single-product.php
App ons
Gratis magazine aanvragen
Mail ons
Afspraak maken
Aanmelden nieuwsbrief
Vrijwilligerswerk in Galle

Doe vrijwilligerswerk in Galle; het tropische zuiden van Sri Lanka

Als je het ons vraagt is Sri Lanka een van de mooiste landen waar je kunt rondreizen en verblijven. Vrijwilligerswerk in Galle biedt je de mogelijkheid dit te doen. Wij zijn echt fan van het land en de prachtige projecten waar je aan de slag kunt. Onze coördinator Yvette:

"Het is een prachtig eiland waar je na het vrijwilligerswerk nog heerlijk kunt rondreizen. Er zijn zoveel highlights om te bewonderen, mooie stranden en natuur, heerlijk eten en de lokale bevolking is ontzettend vriendelijk. Je voelt je meteen welkom in dit mooie paradijsje op aarde".

Vanuit Nederland vlieg je naar Colombo en van hier is het ruim twee uur rijden naar het gezellige en knusse stadje Galle. Galle bevindt zich in het zuiden van Sri Lanka en ligt heerlijk aan de kust. Het vrijwilligershuis ligt daar weer een kwartiertje vandaan in Unawatuna, ook in de buurt van het strand. Zo kun je na je vrijwilligerswerk fijn nog even met de andere vrijwilligers naar het strand. Perfect toch!

Veel mooie projecten in Sri Lanka!

Tijdens het vrijwilligerswerk in Galle kan je kiezen uit verschillende projecten. Er zijn projecten op het gebied van kinderopvang, women empowerment en onderwijs. Zo kun je bijvoorbeeld lesgeven op een school aan jonge kinderen, aan volwassen vrouwen en aan jonge monniken. Ben je gek op dieren, dan kun je je hart ophalen bij het schildpadden of het hondenproject. Geïnteresseerd in de medische wereld? Dan zou je ook nog voor het medische project kunnen kiezen. Vind je het lastig om te kiezen, dan zou je ook twee (of meerdere) projecten met elkaar kunnen gaan combineren! Hoe leuk is dat!

Voordat je begint met het vrijwilligerswerk, krijg je eerst een introductie, zodat je een beetje wegwijs wordt gemaakt in de omgeving, kennis maakt met de lokale cultuur en nog veel meer. Een lekker begin.

Rosalie is naar Sri Lanka geweest en heeft er een geweldige ervaring gehad. Lees hier meer over haar vrijwilligerswerk in Sri Lanka! Maike heeft verschillende sociale projecten gedaan in 10 weken tijd, lees hier haar verhaal.

Het vrijwilligerswerk in Sri Lanka draagt bij aan de volgende duurzame ontwikkelingsdoeleinden van de Verenigde Naties:

SDG-goals-nederlands-4 kleinSDG-goals-nederlands-3 klein

Reizen en vrijwilligerswerk in Sri Lanka in het kort:

 • Vanaf 2 weken
 • Vanaf 17 jaar (soms 16 afhankelijk van het project)
 • Prachtige reisbestemming!
 • Combineren projecten mogelijk
 • Het vrijwilligershuis in Galle/Unawatuna heeft een zwembad en is vlakbij het strand!
 • Bijboeken van excursies voor nog meer Sri Lanka!
 • Deelnemen aan de Adventure Tour!
 • Leuke extra activiteiten die ter plaatse gratis georganiseerd worden door onze partnerorganisatie (yogales, bbq’s, fietstour door de rijstvelden en filmavonden)

Reizen naar Sri Lanka in corona tijd

Goed nieuws. Ook de situatie op Sri Lanka verbeterd zich. Er is geen lockdown meer, de besmettingscijfers dalen en reizigers zijn weer welkom. Daarom heeft onze partnerorganisatie besloten om vanaf augustus 2021 de eerste projecten weer te openen voor internationale vrijwilligers. Het gaat om het Honden en Schildpaddenproject. De internationale vrijwilliger die hier nu zitten hebben het ontzettend naar hun zin! Ze hopen dan vanaf november ook de eerste sociale projecten weer te kunnen openen. Het Kindergarten en / of Teaching Monks Project.

Het Medische Project en het Women’s Empowerment Project verwachten ze in december / januari 2022 weer te kunnen opstarten.

