs! Zie je jezelf al lopen in Auckland, Bay of Islands, Miami of Washington? Met je schoolboeken onder je arm op weg naar je Spanish lessons of je college Drama? Tussen de middag lunchen in de kantine met je nieuwe vrienden, s' middags surfles of meetrainen met het baseball- of hockeyteam, 's avonds huiswerk maken en in de weekenden leuke dingen doen met je gastfamilie of met je nieuwe internationale vrienden. Dat kan allemaal als je een tijdje op gaat studeren aan een High School. Of - als je niet veel tijd hebt - op een Summer School!


Zuid-Afrika (Kaapstad Special)
De Kaapstad Special is een combinatie van vrijwilligerswerk en reizen. Een prima combi toch! De eerste weken begin je met vrijwilligerswerk, daarna ga je in een week tijd alle highlights van Kaapstad en de Garden Route zien en beleven. De projecten in Kaapstad kunnen hulp erg goed gebruiken; van meehelpen lesgeven in de townships, sportprojecten tot opvang voor kinderen na schooltijd!


* Swaziland/Mozambique/Zuid-Afrika - Safari en vrijwilligerswerk (Kruger to Coast)
Van het Krugerpark tot aan de parelwitte stranden van Mozambique, met Swaziland als thuisbasis. In 4, 6 of 8 weken tijd maak je kennis met veel wildlife, cultuur, vrijwilligerswerk en strand. Op safari met nachtelijke gamesdrives en bushwalks in het Krugerpark, meehelpen in een weeshuis, een tocht door het prachtige Swaziland, snorkelen met walvishaaien in de Indische oceaan en uitrusten op de witte palmboomstranden van Mozambique. Klinkt goed! Deze combinatie van vrijwilligerswerk en safari laat het je allemaal meemaken. 

 
* Zuid-Afrika - Monkey Rehabilitation Center
Het Monkey Rehab project is door de Zuid-Afrikaanse overheid officieel uitgeroepen tot 'Vervet Monkey Specialist'. Het centrum is gespecialiseerd in de opvang van weesaapjes, gewonde apen of apen die te lang bij mensen hebben gewoond (die 'vermenselijkt' zijn).


 *Zuid-Afrika - Big Cat, Elephant, Rhino Research & Conservation Project
Je kunt het Greater Kruger area meehelpen met het doen van onderzoek naar de verschillende diersoorten (Big 5 en meer) die hier voorkomen. Het doel van het onderzoek is (simpel gezegd) om te kijken hoe de aanwezige dieren leven en of ze met z'n allen kunnen overleven in dit gebied zonder dat de oorspronkelijk natuur verloren gaat en zonder dat zij zelf als diersoort ten ondergaan. 

  
* Centraal Thailand - vrijwilligerswerk (diverse projecten)
In Singburi kun je deelnemen aan een uniek vrijwilligersprogramma waarbij je intensief kennismaakt met de mensen, cultuur en natuur van Thailand. Vrijwilligerswerk kun je vanaf 3 weken doen (met een 2-weekse oriëntatie). Het is ook mogelijk om alleen de oriëntatie te boeken of langer vrijwilligerswerk te boeken. Je kunt meehelpen op scholen, in weeshuizen maar ook in een bouwproject zijn vrijwilligers nodig, evenals op het olifantenproject!


* Bali - Combi cultuur en lesgeven
Een hele week kennismaken met de Balinese cultuur...eigenlijk wel heel erg leuk! Eerst een weekje kennismaken met de Balinese cultuur en dan aan de slag op een van de scholen in Ubud en naaste omgeving. Je wordt ingezet als (assistent) leraar op een school of bij een educatief project. In schoolvakanties zijn er ook educatieve kampen. Heb je niet veel tijd maar wil je toch graag het beste wat Bali te bieden heeft combineren? Dan is de Bali Experience iets voor jou: 3 weken vol met cultuur, vrijwilligerswerk en avontuur!


* Sri Lanka - Cultuur en vrijwilligerswerk Colombo
Er zijn verschillende projecten waar je kunt helpen. Je kunt voor vertrek zelf kiezen welk project je het meeste aanspreekt. Er zijn projecten op het gebied van spotcoaching, lesgeven, women empowerment en kinderopvang. Na aankomst begint de 2-daagse introductie. Tijdens deze 2 dagen word je een beetje wegwijs gemaakt in de omgeving, maak je kennis met de Sri Lankaanse cultuur, word je voorbereid op het vrijwilligerswerk, leer je dingen over bijvoorbeeld veiligheid en ga je op bezoek bij een lokale markt. In de 2e week staat er nog een kookworkshop en een Kandyan Dance class op het programma.


* Peru - vrijwilligerswerk (diverse projecten)
Er zijn verschillende vrijwilligersprojecten op sociaal, medisch of educatief gebied. Ook zijn er mogelijkheden in het toerisme of in de culturele sector. Voorafgaand aan het vrijwilligerswerk volg je eerst een cursus Spaans. * Nepal - vrijwilligerswerk (diverse projecten)
In Nepal leeft ruim 40% van de bevolking onder de armoedegrens. Veel kinderen ontberen goed onderwijs of goede verzorging. Als vrijwilliger kun je aan de lsag op schooltjes of helpen in weeshuizen/kindertehuizen. Veel van deze kinderen hebben geen ouders meer of ouders die niet in staat zijn om hun kinderen fatsoenlijk op te laten groeten. Maar je kunt je als vrijwilliger ook gaan inzetten voor de oudere mensen in Nepal of meehelpen in communityprojecten. Dit alles speelt zich af in en rond de hoofdstad Katmandu.

 

* India - vrijwilligerswerk (diverse projecten) 
Je moet er absoluut van houden: de drukte, het lawaai, de geuren, de kleuren, oftewel de chaos die India heet. Een boeiend en veelzijdig land waar al je zintuigen constant op scherp staan. India is ook een land met grote verschillen tussen arm en rijk. Als vrijwilliger vertrek je naar de hoogtes van de Himalaya of naar de 'roze stad' Jaipur. Je maakt kennis met de vele culturen, landschappen, klimaten, religies en gewoonten van het land. Je ontdekt fascinerende oorden met een prachtige mix van tempels en paleizen, mensen in felgekleurde gewaden, loslopende koeien en marktjes met heerlijk ruikende curries. India, here I come!

 

au pair australie iris brugge


 

We gebruiken cookies voor het laten functioneren van de site en om statistieken in te zien om de site te verbeteren.
Bekijk onze cookie beleid en gebruik. Als u onze site gebruikt, gaan wij ervan uit dat u akkoord bent met onze voorwaarden.
Ik ga akkoord