single-product.php
App ons
Gratis magazine aanvragen
Mail ons
Afspraak maken
Aanmelden nieuwsbrief
Vrijwilligerswerk in Galle

Doe vrijwilligerswerk in Galle; het tropische zuiden van Sri Lanka

Als je het ons vraagt is Sri Lanka een van de mooiste landen waar je kunt rondreizen en verblijven. Vrijwilligerswerk in Galle biedt je de mogelijkheid dit te doen. Wij zijn echt fan van het land en de prachtige projecten waar je aan de slag kunt. Onze coördinator Yvette:

"Het is een prachtig eiland waar je na het vrijwilligerswerk nog heerlijk kunt rondreizen. Er zijn zoveel highlights om te bewonderen, mooie stranden en natuur, heerlijk eten en de lokale bevolking is ontzettend vriendelijk. Je voelt je meteen welkom in dit mooie paradijsje op aarde".

Vanuit Nederland vlieg je naar Colombo en van hier is het ruim twee uur rijden naar het gezellige en knusse stadje Galle. Galle bevindt zich in het zuiden van Sri Lanka en ligt heerlijk aan de kust. Het vrijwilligershuis ligt daar weer een kwartiertje vandaan in Unawatuna, ook in de buurt van het strand. Zo kun je na je vrijwilligerswerk fijn nog even met de andere vrijwilligers naar het strand. Perfect toch!

Veel mooie projecten in Sri Lanka!

Tijdens het vrijwilligerswerk in Galle kan je kiezen uit verschillende projecten. Er zijn projecten op het gebied van kinderopvang, women empowerment en onderwijs. Zo kun je bijvoorbeeld lesgeven op een school aan jonge kinderen of aan volwassen vrouwen. Ben je gek op dieren, dan kun je je hart ophalen bij het schildpadden of het hondenproject. Geïnteresseerd in de medische wereld? Dan zou je ook nog voor het medische project kunnen kiezen. Vind je het lastig om te kiezen, dan zou je ook twee (of meerdere) projecten met elkaar kunnen gaan combineren! Hoe leuk is dat!

Voordat je begint met het vrijwilligerswerk, krijg je eerst een introductie, zodat je een beetje wegwijs wordt gemaakt in de omgeving, kennis maakt met de lokale cultuur en nog veel meer. Een lekker begin. En nog meer zien van dit prachtige eiland? Voeg dan de Adventure Tour toe aan je reis!

Janna is naar Sri Lanka geweest en heeft er een geweldige ervaring gehad. Lees hier meer over haar vrijwilligerswerk in Sri Lanka! Annelot heeft geholpen op het Women Empowerment project, lees hier haar verhaal.

Het vrijwilligerswerk in Sri Lanka draagt bij aan de volgende duurzame ontwikkelingsdoeleinden van de Verenigde Naties:

SDG-goals-nederlands-4 kleinSDG-goals-nederlands-3 klein

Reizen en vrijwilligerswerk in Sri Lanka in het kort:

 • Vanaf 2 weken
 • Vanaf 17 jaar (soms 16 afhankelijk van het project)
 • Tip: boek op tijd - Sri Lanka is erg populair
 • Prachtige reisbestemming!
 • Combineren projecten mogelijk
 • Het vrijwilligershuis in Galle/Unawatuna heeft een zwembad en is vlakbij het strand!
 • Bijboeken van excursies voor nog meer Sri Lanka!
 • Deelnemen aan de Adventure Tour!
 • Leuke extra activiteiten die ter plaatse gratis georganiseerd worden door onze partnerorganisatie (yogales, bbq’s, fietstour door de rijstvelden en filmavonden)
0.00

Vrijwilligerswerk Galle

Kies het project en het aantal weken

Adventure Tour

Vink aan of je de Adventure Tour wilt toevoegen

Extra weken vrijwilligerswerk

Extra weken vrijwilligerswerk toevoegen? EUR 195 per week

This must be a number!

Kom naar een infodag!
Wat ga je doen?

Na aankomst in Sri Lanka word je door onze partnerorganisatie opgehaald van het vliegveld. Even afhankelijk van de drukte op de weg, zal je hier ongeveer ruim 2 uur over doen. Daar aangekomen kun je even bijkomen, je tas uitpakken, wennen aan het tijdsverschil, het klimaat en natuurlijk alvast even kennismaken met de andere vrijwilligers. Tijdens de introductie na aankomst word je wegwijs gemaakt in de omgeving, maak je tijdens de presentaties kennis met de lokale cultuur, word je voorbereid op het vrijwilligerswerk, leer je dingen over onder andere veiligheid en gezondheid en krijg je meer informatie over de do’s & dont’s.

Van lesgeven, helpen op een dierenproject, tot meelopen met een arts in een lokaal ziekenhuis!

Voor iedereen is er wel een geschikt project te vinden! De projecten liggen in de buurt van het stadje Galle (het heet Unawatuna) en is vlakbij het strand. Hier zijn verschillende projecten waar je als vrijwilliger kunt helpen. Je kunt op het moment na boeken zelf kiezen welk project je het meeste aanspreekt en dan gaan wij je daarop proberen te plaatsen. Ook leuk, je kunt eventueel verschillende projecten met elkaar combineren! Het vervoer van en naar de projecten is inbegrepen.