Iedereen die gevaccineerd is tegen Covid-19 is kan deelnemen aan dit programma. Helaas kan onze partnerorganisatie geen deelnemers toelaten die niet gevaccineerd zijn. Dit om de kwetsbaren op de sociale projecten te beschermen en risico’s onder de internationale vrijwilligers zo klein mogelijk te houden. Ook geldt voor niet-gevaccineerden een lange en dure quarantaine periode bij aankomst. Op dit moment (oktober 2021) is het zo dat deelnemers die volledig gevaccineerd zijn (uiterlijk twee weken voor vertrek de laatste prik hebt gehad) en na aankomst een negatief PCR-testresultaat kunnen laten zien (deze mag niet ouder zijn dan 72 uur), niet meer getest hoeven te worden na aankomst op de luchthaven en ook niet meer in quarantaine hoeven.

Om aan alle regels te voldoen zal onze partnerorganisatie een covid-pakket voor elke deelnemer gaan regelen:

 • Privé transfer vanaf de luchthaven naar Unawatuna (normaal ging je met meerder vrijwilligers tegelijk die kant op).
 • Een Covid verzekering; naast de reisverzekering die jij zelf afsluit voor jou reis, sluiten zij een extra verzekering voor jou af via de Sri Lankan Tourist Board. Dit zijn zij vanuit de overheid verplicht om te regelen.
 • Het ETA visum; jij hoeft dus zelf geen visum aan te vragen, dit zal de partnerorganisatie voor je gaan regelen.

De kosten voor dit pakket zijn US$120.


 

0.00

Vrijwilligerswerk Galle

Kies het project en het aantal weken

Adventure Tour

Vink aan of je de Adventure Tour wilt toevoegen

Kom naar een infodag!
Wat ga je doen?

Na aankomst in Sri Lanka word je door onze partnerorganisatie opgehaald van het vliegveld. Even afhankelijk van de drukte op de weg, zal je hier ongeveer ruim 2 uur over doen. Daar aangekomen kun je even bijkomen, je tas uitpakken, wennen aan het tijdsverschil, het klimaat en natuurlijk alvast even kennismaken met de andere vrijwilligers. Tijdens de introductie na aankomst word je wegwijs gemaakt in de omgeving, maak je tijdens de presentaties kennis met de lokale cultuur, word je voorbereid op het vrijwilligerswerk, leer je dingen over onder andere veiligheid en gezondheid en krijg je meer informatie over de do’s & dont’s.

Van lesgeven, helpen op een dierenproject, tot meelopen met een arts in een lokaal ziekenhuis!

Voor iedereen is er wel een geschikt project te vinden! De projecten liggen in de buurt van het stadje Galle (het heet Unawatuna) en is vlakbij het strand. Hier zijn verschillende projecten waar je als vrijwilliger kunt helpen. Je kunt op het moment na boeken zelf kiezen welk project je het meeste aanspreekt en dan gaan wij je daarop proberen te plaatsen. Ook leuk, je kunt eventueel verschillende projecten met elkaar combineren! Het vervoer van en naar de projecten is inbegrepen.

Lesgeven op een kleuterschool (minmaal 2 weken)

Vrijwilligers kunnen les gaan geven op een kleuterschool aan kinderen in de leeftijd van 3 tot 6 jaar. Onze partnerorganisatie werkt samen met kansarme scholen die de hulp van vrijwilligers ook echt goed kunnen gebruiken. Vaak is er personeelstekort, of zijn de leraren onder geschoold. Voor vrijwilligers is dan de belangrijke taak weggelegd om de lokale leraren te assisteren in de klas en om de kinderen de aandacht te geven die ze nodig hebben om zich te kunnen ontwikkelen. Je helpt bijvoorbeeld mee met het geven van Engelse les, of simpele rekenlessen. Ook leuk, spelenderwijs Engels leren aan de kinderen, liedjes zingen of lekker creatief bezig zijn door te knutselen en te spelen. De kinderen vinden het ontzettend leuk om van internationale vrijwilligers te leren. Je geeft veelal in de ochtend les, zo’n 3-4 uur. Er zitten ongeveer 15 tot 30 kinderen in de klas.

* Vanaf 8 januari 2022 weer mogelijk.

Lesgeven monniken (minimaal 2 weken)

Je kunt ook les gaan geven aan jonge monniken (8-18 jaar). Een unieke ervaring en een mooie manier om daarnaast ook meer over hun leven te leren. Je geeft Engelse les (basic level) en leert de monniken lezen, schrijven en praten. Je staat alleen voor de klas. Je mag zelf onderwerpen bedenken en deze dan uitvoeren in de klas. Je geeft les in de tempel of in een eenvoudig klaslokaaltje daar in de buurt. Er zijn zeer weinig leermiddelen ter plaatse (over het algemeen eenvoudige klaslokalen met een schoolbord), dus houd daar rekening mee. Je kan gebruikmaken van de leerbibliotheek en daar inspiratie opdoen.

