singular.php
App ons
Gratis magazine aanvragen
Mail ons
Afspraak maken
Aanmelden nieuwsbrief

CO2 compensatie

Je reis compenseren: een groen idee!

Sta jij altijd stil bij de milieuverontreiniging, CO2-uitstoot of klimaatcompensatie als je een vlucht hebt geboekt? Het hoort eigenlijk wel gewoon bij je reis. Net als het regelen van je reisverzekering, het inpakken van je rugzak en het organiseren van je afscheidsfeestje. Toch niet aan gedacht? Wij gelukkig wel!

Naast dat wij onze projecten zo duurzaam mogelijk willen maken (en daarbij de duurzame ontwikkelingsdoelen van de Verenigde Naties als onze richtlijnen houden), moedigen wij je ook aan om de CO2 uitstoot van je vliegreis te compenseren. Lees hieronder wat jij kunt doen!

CO2 compensatie Costa Rica

Een beetje frisse lucht voor volgende generaties

Omdat wij ons bewust zijn dat veel van onze deelnemers het vliegtuig pakken om op de plaats van bestemming te komen, werken wij samen met Trees for All en GreenSeat . Zij beheren en steunen duurzame natuur- en energieprojecten die ervoor zorgen dat de CO2-uitstoot gecompenseerd kan worden. Dat geeft in ieder geval een beetje lucht voor de volgende generatie avonturiers!

Trees for All

Trees for All logo CO2 compensatieTrees for All is een Nederlandse organisatie en zorgt voor meer bomen en bos wereldwijd en investeert daarmee in de toekomst van onze planeet. Trees for All is de enige stichting in Nederland mét CBF keur waar compensatie mogelijk is in duurzame bosprojecten. Trees for All plant bomen in bijvoorbeeld Oeganda en in het Smart Forest Project in Bolivia.

Maar ook in Nederland is Trees for All actief via het project Nationaal Bossenfonds. Samen met Staasbosbeheer en Stichting Nationale Boomfeestdag hebben ze een Nationaal Bossenfonds opgericht voor nieuw bos in Nederland.

Kijk op de site van Trees for All  en vul de CO-2 Calculator in. Zo zie je meteen welk bedrag je zou moeten doneren om tot een volledige compensatie van je reis te komen.

Trees for All CO2 compensatie project Oeganda

Green Seat

Green Seats projecten CO2 compensatie logoDoor GreenSeat te steunen geef je huishoudens in ontwikkelingslanden toegang tot duurzame energie. De GreenSeat CO2-compensatieprojecten zorgen ervoor dat de CO2-uitstoot ter plaatse van dat project wordt verminderd. Stel je hebt via de berekend dat jouw reis 1 ton CO2 veroorzaakt. GreenSeat zorgt dat de hoeveelheid CO2 niet toeneemt, door elders een ton CO2 te verminderen. Bijvoorbeeld door het plaatsen van een biovergister voor een gezin in Cambodja. Of door te investeren in het windmolenproject in India. Zo zorg je er voor dat de hoeveelheid CO2 in de wereld niet toeneemt.

Kijk op de site van GreenSeat en vul de CO-2 Calculator in. Ook hier zie je zie je meteen welk bedrag je zou moeten doneren om tot een volledige compensatie van je reis te komen.

Green Seats projecten CO2 compensatie

#followyourdreams