Lesgeven op een kleuterschool (minimaal 2 weken)

Vrijwilligers kunnen les gaan geven op een kleuterschool aan kinderen in de leeftijd van 3 tot 6 jaar. Onze partnerorganisatie werkt samen met kansarme scholen die de hulp van vrijwilligers ook echt goed kunnen gebruiken. Vaak is er personeelstekort, of zijn de leraren onder geschoold. Voor vrijwilligers is dan de belangrijke taak weggelegd om de lokale leraren te assisteren in de klas en om de kinderen de aandacht te geven die ze nodig hebben om zich te kunnen ontwikkelen. Je helpt bijvoorbeeld mee met het geven van Engelse les, of simpele rekenlessen. Ook leuk, spelenderwijs Engels leren aan de kinderen, liedjes zingen of lekker creatief bezig zijn door te knutselen en te spelen. De kinderen vinden het ontzettend leuk om van internationale vrijwilligers te leren. Je geeft veelal in de ochtend les, zo’n 3-4 uur. Er zitten ongeveer 15 tot 30 kinderen in de klas..

Lesgeven monks Sri Lanka 2

Lesgeven aan kinderen en jongen monniken (minimaal 2 weken)

Wil je iets meer uitdaging, dan kan je ook lesgeven aan de wat oudere kinderen, ze zijn veelal tussen de 6-12 jaar oud. Op de scholen in Sri Lanka wordt door de lokale leraren ook wel Engelse les gegeven, maar deze lessen zijn over het algemeen van een lager niveau. Je geeft deze lessen 4 keer per week aan lokale studenten die uit kansarme plattelandsgebieden komen en 1 keer per week aan jonge monniken die in naburige boeddhistische tempels wonen in en rondom Galle. Per dag geef je ongeveer 2-3 uur les. Per week ben je ongeveer 4-5 uur bezig om de lessen voor te bereiden. Gemiddeld heb je ongeveer 10-30 kinderen in de klas.

Soms assisteer je de lokale project coördinator en soms sta je samen met een andere vrijwilliger voor de klas. Het is jou taak om het Engels op een leuke, spelenderwijs over te brengen aan de kinderen. Dit zodat de kinderen op een hoger niveau Engels leren spreken, schrijven, lezen en luisteren. Dit vergroot hun studie / werk kansen in de toekomst.

Women Empowerment (minimaal 2 weken)

Bij dit project help je als vrijwilliger de jonge meiden en volwassen vrouwen door ze Engelse les te geven. Je leert ze het Engels spreken, schrijven, lezen en luisteren. Een erg mooi en dankbaar project! Je zal merken dat je al snel een band opbouwt met de vrouwen en dat ze erg dankbaar zijn dat jij daar bent om ze te helpen bij het verbeteren van hun Engels. Je geeft lessen in kleine groepjes vrouwen. De lessen duren vaak ongeveer 2 uren. Je geeft 4 dagen per week les en 1 dag per week besteed je aan het voorbereiden van de lessen. Dit doe je samen met de andere vrijwilligers en je project coördinator. Zelf leer je ook veel over de positie van de vrouwen in Sri Lanka.

Schildpaddenproject (minimaal 1 week)

Sri Lanka heeft verschillende broedstranden voor zeeschildpadden. Ook in de buurt van Galle. De stroperij door mensen, roofdieren en honden is een groot probleem. Het is dus belangrijk dat op deze broedplaatsen gepatrouilleerd wordt, om zo de eieren van de zeeschildpadden te beschermen. Het broedseizoen is van december tot april (januari tot maart “hoogseizoen”) maar je kunt het hele jaar door meehelpen op dit project.

Als vrijwilliger help je onder andere mee met het monitoren van de schildpadden die eieren komen leggen op het strand. Je graaft de eieren uit en neemt ze mee naar de “hatchery”, een opvangplaats, waar je ze weer veilig ingraaft. Zijn de eieren eenmaal uitgekomen, dan heb je de zorg over de schildpadjes tot ze weer terug gebracht kunnen worden naar de zee. Je zal ze voeren, hun tanks schoonmaken en deze weer vullen met vers oceaanwater. Een van de taken van de vrijwilligers is ook het schoonhouden van het strand. Plastic en ander troep moet worden weggehaald. Dit is belangrijk omdat dit de oceaan en de schildpadden beschadigt.

Daarnaast worden er regelmatig voorlichtingen gegeven aan kinderen over schildpadden en het ecosysteem, super leuk om te doen! Soms zijn er op de opvang zieke en gewonde dieren (schilpadden die bijvoorbeeld in een visnet vast hebben gezeten of een vishaak in hun bek hebben gekregen). Dan help je ook met de verzorging van deze dieren. Er worden strandschoonmaakbeurten georganiseerd, waarbij het deel van het strand waar de moederschildpadden hun eieren nesten, grondig wordt schoongemaakt om hen weer een veilige en schone nestruimte te bieden. In het broedseizoen (december tot april) kan het ook voorkomen dat er nachtkampen worden georganiseerd. Als vrijwilliger slaap je dan in tenten op het strand, zodat je kan zien hoe de eieren uitkomen. Van maandag tot en met vrijdag help je mee op dit project. Veelal in de vroege ochtend, of namiddag. Gemiddeld zo’n 3 uurtjes per dag. Ondanks het goede werk dat ze bij de “hatchery” doen, worden zij niet financieel ondersteund door de overheid. Ze moeten het dus echt hebben van de hulp van onder andere vrijwilligers.