* Vanaf 8 januari 2022 weer mogelijk.

Sri Lanka lesgeven aan monniken

Women Empowerment (minimaal 2 weken)

Bij dit project help je als vrijwilliger de jonge meiden en volwassen vrouwen door ze bijvoorbeeld Engelse les te geven. Een erg mooi project! Je geeft lessen in kleine groepjes. De lessen duren vaak ongeveer 2 uren en daarnaast ben je bezig met de voorbereidingen ervan. Zelf leer je ook veel over de positie van de vrouwen in Sri Lanka.

* Vanaf 8 januari 2022 weer mogelijk.

Schildpaddenproject (minimaal 1 week)

Sri Lanka heeft verschillende broedstranden voor zeeschildpadden. Ook in de buurt van Galle. De stroperij door mensen, roofdieren en honden is een groot probleem. Het is dus belangrijk dat op deze broedplaatsen gepatrouilleerd wordt, om zo de eieren van de zeeschildpadden te beschermen. Het broedseizoen is van december tot april (januari tot maart “hoogseizoen”) maar je kunt het hele jaar door meehelpen op dit project.

Als vrijwilliger help je onder andere mee met het monitoren van de schildpadden die eieren komen leggen op het strand. Je graaft de eieren uit en neemt ze mee naar de “hachery”, een opvangplaats, waar je ze weer veilig ingraaft. Zijn de eieren eenmaal uitgekomen, dan heb je de zorg over de schildpadjes tot ze weer terug gebracht kunnen worden naar de zee. Je zal ze voeren, hun tanks schoonmaken en deze weer vullen met vers oceaanwater. Een van de taken van de vrijwilligers is ook het schoonhouden van het strand. Plastic en ander troep moet worden weggehaald. Dit is belangrijk omdat dit de oceaan en de schildpadden beschadigt.

Daarnaast worden er regelmatig voorlichtingen gegeven aan kinderen over schildpadden en het ecosysteem, super leuk om te doen! Soms zijn er op de opvang zieke en gewonde dieren (schilpadden die bijvoorbeeld in een visnet vast hebben gezeten of een vishaak in hun bek hebben gekregen). Dan help je ook met de verzorging van deze dieren. Er worden strandschoonmaakbeurten georganiseerd, waarbij het deel van het strand waar de moederschildpadden hun eieren nesten, grondig wordt schoongemaakt om hen weer een veilige en schone nestruimte te bieden. In het broedseizoen (december tot april) kan het ook voorkomen dat er nachtkampen worden georganiseerd. Als vrijwilliger slaap je dan in tenten op het strand, zodat je kan zien hoe de eieren uitkomen. Van maandag tot en met vrijdag help je mee op dit project. Veelal in de vroege ochtend, of namiddag. Gemiddeld zo’n 3 uurtjes per dag. Ondanks het goede werk dat ze bij de “hachery” doen, worden zij niet financieel ondersteund door de overheid. Ze moeten het dus echt hebben van de hulp van onder andere vrijwilligers.

* Vanaf november 2021 weer mogelijk

Sri Lanka schildpaddenproject

Hondenproject (minimaal 2 weken)

Zwerfhonden, honden die leven op straat, verwaarloosde honden, verhongerde honden, kansloze puppies; je hebt zo overal op de wereld Ook in Sri Lanka. Dit Dog Care Project probeert het leven van deze honden een beetje aangenamer te maken. Ze werken samen met de Dog-Care Clinic E.V. Zij hebben meer dan 40 mensen in dienst (dierenartsen, verzorgers, operatie assistenten) die de opvang helpen en ondersteunen. Als vrijwilliger kun je ook meehelpen bij dit mooie project. Extra zorg, liefde en aandacht kunnen de honden namelijk erg goed gebruiken.

