single-product.php
App ons
Gratis magazine aanvragen
Mail ons
Afspraak maken
Aanmelden nieuwsbrief
Highschool USA Exchange Program

Wil jij naar een highschool in Amerika?

Amerika is de nummer 1 bestemming als het om highschool gaat. En dat is niet zo gek, want Amerika is toch wel echt hèt land van de onbegrensde mogelijkheden en staat bekend om ‘the American way of life’. Maar het is natuurlijk ook spannend om zo maar een tijdje naar een highschool in Amerika te gaan. Een leerzaam. Maar het is vooral leuk, superleuk zelfs! Zie je jezelf al lopen in Miami of New York? Of even chillen op Santa Monica Boulevard in Los Angeles? En natuurlijk is het super tof om bij een Amerikaans gastgezin te wonen tijdens je highschool USA tijd. Je viert alle Amerikaanse feestdagen met je gezin; van Halloween tot Thanksgiving. Ervaar 'the American way of life' en ontdek waarom dit het land van No Limits is!

Zo’n buitenlandavontuur staat natuurlijk prima op je CV en je Engels zal met sprongen vooruit gaan. Met je schoolboeken onder je arm op weg naar je Spanish lessons of je college Drama? Tussen de middag lunchen in de kantine met je nieuwe vrienden, s' middags meetrainen met het baseball- of hockeyteam, 's avonds huiswerk maken en in de weekenden leuke dingen doen met je gastfamilie of met je nieuwe internationale vrienden. Sounds good to us!  Highschool USA is een perfecte reis om tijdens je middelbare school of tijdens je tussenjaar te doen.

Met highschool USA heb je een super toffe tijd in Amerika!

Naast het feit dat het een ontzettend toffe tijd zal zijn, heeft het ook nog eens een heleboel voordelen voor de lange termijn! Wat denk je van je talenkennis? Je leert de taal vloeiend spreken, iets waar je je hele leven profijt van zult hebben. Daarnaast zul je - zeker weten -een grote stap maken in je persoonlijke ontwikkeling. Want een paar maanden buitenland op je CV staat voor: zelfstandigheid, flexibiliteit, initiatief durven tonen, lef hebben, tolerant kunnen zijn, aanpassingsvermogen hebben, uitdagingen aankunnen...Het zijn allemaal dingen die je tijdens je buitenlandavontuur gaat tegenkomen en leren. En die later in je leven goed van pas zullen komen. So what are you waiting for? Let's make some highschool USA memories!

Highschool USA Exchange program in het kort

 • 15 tot 18,5 jaar.
 • 5 of 10 maanden mogelijk op een superleuke highschool in Amerika.
 • Startmaand: augustus
 • Ook mogelijk als je eindexamen VMBO of HAVO hebt gedaan!
 • Je kunt kiezen naar welke staat in Amerika je wilt gaan (zijn extra kosten aan verbonden)
 • Lees hier het reisverhaal van Jemima,het reisverhaal van Kirsten en het  reisverhaal van Marijn.
0.00

High School Exchange USA

Kies jouw optie

Kom naar een infodag!
Wat ga je doen?

Ben je op zoek naar een typisch Amerikaanse High School? Dan ben je bij High School Exchange aan het juiste adres. De scholen zijn vaak groot, waardoor je kunt kiezen uit vele clubjes, sporten en schoolvakken. Er zijn veel faciliteiten aanwezig voor buitenschoolse activiteiten, zoals muzieklokalen, sportvelden, squash- en tennisbanen, zwembaden, theaters en ga zo maar door. Je wordt meestal met een Amerikaanse schoolbus naar school gebracht, zoals je vast wel kent uit Amerikaanse high school films.Met dit High School programma kun je bij gastgezinnen door heel de Verenigde Staten geplaatst worden. Van New York, Los Angeles tot een kleine stad in Georgia. Met 2 honden, 3 katten of geen huisdieren. Met 1 of meerdere nieuwe “brothers” en “sisters”. Het huis van je Amerikaanse gastfamilie word je nieuwe huis. En met hen vier je alle Amerikaanse feestdagen zoals Thanksgiving, Halloween en ga je in de weekenden met hen op pad. Je nieuwe gastgezin vindt het leuk om internationale scholieren een kijkje in hun Amerikaanse leven te geven. Hoe cool is dat? Wil je heel graag in een bepaalde staat van Amerika geplaatst worden? Dat kan via onze “State Request”. Hier zijn wel kosten aan verbonden. Onze Amerikaanse partnerorganisatie gaat dan heel gericht voor je op zoek naar een school en leuk gastgezin in de staat waar je graag heen wilt.