Schildpaddenproject Sri Lanka 1

Hondenproject (minimaal 1 week)

Zwerfhonden, honden die leven op straat, verwaarloosde honden, verhongerde honden, kansloze puppy’s; je hebt zo overal op de wereld, ook in Sri Lanka. Dit Dog Care Project probeert het leven van deze honden een beetje aangenamer te maken. Ze werken samen met de Dog-Care Clinic E.V. Zij hebben meer dan 40 mensen in dienst (dierenartsen, verzorgers, operatie assistenten) die de opvang helpen en ondersteunen. En dat is maar goed ook, want er valt elke dag weer veel werk te verrichten op het project. Hulp van vrijwilligers is hard nodig. Extra zorg, liefde en aandacht kunnen de honden namelijk erg goed gebruiken.

Let op; het is best een intens project. Op dit opvangcentrum worden heel veel honden opgevangen, maximaal kunnen er 2000 honden terecht (verdeeld over twee locaties binnen het opvangcentrum). Vooral de eerste indrukken, wanneer je net nieuw bent op het project, kunnen hard binnenkomen. Blijf ademen, neem de tijd om te wennen en help mee waar je kan. Het is een prachtig project voor echte dierenliefhebbers!

De voornaamste taak voor de vrijwilligers op dit project is ondersteuning en zorg bieden aan de gehandicapte en verlamde honden. Veel dieren hebben een verlamming aan hun poten doordat ze bijvoorbeeld aangereden zijn op straat. Deze dieren worden apart gehouden binnen het opvangcentrum, zodat ze wat meer rust hebben en niet omvergelopen worden door de andere honden. De werknemers op het project nemen vooral de zorg op zich van de andere honden en al het werk wat daarbij komt kijken. Jij als vrijwilliger kan dan juist die extra zorg geven aan deze de gehandicapte honden, want daar hebben de vaste medewerkers helaas geen tijd voor. Je kan deze honden veel liefde en aandacht geven, met ze gaan wandelen (wanneer ze hun ‘rolstoelwielen’ om hebben) en eventueel met ze naar het strand gaan waar ze in het water hun spieren kunnen trainen zodat deze sterker worden.

Je werkt dagelijks zo’n 4 uur in de kliniek. Je kan hier in de ochtend of middag helpen (even afhankelijk van de behoefte van het project op het moment dat jij daar bent). Veelal valt het meeste werk te doen in de ochtend. Afhankelijk van de behoefte op het moment dat jij daar bent, kunnen vrijwilligers ook ingezet worden op andere plekken binnen de kliniek, denk aan:

 • Nieuwe kliniek – werken met oudere honden, hun gezondheid controleren en ze liefde, aandacht en zorg geven
 • Moeder & puppy – melk geven aan de jonkies, observeren en zorgen voor de moeders
 • Marina Garden – socialiseren en werken met geredde honden
 • Tienerruimte – spelen met honden van 4-7 maanden, ze iets lekkers geven, activiteiten doen, enz.
 • Ben & Friends – werken en spelen met geïsoleerde honden die niet overweg kunnen met andere honden in de kliniek
 • Werken met honden met huidproblemen of soortgelijke niet-besmettelijke gezondheidsproblemen

Als je in opleiding bent voor dierenarts (of dierenarts assistent) kan je andere dingen te doen dan de vrijwilligers die geen achtergrond hebben. Taken kunnen zijn:

 • Klaarmaken van het voer voor de honden (’s ochtends en ’s avonds)
 • Honden socialiseren
 • Honden borstelen en op teken controleren, wassen, nagels knippen en oren schoonmaken
 • Voor de puppy’s zorgen
 • Hokken schoonmaken
 • Helpen met het geven van medicatie / wondverzorging
 • Tijd doorbrengen met zieke en gewonde honden

Heel soms kan je als vrijwilliger ook mee om te helpen met werkzaamheden buiten de kliniek. Denk aan het helpen bij een vaccinatieprogramma of het voederprogramma voor de straathonden uit de omgeving. Vrijwilligers met ervaring worden ook bij kleine ingrepen ingezet en mogen assisteren bij kleine operaties (castraties), wonden schoonmaken, wassen van de dieren etc. Een geweldig project om je handen uit de mouwen te steken!

De Rabiës vaccinatie wordt voor dit project door onze partnerorganisatie aanbevolen (is geen verplichting).

Medisch project (minimaal 2 weken)

Heb je interesse in het medische of verpleegkundige veld, dan is dit project echt een aanrader! In Sri Lanka kan je een unieke ervaring opdoen door mee te lopen met een lokale arts op de verschillende afdelingen binnen een ziekenhuis of kliniek. Onze partnerorganisatie in Sri Lanka werkt al een hele tijd nauw samen met het hoger management van verschillende ziekenhuizen en instellingen.

