single-travel_stories.php
App ons
Gratis magazine aanvragen
Mail ons
Afspraak maken
Aanmelden nieuwsbrief

Het land van de glimlach - Charlotte

Het doen van vrijwilligerswerk in het buitenland stond al langere tijd op mijn bucket list en toen ik Activity International tegen kwam, wist ik dat ik daar de juiste organisatie voor gevonden had om mijn reis naar Thailand bij te boeken. Bij aankomst in Bangkok was alles goed geregeld en werd ik met de bus naar Hua Hin gebracht. De busreis verliep soepel en eenmaal aangekomen in Hua Hin stond daar een lieve vrouw mij op te wachten om mij naar het vrijwilligershuis te brengen. Eenmaal aangekomen bij de accommodatie stonden de coördinator en andere personeelsleden klaar om mij met open armen te ontvangen en kreeg ik de tijd om even uit te rusten van mijn lange reis.

De cultuurweek
Ik startte met de cultuurweek waarbij je meer over het land te weten komt en je leuke activiteiten onderneemt. Zo ben ik met een groepje vrijwilligers onder andere naar de Monkey Temple geweest en naar het Pranburi Forest Park. Ook kreeg je cultuur, taal en zelfs kooklessen, waardoor je een goed beeld kreeg van Thailand en de Thaise cultuur. Erg leuk!

Het kindergarden programma
Daarna startte ik met het vrijwilligerswerk. Hierbij had ik gekozen voor het kindergarden programma, waarbij je kinderen van rond de drie jaar les geeft. Wat een mooie en unieke ervaring! De docenten op de kindergarten ontvingen mij warmhartig, net als de kinderen die al snel aan mij gewend waren. De lessen bestonden uit het geven van simpele Engels lessen, het zingen van Engelstalige kinderliedjes en het buiten spelen met de kinderen. Het assisteren op de kindergarten vond ik een ontzettend leerzame en waardevolle ervaring.

Vrije tijd
In de weekenden ben je vrij om je eigen plan te trekken. Hierbij ben ik in het eerste weekend naar het eiland Koh Tao geweest. Snorkelen is iets wat ik al langere tijd graag wilde doen en op Koh Tao was hier de mogelijkheid voor. Hierbij heb ik schildpadden gezien naast de prachtige onderwaterwereld. Het derde weekend ging ik naar naar Chiang Mai, een plaatsje in het Noorden van Thailand. In Chiang Mai ging ik naar een Elephant Sanctuary, waar olifanten, gered uit mindere omstandigheden, verzorgd werden.

Mijn ervaring
In Thailand heb ik een onvergetelijke tijd gehad. Je leert zoveel nieuwe mensen kennen tijdens het vrijwilligerswerk programma en onderneemt daarnaast allerlei mooie activiteiten samen. Bij het doen van het vrijwilligerswerk heb ik een fijne tijd gehad, waarbij ik veel heb geleerd en hele mooie ervaringen heb opgedaan. Mijn reis heb ik dan ook als erg waardevol ervaren!

Wil je net als Charlotte ook vrijwilligerswerk gaan doen in Thailand, check dan onze website voor meer informatie.

Wil je graag deelnemen aan een georganiseerde rondreis van Bangkok naar het Zuiden (groep met internationale jongeren), check dan ook zeker onze website voor de 16 daagse rondreis: Ultimate Thailand Island Hopper. Een combi tussen beide bovenstaande opties is ook zeker mogelijk. Neem gerust contact met ons op als je hier vragen over hebt.

#followyourdreams