single-product.php
App ons
Gratis magazine aanvragen
Mail ons
Afspraak maken
Aanmelden nieuwsbrief
Vrijwilligerswerk in Vietnam

Help mee in de gezondheidszorg of geef  Engelse les

Reisliefhebbers weten het al jaren: Vietnam is een van de meest fascinerende landen van Azi√ę. Dat komt door haar geschiedenis en uitzonderlijk mooie landschap.¬†De steden met rijk versierde tempels, chaotische marktjes en riksja's maken het beeld compleet. Tel daarbij ook nog eens de vriendelijkheid en de gastvrijheid van de Vietnamezen bij op, dan snap je waarom wij zo van Vietnam houden. Een top bestemming om te reizen maar ook zeker ook om vrijwilligerswerk in Vietnam te doen.¬†

Vrijwilligerswerk in Da Nang, de 4e stad van Vietnam

Vrijwilligerswerk in Vietnam kun je doen in Da Nang. Dit is de vierde stad van Vietnam. Het bruist hier van vriendelijkheid en energie. De stad ligt in centraal Vietnam, aan de kust. De bevolking is relatief jong, en wil (en gaat!) vooruit. Ook kun je in Tam Ky, een uurtje rijden vanuit Da Nang, een project doen. Na het doen van vrijwilligerswerk in Vietnam raden we je aan om te gaan rondreizen. Dat kan in Vietnam zelf maar natuurlijk ook door andere landen in Azi√ę. Let's make memories!¬†

Maak dat verschil!

Als vrijwilliger maak je bij de projecten in Da Nang écht een verschil. Vrijwilligers hebben verschillende mogelijkheden om lokale organisaties te ondersteunen die zich inzetten voor hulpbehoevende mensen in (de regio van) Da Nang. Er zijn projecten die kinderen, gehandicapten en ouderen helpen en die je hulp goed kunnen gebruiken. Fysiotherapeuten en ergotherapeuten bijvoorbeeld kunnen hier prima aan de slag. Daarnaast  kun je meehelpen met het geven van Engelse lessen. Dit kun je op het kinderdagverblijf of op school doen. Wat je ook gaat doen, herinneringen zullen worden gemaakt! Je maakt zelf voor vertrek al een keuze: fysiotherapie en hulp voor gehandicapten, zorg voor kinderen of ouderen en tenslotte onderwijs. Zo weet ook jij waar je aan toe bent.

Het vrijwilligerswerk in Vietnam draagt bij aan de volgende duurzame ontwikkelingsdoeleinden van de Verenigde Naties:

SDG-goals-nederlands-3 kleinSDG-goals-nederlands-4 kleinSDG-goals-nederlands-17 klein

Vrijwilligerswerk in Vietnam in het kort:

 • Vanaf 2 weken
 • Vanaf 17 jaar
 • Prachtige projecten op een prachtige locatie!
 • Goede en persoonlijke begeleiding
 • Inclusief¬†vrijwilligerstraining voor vertrek
 • Kies het project dat het beste bij jou past

Lisa heeft vrijwilligerswerk in Vietnam gedaan. Lees hier haar bijzondere en mooie reisverhaal

0.00

Vietnam – Da Nang: Vrijwilligerswerk

Kies het aantal weken

Kom naar een infodag!
Wat ga je doen?

Je verblijf in Vietnam begint met een korte introductie in Da Nang. Je wordt voorbereid op het vrijwilligerswerk dat je gaat doen en krijgt een rondleiding door Da Nang. Ook maak je kennis met de plek waar je komt te werken. Verder zullen er een aantal praktische zaken worden besproken over bijvoorbeeld veiligheid, hygi√ęne en Vietnamees eten maar ook komen de gedragsregels en de verwachtingen ten aanzien van vrijwilligers aan de orde. Erg leuk en nuttig!

Vrijwilligerswerk in Vietnam 8

De meeste projecten bevinden zich in en rondom Da Nang. Vrijwilligers hebben verschillende mogelijkheden om lokale organisaties te ondersteunen die zich inzetten voor hulpbehoevende mensen in (de regio van) Da Nang. Hieronder vind je een paar voorbeelden van de mogelijke werkzaamheden van vrijwilligers.

