singular.php
App ons
Gratis magazine aanvragen
Mail ons
Afspraak maken
Aanmelden nieuwsbrief

Over ons

Hallo wij zijn Activity International

Even voorstellen: wij zijn het team van Activity International. Zonder uitzondering allemaal enthousiaste wereldreizigers. We weten uit ervaring hoe leuk, uitdagend, spannend, interessant en gaaf een verre reis kan zijn. Je kunt bij ons terecht met al je vragen en we helpen je graag met al je voorbereidingen op jouw buitenlandavontuur. Dat doen we iedere dag met veel plezier! Maar ook als je op reis bent zijn wij er voor je want we vinden het belangrijk dat je met een goed gevoel vertrekt en met de wetenschap dat je altijd iemand hebt om op terug te vallen. Een mooie buitenlandervaring gunnen we jou ook. Niet voor niets is ons motto: Follow your dreams!

Benieuwd wie wij zijn?

Geschiedenis van Activity International

Activity International is in 1988 in Groningen opgericht. In eerste instantie als au-pair organisatie. Je kunt je bijna niet voorstellen dat werken als au pair, samen met druivenplukken in Frankrijk, bijna de enige mogelijkheid was om een langere tijd in het buitenland te verblijven. Maar kon het aanbod al snel worden uitgebreid naar werkvakanties (Australië), vrijwilligerswerk en summercamp. Meer recent zijn daar wildlife- en natuurprojecten en een high school programma toegevoegd. Nog meer mogelijkheden om een land te ontdekken en echt onderdeel te zijn van een andere cultuur.

Sinds de verhuizing van Groningen naar Enschede in 2005 is er veel veranderd. Niet aan ons enthousiasme en de mogelijkheden, wel aan de manier van communiceren. Geen post en faxen maar mail en WhatsApp. Vol energie zijn we aan de slag gegaan moet een overzichtelijke website waar onze passie goed wordt verwoord en weergegeven. Aanvullende publiceren we een Magazine en organiseren we informatiebijeenkomsten. Allemaal met als doel om zoveel mogelijk mensen enthousiast te maken over een buitenland avontuur. En dat lukt!

Ondertussen zijn we een van de oudste organisaties in Nederland die werken en reizen combineert. De afgelopen jaren hebben we al meer dan 20.000 deelnemers de kans gegeven om internationale ervaring op te doen. Activity International is vandaag de dag een van de grootste en bekendste uitwisselingsorganisaties in Nederland met o.a. een focus op een reis tijdens een tussenjaar.

Onze missie

Het team van Activity International heeft als doel mensen een unieke ervaring in het buitenland te bieden, al dan niet gecombineerd met het leveren van een maatschappelijke bijdrage. Met onze programma’s willen we zoveel mogelijk deelnemers in contact brengen met andere culturen. Omdat we hen een onvergetelijke ervaring willen bezorgen, maar ook om een bijdrage te leveren aan een wereld waarin mensen meer begrip voor elkaar hebben.

Om dit te bereiken hebben we een veelzijdig aanbod van mogelijkheden wereldwijd. Onze programma’s bieden zekerheid, kwaliteit en gemak, terwijl we zo veel mogelijk rekening houden met de flexibiliteit en vrijheid van de individueel ingestelde reiziger. Onze organisatie kenmerkt zich door haar persoonlijke en informele benadering, met veel aandacht voor service en begeleiding, ervaring en deskundigheid. Wij kunnen dit niet alleen. Daarom werken in al onze bestemmingen samen met lokale organisaties die je tijdens je reis begeleiden en helpen.

Daarnaast vinden we het belangrijk dat je met een vertrouwd gevoel een reis bij ons kunt boeken. Daarom zijn we aangesloten bij een Garantiefond Reizen en bij het Calamiteitenfonds Reizen.

Ons ontmoeten?

Maak dan gerust een afspraak! Je kan ons natuurlijk mailen, bellen of appen. Maar waarom kom je niet eens langs in Enschede voor een kopje koffie en een persoonlijk gesprek. Vinden we leuk!

#followyourdreams