Vrijwilligers zullen gaan helpen op verschillende plekken binnen de kliniek:

 • Gehandicapte dieren – waakzame zorg en ondersteuning bieden aan gehandicapte en verlamde honden
 • Nieuwe kliniek – werken met oudere honden, hun gezondheid controleren en ze liefde, aandacht en zorg geven
 • Moeder & puppy – melk geven aan de jonkies, observeren en zorgen voor de moeders
 • Marina Garden – socialiseren en werken met geredde honden
 • Tienerruimte – spelen met honden van 4-7 maanden, ze iets lekkers geven, activiteiten doen, enz.
 • Ben & Friends – werken en spelen met geïsoleerde honden die niet overweg kunnen met andere honden in de kliniek
 • Werken met honden met huidproblemen of soortgelijke niet-besmettelijke gezondheidsproblemen

Je werkt dagelijks 4 uur in de kliniek. Er zijn 2 ‘shifts’; de ochtend- en de middagshift. Het hangt een beetje van je achtergrond af wat je taken zullen zijn. Als je in opleiding bent voor dierenarts (of dierenarts assistent) kan je andere dingen te doen dan de vrijwilligers die geen achtergrond hebben. Taken kunnen zijn:

 • klaarmaken van het voer voor de honden (’s ochtends en ’s avonds)
 • Honden socialiseren
 • Honden borstelen en op teken controleren, wassen, nagels knippen en oren schoonmaken
 • Voor de puppy’s zorgen
 • Hokken schoonmaken
 • Helpen met het geven van medicatie / wondverzorging
 • Tijd doorbrengen met zieke en gewonde honden

Soms mag je als vrijwilliger ook mee om te helpen met werkzaamheden buiten de kliniek. Denk aan het helpen bij een vaccinatieprogramma of het voederprogramma voor de straathonden uit de omgeving. Vrijwilligers met ervaring worden ook bij kleine ingrepen ingezet en mogen assisteren bij kleine operaties (castraties), wonden schoonmaken, wassen van de dieren etc. Een geweldig project om je handen uit de mouwen te steken!

* Vanaf november 2021 weer mogelijk.

Medisch project (minimaal 2 weken)

Heb je interesse in het medische of verpleegkundige veld en wil je eens kijken of dit werkgebied wel bij je past. Dan is dit project echt een aanrader! Je hoeft dus geen kennis of ervaring te hebben qua studie of werk. Iedereen die interesse heeft mag meelopen en meekijken. Geef vooraf gerust aan waar je interesse ligt en op welke afdelingen je graag mee zou willen kijken. Dan bekijkt onze partnerorganisatie of dit ook daadwerkelijk mogelijk is. Er zijn verschillende ziekenhuizen en klinieken waar vrijwilligers geplaatst kunnen worden. Je gaat heel veel leren van de lokale artsen en verpleegkundigen met wie je mee gaat lopen. Ze laten je heel graag zien hoe zij te werk gaan op de verschillende afdelingen. Je zal daarnaast ook gaan leren over hoe het medische systeem werk in Sri Lanka en je gaat ook meer leren over de tropische ziekten die in dit deel van de wereld voorkomen. Mega interessant dus!

* Na verwachting vanaf begin januari 2022 weer mogelijk

Adventure Tour

Ontdek meer van Sri Lanka en voeg de Adventure Tour toe aan jouw verblijf. Kijk voor meer informatie onderstaand, bij het kopje Extra Opties.

Prijzen

Lesgeven en Women Empowerment

€ 890 – 2 weken
€ 1090
 – 3 weken
€ 1290
 – 4 weken

Schildpadden en hondenopvang

€ 990 – 2 weken
€ 1190
 – 3 weken
€ 1390
 – 4 weken

Medisch project

€ 1090 – 2 weken
€ 1290
 – 3 weken
€ 1490
 – 4 weken

€  190 – Extra week vrijwilligerswerk in Galle (bij alle opties mogelijk)

Als je twee verschillende opties combineert, wordt er een gemiddelde berekend plus een toeslag van € 75Bijvoorbeeld 2 weken lesgeven + 2 weken schildpadden is € 890 + € 990 gedeeld door 2 (= € 940) plus € 75 = € 1015.

Adventure Tour (zie Extra Opties, ook voor wat is inbegrepen) – € 750

Inbegrepen:

 • Airport pick up vanaf de luchthaven op de zaterdag. Aankomen tussen 07:00 – 17:00 uur. Transfer naar het vrijwilligershuis in Unawatuna.
 • Transfer terug naar de luchthaven in Colombo aan het einde van de reis (vanaf zaterdag 10:00 tot 20:00  uur.)
 • Introductie na aankomst in Unawatuna
 • Gratis deelnemen aan wekelijks yogales in het vrijwilligershuis. Maandelijks zijn er gezellige film en BBQ avonden en kan je aansluiten bij een leuke fietstour door de rijstvelden en langs dorpjes.
 • Accommodatie in vrijwilligershuis. Je deelt een kamer met anderen. Jongens en meiden slapen apart.
 • 3 maaltijden per dag (maandag t/m zondag)
 • Transport van en naar de projecten
 • Begeleiding door onze partnerorganisatie ter plaatse
 • Hulp en advies voor vertrek
 • Hulp bij afsluiten reisverzekering en het boeken van je reis