Social Support Center Assistent 

Vrijwilligers helpen bij het zogenaamde ‘social support programma’ bedoeld voor kansarme kinderen en gehandicapte en dakloze ouderen. Zij verblijven in een van onderstaande centra:

 • Da Nang Social Support Centre
 • Da Nang Red Cross Centre
 • Da Nang School for Disabilities

Vrijwilligerswerk in Vietnam

Wat je ook gaat doen en waar je dat ook gaat doen, voor alle werkzaamheden geldt dat zij de kwaliteit van het leven van deze bewoners beter maken. Deze kinderen, volwassen en bejaarden vallen buiten de boot in de ‘gewone’ maatschappij. Er is geen hulp voor hen, geen opvangnet, geen passende plaats om te wonen, helemaal niets. De organisatie werkt met vaste krachten maar zet daarnaast ook het hele jaar door (internationale) vrijwilligers in om de vaste krachten te ondersteunen daar waar ze kunnen. Deze extra handen zijn nodig om de juiste zorg te kunnen geven, want dat kunnen ze echt niet alleen.¬†De werkzaamheden als Social Support Assistent zijn talloos er erg gevarieerd. Hieronder volgende een paar voorbeelden.

Vrijwilligerswerk Vietnam ouderenzorg

Helpen bij het geven van fysiotherapie
Er zijn ongeveer 10 gehandicapte kinderen in het SSC die fysiotherapie nodig hebben. Ze hebben meervoudige handicaps (waaronder Down syndroom) en hebben intensieve zorg nodig. Deze zorg wordt gegeven door lokaal personeel. Ze zijn dagelijks bezig met de kinderen in bad doen, eten geven, in bed stoppen, voor ze koken, wassen etc. De kennis en de vaardigheden op het gebied van fysiotherapie is aanwezig maar ze komen handen te kort. Op het centrum zijn voldoende faciliteiten aanwezig om therapie te kunnen geven. Als vrijwilliger werk je onder Ms Vy, een bevlogen en enthousiaste therapeute die je graag onder haar vleugels wil nemen en je laat voelen dat je zeer welkom bent! Elk kind heeft uiteraard een ander behandelplan (door lokale therapeuten gemaakt) en als vrijwilliger help je mee met het doen van verschillende oefeningen met het kind. In principe is ervaring of een relevante vooropleiding niet nodig (je krijgt uitleg over wat je moet doen en hoe je dat moet doen) maar het is natuurlijk wel heel erg handig als je het wél hebt! Let op: het is behoorlijk hard werken en het is noodzakelijk om te beschikken over een grote dosis aan geduld en empathie.

Vrijwilligerswerk in Vietnam 10

Kinderen met een beperking helpen
In het centrum zitten ook 10 kinderen met een hersenverlamming en hebben behoorlijk wat hersenbeschadiging. Ze ‘overleven’ puur op intu√Įtie en hebben weinig besef van wat er in de wereld gaande is. Ze hebben weinig tot geen controle over hun gedachten en bewegingen. Ze worden elke dag verzorgd door 2 vaste begeleiders die de dagelijkse zorg op zich nemen. De taak van vrijwilligers om deze tieners lekker mee naar buiten te nemen en activiteiten met ze te doen zodat ze lichamelijk wat beweging hebben. En om eens lekker de frisse lucht te kunnen inademen en – super belangrijk – andere mensen te ontmoeten. Doordat ze constant in het centrum zijn kunnen ze het contact met de wereld een beetje verliezen en zelfs het lopen verleren. En echt waar: ze vinden het fantastisch dat je er bent! Genieten 2.0.¬†

Vrijwilligerswerk Vietnam fysiotherapie

Helpen bij de afdeling ‘Mentally disorderd women’
In het centrum is eveneens een afdeling voor geestelijk (en lichamelijk) verzwakte vrouwen. Zij hebben al heel wat voor hun kiezen gehad: geweld, armoede, verlies van kinderen/familieleden. Dat heeft gezorgd voor mentale problemen en soms depressies. Het doel van dit project is om deze vrouwen te helpen, ze weer een beetje op het goede pad te krijgen zodat ze de zon weer een beetje zien schijnen. Als vrijwilliger ga je je niet bemoeien met therapie√ęn of behandelplannen maar bied je een luisterend oor, je leest met ze, maakt muziek met ze, wandelt met ze en helpt mee met workshops zodat ze weer wat zelfvertrouwen en gevoel van veiligheid krijgen. Een mooi project!