En overdag ga je natuurlijk naar je nieuwe High School! Hier ga je vakken doen die je in Nederland niet kunt doen en meld je je aan bij de “clubjes” en de sporten op school. Wie weet doe jij straks “Film making”, “drama classes”, “cheerleading” of “American football”. It is up to you!

Highschool Amerika Marijn in California 2

Ander schoolsysteem in the USA

Het schoolsysteem in Amerika is heel anders dan je hier gewend bent. Het onderwijs wordt per staat geregeld en er is niet zoiets als een landelijk onderwijssysteem. Er zijn per school veel verschillen in niveau, in grootte en in vakkenaanbod. Voor de Amerikanen is de keuze van een school erg belangrijk omdat een diploma van een bepaalde school je makkelijker toegang geeft tot een vervolgstudie aan bijvoorbeeld de universiteit. De ‘ranking’ van een school speelt dus veel zwaarder mee dan bij ons! Ook het leven op en na school is anders dan bij ons. Je zult ook na school veel op school aanwezig zijn. Er worden veel sport- of andere activiteiten/cursussen aangeboden en je kunt lid worden van allerlei clubs. De school bestaat uit 12 klassen waarvan groep 9-12 de Highschool vormen. Waar jij terecht komt hangt af van je leeftijd, je huidige opleiding en de vakken die je gevolgd hebt.


Leuke nieuwe schoolvakken

Elke High School student moet 8 vakken volgen per jaar. Meestal heb je deze 8 vakken gedurende het hele schooljaar of je hebt 4 vakken in het eerste semester en 4 vakken in het tweede semester. Elke school/district kan zijn eigen schema daarin bepalen. De vakken die je vaak moet kiezen zijn Engels, wiskunde (zoals we ook in Nederland kennen) maar ook vakken als Science en Social Science (dit zijn nieuwe vakken voor je). Daarnaast kun je vakken kiezen die jou leuk lijken. Dit is per school ook verschillend wat ze aanbieden. Je kunt bijvoorbeeld denken aan vakken als Spaans, biologie, fotografie, kunstgeschiedenis, accounting, muziek, Europese geschiedenis, Amerikaanse geschiedenis of psychologie. Wil je bijzondere vakken of clubjes zoals “Film making”, “Forensics” (het echte CSI gevoel), “Drama classes” of sluit je je aan bij de “Yearbook club” of de “Mathletes”. Ontdek bijzondere sporten zoals cheerleading, softball, American football of lacrosse. You choose!

Highschool Amerika Marijn in California

Stap voor stap

Ben je na het lezen van alle informatie enthousiast geworden en lijkt het je leuk om naar een High School in Amerika te gaan? Bespreek je plannen dan eerst met je ouders/verzorgers en misschien wel met school, kijken wat zij er van vinden.

Stap 1: Boekingsformulier
Als je van iedereen groen licht hebt, kun je het boekingsformulier op onze website invullen. Na ontvangst van je boeking krijgen jij en je ouders een bevestiging per e-mail.

