singular.php
App ons
Gratis magazine aanvragen
Mail ons
Afspraak maken
Aanmelden nieuwsbrief

Australië: alle tips op een rijtje

Heb je plannen om naar Australië te gaan en misschien wel te gaan werken en rondreizen? En kun je wel wat tips gebruiken? Hebben wij goed nieuws voor je: Activity International is een officiële Aussie Specialist en wij kunnen je alles vertellen over het werken, visum en backpacken Down Under! Onze coördinatoren hebben jarenlange reiservaring in Australië; ze hebben er zelf gewoond, gewerkt en gereisd.  ✓ We’ve been there, we’ve done that! Hier alle Australië tips op een rijtje.

Niet alleen? Groepsreis Australië!
Deze groepsreis duurt 6 weken. Je begint met een weekje Sydney (wat een heerlijke stad is dat toch) en daarna reis je samen met je groep Nederlandse backpackers én een gids via de prachtige Oostkust naar Cairns. Onderweg zie en beleef je het beste en leukste wat de oostkust van Australië te bieden heeft. En dat is veel. Heel veel! Denk aan een weekje Sydney, surfen in Byron Bay, bezoek aan Fraser Island, Brisbane, zeilen bij de Whitsunday Island en snorkelen/duiken in het Great Barrier Reef. Meer info over de groepsreis vind je hier.

Groepsreis Australie

Liever internationaal?
Je kunt ook kiezen uit een reis langs de oostkust in een internationale groep van 5 (Oostkust Sydney > Cairns) of 6 (City to Reef) weken. En dan is het mogelijk bijna elke dag te starten. Zeker weten dat je de hoogtepunten hebt gezien voordat je gaat werken, boek deze reis dan voor vertrek. Dan weet je zeker dat je met een rugzak vol gave indrukken terug komt.

Als je zelf je plan wilt maken
Kijk dan toch eens naar de Kickstart Ultimate OZ en de Kickstart Melbourne intro weken! Praktische hulp, een organisatie waar je op terug kunt vallen en gewoon een hele leuke week! En daarna bepaal je helemaal zelf waar je naar toe gaat. Toch de Oostkust? Of avontuurlijk de Outback in?

Working Holiday Visum aanvragen
Australië heeft met Nederland een ‘Working Holiday Agreement’. Dit betekent dat jongeren de mogelijkheid hebben om een jaar lang te reizen én te werken in met een Working Holiday Visum Australië. Als je dat wilt, moet je een Working Holiday Visum aanvragen. Dat gaat via de immigratie site van de Australische overheid. Is absoluut nodig als je legaal aan de slag wilt. Lees hier hoe je dat kunt doen en de voorwaarden van dit visum. 

Werk vinden in Australië
Er is zeker werk te vinden in Australië, maar je moet er wel wat voor doen. Wees flexibel en geef de moed niet te snel op! Het zou natuurlijk fantastisch zijn als je kunt werken voor een internationaal bedrijf met een riant salaris verdient en een prachtige CV als je thuiskomt. Maar over het algemeen moet je er echter van uitgaan dat je een eenvoudiger baantje vindt. Je moet hierbij denken aan werken in de bar, in de bediening, in een hotel als receptionist(e) of schoonmaker, in de telemarketing, als typist(e), collecteren, als verkoper in een winkel of fruit plukken (appels, peren, sinaasappels, bananen, kersen, meloenen). Maar ook dat kan redelijk goed verdienen. Met een minimum bruto loon van ongeveer AUS$ 20 per uur en 15% belasting kan je best wat overhouden! Lees hier een paar handige tips om werk te vinden!

7 tips voor een tussenjaar

Klimaat in Australië
Als je gaat werken en reizen Down Under, dan is het handig om rekening te houden met de seizoenen en het klimaat in Australië. Over het algemeen geldt: reis de zon achterna want zon = toeristen en toeristen = werk. Ook werk in de fruitpluk hangt af van het seizoen en het klimaat. De seizoenen Down Under zijn net andersom dan we hier gewend zijn: december, januari en februari zijn de zomermaanden. In juni, juli en augustus is het dus winter. Lees hier hoe je een beetje rekening kunt houden met het klimaat in Australië.

Vervoer in Australië
Als je een tijdje gaat backpacken dan wil je waarschijnlijk ook wel wat van het land zien. En terecht, want het is er prachtig. maar let op: de afstanden in Australië zijn immens. Daar zul je rekening mee moeten houden en zeker de eerste tijd aan moeten wennen. Maar hoe ga je je verplaatsen? Koop je een tweedehands auto? Neem je de bus? Of pak je de trein? Tsja, wat is handig?  Lees hier meer over het vervoer in Australië en een paar tips hoe je het best van A naar B kunt komen

Australie auto kopen

Accommodatie in Australië
Het gebruik van hostels als accommodatie tijdens het verblijf in Australië is erg populair. En er zijn er zoveel, dat je ze op de meest vreemde en ondenkbare locaties zult aantreffen. Veel backpackers kiezen voor deze goedkope manier van overnachten. De prijzen variëren meestal van AUS$ 22-30 per nacht per persoon. Over het algemeen liggen de prijzen in de grote steden hoger dan in afgelegen gebieden. Lees hier meer over accommodaties in Australië

Routes in Australië
Tsja, en daar sta je dan op Kingsford Smith International Airport in Sydney. Met een compleet lege agenda en Australië aan je voeten. En dan natuurlijk de grote vraag: gaan we links…of gaan we rechts?  En de enige die dat beslist ben jij! Kaart en Lonely Planet in de hand, rugzak op je rug en go! Lees hier een paar tips voor de meest logische routes in Australië waar je zeker wat aan hebt, want let op: Australië is groter dat je denkt!

Australie fraser island

Hopelijk ben je op weg geholpen met deze Australië tips. Neem contact met ons op als je vragen hebt over dit geweldige land. Wij helpen je graag!

Vind je perfecte reis of vakantie

#followyourdreams