page-travel.php
App ons
Gratis magazine aanvragen
Mail ons
Afspraak maken
Aanmelden nieuwsbrief
Wereldwijde wildlife- en natuurprojecten

Vrijwilligerswerk in het buitenland: help de dieren en de natuur!

Opwarming van de aarde, stropers die olifanten en neushoorns afslachten, vervuilde oceanen, illegale dierenhandel en het kappen van het oerwoud. Overal op de wereld staan natuurreservaten onder druk en worden diersoorten bedreigd. Er is dus geen tijd meer te verliezen. Want wist je dat er bijvoorbeeld in Zuid-Afrika iedere 15 minuten een olifant sterft? En er iedere dag drie neushoorns worden gedood? Shocking hè! En dit is écht de realiteit van vandaag de dag (kijk voor meer info eens op de site van het WNF). Door het uitvoeren van vrijwilligerswerk in het buitenland met dieren of mee te helpen aan natuurprojecten, keert het tij geleidelijk. 

Gelukkig staan er steeds meer mensen op om de natuur en bedreigde diersoorten te beschermen. Met succes! Diverse projecten – groot en kleinschalig – zorgen er inmiddels voor dat bepaalde natuurreservaten gewoon natuur blijven en dat sommige beschermde diersoorten niet uitsterven. Veel projecten houden zich bezig met het anti-stropen beleid. Er worden allerlei technische hulpmiddelen ingezet die mens en natuur helpen waar dat nodig is. Drones bijvoorbeeld! Maar dit is pas het begin. Er moet nog veel bereikt worden en daarom zijn vrijwilligers meer dan nodig!

Op zoek naar vrijwilligerswerk met dieren of de natuur?

Schrijf je in voor een van onze wildlife- en natuurprojecten in Azië, Afrika en Latijns-Amerika. Steek je handen uit de mouwen. Kom als vrijwilliger de natuur en bedreigde diersoorten beschermen. Ervaring? Niet nodig! Wat dan wel? Passie voor dieren en de natuur (en zin in avontuur)!

De duurzame ontwikkelingsdoeleinden van de Verenigde Naties

De projecten die wij aanbieden zijn erop gericht om op een respectvolle en duurzame manier de wereld een op positieve manier te veranderen en dat doen we met onze reizigers, met onze lokale partners én met de lokale bevolking. Want samen sta je sterk! De duurzame ontwikkelingsdoelen van de Verenigde Naties zijn daarbij onze richtlijnen. Hieraan proberen we al onze reizen te toetsen. Zo willen we op onze manier – en zo goed als we kunnen – een steentje bijdragen aan een mooiere toekomst. Doe je mee?

 

Lees meer Sluiten

Vind je perfecte reis of vakantie

#followyourdreams