Als vrijwilliger heb je de mogelijkheid om mee te lopen op onder andere afdelingen als: verloskunde, kindergeneeskunde, chirurgie, spoedeisende hulp, fysiotherapie, ayurvedische geneeskunde, psychiatrie, gemeenschapsprojecten, reumatologie, vasculaire geneeskunde, neurochirurgie en meer. Iedereen, van een beginner tot een gevorderde student kan veel halen uit hun deelname aan dit programma.

Er zijn drie verschillende opties waaruit je kan kiezen:

 • Pre-Medical Placement: Voor deelnemers die nog geen ervaring hebben op medisch gebied, maar hier wel interesse in hebben
 • Medical Internship: Voor universiteitsstudenten of deelnemers met ervaring op medische gebied (werk)
 • Nursing Internship: Voor universiteitsstudenten of deelnemers met ervaring op medische gebied (werk)

Heb je nog helemaal geen kennis of ervaring op medisch gebied, dan kan je je aanmelden voor het pre-medical placement. Iedereen die interesse heeft mag meelopen met een lokale arts / verpleegkundige en meekijken op de verschillende afdeling binnen het ziekenhuis of kliniek. Zonder medische ervaring kan je alleen geen voorkeur qua afdelingen aangeven. Ter plaatse krijg je te horen op welke afdelingen je mee gaat lopen.

Heb je al wel ervaring (door je studie of door je werk), ook dan is dit project voor jou erg interessant om aan deel te nemen. Je kan je dan opgeven voor het medical of nursing internship program. Na boeking geef je op een lijst aan waar je interesse ligt en op welke afdelingen je eventueel graag mee zou willen kijken. Onze partnerorganisatie gaat dan kijken of dit ook daadwerkelijk mogelijk is. Zij zullen hun best doen om in overleg met het ziekenhuis / kliniek jou zoveel mogelijk te plaatsen op de door jou gewenste afdelingen. Maar let op, wees hierin ook flexibel wanneer het (deels) niet mogelijk is om aan al jou wensen te voldoen.

Er zijn verschillende ziekenhuizen en klinieken waar vrijwilligers geplaatst kunnen worden. Je gaat heel veel leren van de lokale artsen en verpleegkundigen met wie je mee gaat lopen. Ze laten je heel graag zien hoe zij te werk gaan. Je zal daarnaast ook gaan leren over hoe het medische systeem werk in Sri Lanka en je gaat ook meer leren over de tropische ziekten die in dit deel van de wereld voorkomen. Mega interessant dus!

Ook met ervaring moet je er vanuit gaan dat het vooral meelopen en meekijken is. Maar elke arts is weer anders. De één is heel flexibel en laat jou hier en daar al vrij snel zelf bepaalde handelingen doen. Een andere arts is hier weer veel gereserveerder in en staat dit niet toe. Houd rekening met het feit dat je in een ontwikkelingsland bent en in een ziekenhuis meekijkt waar dingen heel anders gaan dan hier in Nederland. Heb dus realistische verwachtingen, zet je Nederlandse bril af en sta open voor de lokale werkwijze. Houd er ook rekening mee dat de afgesproken planning binnen het ziekenhuis kan veranderen. Onze partnerorganisatie heeft hier geen invloed op. De dokter waar jij die dag bijvoorbeeld bij mee zou lopen kan plotseling weggeroepen worden voor een spoedgeval en niet meer terug komen. Wees proactief, zelfstandig, ondernemend, stel vragen aan de doctoren, wees nieuwsgierig en leergierig, pas je aan waar mogelijk en haal het beste uit deze unieke ervaring! Loop je tegen dingen aan, bespreek dit dan meteen met onze partnerorganisatie ter plaatse.

Ga je een Medisch Project doen, zorg dan dat je witte medische kleiding meeneemt (wanneer wit niet beschikbaar is, is blauwe kleding ook acceptabel). Voor zowel mannen als vrouwen is een lange broek en een shirt/blouse verplicht om dagelijks te dragen op het project.

Adventure Tour

Ontdek meer van Sri Lanka en voeg de Adventure Tour toe aan jouw verblijf. Kijk voor meer informatie onderstaand, bij het kopje Extra Opties.

Prijzen

Lesgeven en / of Women Empowerment

€ 950 – 2 weken
€ 1150
 – 3 weken
€ 1350
 – 4 weken
€ 1550 – 5 weken
€ 1750
 – 6 weken

Schildpadden en / of hondenopvang

€ 1050 – 2 weken
€ 1250
 – 3 weken
€ 1450
 – 4 weken
€ 1650 – 5 weken
€ 1850
 – 6 weken

Medisch project

€ 1250 – 2 weken
€ 1450 – 3 weken
€ 1650
 – 4 weken
€ 1850 – 5 weken
€ 2050
 – 6 weken

€  195 – Extra week vrijwilligerswerk in Galle (bij alle opties mogelijk)

Als je twee verschillende opties combineert, wordt er een gemiddelde berekend plus een toeslag van € 75Bijvoorbeeld 2 weken lesgeven + 2 weken schildpadden (= 4 weken) is € 1350 + € 1450 gedeeld door 2 (= € 1400 gemiddeld voor 4 weken) plus € 75 = € 1475. En voor bijvoorbeeld 2 weken lesgeven en 1 week hondenproject geldt het gemiddelde van 3 weken plus de toeslag.