Vietnam Mekong werken met ouderen

Hulp op de ‘Senior Department’¬†
In het SSC zijn ook zo’n 50 ouderen aanwezig in de leeftijd van 60 tot 90 jaar. De meeste van hen zijn vrouwen die hun man en kinderen zijn verloren tijdens de Vietnam-oorlog in de jaren 70. Een aantal van hen heeft een dakloos bestaan geleid en sommige daarvan hebben ook nog eens een herseninfarct gehad. Hoeveel pech kun je hebben in √©√©n leven? Deze ‘oudjes’ verdienen zorg, aandacht en liefde. Veel liefde! Als vrijwilliger mag je die geven, zo veel als je kunt en zo veel als je wilt. Het doel van dit project is om ze na een zwaar en bewogen leven, toch nog een mooie oude dag te geven. Je luistert naar hun verhalen, je praat met ze, geeft ze fruit en ander eten, doet spelletjes met ze, gaat met ze wandelen en drinkt een kopje koffie met ze. Ze vinden het heerlijk als ze die aandacht krijgen. En dat hebben ze verdiend!

Helpen in het Da Nang Red Cross centrum
In dit centrum worden ongeveer 25 kinderen geholpen die geen ouders en/of familie hebben die full-time voor ze kunnen zorgen. Alle kinderen die hier komen, zijn met een valse start begonnen. Er zijn 3 groepen kinderen: baby’s, kleine kinderen en gehandicapte kinderen.

De vrijwilligers die hier geplaatst worden moeten het leuk vinden om deze kinderen te verzorgen en met ze te spelen. De kinderen zullen ook oefeningen moeten doen (fysiotherapie) om te leren gaan met hun eventuele handicap. Hier kan je als vrijwilliger bij assisteren. In het centrum is lokaal (goed opgeleid) personeel aanwezig en kunnen je helpen. Zij zijn eindverantwoordelijk voor de zorg van de kinderen. Als vrijwilliger ben je de extra paar handen die deze medewerkers te kort komen. Van de 25 kinderen die in het centrum geholpen worden, zijn er 7 kinderen met een beperking. Vier van hen zijn geestelijk gehandicapt maar kunnen prima lopen en met andere kinderen spelen. Drie van hen zijn meervoudig gehandicapt en hebben intensieve zorg nodig zoals fysiotherapie. Speciaal voor deze kinderen is er een aparte kamer (‘Heaven Room’) waar ze overdag heerlijk rustig en zonder al te veel prikkels van buitenaf kunnen verblijven.

Vrijwilligerswerk in Vietnam 9

Taken van vrijwilliger bij de baby’s:

 • Zorg voor de baby’s: verschonen, spelen, de fles geven, liedjes zingen en aandacht geven
 • Ontwikkeling van de baby’s: lichamelijke en geestelijke ontwikkeling van de baby’s stimuleren, uitdagingen aanbieden die bij de leeftijd passen, de beginstapjes van het leven leren.
 • Fysiotherapie: Ms Vy (lokale therapeute) helpen met fysiotherapie geven aan de kindjes met een beperking

Taken van de vrijwilliger bij de peuters (1-3 jaar):

 • Helpen met wassen en aankleden
 • Luiers verschonen
 • Leuke en leerzame activiteiten organiseren: puzzeltjes doen, voetballen, ballonnen opblazen, tekenen, touwtje springen etc
 • Zingen met de kinderen
 • Eten geven aan de kleintjes en de grotere kinderen zelf leren eten
 • Kinderen leren tanden poetsen en zichzelf te wassen
 • Veel buiten spelen!

Vrijwilligerswerk Vietnam

Improvement Project
Hygi√ęne is √©√©n van de prioriteiten die geldt voor alle sociale projecten. Daarom wordt er iedere donderdagmiddag een schoonmaakmiddag georganiseerd. Alle gebouwen en faciliteiten van alle projecten worden goed en grondig schoongemaakt om bacteri√ęn en andere schadelijke stoffen te doden. Vloeren worden gedweild, keukens, toiletten en douches worden schoongemaakt, beddengoed wordt gewassen, ledikantjes worden verschoond, handdoeken en dekens worden gewassen…het lijkt zo simpel maar een goede gezondheid begint met goede hygi√ęne! Laat de bubbels maar komen!

