singular.php
App ons
Gratis magazine aanvragen
Mail ons
Afspraak maken
Aanmelden nieuwsbrief

Kaapstad, Zuid-Afrika

Wat een leuke, zinderende, bruisende en bovenal mooie stad is Kaapstad toch. Hoewel Pretoria de hoofdstad van Zuid-Afrika is, is Kaapstad toch écht the place to be. Het is de  leukste en meest moderne stad van Zuid-Afrika en als je er een keer geweest bent dan snap je meteen waarom het een van ’s werelds mooiste steden is. Cape Town has it all!

Zuid-Afrika Kaapstad Muizenberg

Vrijwilligerswerk in Kaapstad

In de townships gaat het er even anders aan toe dan in de rijke wijken. Er heerst hier werkloosheid en armoede en HIV/Aids vormt hier een groot probleem. Daarnaast is de huisvesting ronduit slecht en is er geen goed onderwijs is. Maar het veranderingsproces is ingezet en niet meer terug te draaien. Er zijn veel initiatieven opgestart die het leven van de bewoners langzaam maar zeker beter maken. En alle extra handen zijn daarbij van harte welkom! Als vrijwilliger kun je een bijdrage leveren aan dit mooie proces van verbetering. Je kunt kiezen uit verschillende projecten:

Ook tijdens de uitgebreide Kruger to Cape reis kom je in Kaapstad en kan je er voor kiezen een tijdje vrijwilligerswerk te doen in de omgeving.

Liever helpen de natuur te beschermen? Niet heel ver van Kaapstad ligt Gansbaai en hier kan je helpen de prachtige kust te beschermen. Zo zet jij je in voor pinguïns, walvissen en haaien. Kijk eens bij het Gansbaai Marine Conservation project.

Zuid-Afrika vrijwilligerswerk Kaapstad gap year

Garden Route

En als je daar dan toch bent, dan MOET je natuurlijk ook wat van de omgeving zien. Want die is prachtig! De Garden Route is een must. Hoogtepunten? Te veel om allemaal op te sommen. Wat dacht je van Addo National Park met olifanten, leeuwen, wildebeesten, impala’s en veel meer! De Western Cape, Little Karoo en de Whale Route. Je reist vaak in een leuke groep (ongeveer 10 mensen) in een minibus met air-condition onder begeleiding van een gekwalificeerde gids. Je overnacht in hostels, lodges of guesthouses. Het zijn in ieder geval accommodaties op mooie plekken en erg gezellig. Boek deze tour ter plaatse of huur een auto.

Garden Route Tour 3

De stad onderaan de Tafelberg

Nog even wat weetjes over Kaapstad: de stad ligt aan de voet van de bekende Tafelberg; een berg die aan de bovenkant zo plat is dat het wel een tafel lijkt. Verder wordt de stad omringt door wijnvelden, prachtige natuur en heerlijke zandstranden. En wat je ook zoekt, Kaapstad heeft het: kunst, cultuur en geschiedenis, leuke restaurantjes, cocktailbarretjes, ruige kustlijnen, waanzinnige surfspots, een trendy uitgaanscentrum, diverse sportmogelijkheden, universiteiten met vele internationale studenten en heel veel muziek. Altijd en overal.

Zuid-Afrika Kaapstad Frieda Mijn droomreis

Afrikaanser dan je denkt!

Hoewel Kaapstad erg ‘Westers’ aandoet, is het toch Afrikaanser dan je denkt. Zuid-Afrika heeft een behoorlijk roerige geschiedenis en dat zie je en voel je nog steeds als je daar door de straten loopt, helemaal helemaal als je het centrum verlaat. Dan zie je aan de randen van de stad grote townships waar vele duizenden zwarte mensen in krotten wonen en een normaal leven proberen te leiden. Ook dat is Kaapstad. Een groter contrast kun je eigenlijk niet bedenken.

#followyourdreams