Adventure Tour (zie Extra Opties, ook voor wat is inbegrepen) – € 825

Inbegrepen:

 • Introductie na aankomst in Unawatuna
 • Gratis deelnemen aan wekelijks yogales in het vrijwilligershuis. Maandelijks zijn er gezellige film en BBQ avonden en kan je aansluiten bij een leuke fietstour door de rijstvelden en langs dorpjes.
 • Accommodatie in vrijwilligershuis. Je deelt een kamer met anderen. Jongens en meiden slapen apart.
 • 3 maaltijden per dag (maandag t/m zondag)
 • Gedeelde transfer van luchthaven naar Unawatuna
 • Transport van en naar de projecten
 • Begeleiding door onze partnerorganisatie ter plaatse
 • Hulp en advies voor vertrek
 • Hulp bij afsluiten reisverzekering en het boeken van je reis

 

Niet inbegrepen:

 • Vlucht naar Colombo Bandaranayake International Airport (CBM), Sri Lanka
 • Overige transfers (terug naar luchthaven, na de Adventure tour) of privé transfer (bij aankomst afwijkende tijd)
 • Lunch en avondeten tijdens excursies
 • Maaltijden op aankomst dag
 • Bijdrage garantie- en calamiteitenfonds (€ 12 per persoon per boeking). Activity International is aangesloten bij garantiefonds VZR Garant en het Calamiteitenfonds Reizen
 • Reserveringskosten (€ 40)
 • Reisverzekering
 • Verklaring omtrent gedrag
 • Persoonlijke kosten voor excursies, lokale reiskosten, extra maaltijden en drankjes, vaccinaties e.d.
Startdata

Je kan op iedere zaterdag van de maand starten met het programma. De airport pick up vanaf de luchthaven in Colombo wordt voor je geregeld. Na boeking ontvang je hierover meer informatie.

Het vrijwilligerswerk in Sri Lanka is populair en daardoor snel volgeboekt, vooral in de zomermaanden t/m september!
Tip: boek de reis ruim van te voren! Maar wil je nog snel weg, dan gaan we natuurlijk kijken of we je kunnen helpen dus aarzel niet om contact op te nemen.

Feestdagen en (school) vakanties:
Het hele jaar door kan je geplaatst worden op het Honden, Schildpadden en Medische project. Alleen tijdens Public Holidays kunnen er dagen uitvallen omdat deze projecten dan gesloten zullen zijn. Als vrijwilliger heb je dan een of meerdere dagen vrij.

Vakanties waar je rekening mee moet houden bij de Lesgeefprojecten zijn:

Child Care Project: ca. 8 t/m 26 april en 21 november t/m midden januari
Women’s Empowerment Project:  half december t/m midden januari

In de vakanties kan je dus niet deelnemen aan de lesgeefprojecten, deze zijn dan gesloten! Je zou er dan altijd voor kunnen kiezen om in deze periode deel te nemen aan het Honden, Schildpadden of Medische Project. Verder zullen er, verspreid over het jaar, ook Public Holidays (vrije dagen) zijn waardoor er op alle projecten dagen uit kunnen vallen. Na boeking ontvang je van ons de complete vakantiekalender, zodat je kan zien welke Public Holidays en welke vakanties invloed hebben op jou project(en).

Accommodatie

Je verblijft in Unawatuna in één van de twee gezellig vrijwilligershuizen (met WIFI). Unawatuna is een leuk dorp aan de kust in het Zuiden van Sri Lanka, enkele kilometers van het prachtige havenstadje Galle. Ter plaatse zijn internationale vrijwilligers aanwezig. Het is er heel erg relaxed en gezellig! De meeste vrijwilligers zullen zo rond de 17 tot 25 jaar zijn. Daarnaast is dit project ook zeker geschikt voor deelnemers met meer levenservaring.

Er zijn twee vrijwilligersaccommodaties, AASHA House en Beachside. AASHA House staat op een heuvel en vanaf hier heb je een prachtig uitzicht over de zee. In de tuin is een zwembad waar je heerlijk af kan koelen en in de tuin worden ook regelmatig yogalessen gegeven waar je aan deel kan nemen als je dat leuk vindt. Het vrijwilligershuis heeft ook een eigen groentetuintje. Alle maaltijden die dagelijks voor je gekookt gaan worden, komen dus soms zelfs uit eigen tuin! Dat wordt smullen! Beachside ligt op 100 meter afstand daarvandaan en bevind zich dichter bij het strand. Deelnemers die hier geplaatst worden mogen uiteraard gewoon gebruik maken van alle faciliteiten van AASHA House. Je deelt ter plaatse een kamer met andere vrijwilligers. Jongens en meiden slapen apart. De badkamer deel je ook samen.