Outdoor activiteiten
Naast de zorg voor de kinderen /ouderen en de nadruk op de hygi√ęne, is er nog een groot speerpunt waar veel aandacht aan besteed wordt: buitenactiviteiten. Het is bewezen dat kinderen zich beter ontwikkelen als ze vaak buiten spelen. En het is bewezen dat ouderen zich fijner voelen als ze in de natuur zijn. Daarom: naar buiten! Vrijwilligers zijn daarbij nodig om de kinderen en de ouderen te begeleiden naar het strand, naar een restaurant, naar een park, naar de speeltuin…als ze maar lekker weg zijn. Da Nang is bekend om zijn mooie stranden en de kinderen vinden het er heerlijk. Lekker in de frisse lucht, spelen in het water met de golven en genieten, zwemmen in zee (goed voor hun spieren!) genieten van het van het vrij-zijn. Vrijwilligerswerk Vietnam gehandicaptenzorg

English Teachting Program (assistent) 

Naast het Social Support Program is er ook een English Teaching Program. Hier kun je als vrijwilliger ook voor kiezen. Da Nang behoort tot een van de armste regio’s in Vietnam. Er bestaat een groot tekort aan leraren Engels. Vrijwilligers hebben de mogelijkheid om naast hun sociale project, Engelse les te geven aan kinderen op school. De Engelse les aan kleine kinderen bestaat uit het spelenderwijs kennis laten maken met het Engels. De focus ligt op het leren van simpele woordjes met de bijbehorende juiste uitspraak. En dat is nogal een uitdaging. Misschien is het nog wel belangrijk om ze vertrouwen te geven om Engels te leren. Want een andere taal spreken bestaat uiteindelijk voor ene groot deel uit lef hebben!

Als vrijwilliger ga je aan de slag óf op de Hong Nhung school of op de Hoa Sua school. Op deze twee scholen zitten totaal 100 kinderen van erg arme komaf. De leeftijd van de kinderen ligt tussen de 4-6 jaar. Beginnersniveau dus.

Naast het les geven aan kinderen kun je ook de lokale leraren en social workers helpen met hun Engelse conversatie. Zoals gezegd is de juiste Engelse uitspraak nogal een dingetje..

Vrijwilligerswerk Vietnam les geven op school

Prijzen

‚ā¨ ¬†990¬†– 2 weken
‚ā¨ 1290¬†– 3 weken
‚ā¨ 1590¬†– 4 weken
‚ā¨ 1890¬†– 5 weken
‚ā¨ 2190¬†– 6 weken
‚ā¨ 2590¬†– 8 weken
‚ā¨ 2990¬†– 10 weken

Inbegrepen:

 • Hulp bij het verkrijgen van het “Volunteer Visa”
 • Plaatsing op een vrijwilligersproject
 • Ophaalservice van het vliegveld (of trein/busstation) van Da Nang, Vietnam
 • Introductie en rondleiding in Da Nang
 • Persoonlijke begeleiding in Vietnam van onze lokale partnerorganisatie (onder andere in vrijwilligershuis en bij het project)
 • Onderdak in een vrijwilligershuis (2 dagen voordat het programma begint kun je er al verblijven)
 • Maaltijden (volpension) van maandag t/m vrijdag, zaterdag ontbijt
 • Transport van en naar de projecten indien nodig
 • Activiteiten zoals bijv. naar de film, een voetbalwedstrijd bijwonen, naar China Beach (lichtgelig zandstrand net buiten Da Nang)
 • Partnerorganisatie in Vietnam waar je terecht kunt voor vragen en hulp
 • Donatie aan de projecten
 • Noodnummer (24 per dag bereikbaar)
 • Informatiehandboek, hulp en advies voor vertrek
 • Hulp bij afsluiten reisverzekering en boeken van je reis
 • Vrijwilligerstraining voor vertrek door Stichting Muses

Niet inbegrepen:

