single-travel_stories.php
App ons
Gratis magazine aanvragen
Mail ons
Afspraak maken
Aanmelden nieuwsbrief

Op avontuur naar Thailand - Jet

Wat leuk! We kregen een mailtje van Jet met een leuk reisverslag én foto’s over haar verblijf in Thailand. Ze is daar (samen met haar zus) een aantal weken geweest heeft het heel erg naar haar zin gehad. Kijk, daar worden we wel weer blij van. Hopelijk jij ook! Thanks Janneke!

Daar gaan we, mijn zus en ik!

“Vrijdag 13 december begon het avontuur, samen met mijn zusje ging ik naar Thailand om vrijwilligerswerk doen. Aangekomen op het vliegveld werden we gelijk met open armen ontvangen door de organisatie. We kregen een ontbijt en reden daarna na de accommodatie in Sangburi, dit is vanaf Bangkok nog 2 uurtjes rijden. Eenmaal aangekomen waren we erg moe en kregen we ook de tijd om even uit te rusten van de lange reis.

De cultuurweek

Op maandag 16 december begon de cultuurweek. Tijdens deze week leer je van alles over het land en de cultuur; erg interessant! We leerden al wat Thaise woordjes en hoe je de mensen hier begroet. De eerste dag van de cultuur week zijn we naar een tempel gegaan en zijn we naar een dorpje geweest waar we geld konden pinnen en wat eten konden halen. De dag was al bijna weer voorbij toen er ‘s avonds meisjes van een school in de buurt kwamen om voor ons op te treden. Dit was erg leuk om te zien!  Dinsdag stond er een leuk programma op ons te wachten want we gingen Thais koken! Iets waar ik veel zin in had. We hebben Papaya salade gemaakt en Noodles met groenten. Gelukkig kon je zelf bepalen hoe scherp je het eten wou maken, want Thais eten kan soms ontzettend scherp zijn…..

De woensdag is altijd een rustige dag in Thailand, de meeste vrijwilligers hebben in de middag ook vrij. Ze gaan dan naar het zwembad of naar een shoppingmall en nemen een Thaise massage…Woensdagochtend vertrokken wij om half 8 naar de monniken. We kwamen aan en de monniken waren aan het ontbijten, we deden samen met hun een gebed voor het ontbijt. Na het ontbijt kregen we de tijd om met een monnik te praten, dit was erg indrukwekkend en hij leerde ons van alles over het Boeddhisme. Later gingen we ook nog samen mediteren. In de middag gingen we met alle vrijwilligers naar het zwembad even lekker afkoelen!!  Donderdag zijn we met de groep naar een Monkeytempel geweest. Echt overal liepen apen op straat in het dorpje. Je kon met ze op de foto wat erg leuk was!!

De cultuurweek is bijna afgelopen en vrijdag hebben we dan ook nog een paar tempels bezocht. Op de foto zie je dat wij onze handen op de Boeddha moesten neerleggen. We moesten een wens doen en 3 keer om de grote Boeddha heen lopen. Tijdens de cultuur week leer je van alles over het land maar leer je ook veel nieuwe mensen kennen. Dit is natuurlijk super fijn en daarom ook zeker aan te raden!!

Vrijwilligerswerk

Na de cultuurweek begin je met het vrijwilligerswerk. Je wordt elke ochtend om 9 uur opgehaald met een busje en je wordt dan afgezet bij je project! Ik heb gekozen voor het sportproject. Tijdens dit project sport je met de kinderen en vermaak je ze door verschillende spelletjes met ze te doen! Dit kun je zelf bedenken maar de kinderen geven ook wel aan wat ze graag willen doen! Het is erg mooi om te zien dat de kinderen genieten van een potje voetbal of volleybal voor hun is dat even ontspanning na een schooldag!!

#followyourdreams