Stap 2: Kennismakingsgesprek
Stap 2 is het maken van een afspraak met onze High School coördinator voor een kennismakingsgesprek met jou en eventueel je ouders/verzorgers. Tijdens dit gesprek kunnen we bijvoorbeeld alvast vertellen hoe alles in zijn werk gaat. Verder gaan we kijken wat voor plannen je allemaal hebt, hoeveel zin je hebt om te gaan en welke verwachtingen je hebt. Natuurlijk mag jij (en je ouders) ons ook allemaal vragen stellen. Of misschien wil je ons wel laten weten dat je een sterke voorkeur hebt voor een bepaalde staat of regio. Dit gesprek kan eventueel ook omline. Wij vinden het echter wel fijn om je persoonlijk te spreken. Liever eerst een kennismakingsgesprek voordat je het boekingsformulier invult (stap 1)? Dat kan natuurlijk ook!

Na dit gesprek zal je ook een Engelse test moeten maken, bij ons op het kantoor. Geen paniek: voor deze test kun je niet zakken hoor. Het geeft ons (maar vooral de school in Amerika) een indicatie welk niveau je hebt van Engels. Maar wees gerust, het niveau van Nederlanders is vaak behoorlijk hoog, dus het zal allemaal wel een beetje meevallen.

Stap 3: Uitgebreide formulieren invullen
Na boeking en het gesprek krijg je van ons een uitgebreider pakket. Dit zijn de officiële aanmeldformulieren van onze Amerikaanse partnerorganisatie met nog wat extra formulieren die het dossier van jou helemaal compleet maken. Daar horen bijvoorbeeld ook een bewijs van vaccinaties bij en een aanbevelingsbrief van je huidige school. Zo krijgt je toekomstige school een goed beeld van jou en weten ze of je geschikt bent en welk niveau je hebt. Het kost wel even wat tijd om alles in te vullen, maar wel belangrijk om te doen! Het zijn allemaal vragen over jou, je familie en wat je plannen en dromen allemaal zijn. Je kunt bijvoorbeeld ook aangeven welke (extra) vakken je wilt gaan volgen, welke hobby’s je hebt, of je van sporten houdt, hoe je thuissituatie is en welke wensen je hebt ten aanzien van je toekomstige gastgezin. Dus je snapt: hoe meer informatie we krijgen van jou (en niet te vergeten leuke foto’s), hoe beter we snappen wie jij nou eigenlijk bent en hoe makkelijker het voor onze collega’s in Amerika wordt om een geschikt gastgezin te vinden. Dus doe je best! En natuurlijk zullen we je bijstaan met goede tips en adviezen!

Dit ‘dossier’ stuur je vervolgens – met foto’s én officiële goedkeuring van je ouders/verzorgers – terug naar ons. Een deel van je “dossier” vul je online in. Zodra je met je dossier aan de slag gaat, krijgen je ouders/verzorgers een factuur van ons over een deel (50%) van de programmakosten. De resterende kosten dienen begin juni te worden betaald.

Stap 4: Je dossier naar Amerika
Voor stap 4 hoef je helemaal niets te doen, want dan zijn wij aan de beurt. Onze Amerikaanse partner organisatie gaan vervolgens aan de slag om alles in te boeken, gastgezin te regelen etc etc. En ja, dan is het afwachten…. Voor jou voelt het misschien alsof er niets gebeurt – want het blijft een paar weken stil – maar we kunnen je verzekeren dat achter de schermen er hard wordt gewerkt om alles voor elkaar te krijgen. En natuurlijk nemen we direct contact met je op als we leuke nieuwtjes hebben. We weten als geen ander dat je daar heel hard op zit te wachten.

Stap 5: Bevestiging van de school én visum aanvragen!
En dan komt de dag dat we de bevestiging van school binnenkrijgen. Joepie! We gaan je natuurlijk meteen bellen en alles naar je doorsturen. Daarnaast krijg je van ons een heel pakket met alle info over wat je allemaal nog moet regelen en voorbereiden. Het belangrijkste is dat je met de aanvraag van je J1 visum gaat beginnen. Via de Amerikaanse partner krijgen we een DS2019 waarmee jij je visum kunt aanvragen, natuurlijk geven we je informatie hoe je de aanvraag kunt gaan doen.

