page-travel.php
Bel of app
me terug

Gratis magazine aanvragen
Mail ons
Afspraak maken
Aanmelden nieuwsbrief

Wereldwijde wildlife- en natuurprojecten

Vrijwilligerswerk met dieren en meehelpen aan natuurprojecten

Opwarming van de aarde, stropers die olifanten en neushoorns afslachten, vervuilde oceanen, illegale dierenhandel en het kappen van het oerwoud. Overal op de wereld staan natuurreservaten onder druk en worden diersoorten bedreigd. Er is dus geen tijd meer te verliezen. Want wist je dat er bijvoorbeeld in Zuid-Afrika iedere 15 minuten een olifant sterft? En er iedere dag drie neushoorns worden gedood? Shocking hè! En dit is écht de realiteit van vandaag de dag. Door het uitvoeren van vrijwilligerswerk met dieren of mee te helpen aan natuurprojecten, keert het tij geleidelijk. 

Gelukkig staan er steeds meer mensen op om de natuur en bedreigde diersoorten te beschermen. Met succes! Diverse projecten – groot en kleinschalig – zorgen er inmiddels voor dat bepaalde natuurreservaten gewoon natuur blijven en dat sommige beschermde diersoorten niet uitsterven. Veel projecten houden zich bezig met het anti-stropen beleid. Er worden allerlei technische hulpmiddelen ingezet die mens en natuur helpen waar dat nodig is. Drones bijvoorbeeld! Maar dit is pas het begin. Er moet nog veel bereikt worden en daarom zijn vrijwilligers meer dan nodig!

Op zoek naar vrijwilligerswerk met dieren of de natuur?

Schrijf je in voor een van onze wildlife- en natuurprojecten in Azië, Afrika en Latijns-Amerika. Steek je handen uit de mouwen. Kom als vrijwilliger de natuur en bedreigde diersoorten beschermen. Ervaring? Niet nodig! Wat dan wel? Passie voor dieren en de natuur (en zin in avontuur)!

Vrijwilligerswerk met dieren en/of de natuur is de uitkomst!

Onze visie op vrijwilligerswerk is dat je het niet alleen kan doen. Dat zullen we met elkaar moeten doen. Jij, wij, onze partnerorganisaties die ter plaatse alles regelen en natuurlijk de lokale bevolking. Zonder hun hulp, kennis en welwillendheid zouden er niet zulke mooie dingen tot stand kunnen komen. En ook in de toekomst hopen zij – samen met ons en andere vrijwilligers in het buitenland – de natuur en bedreigde diersoorten te beschermen.

Schouders eronder en go! Let’s do this together. Let’s make memories!

Read more

Vind je perfecte reis of vakantie

#letsmakememories