single-travel_stories.php
App ons
Gratis magazine aanvragen
Mail ons
Afspraak maken
Aanmelden nieuwsbrief

3 weken Monkey Rehab - Amy

Amy heeft 3 weken geholpen bij het Monkey Rehab project in Zuid-Afrika. Ze had ons al laten weten dat ze het erg naar haar zin had gehad. Lees haar versag maar eens! Leuk om te lezen Amy, dank!

Monkey Rehabilitation

Ik ben 3 weken bij het Monkey Rehab project geweest. Ik heb het onwijs naar mijn zin gehad. Het is heel bijzonder om met de apen te werken maar je maakt ook vrienden voor het leven daar. Een ervaring om nooit te vergeten.

Vertraging in Frankfurt

Mijn heenreis is minder goed verlopen. Op Amsterdam had mijn vliegtuig vertraging en daardoor heb ik de aansluiting in Frankfurt gemist. Ik heb in Frankfurt moeten overnachten. Dat was overigens na lang wachten wel goed geregeld door Lufthansa. Ik kreeg een hotel toegewezen en vouchers voor de taxi heen en weer. Het was even spannend maar ik dacht ik kom er vanzelf wel. De volgende dag weer terug naar het vliegveld toe en na daar 4 uur gewacht te hebben konden ze dan een nieuwe vlucht boeken. Ik moest eerst naar Parijs vliegen en vanaf daar door naar Johannesburg en Phalaborwa. Na 48 uur was ik eindelijk in Afrika! Wat een prachtig land. Ik was gelijk onder de indruk. Op weg naar Riverside in de auto zag je ook olifanten en giraffe langs de weg lopen, ik had ze nog nooit in het wild gezien dus ik vond het wel erg bijzonder. Wat een fantastische dieren zijn het.

De dag van een vrijwilliger

Je zit in een team en krijgt verschillende taken toegewezen. Mijn eerste week moest ik Quarantaine schoonmaken. Goed schrobben want alles moet goed schoon zijn daar. Een andere week heb ik ‘Monty’s’ schoongemaakt. Dat is de enclousure van de jonge Baboons. En mijn laatste week heb ik op Food prep gestaan, dan word al het eten voor de monkeys gesneden en verdeeld.

Ochtend
Je verzamelt tussen 06:45 uur en 07:00 uur in ‘The Hide’, daar kan je een kopje koffie of thee drinken en om 07:00 uur begint het werken.
Van 09:00 uur tot 10:00 uur is het ontbijten, word voor je verzorgd. Allemaal prima, toast met jam of pindakaas en bijna iedere ochtend zit er nog iets bij, denk aan pancakes/ muffin/ ei. Goed te doen dus. Tot 10:00 uur mag je zelf beslissen wat je gaat doen, je vrije tijd besteed je meestal bij de Baboons. Om 10:00 uur weer aan het werk, wat je doet verschilt heel erg. Er zijn allerlei verschillende klusjes om te doen. Er word een schema gemaakt en dat ga je die dag doen. Een aantal klusjes die je doet; spinazie plukken, onkruid wieden, bug catching, bananen/papaya’wassen en sorteren of monitoren. Het is hard werken maar het is onderling erg gezellig dus daar merk je niet altijd wat van.

Middag
Van 12:00 uur tot 13:00 uur ga je op baboon walk. Dan neem je de jonge Baboons mee naar de rivier. Dan kunnen ze even lekker weg uit de enclousure en kunnen ze leren hoe ze moeten klimmen in de natuur. Dat is altijd een heel leuk moment van de dag.
Van 13:00 uur tot 14:00 uur is het lunch en dan van 14:00 uur tot 16:00 uur nog wat klusjes doen. Om 16:00 uur zit de werkdag erop en ben je vrij. Dan heb je tijd om te douchen en om wat voor jezelf te doen. Om 18:00 uur is het avond eten, ook goed te doen. Niet bijzonder maar wel lekker. En dan ’s avonds is er meestal een kampvuur bij de slaapvertrekken.

I came for the monkeys but i stayed for the people

Ik vond het een super ervaring en heel bijzonder om echt met monkeys te kunnen werken en ervaren hoe ze zijn. Wat ik al eerder zei maak je ook vrienden voor het leven. Bij het Monkey Rehab hebben ze de instelling, wij zijn hier familie. Dat maakt de sfeer onderling heel bijzonder, iedereen kan met elkaar overweg, jong, oud, groot of klein maakt allemaal niet uit.

#followyourdreams