single-travel_stories.php
App ons
Gratis magazine aanvragen
Mail ons
Afspraak maken
Aanmelden nieuwsbrief

Prachtige herinneringen! - Tirza

Tirza heeft wat je noemt ‘de reis van haar leven’ gemaakt. Een reis om gekmakend jaloers op te worden. Zo is ze eerst 3 maanden in Zuid-Afrika geweest en heeft daar meegeholpen op ons Kwazulu Big 5 project. Daarna heeft ze een maand door Namibië gereisd en heeft 8 weken meegeholpen bij ons Nambia Expedition project. Kun je het voorstellen? Gewoon een half jaar leven onder de Afrikaanse zon en de meest mooie dieren om je heen zien. Lees hieronder haar bevindingen over haar tijd in Zuid-Afrika. Nieuwsgierig naar haar verhalen over haar verblijf in Namibië? Die vind je hier!  Tirza bedankt voor je mooie verhalen en evaluaties. Hier doen we het voor!

Zuid-Afrika Kwazulu Big 5 Tirza Hluhluwe, tracking

“Ik ben 3 maanden in Kwazula Natal ( Zuid Afrika) geweest. Daar heb ik als vrijwilliger geholpen bij een natuurproject (Wildlife act). Mijn reis is hartstikke goed bevallen en ik heb absoluut een super tijd gehad. Na mijn vlucht van Amsterdam naar Johannesburg ben ik de volgende dag meteen naar Richards Bay doorgevlogen. Daar werd ik de volgende dag opgepikt door Wildlife Act en naar het eerste nature reserve gebracht voor het eerste project. Elke twee weken wisselde ik van reserve waardoor het een heel gevarieerde reis werd en ik bij alle 6 de verschillende projecten heb kunnen helpen en de 6 verschillende reserves heb kunnen zien.

Zuid-Afrika Kwazulu Big 5 Manyoni 4

Aanrader?
Ja. Als je van reizen houdt, flexibel bent en een open mindset hebt, is het een hartstikke leuke manier om meer van de wereld te zien. Ook vond ik het heel bijzonder om voor een wat langere tijd in een andere dan de westerse cultuur te leven. Dit heeft me ook erg aan het denken gezet over hoe wij het hier hebben. Bovendien is het hartstikke gaaf om zo veel verschillende mensen te ontmoeten tijdens zo’n reis.

Zuid-Afrika Kwazulu Big 5 Tembe

Mooiste herinnering?
Ik heb een heleboel prachtige herinneringen en het is lastig om er eentje uit te kiezen. Het was geweldig om zo dicht bij de natuur te zijn en wildlife echt in zijn natuurlijke omgeving te zien. Een van de meest indrukwekkende herinnering is denk ik toch wel ’the struggle of life’ van dicht bij mee te maken. Op een ochtend spotten we twee leeuwen die rustig op een airstrip lagen. Op een gegeven moment kwam er een gnoe aan lopen. Bij het zien van de gnoe schoten de leeuwen meteen in de jacht houding en ze kozen positie. Het was hartstikke indrukwekkend om te zien hoe de twee leeuwen samenwerkten en te zien hoe de jacht vanaf het begin werd gepland en ingezet en hoe geduldig de leeuwen moesten zijn. Uiteindelijk wist de gnoe de ontkomen. Dit moment zal ik nooit meer vergeten.

Zuid-Afrika Kwazulu Big 5 Hluhluwe 6

Tips?
Ik zou misschien als tip willen meegeven, bouw je reiservaring rustig op. Begin niet met een half jaar basic vrijwilligerswerk in je eentje als eerste reis, maar begin met iets ‘makkelijkers’.

Wil je nog wat kwijt?
Ik ben erg tevreden over Activity International. Ik vond het contact voor en tijdens mijn reis heel erg prettig en ik had het idee dat ik altijd terecht kon met vragen. Bovendien vind ik het ook erg goed dat jullie op jullie site de projecten aanbieden met al de naam van de organisaties. Ik heb anderen gesproken die pas wisten met welke organisatie ze in zee gingen vlak voor dat ze vertrokken. Ik had het idee dat jullie ook erg eerlijk waren over de voors en tegens van bepaalde projecten.”

Zuid-Afrika Kwazulu Big 5 Hluhluwe 9

 

#followyourdreams