 

Niet inbegrepen:

 • Vlucht naar Colombo Bandaranayake International Airport (CBM), Sri Lanka
 • Lunch en avondeten tijdens excursies
 • Covid pakket (zie Reizen naar Sri Lanka in corona tijd)
 • Maaltijden op aankomstdag
 • Reserveringskosten (€ 40)
 • Reisverzekering
 • Verklaring omtrent gedrag
 • Persoonlijke kosten voor excursies, lokale reiskosten, extra maaltijden en drankjes, vaccinaties e.d.
Startdata

Je kan op iedere zaterdag van de maand starten met het programma. De Airport pick up vanaf de luchthaven in Colombo is inbegrepen. Je dient die dag aan te komen tussen 07:00 – 17:00 uur.

Let op feestdagen en (school) vakanties:
Het hele jaar door kan je geplaatst worden op het Honden, Schildpadden en Medische project. Alleen tijdens Public Holidays kunnen er dagen uitvallen omdat deze projecten dan gesloten zullen zijn. Als vrijwilliger heb je dan een of meerdere dagen vrij.  Houd hier rekening mee!

In 2021 zijn dat de dagen: 1 + 20 oktober / 4 + 18 november / 24 en 31 december.

Grote Vakanties in 2021 waar je rekening mee moet houden bij de Lesgeefprojecten zijn:

Child Care Project: 29 november t/m 17 januari 2022
Teaching Monks Project: 8 november t/m 4 januari 2022
Women’s Empowerment Project: 13 december t/m 17 januari 2022

Grote Vakanties in 2022 waar je rekening mee moet houden bij de Lesgeefprojecten zijn:

Child Care Project: 8 t/m 26 april – 21 november t/m midden januari 2023
Teaching Monks Project: 6 april t/m 29 april – 11 augustus t/m 31 augustus – 7 november t/m begin januari 2023
Women’s Empowerment Project:  12 december t/m midden januari 2023.

In de Grote Vakanties kan je dus niet deelnemen aan de lesgeefprojecten, deze zijn dan gesloten! Je zou er dan altijd voor kunnen kiezen om in deze periode deel te nemen aan het Honden, Schilpadden of Medische Project. Verder zullen er in 2022, verspreid over het hele jaar ook Public Holidays zijn waardoor er op alle projecten dagen uit kunnen vallen. Na boeking ontvang je van ons de complete vakantiekalender, zodat je kan zien welke Public Holidays en welke Grote Vakanties invloed hebben op jou project(en). Houd hier rekening mee!

Accommodatie

Je verblijft in Unawatuna in een gezellig vrijwilligershuis (met WIFI). Unawatuna is een leuk dorp aan de kust in het Zuiden van Sri Lanka, enkele kilometers ten zuiden van het prachtige havenstadje Galle. Ter plaatse zijn er veelal altijd internationale vrijwilligers aanwezig. Het is er heel erg relaxed en gezellig! De meeste vrijwilligers zullen zo rond de 17 / 25 jaar zijn. Daarnaast is dit project ook zeker geschikt voor deelnemers met meer levenservaring : ) Je deelt in het huis een kamer met andere vrijwilligers. Jongens en meiden slapen apart. De badkamer deel je ook samen. Het huis ligt op een heuvel, vanaf hier heb je een prachtig uitzicht over de zee. Je zit dus vlakbij het strand! Hoe fijn is dat! Wil je na een drukke dag op het project even afkoelen, dan kan je ook een heerlijke duik nemen in het zwembad. YES! Het vrijwilligershuis heeft ook een eigen groentetuintje. Alle maaltijden die dagelijks voor je gekookt gaan worden, komen dus soms zelfs uit eigen tuin! Dat wordt smullen!

Voor wie geschikt

Dit programma is het leukste voor deelnemers die tussen de 17 en 25 jaar zijn. Maar heb je meer levenservaring, dan ben je ook meer dan welkom hoor! De meeste deelnemers boeken dit programma voor 4 of 6 weken. Je bent in hele goede handen bij onze partnerorganisatie. Ze zijn ontzettend vriendelijk en staan altijd voor je klaar. Je zal je hier meteen thuis gaan voelen.

