singular.php
App ons
Gratis magazine aanvragen
Mail ons
Afspraak maken
Aanmelden nieuwsbrief

Annuleringsverzekering

Annuleringsverzekering afsluiten? Ja!

Enthousiast en vol reiskriebels klim je een week voor vertrek naar zolder om je koffer te halen. Onhandig groot ding en een wiebel trap met als gevolg een glijpartij! O nee, je enkel gebroken…. Gelukkig heb je een annuleringsverzekering!

Gelukkig komt het niet vaak voor. Maar in zo’n geval ben je blij dat je de reiskosten hebt afgedekt door middel van een annuleringsverzekering. Ook ziekte van familie kan roet in het eten gooien. Of het niet halen van je eindexamen; een herexamen of zelfs je hele examenjaar overdoen gaat lastig vanuit het buitenland. Ook iets positiefs als het vinden van een nieuwe baan kan een reden zijn om niet op reis te gaan. Er zijn veel verschillende redenen waardoor je (vlak) voor vertrek zou moeten annuleren. En dan kom je waarschijnlijk voor hoge annuleringskosten te staan. Deze kosten kan je afdekken door middel van een annuleringsverzekering (AKV). Zo blijven de financiële risico’s bij een onverwachte annulering zo beperkt mogelijk.

Ook wanneer je aan het begin van je reis vanwege ziekte of overlijden van familie terug naar huis moet, kan je via de AKV de niet-gebruikte reisdagen terugvragen.

Wanneer je in Nederland woont kun je hiervoor via de Goudse Verzekeringen de ISIS annuleringskostenverzekering afsluiten. Onze Belgische deelnemers moeten we doorverwijzen naar een verzekeraar in België: Protections.

Kosten annuleringsverzekering

De annuleringsverzekering kost 5% van de totale reiskosten. Dit is exclusief assurantiebelasting (21%). Voorbeeld: jouw reis kost € 1500 en je boek 2 extra nachten bij van € 25. De reserveringskosten zijn € 40. Dan is de totale reissom € 1590 en kost de AKV € 96,20. Voor het informeren over, en het afsluiten van de ISIS annuleringsverzekering ontvangt Activity International een bedrag van € 3,50 voor elke € 10 aan premie.

Wil je de details van de AKV bekijken, lees dan de Brochure en de Voorwaarden ISIS Annuleringskostenverzekering. Bekijk ook de verzekeringskaart van deze verzekering voor een duidelijk overzicht.

Afsluiten

Nadat wij jouw boeking hebben ontvangen, sturen we je informatie over de AKV. Vooral om je te herinneren dat het belangrijk is om hier goed over na te denken. Een AKV is geen verplichting en het is geheel je eigen keuze. Maar het is belangrijk dat je de voor- en nadelen goed afweegt. De verzekering sluit je vervolgens, binnen 14 dagen na ontvangst van de boekingsbevestiging af.

De Annuleringsverzekering afsluiten? Download en lees de brochure. Vul vervolgens het aanvraagformulier in (vanaf pagina 4) en stuur een kopie (foto of scan is prima) naar ons via info@activityinternational.nl of WhatsApp. Wij sluiten de verzekering dan voor je af. Als je vragen hebt, mag je ons natuurlijk bellen op 053 483 1040.

Wil je naast het programma ook de vlucht via onze annuleringsverzekering meeverzekeren? Dat kan! Sluit dan ook uiterlijk 14 dagen na boeking van de vlucht de AKV af.

Verwar een annuleringsverzekering niet met een reisverzekering. Meer info over een geschikte reisverzekering vind je hier.

#followyourdreams