singular.php
App ons
Gratis magazine aanvragen
Mail ons
Afspraak maken
Aanmelden nieuwsbrief

Decanen

Buitenlandervaring (tijdens een tussenjaar) helpt!

Een buitenlandervaring helpt: “De studie-uitval van studenten met reiservaring tijdens een tussenjaar (oftewel gap year) is lager dan die van andere studenten. Dat blijkt uit een onderzoek, waarvan de belangrijkste bevindingen ook zijn opgenomen in de Nuffic-publicatie ‘Internationalisering in beeld’.

“Het is goed te zien dat internationale ervaring voorafgaand aan de studie ook positief effect heeft op de studiekeuze”, zegt Freddy Weima, algemeen directeur van de Nuffic. “We wisten al dat studenten die een deel van hun studietijd in het buitenland doorbrengen vaak gemotiveerder zijn tijdens hun studietijd. En we wisten ook al dat ze aantrekkelijker blijken voor werkgevers wanneer ze na hun studie een baan zoeken. Maar het is goed dat dit nu ook is onderzocht. De Nederlandse studenten gaan nog wel minder naar het buitenland dan hun Europese leeftijdsgenoten. We hopen dat dit in de toekomst aantrekt.”

Ons motto: Let’s make memories!

Ook wij weten (als geen ander) dat een buitenlandervaring – al dan niet tijdens een tussenjaar – een prachtige aanvulling is op een schooldiploma. Een buitenlandervaring verrijkt je, je leert jezelf onderweg kennen en je leert zo veel meer over verschillende culturen. Daarnaast maak je ook nog eens vrienden voor het leven. En dat is precies wat wij willen; mooie herinneringen maken. Voor ons is het bijna vanzelfsprekend dat deze mooie herinneringen samen gemaakt worden. Met ons, met onze reizigers, met onze contactpersonen én met de mensen die ze tijdens hun reis gaan ontmoeten. Zodat alle partijen aan het eind van de reis kunnen terug kijken op een fantastisch avontuur. Of het nou gaat om backpacken,  om vrijwilligerswerk, een semester high school of een au pair of summercamp avontuur, wat is er mooier dan samen herinneringen te kunnen delen?! Vandaar ons motto: Follow your dreams!

Tanzania Zanibar Dolphin Research and Marine Conservation donationa drop

We regelen het allemaal!

Activity International helpt iedereen die plannen heeft voor een bijzondere reis of vakantie. En dat al sinds 1988. Reizen met iets extra’s, waarbij je ervaart hoe het is om op een andere manier dan als een gewone toerist te reizen. Met onze reizen willen we verschillende culturen met elkaar in contact brengen. Al dan niet met het leveren van een maatschappelijke bijdrage. Omdat we een onvergetelijke ervaring willen bieden. Maar ook om te werken aan een wereld waarin mensen meer begrip voor elkaar hebben.

Zo’n buitenlandervaring is – zoals gezegd- natuurlijk een prachtige kans om ervaring op te doen. Reiservaring én levenservaring. Een kans om kennis te maken met andere culturen, een verrijking voor jezelf. Als een deelnemer na een paar weken of maanden weer terug komt en hij/zij heeft de ervaring van zijn/haar leven gehad en meer begrip, respect en inzicht heeft gekregen voor andere culturen…dan is onze missie volledig geslaagd. Maar we doen het niet alleen. Over de hele wereld werken we samen met betrouwbare partnerorganisaties. Zo kunnen we de kwaliteit van de begeleiding en de programma’s waarborgen.

Het TussenjaarKenniscentrum: alles over een tussenjaar

Wilt u meer (objectieve) informatie over een tussenjaar en alles wat daar nou bij komt kijken? Kijk dan eens op de website van het TussenjaarKenniscentrum. Hier staat echt alles wat u zou willen weten!

Het TussenjaarKenniscentrum wil ervoor zorgen dat alle havo, vwo en mbo scholieren in Nederland informatie krijgen over de mogelijkheden en risico’s van een tussenjaar. Dit hoort bij voorlichting over het maken van een studiekeuze, omdat kennis hierover de basis vormt voor een bewuste keuze voor studeren in het hoger onderwijs.

Magazine, posters of presentaties? Mail of bel ons!

Wilt u graag ons magazine of posters ontvangen voor uzelf of voor uw leerlingen/studenten? Mail of bel ons even. Dan gaan we het voor u regelen!

info@activityinternational.nl
053 4831040

#followyourdreams