Je zit dus vlakbij het strand! Hoe fijn is dat! Wil je na een drukke dag op het project even afkoelen, dan kan je ook een heerlijke duik nemen in de zee. YES!

Vrijwilligershuis Sri Lanka 1

Voor wie geschikt

Dit programma is het leukste voor deelnemers die tussen de 17 en 25 jaar zijn. Maar heb je meer levenservaring, dan ben je ook meer dan welkom hoor! De meeste deelnemers boeken dit programma voor 4 of 6 weken. Je bent in hele goede handen bij onze partnerorganisatie. Ze zijn ontzettend vriendelijk en staan altijd voor je klaar. Je zal je hier meteen thuis gaan voelen.

Visie op vrijwilligerswerk

Vrijwilligerswerk doe je samen!

Wij vinden het erg belangrijk om verschillende vrijwilligersprojecten in het buitenland aan te bieden. Waarom? Omdat we op die manier de wereld een klein beetje mooier kunnen maken. En het werkt! Jaarlijks krijgen we prachtige cijfers van onze partnerorganisaties van wat er allemaal dat jaar bereikt is en dat is indrukwekkend. Vele handen maken licht werk!

Goede voorbereiding is het halve werk

Maar hoe kun je het vrijwilligerswerk nou een succes laten worden? Dat begint bij een goede voorbereiding waarbij je als vrijwilliger jezelf de volgende vragen zou moet stellen:

 • Zou je jezelf toevertrouwen om dit soort vrijwilligerswerk ook in Nederland te gaan doen? En heb je wel eens nagedacht over welke vaardigheden jij beschikt en welke daarvan van pas zouden kunnen komen bij het doen van vrijwilligerswerk in het buitenland?
 • Realiseer je dat als je met kinderen gaat werken dat jij – als vrijwilliger – niet de rol van ouder/verzorger/eindverantwoordelijke op je kunt nemen? En dat jouw rol als vrijwilliger ondersteunend van aard zal zijn.
 • Ben je bereid om tijdens dit mooie avontuur zelf ook te leren van de lokale mensen? Er lopen namelijk zo veel mooie en wijze mensen rond op deze wereld.

Belangrijk: goede partnerorganisaties in het buitenland 

Maar we kunnen het niet alleen! Zo zorgen de organisaties waarmee we samenwerken in het buitenland voor de kwalitatief goede projecten die we aanbieden. Betrouwbare partnerorganisaties in het buitenland die net zo over vrijwilligerswerk, service, duurzaamheid en kwaliteit  denken als wij.  En die bovendien ook nog eens alles weten van de lokale omstandigheden, cultuur en gewoontes.

Onmisbaar: de gastvrije lokale bevolking!

En natuurlijk is daar de lokale bevolking. Zonder hun gastvrijheid, enthousiasme  en welwillendheid zouden er niet zulke mooie dingen tot stand kunnen komen. Zij staan open om jou  met hun cultuur kennis te laten maken en je mee te laten draaien in hun leven. Hoe mooi is dat!  En ook in de toekomst hopen zij – samen met jou en andere internationale vrijwilligers – de wereld een beetje mooier te kleuren. Respect en verdraagzaamheid zijn daarbij de kernwoorden!

Lees hier meer over het doen van vrijwilligerswerk via Activity International 

Extra opties

Adventure Tour

De tijd vliegt straks voorbij, voor je het weet zit het vrijwilligerswerk er alweer op. Maar je wilt nog helemaal niet terug naar huis! Dat snappen wij maar al te goed! Want er valt nog zoveel moois te ontdekken op dit prachtige tropische eiland. Onze partnerorganisatie wil je al dit moois graag laten zien en hebben daarom een hele gave tour in elkaar gezet, zodat jij alle high lights van je bucketlist kan afvinken. Het is in groepsverband, alles is georganiseerd en je hebt tussendoor ook nog lekker de tijd om hier en daar je eigen ding te doen. Als je het ons vraagt, de perfecte afsluiter van je tijd in Sri Lanka! Als het wat betreft de planning beter uitkomt om deze tour tussen het vrijwilligerswerk door te doen, dan kan dat natuurlijk ook. Geef bij de boeking aan dat je de tour wilt doen, en we helpen je graag met de planning.

De tour gaat door bij minimaal 2 personen. Helaas vinden er door Covid mog steeds last-minute annuleringen plaats. Vanwege positieve tests kunnen vrijwilligers niet naar Sri Lanka reizen. Dit kan het doorgaan van de tour belemmeren. Kan de tour niet doorgaan en ben je al ter plaatste, dan kan je altijd extra vrijwilligerswerk gaan doen.

Dag 1

De tour gaat beginnen, tijd om te vertrekken. Vroeg in de ochtend rijd je vanuit Galle via de prachtige Zuidkust naar de wildernis van het binnenland.  Deze tocht zal ongeveer 3-4 uur gaan duren. Eenmaal aangekomen bij het hotel, ga je eerst lekker wat eten in een lokaal restaurantje. Na de lunch ga je met een 4W-jeep een avontuurlijke safari maken door het welbekende Yala National Park (halve dag). Hier kun je olifanten, luipaarden, lippenberen, krokodillen, wilde buffels, apen, herten, wilde zwijnen, pauwen en verschillende andere vogelsoorten van dichtbij zien! Hoe gaaf! Na de safari ga je helemaal voldaan terug naar het hotel. Daar kan je je even opfrissen en dan ga je gezellig met z’n allen uit eten.