 • Vlucht naar Da Nang, Vietnam
 • Reserveringskosten (‚ā¨ 40)
 • Transfer terug naar de luchthaven (ongeveer ‚ā¨4,-)
 • Visumkosten
 • Reisverzekering
 • Maatijden in het weekend
 • Verklaring omtrent gedrag
 • Persoonlijke kosten voor excursies, drankjes, vaccinaties, etc.
Startdata

Startdata: in verband met corona kunnen we geen vrijwilligers plaatsen. We verwachten dat dit pas eind 2021 weer mogelijk is.
Toch al eerder op reis? Kijk dan bij Reizen in corona tijd >>

Als we weer vrijwilligers kunnen plaatsen geldt het volgende: De introductie start op een maandag. Op de maandag moet je dus al in Vietnam zijn. Er wordt van je verwacht dat je 1 of 2 dagen voor de startdata aankomt in Da Nang. Zo heb je nog fijn de tijd om bij te komen van je lange reis en uitgerust te starten met de introductie en het vrijwilligerswerk. De dag van aankomst is dus 1 of 2 dagen eerder dan de startdatum.

Let op: Rond Kerst en Oud & Nieuw wordt er op de projecten vaak niet of minder gewerkt.

Accommodatie

Tijdens je verblijf in Vietnam verblijf je met andere deelnemers in een vrijwilligershuis in Da Nang. Het strand is om de hoek, je kunt het slechter treffen… De accommodatie is basic maar comfortabel. Er is stromend water (geen drinkwater), een warme douche en een normaal toilet. Je deelt een slaapkamer met internationale vrijwilligers. Wil je graag een kamer alleen, dan kunnen we altijd even navragen of dit geregeld kan worden. In de gemeenschappelijke ruimte staat een TV en er is draadloos internet. Er wordt doordeweeks heerlijk voor je gekookt. De Vietnamese maaltijden worden verzorgd door een vaste kok van maandag t/m vrijdag. Er wordt ook gezorgd voor schoon drinkwater.  En in het weekend gaan vrijwilligers lekker hun eigen gang en gaan ze er op uit om meer van Vietnam te zien. Tijdens je verblijf in Vietnam krijg je begeleiding van de ervaren staff van onze partnerorganisatie. Zij regelen het transport naar de projecten (indien nodig) en helpen ook met het regelen van leuke activiteiten tijdens de weekenden.

Voor wie geschikt

Dit project is geschikt voor iedereen vanaf 17 jaar die voldoende kennis van Engels heeft. Je hoeft geen werkervaring of een passende vooropleiding hebben maar dat is uiteraard wel erg handig en welkom! Belangrijker zijn bepaalde karaktereigenschappen als¬† een flexibele werkhouding, een ‘open mind’, geduld, aanpassingsvermogen, improvisatievermogen, het tonen van initiatief, zelfstandig kunnen werken en respect en begrip hebben voor lokale tradities en cultuur. Daarnaast beschik je over een goede lichamelijke en geestelijke gezondheid. Deelnemers die kiezen voor dit programma zijn van alle leeftijden. Jong en oud gaan hier gegarandeerd een geweldige tijd hebben. Fysiotherapeuten, ergotherapeuten, logopedisten en di√ętisten zijn in het bijzonder erg welkom. Leuke bijkomstigheid: studenten fysiotherapie kunnen het vrijwilligerswerk vaak ook gebruiken als stage.

Super mooi vrijwilligerswerk volgens onze coördinator Yvette!