Meestal krijg je ook meteen informatie over je gastgezin! En dat is natuurlijk helemaal leuk want dat word je ‘nieuwe’ familie voor een aantal maanden. Leuk om even met ze te bellen of te skypen, dan kun je alvast kennis met ze maken. Maar houd je wel een beetje rekening met het tijdsverschil? Het is een stuk vroeger in Amerika……dat je ze zeg maar niet midden in de nacht uit bed belt!

Soms vinden we het verstandig je visum al te regelen voordat de school en het gezin bekend zijn. Natuurlijk brengen we je dan op de hoogte.

Stap 6: Oriëntatiedatum in New York, vlucht boeken en reisverzekering
Zodra we de definitieve datum binnenkrijgen voor de oriëntatie in New York waarop je bent ingedeeld, kan het ticket geboekt worden.

Bij het High School programma zit een Amerikaanse verzekering bijgesloten, toch raden we aan om nog een aanvullende reisverzekering af te sluiten. De Amerikaanse verzekering is in principe een goede standaard verzekering, maar er zijn een aantal zaken niet meeverzekerd die wij wel belangrijk vinden. Meer informatie hierover ontvang je ook van ons.

Naast bovenstaande informatie sturen we je ook een aantal documenten die je samen met je ouders moet ondertekenen. Zucht, je blijft aan de gang! Maar wen er alvast maar aan want het is wel een beetje typisch Amerikaans om overal voor te moeten tekenen. Maar dan staat alles wel zwart op wit!

Ook krijg je voor vertrek van ons een ‘predeparture orientation’ waarin we nogmaals uitleggen en meer informatie geven over de leuke tijd die je te wachten staat!

Stap 7. Op weg naar the USA!
En dan is het eindelijk zover! Je stapt in het vliegtuig richting the USA. Het avontuur gaat beginnen! Bij aankomst staat er iemand van onze partnerorganisatie op je te wachten en zal je naar het hotel in New York brengen. Pfffff, en daar ben je dan na een lange vlucht en na een lange tijd van voorbereiding: Welcome in the United States!

Stap 8. Twee-daagse oriëntatie in New York
Bij aankomst heb je meteen al een leuk etentje op het programma staan meteen grote groep andere high school studenten uit de hele wereld. De volgende dag staat er een ‘big session’ op het programma. Dat betekent dat iedereen aanwezig zal zijn en tijdens deze sessie zal er nog eens worden uitgelegd hoe het allemaal werkt, wat je van je high school jaar kunt verwachten, met wie je contact op kunt nemen in geval van vragen etc etc.

’s Middags staat er een city tour naar Manhattan gepland. Superleuk! Eerst ga je met de bus langs alle hotspots en natuurlijk het Empire State building en Time Square. Uiteraard ook langs de ‘Gift Shop’ want je moet toch echt het I Love NY t-shirt scoren. Toch? Daarna op de boot waar je ook je avondeten krijgt én er mag gedanst worden want er is een dj aan boord. Time to party….wat een goed begin zeg!

De volgende ochtend vliegt iedereen door naar zijn/haar gastgezin. Uiteraard zorgen onze begeleiders dat je op de goede vlucht wordt gezet, want na zo veel indrukken kun je vast wel een beetje hulp gebruiken!

Stap 9. Op weg naar je gastgezin
De dagen na aankomst kun je even wennen aan je nieuwe omgeving, aan het tijdsverschil, aan je nieuwe familie en aan de taal. Gek hoor, om de hele dag Engels te moeten spreken! Maar na een paar weken weet je niet beter. Wedden?