Let op: Yala National Park is elk jaar in september en oktober twee maanden gesloten voor onderhoud. Gedurende die tijd (en voor eventuele ongeplande sluitingen), zullen we de reis omleiden naar Udawalawe National Park, dat beroemd is om zijn grote kuddes Aziatische olifanten.

Dag 2

Hopelijk heb je heerlijk geslapen! Na het ontbijt is het tijd om richting het prachtige Ella te vertrekken. Deze rit zal ongeveer 2-3 uur gaan duren. Ella is een heel relaxte stadje in de Sri Lankaanse hooglanden, omringd door schilderachtige heuvels en serene groene theeplantages. Je gaat je ogen uitkijken! Onderweg wordt er nog even gestopt bij mooie waterval (Ravana Waterfall). In het begin van de middag kom je aan bij de accommodatie waarvandaan je een prachtige uitzicht hebt over de groene heuvels. Daarna ga je lunchen in een restaurantje in de buurt. In de middag ga je op excursie naar de Nine Arches Bridge. Ook wel Bridge in the Sky genoemd. Indrukwekkend om te zien, vooral wanneer de middagtrein voorbij komt rijden over de immense brug! Daarna wandel je in zo’n 45-60 minuten omhoog naar Little Adams Peak. Vanaf de top heb je een spectaculair uitzicht op de bergen en valleien. Je kan hier even bijkomen van de tocht en genieten van de zonsondergang. In de avond zal de chauffeur de groep naar de stad (Ella) brengen waar je gezellig met elkaar ergens een hapje kan gaan eten en waar jullie na kunnen praten over weer een fantastische dag!

Optioneel: Een hike naar Ella Rock (duur 3-4 uur). Dit is een langere en uitdagende wandeling die je met een gids maakt (extra kosten ca. LKR 4000). Ook betekent dit dat je de wandeling naar Little Adams Peak moet overslaan.

Dag 3

Goedemorgen. De zon komt op, de vogeltjes zingen en langzaam kleurt het heuvellandschap om jou heen goudkleurig! Geniet nu het nog kan van de mooie zonsopkomst en van de frisse berglucht. Na het ontbijt staat er namelijk een nieuw avontuur op je te wachten. Je gaat een 4-5 uur durende treinreis maken van Ella naar Nanu Oya. Een onvergetelijke tocht langs de groene theeheuvels en weelderige bergjungles. Misschien wel de mooiste treinreis ter wereld.

Optioneel: na de lunch raften in Kitulgala – rit van 2 uur en dan een rafting tour van ca. 90 minuten (US$ 25 per persoon)

We eindigen deze dag in Kandy; de culturele hoofdstad van Sri Lanka.

Dag 4

Vandaag staan we vroeg op en ontdekken we Kandy en omgeving. Je kan kiezen of je naar een Botanische Tuin gaat, we bezoeken een thee fabriek of dat je een kijkje gaat nemen bij een Arts & Craft Centre. In de namiddag of avond breng je een bezoekje aan de beroemde boeddhistische Tempel van de Heilige Tand. Een lokale gids zal je van alles gaan vertellen over de geschiedenis van de tempel. Na het tempel bezoek is het tijd om weer lekker uit eten te gaan, om daarna heerlijk in slaap te vallen, dromende over alle mooie dingen die je tot nu toe allemaal al hebt gedaan en gezien.

Dag 5

Na een vroeg ontbijt in het hotel, is het tijd om rond 8:00 uur uit te checken. We gaan naar Dambulla! We bezoeken een Arts & Craft centre en gaan naar de Dambulla Vegetable Market. Optioneel kan je een bezoekje brengen aan de beroemde Gouden Grottempel in Dambulla, een UNESCO-Werelderfgoed dat wordt beschouwd als het grootste en best bewaarde grottempelcomplex in Sri Lanka. Echt een highlight. In de avond kan je eten in het hotel of ga je een hapje eten in één van de restaurantjes in de omgeving.

Dag 6

De op een na laatste dag van de tour is alweer aangebroken. Je kan Sri Lanka niet verlaten nadat je de volgende highlight hebt gezien, namelijk Lion Rock in Sigiriya. Na een korte rit kom je hier aan. Loop door de prachtige tuinen en klim naar de top om de overblijfselen van het paleiscomplex te zien en geniet van een panoramisch uitzicht op de omliggende vlaktes. Adembenemend!

Na de Lunch vertrek je richting Negombo. Deze rit zal ongeveer 3-4 uur gaan duren, met een korte tussenstop in Kurunegala, om eventjes de benen te strekken. Negombo is een badplaats in de buurt van Colombo airport. De laatste nacht verblijf je in een fijne accommodatie bij het strand, waar je nog even kan genieten van de mooie zonsondergang en nog wat last-minute souvenirs kan shoppen. De rest van de avond ben je vrij om je eigen plan te trekken.