Het vrijwilligerswerk in Vietnam is √©√©n van mijn favoriete reizen die wij aanbieden in Azi√ę. Het land is prachtig. De partnerorganisatie is ontzettend persoonlijk, behulpzaam en flexibel. En de projecten zijn zo nuttig. Als vrijwilliger kan je hier echt je hart ophalen. Jong en oud hebben hier een onvergetelijke tijd. De meeste deelnemers blijven langer of komen weer terug. Dat zegt al heel veel. Het is een kleinschalig project. Je zal ter plaatse met kleine groepjes internationale vrijwilligers samen zijn. Het leuke aan het programma in Vietnam vind ik dat je als vrijwilliger gaat helpen op verschillende sociale projecten in Da Nang, maar ook daarbuiten in Tam Ky, een uurtje rijden vanaf Da Nang. Naast het helpen op de sociale projecten zal je als vrijwilliger ook ongeveer een keer per week helpen met het geven van Engelse lessen aan jonge kinderen op de Kindergarten en/of Primary School. En ga je mee met de leuke uitstapjes die georganiseerd worden. Help je hier en daar mee met het onderhoud dat gedaan moet worden op de projecten (schoonmaken, wassen, boompjes planten in de tuin, enz.). Heel erg afwisselend dus! Weet dat de leefomstandigheden op de projecten heel anders is dan wij in Nederland gewend zijn. Ze hebben daar helaas niet de middelen die we hier hebben. Dit kan, vooral in het begin wanneer je daar net bent, best moeilijk zijn! Het is goed om dit vooraf al te beseffen. De vaste medewerkers op de projecten hebben een groot en goed hart, maar alleen niet de hoeveelheid handen die nodig zijn om al het werk te verzetten. De kinderen met een beperking bijvoorbeeld, liggen veel op matjes op de grond. Er is niet voldoende tijd om dagelijks lichaamsoefeningen met ze te doen. Ook voor de kinderen op de opvang is er niet genoeg tijd en aandacht die ze nodig hebben. Als vrijwilliger kan je op alle projecten je handen dus echt goed uit de mouwen steken en meehelpen met de dagelijkse werkzaamheden binnen het project. Maar denk ook zeker out of the box. Heb je leuke ideetjes, bespreek het ter plaatse en voer het uit. Zo kan je er voor de lokale mensen en jezelf nog meer uithalen. Hoe fijn! Neem de ouderen bijvoorbeeld een keer een dagje mee naar het strand. Ga naar het zwembad met de kindjes die een beperking hebben. Kunnen ze even heerlijk ontspannen. Wil je meer weten, neem dan even contact met me op. Groetjes Yvette”

Visie op vrijwilligerswerk

Vrijwilligerswerk doe je samen!

Wij vinden het erg belangrijk om verschillende vrijwilligersprojecten in het buitenland aan te bieden. Waarom? Omdat we op die manier de wereld een klein beetje mooier kunnen maken. En het werkt! Jaarlijks krijgen we prachtige cijfers van onze partnerorganisaties van wat er allemaal dat jaar bereikt is en dat is indrukwekkend. Vele handen maken licht werk!

Goede voorbereiding is het halve werk

Maar hoe kun je het vrijwilligerswerk nou een succes laten worden? Dat begint bij een goede voorbereiding waarbij je als vrijwilliger jezelf de volgende vragen zou moet stellen:

 • Zou je jezelf toevertrouwen om dit soort vrijwilligerswerk ook in Nederland te gaan doen? En heb je wel eens nagedacht over welke vaardigheden jij beschikt en welke daarvan van pas zouden kunnen komen bij het doen van vrijwilligerswerk in het buitenland?
 • Realiseer je dat als je met kinderen gaat werken dat jij ‚Äď als vrijwilliger ‚Äď niet de rol van ouder/verzorger/eindverantwoordelijke op je kunt nemen? En dat jouw rol als vrijwilliger ondersteunend van aard zal zijn.
 • Ben je bereid om tijdens dit mooie avontuur zelf ook te leren van de lokale mensen? Er lopen namelijk zo veel mooie en wijze mensen rond op deze wereld‚Ķ

Bij die goede voorbereiding hoort ook een training van Stichting Muses. Zij geven een professionele en interactieve training om vrijwilligers bewust te laten worden van duurzaam vrijwilligerswerk. Tijdens deze training(en) leer je veel over vrijwilligerswerk maar vooral ook over jezelf (kwaliteiten, valkuilen). Dit maakt dat je bewuster te werk gaat en vaak ook meer kan bereiken tijdens jouw periode als vrijwilliger.

Belangrijk: goede partnerorganisaties in het buitenland 

Maar we kunnen het niet alleen! Zo zorgen de organisaties waarmee we samenwerken in het buitenland voor de kwalitatief goede projecten die we aanbieden. Betrouwbare partnerorganisaties in het buitenland die net zo over vrijwilligerswerk, service, duurzaamheid en kwaliteit  denken als wij.  En die bovendien ook nog eens alles weten van de lokale omstandigheden, cultuur en gewoontes.

