single.php
App ons
Gratis magazine aanvragen
Mail ons
Afspraak maken
Aanmelden nieuwsbrief

Canada – eTA aanvragen

27-09-2019

Advertorial –

eTA aanvragen voor Canada.

Wat is het eTA?

Wanneer je naar Canada wil reizen, zal je over een geldige eTA moeten beschikken. Dit is een elektronisch systeem dat jouw aanvraag goed- of afkeurt. Dit wordt gedaan op basis van een aantal databases met gegevens. Wanneer je een verleden hebt waarin je je bijvoorbeeld niet gehouden hebt aan de regels van het visum, kan het voorkomen dat het lastig is om een visum te bemachtigen.

Het eTA is een elektronische reistoestemming. Het is ook alleen online aan te vragen, en je ontvangt geen fysiek document. Het is wel van belang dat je tijdens de reis ook alleen het paspoort gebruikt waaraan de eTA is gekoppeld. Het wordt namelijk aan het documentnummer gekoppeld, waardoor het paspoort vereist is.

Het is wel belangrijk om te weten dat er voor een overstap in Canada ook een geldige eTA nodig is. In dit geval kun je dezelfde eTA later gebruiken om naar Canada te reizen. Wanneer je naar Canada reist en in Amerika overstapt, dien je ook over een geldige ESTA te beschikken.

eTA aanvragen

Een eTA aanvragen is erg eenvoudig, en kan alleen online gedaan worden. Je vult het eTA formulier binnen enkele minuten in, waarna je in veel gevallen al gauw terugkoppeling krijgt over de status. De meeste aanvragen worden direct goedgekeurd, maar het is ook mogelijk dat de Canadese overheid jou om extra documentatie vraagt om onduidelijkheden te vermijden. In dit geval kan het proces langer in beslag nemen. Doorgaans wordt er maximaal 72 uur over het verwerken van de aanvraag gedaan. In uitzonderlijke gevallen kan het dus langer duren. In bijna alle gevallen is er binnen enkele uren al een status bekend.

Een toegekend eTA is gekoppeld aan het paspoort dat is gebruikt voor het aanvragen. Na toekenning is de reistoestemming 5 jaar geldig, tenzij het gekoppelde paspoort hiervoor verloopt. Binnen de geldigheidsperiode kun je 6 maanden achtereen verblijven in Canada. Bij aankomst is het verplicht om over een retourticket te beschikken. Op deze manier toon je aan dat er ook de intentie is om het land binnen de termijn te verlaten.

Vlag Canada

Invoering eTA

Sinds 9 november 2016 is het eTA Canada aanvragen verplicht. Het automatische systeem is ingevoerd om de veiligheid binnen Canada te verhogen. In het verleden konden veel reizigers namelijk zonder visum het land betreden. Nu worden deze reizigers ook gecontroleerd voordat zij bij de luchthaven aankomen. Op deze manier worden eventuele bedreigingen al ingeperkt voordat er iets kan ontstaan. Desondanks, de douane kan er alsnog voor kiezen om je geen toegang tot Canada te geven, ook wanneer je over een geldig eTA beschikt. Wanneer er bijvoorbeeld gelogen is op de aanvraag, kan dit voor problemen zorgen. Zorg daarom dat je altijd eerlijk bent tijdens het eTA Canada aanvragen.

Het systeem is ingevoerd voor zowel zakelijke als toeristische reizen. Wanneer je minder dan 6 maanden in Canada studeert, is dat ook mogelijk met een geldige eTA. Je kunt niet naar Canada emigreren met een eTA, hiervoor moet je over een geldige verblijfsvergunning beschikken. Voor een verblijfsvergunning zal je naar de Canadese ambassade moeten gaan, wanneer je over een geldige verblijfsvergunning beschikt ben je ook vrijgesteld van het aanvragen van de eTA.

#followyourdreams