Stap 10. Huh? Het is alweer voorbij!
Niet te geloven hoe snel tijd kan gaan! Na een aantal maanden is dit high school avontuur al weer voorbij. Hopelijk heb je ervan genoten. Je spreekt nu in ieder geval wel vloeiend Engels (en je droomt en denkt in het Engels), je hebt er een heleboel nieuwe (internationale) vrienden bij, je hebt ontzettend veel toffe dingen meegemaakt, veel nieuwe dingen gezien en misschien wel activiteiten gedaan waarvan je van tevoren nooit gedacht had dat je dat zou meemaken. Time to go home!

Stap 11. Kom je nog een keertje langs?
Wij zijn natuurlijk net zo benieuwd als de rest van de wereld hoe je het hebt gehad in Amerika. We hebben tijdens je verblijf natuurlijk al eens contact met jou of je ouders gehad om te vragen hoe het met je gaat. Maar nu je weer thuis bent willen we graag de uitgebreide verhalen van je horen. En foto’s zien natuurlijk! Kom je nog een keertje bij ons langs langs? Zouden we heel leuk vinden!

Prijzen

€   10500 – 5 maanden
€   11500 – 10 maanden

Optioneel:
€   1600 – *State Request (met uitzondering van Californië, Florida en Hawaii)
€   1800 – *State Request Californië
€   500 – 1500 – *Region Request (je kunt kiezen uit één van de 8 regio’s zoals bijvoorbeeld het noordoosten, zuidwesten etc – dit bespreken we tijdens het interview)

* je dossier moet dan voor 15 januari klaar zijn

Inbegrepen bij de prijs:

 • Informatie, kennismakingsgesprek, hulp en advies voor vertrek
 • Hulp bij de aanvraag van het J1 visum
 • Visumdokument DS-2019
 • SEVIS kosten (ongeveer $220)
 • USA Criminal Background Check ($90)
 • Plaatsing op een High School
 • Plaatsing in een gastgezin (met maaltijden).
 • Ophaalservice van het vliegveld na aankomst
 • Hulp bij het regelen van een ticket
 • Oriëntatie in New York
 • Begeleiding en evaluaties tijdens je High School periode
 • Amerikaanse verzekering
 • Hulp bij afsluiten aanvullende reisverzekering (wij raden aan om je extra te verzekeren)
 • Certificaat na terugkomst

Niet inbegrepen:

 • Reserveringskosten (€ 40)
 • Vliegticket
 • Bijdrage garantie- en calamiteitenfonds (€ 12 per persoon per boeking). Activity International is aangesloten bij garantiefonds VZR Garant en het Calamiteitenfonds Reizen
 • Annuleringsverzekering (verplicht af te sluiten)
 • Aanvullende reisverzekering
 • Visumkosten (ongeveer € 130)
 • Persoonlijke kosten (± $ 250 per maand) voor zakgeld, extra excursies, lokale reiskosten, bijdrage als je bepaalde vakken kiest, uniform, studieboeken, examens etc
Startdata

Je kunt bij ons in juli / augustus starten met het USA High School Exchange programma, zowel voor de periode van 5 maanden als 10 maanden.

Wanneer boeken?
Startdatum juli / augustus 2025: boeken voor 1 februari 2025

Hoe eerder je boekt, hoe beter (liefst een aantal maanden voor de uiterste datum). Zo kan je tijdig met je dossier bezig en dit vergroot de plaatsingskansen. Heb je bepaalde wensen, zoals een regio of staat, zorg dan dat je uiterlijk 1 december 2024 boekt zodat jouw dossier voor 15 januari 2025 klaar is.

Voor wie geschikt

Dit is een perfecte reis om tijdens je middelbare school of tijdens je tussenjaar te doen.

Leeftijd
Je kunt in ieder geval meedoen aan het High School programma als je 15, 16, 17 of 18 jaar bent. Je mag niet ouder dan 18 jaar en 6 maanden zijn op het moment dat je naar Amerika vertrekt.