Onmisbaar: de gastvrije lokale bevolking!

En natuurlijk is daar de lokale bevolking. Zonder hun gastvrijheid, enthousiasme¬† en welwillendheid zouden er niet zulke mooie dingen tot stand kunnen komen. Zij staan open om jou¬† met hun cultuur kennis te laten maken en je mee te laten draaien in hun leven. Hoe mooi is dat!¬† En ook in de toekomst hopen zij ‚Äď samen met jou en andere internationale vrijwilligers ‚Äď de wereld een beetje mooier te kleuren. Respect en verdraagzaamheid zijn daarbij de kernwoorden!

Lees hier meer over het doen van vrijwilligerswerk via Activity International 

Met wie werken we samen

Mr Viet en zijn Volunteer Vietnam

De initiatiefnemer van onze partnerorganisatie РMr Viet Dang Рheeft het allemaal zelf meegemaakt; zijn vader en broer zijn omgekomen tijdens de Vietnamoorlog en zijn moeder was daarna psychisch niet meer in staat om voor hem te zorgen. Zo belandde hij in een kindertehuis waar hij een aantal jaar verbleef. Gelukkig was zijn moeder jaren later weer in staat om de zorg voor hem weer op te pakken en zorgde een vriend ervoor dat hij naar de universiteit kon om leraar Engels te worden. Als vrijwilliger heeft hij door heel Vietnam Engelse les gegeven aan kansarme kinderen en dat heeft de basis gevormd voor een prachtige organisatie: Volunteer Vietnam. Uit eigen ervaring weet Mr Viet dat alles staat of valt met het krijgen van een kans. Een kans op een beter leven. Met zijn organisatie hoopt hij vele kinderen een beter leven te geven. Maar dat kan hij niet alleen. Daarvoor heeft hij donaties én hulp van vrijwilligers nodig om ervoor te zorgen dat honderden kinderen de hulp krijgen waar ze recht op hebben. Een deel van de donaties betaal je als vrijwilliger middels je programmakosten. Ongeveer $200 per maand gaat direct naar de projecten voor extra hulp.

Mr Viet

Foto's
Vrijwilligerswerk Vietnam Vrijwilligerswerk Vietnam Engelse les Vrijwilligerswerk Vietnam Halong 1 Vrijwilligerswerk Vietnam ouderenzorg Vrijwilligerswerk Vietnam Marieke in zwembad Vrijwilligerswerk Vietnam Marieke bij ouderenzorg Vrijwilligerswerk Vietnam Marieke bij fysio project Vrijwilligerswerk Vietnam Marieke 2 maanden Vietnam Iris met vrijwilligers 2 maanden Vietnam Iris fysiotherapie 2 2 maanden Vietnam Iris in het zwembad 2 maanden Vietnam leren tandenpoetsen Vrijwilligerswerk Vietnam reisverhaal Koen Vrijwilligerswerk Vietnam reisverhaal Koen 3 Vietnam foto Lisa memomorie spelen Vrijwilligerswerk in Vietnam 8 Vrijwilligerswerk in Vietnam 9 Vrijwilligerswerk in Vietnam 10 Vrijwilligerswerk in Vietnam 1 Vrijwilligerswerk in Vietnam 2 Vrijwilligerswerk in Vietnam 3 Vrijwilligerswerk in Vietnam 5 Vrijwilligerswerk in Vietnam 6 Vrijwilligerswerk in Vietnam 7 Vrijwilligerswerk in Vietnam 11 Vrijwilligerswerk in Vietnam 12 Vrijwilligerswerk in Vietnam 15 Mr Viet Vrijwilligerswerk Vietnam Larissa Vietnam Mekong werken met ouderen
Filmpjes
Reisverhalen
Marieke van Dam Het gaat goed met mij! De eerste dagen moest ik even wennen, maar daarna rolde ik er vanzelf in. Ik vind het heel leuk dat er zo'n afwisseling is, je doet zoveel verschillende projecten gecombineerd! Sommige indrukken vind ik ook wel heftig, zoals een een kindje van ongeveer 3 weken in de opvang.... Lees hier meer
#letsmakememories