single-travel_stories.php
App ons
Gratis magazine aanvragen
Mail ons
Afspraak maken
Aanmelden nieuwsbrief

Monkey rehab: onvergetelijk! - Elien

Vorige week kregen we een evaluatie van Elien binnen die als vrijwilliger bij het Monkey Rehab Centre in Zuid-Afrika gewerkt. Er stonden alleen maar hoge cijfers en dikke vette uitroeptekens op. Heerlijk om te lezen: zo veel enthousiasme en vrolijkheid. Daar wilden we natuurlijk meer van weten. Dus een mailtje gestuurd of ze een kort reisverslag wilde schrijven met een paar fotootjes misschien? En kijk nou eens naar wat we hebben gekregen. Te leuk gewoon! Dankjewel Elien dat je de moeite hebt genomen om ons mee te laten genieten met je reis!

Monkey Rehab: onvergetelijk!

“Ik ben in juli een maand naar het Monkey rehabillitation centre in Zuid-Afrika geweest en het was echt geweldig!  De band die je krijgt met de mensen en apen is zo hecht! Bob (de eigenaar) zegt het vanaf dag 1: We are one big family. En dat is echt zo!

Elien bij Monkey Rehab 2

Je dag begint om 6:45uur, dan verzamelen we. Dan heb je van 7:00 tot 9:00 de eerste taak. Dit is meestal schoonmaken of het eten klaarmaken en de ezels, ganzen en struisvogels voeren. Dan heb je van 9:00 tot 10:00 ontbijt. Je mag zodra je klaar bent met eten zelf weten wat je doet, wij gingen eigenlijk altijd bij de baby’s zitten en met ze knuffelen of spelen. Dan van 10:00 tot 12:00 word je met je groep ingedeeld en moet je 2 taken doen. Dat kan van alles zijn. Dan van 12:00 tot 13:00 ga je of met de baby’s wandelen naar het meer en daar blijf je dan een uurtje. Of je gaat bij de al wat grotere apen zitten. Dat wisselt per dag. Na de lunch van 13:00 tot 14:00 heb je tot 16:00uur nog middag taken, meestal minder zwaar, en na 16:00 mag je zelf weten wat je doet. De meesten gaan weer bij de apen zitten, maar je kan ook naar de kamer gaan en als je geluk hebt een warme douche pakken voordat iedereen komt douchen. 🙂

Elien bij Monkey Rehab 8

Vanaf 16:00 gaat de wifi aan (meestal al eerder) en kan je in de Hide (een bijgebouw) zitten en je social media updaten. Om 18:00 is er avondeten met iedere avond een verhaal van Bob over wat hij heeft meegemaakt. Na het eten mag je tot 20:30 daar blijven en dan gaat iedereen naar de dorms. Waar we bijna iedere avond een groot kampvuur maakten en een gezellige tijd hadden. Het was een onvergetelijke tijd en ik weet 100% zeker dat ik nog een keer terug ga! 

Tip: Neem een zaklamp mee!! Er zijn niet overal lampen en je moet wel goed kunnen zien waar je loopt in verband met slangen, nijlpaarden, spinnen…”(Iewhh  Elien!)

Elien bij Monkey Rehab 4

#followyourdreams