Opleiding
Je zit op het VMBO, HAVO of VWO.
O
ok mogelijk als je eindexamen VMBO of HAVO hebt gedaan! Niet mogelijk als je eindexamen VWO hebt gedaan.
Je moet gemiddeld een voldoende staan op school, en een voldoende voor Engels hebben.
Je mag niet een jaar zijn blijven zitten. Heb je een schooljaar overgedaan of ben je bijvoorbeeld van VWO naar HAVO gegaan, neem dan even contact met ons op.

English it will be!
Na boeking moet je een Engelse test doen om te kijken welk niveau je hebt, maar hiervoor kun je niet zakken. Het is voor de school in Amerika handig om te weten welk niveau Engels je hebt.

Word jij een Amerikaanse highschooler?
Je moet de Nederlandse nationaliteit hebben en in Nederland wonen. Onze highschool-deelnemers moeten avontuurlijk zijn. En nieuwsgierig, flexibel en open staan voor een andere cultuur. Ze moeten doorzettingsvermogen hebben en niet bang zijn om vragen te stellen. Ze moeten zich realiseren dat reizen naar een ander werelddeel voor- én nadelen kan hebben en dat er dagen zijn dat je het iets minder naar je zin zult hebben. Bovendien moet je het leuk vinden om aan je eigen ontwikkeling te werken en klaar zijn voor een avontuur die je nooit meer gaat vergeten! De meeste deelnemers zijn Havisten en VWO-ers. Herkenbaar? Dan ben jij degene die we zoeken!

Informatie voor ouders

Als ouder(s) van een kind met high school-plannen, komt u voor veel vragen te staan. Hoe wordt mijn kind opgevangen, hoe zit het met de leerplicht, wat kost het eigenlijk allemaal, op welk niveau stroomt hij/zij in etc. De meest gestelde en meest belangrijke vragen hebben we hieronder voor u op een rijtje gezet. Heeft u hierna nog meer vragen, laat het ons vooral weten!

Begeleiding van CIEE
Elke high school student heeft een “local coordinator” in Amerika die de internationale studenten opvangt en begeleidt gedurende de tijd dat ze in Amerika zijn. Deze coördinator, van onze Amerikaanse partnerorganisatie CIEE, is het aanspreekpunt voor uw zoon of dochter. Voor alle vragen die ze hebben over school, over het gastgezin, over het doen van extra activiteiten, over heimwee…kortom: over van alles en nog wat. Uiteraard staan ze ook klaar voor een goed gesprek en een arm om de schouder als het even moeilijk is. De coördinatoren houden ook de schoolprestaties in de gaten. Uw zoon of dochter zal er zeker niet alleen voor komen te staan; we verzekeren u dat ze in goede handen zijn!

Kinderbijslag behouden
Naast alle kosten die u moet maken, is er ook nog goed nieuws: de Nederlandse overheid biedt een financiële tegemoetkoming. Iedere jongere, onder de 18 jaar, kan in aanmerking komen voor het behouden van de kinderbijslag. Meer informatie vindt u op de site van de Sociale VerzekeringsBank.

Leerplicht
Omdat een deelnemer aan een High School programma wordt ingeschreven op een school in het buitenland voldoet hij/zij gewoon aan de leerplicht, zoals die in Nederland geldt. U maakt voor vertrek naar een school in het buitenland, afspraken met de leerplichtambtenaar bij uw eigen gemeente over de inschrijving, eventuele uitschrijving bij de gemeente en schoolbezoek. Het bewijs van inschrijving van de High School geeft u aan de leerplichtambtenaar. Wacht niet met een afspraak met een leerplichtambtenaar tot kort voor vertrek maar ruim van tevoren.