Dag 7

In de ochtend, na het ontbijt, is het toch echt tijd om uit te checken. Zucht…. Er zullen luchthaventransfers worden aangeboden tot 12.00 uur.

Deelnemers die nog niet terug gaan naar huis, kunnen als ze willen gebruik maken van een privétransfer naar Galle of hun volgende gewenste bestemming (dit in overleg met de partnerorganisatie). Je mag natuurlijk ook je eigen luchthaventransfer regelen als je dat wilt.

* Het bovengenoemde programma is onder voorbehoud van eventuele plotselinge veranderingen die zich ter plaatse voor kunnen doen!

Sri Lanka Tour Map

Let op; Naast vrijwilligers, kunnen ook reizigers die geen vrijwilligerswerk hebben gedaan deelnemen aan deze tour. De samenstelling kan dus erg gevarieerd zijn.

Accommodatie

Hotels, Eco Lodge, Boutique Hotel,

Maaltijden

Ontbijt en lunch inbegrepen op alle dagen (diner niet inbegrepen). Iedere deelnemer krijgt elke dag 1L fles drinkwater.

Vervoer

Comfortabele auto / busje / touringcar met airconditioning (afhankelijk van het aantal deelnemers)..
Een ervaren Engelssprekende chauffeur begeleid de deelnemers tijdens de hele reis. Is de groep wat groter, dan zal er nog iemand van de organisatie meegaan.

Kosten

€ 825

Inbegrepen activiteiten

 • Halve dag gamedrive in Yala National Park
 • Bezoek aan de Ravana-watervallen, Nine Arches Bride en Little Adams Peak in Ella
 • Treinrit van Ella naar Nanu Oya
 • Bezoek aan de Tempel van de Heilige Tand (rondleiding)
 • Balana Village Walk (natuurwandeling – rondleiding)
 • Bezoek aan Sigiriya Lion Rock (rondleiding)
 • Bezoek aan de groentemarkt van Dambulla
 • Laatste nachtrelaxen op het strand van Negombo

Let op, optionele activiteiten, tip geld, sommige maaltijden zijn niet inbegrepen.

 • Startdata Adventure Tour 2024
             Startdata            Einddatum
20 januari 26 januari
3 februari 9 februari
17 februari 23 februari
2 maart 8 maart
16 maart 22 maart
30 maart 5 april
20 april 26 april
18 mei 24 mei
15 juni 21 juni
13 juli 19 juli
27 juli 2 augustus
10 augustus 16 augustus
24 augustus 30 augustus
21 september 27 september
12 oktober 18 oktober
2 november 8 november
23 november 29 november
14 december 20 december

 

 • Startdata Adventure Tour 2025
             Startdata            Einddatum
18 januari 24 januari
1 februari 7 februari
15 februari 21 februari
1 maart 7 maart
15 maart 21 maart
29 maart 4 april
19 april 25 april
17 mei 23 mei
14 juni 20 juni
12 juli 18 juli
26 juli 1 augustus
9 augustus 15 augustus
23 augustus 29 augustus
20 september 26 september
11 oktober 17 oktober
1 november 7 november
22 november 28 november
13 december 19 december
Foto's
MAri in Sri Lanka Vrijwilligershuis Sri Lanka 1 Een 10 voor Bali Frieda 5 Schildpaddenproject Sri Lanka 7 Schildpaddenproject Sri Lanka 6 Schildpaddenproject Sri Lanka 5 Schildpaddenproject Sri Lanka 2 Schildpaddenproject Sri Lanka 1 Medisch project Sri Lanka 4 Medisch project Sri Lanka 3 Medisch project Sri Lanka 2 Medisch project Sri Lanka 1 Lesgeven vrouwen Sri Lanka 5 Lesgeven vrouwen Sri Lanka 4 Lesgeven vrouwen Sri Lanka 3 Lesgeven vrouwen Sri Lanka 2 Lesgeven vrouwen Sri Lanka 1 Lesgeven monks Sri Lanka 4 Lesgeven monks Sri Lanka 3 Lesgeven monks Sri Lanka 2 Lesgeven monks Sri Lanka 1 MAri in Sri Lanka lesgeven 3 Lesgeven kids Sri Lanka 2 Lesgeven kids Sri Lanka 1 Dog Care Sri Lanka tegel Hondenproject Sri Lanka 5 Hondenproject Sri Lanka 4 Hondenproject Sri Lanka 3 Hondenproject Sri Lanka 2 Hondenproject Sri Lanka 1
Reisverhalen
Yvette Teeselink Mijn collega vroeg me of ik het leuk zou vinden om dit jaar op werkbezoek te gaan naar Sri Lanka. Wat, hoorde ik dat goed?! Voor het werk naar Sri Lanka? Natuurlijk wilde ik dat! Heel graag zelfs! Acht jaar geleden was ik er voor het laatst geweest om te backpacken en het kriebelde nog altijd om weer een keertje terug te gaan naar dit prachtige eiland. :-).... Lees hier meer
#followyourdreams