Verzekering
Als High School student moet je goed verzekerd zijn. Dat is verplicht vanuit de scholen. Onze Amerikaanse partnerorganisatie sluit een verzekering af voor iedere High School student. Activity International raadt een aanvullende reisverzekering aan en biedt de Special ISIS verzekering. De Special ISIS is de perfecte reisverzekering met name als je langer weg gaat naar het buitenland. De Special ISIS is speciaal ontwikkeld voor jongeren die graag voor een langere tijd naar het buitenland willen en daar bijzondere dingen willen doen zoals high school, stage, backpacken, vrijwilligerswerk al dan niet gecombineerd met avontuurlijke excursies en/of sporten zoals raften, duiken, skiën en andere outdoor-activiteiten. Voor High School studenten die naar Amerika gaan is deze verzekering perfect als aanvullende verzekering!

High School telt niet als schooljaar!
Wanneer uw zoon/dochter een aantal maanden naar het buitenland gaat, dan telt deze niet mee als zijnde een Nederlands schooljaar. Als hij/zij bijvoorbeeld ná HAVO 3 naar het buitenland gaat, dan stroomt hij/zij na terugkomst uit Nieuw-Zeeland in HAVO 4 in – en dus niet in HAVO 5. Ze doen dus één jaar extra. Als hij/zij kiest voor een kortere periode (een aantal maanden) dan zijn er wel mogelijkheden om het schooljaar in Nederland te combineren. Dat betekent dat er geen ’tijdsverlies’ is. Hoe uw zoon/dochter dat kunt doen en wat het beste voor hem/haar is, kunt u het beste met school overleggen.

High School als Tussenjaar
We merken dat ook veel schoolverlaters geïnteresseerd zijn in het High School programma. Dat zij graag een aantal maanden High School zouden willen doen voordat ze aan een vervolgstudie beginnen. We merken ook dat ouders daar soms een beetje huiverig voor zijn: als je éénmaal aan een tussenjaar begint, kun je daarna nog wel de motivatie opbrengen om verder te gaan leren? Goed nieuws voor de ouders: ja! Uit onderzoek van het Nuffic blijkt dat de studie-uitval van studenten met reis/studie ervaring tijdens een tussenjaar (oftewel gap year) lager is dan die van andere studenten (Nuffic-publicatie ‘Internationalisering in beeld’).

“Het is goed te zien dat internationale ervaring voorafgaand aan de studie ook positief effect heeft op de studiekeuze”, zegt Freddy Weima, algemeen directeur van de Nuffic. “We wisten al dat studenten die een deel van hun studietijd in het buitenland doorbrengen vaak gemotiveerder zijn tijdens hun studietijd. En we wisten ook al dat ze aantrekkelijker blijken voor werkgevers wanneer ze na hun studie een baan zoeken. Maar het is goed dat dit nu ook is onderzocht.

Meer weten over een Tussenjaar? Op onze Tussenjaar pagina staat meer informatie en nuttige links naar interessante blogs en websites.

 

Foto's
Highschool Amerika Marijn in California 1 Highschool Amerika Marijn in California 3 Highschool Amerika Marijn in California Highschool Amerika Universal Jemima in the USA aunt Jemima Highschool USA Marijn Highschool USA Arizona Seton Catholic Prep 7 Highschool USA Arizona Seton Catholic Prep Science Highschool USA Arizona Seton Catholic Prep SETON gap year Highschool USA Arizona Seton Catholic Prep Highschool USA Arizona Seton Catholic Prep 1 Highschool USA Arizona Seton Catholic Prep basketball Highschool USA Arizona Seton Catholic Baseball Highschool-USA-Arizona-Seton-Catholic-Prep koor
Filmpjes
Reisverhalen
Lieke Ik ben inmiddels inderdaad al weer bijna 3 maanden thuis en ben weer helemaal gewend aan Nederland. :-) Ik kijk terug op een heel mooi avontuur en ik zou het zo weer doen als ik de kans had. .... Lees hier meer
#followyourdreams