Visie op vrijwilligerswerk

Vrijwilligerswerk doe je samen!

Wij vinden het erg belangrijk om verschillende vrijwilligersprojecten in het buitenland aan te bieden. Waarom? Omdat we op die manier de wereld een klein beetje mooier kunnen maken. En het werkt! Jaarlijks krijgen we prachtige cijfers van onze partnerorganisaties van wat er allemaal dat jaar bereikt is en dat is indrukwekkend. Vele handen maken licht werk!

Goede voorbereiding is het halve werk

Maar hoe kun je het vrijwilligerswerk nou een succes laten worden? Dat begint bij een goede voorbereiding waarbij je als vrijwilliger jezelf de volgende vragen zou moet stellen:

 • Zou je jezelf toevertrouwen om dit soort vrijwilligerswerk ook in Nederland te gaan doen? En heb je wel eens nagedacht over welke vaardigheden jij beschikt en welke daarvan van pas zouden kunnen komen bij het doen van vrijwilligerswerk in het buitenland?
 • Realiseer je dat als je met kinderen gaat werken dat jij – als vrijwilliger – niet de rol van ouder/verzorger/eindverantwoordelijke op je kunt nemen? En dat jouw rol als vrijwilliger ondersteunend van aard zal zijn.
 • Ben je bereid om tijdens dit mooie avontuur zelf ook te leren van de lokale mensen? Er lopen namelijk zo veel mooie en wijze mensen rond op deze wereld…

Belangrijk: goede partnerorganisaties in het buitenland 

Maar we kunnen het niet alleen! Zo zorgen de organisaties waarmee we samenwerken in het buitenland voor de kwalitatief goede projecten die we aanbieden. Betrouwbare partnerorganisaties in het buitenland die net zo over vrijwilligerswerk, service, duurzaamheid en kwaliteit  denken als wij.  En die bovendien ook nog eens alles weten van de lokale omstandigheden, cultuur en gewoontes.

Onmisbaar: de gastvrije lokale bevolking!

En natuurlijk is daar de lokale bevolking. Zonder hun gastvrijheid, enthousiasme  en welwillendheid zouden er niet zulke mooie dingen tot stand kunnen komen. Zij staan open om jou  met hun cultuur kennis te laten maken en je mee te laten draaien in hun leven. Hoe mooi is dat!  En ook in de toekomst hopen zij – samen met jou en andere internationale vrijwilligers – de wereld een beetje mooier te kleuren. Respect en verdraagzaamheid zijn daarbij de kernwoorden!

Lees hier meer over het doen van vrijwilligerswerk via Activity International 

Extra opties

Adventure Tour

De tijd vliegt straks voorbij, voor je het weet zit het vrijwilligerswerk er alweer op. Maar je wilt nog helemaal niet terug naar huis! Dat snappen wij maar al te goed! Want er valt nog zoveel moois te ontdekken op dit prachtige tropische eiland. Onze partnerorganisatie wil je al dit moois graag laten zien en hebben daarom een hele gave tour in elkaar gezet, zodat jij alle high lights van je bucketlist kan afvinken. Het is in groepsverband, alles is georganiseerd en je hebt tussendoor ook nog lekker de tijd om hier en daar je eigen ding te doen. Als je het ons vraagt, de perfecte afsluiter van je tijd in Sri Lanka! Als het wat betreft de planning beter uitkomt om deze tour tussen het vrijwilligerswerk door te doen, dan kan dat natuurlijk ook. Geef bij de boeking aan dat je de tour wilt doen, en we helpen je graag met de planning

Dag 1

De tour gaat beginnen, tijd om te vertrekken. Vroeg in de ochtend rijd je vanuit Galle via de prachtige Zuidkust naar de wildernis van het binnenland.  Deze tocht zal ongeveer 3-4 uur gaan duren. Eenmaal aangekomen bij het hotel, ga je eerst lekker wat eten in een lokaal restaurantje. Na de lunch ga je met een 4W-jeep een avontuurlijke safari maken door het welbekende Yala National Park (halve dag). Hier kun je olifanten, luipaarden, lippenberen, krokodillen, wilde buffels, apen, herten, wilde zwijnen, pauwen en verschillende andere vogelsoorten van dichtbij zien! Hoe gaaf! Na de safari ga je helemaal voldaan terug naar het hotel. Daar kan je je even opfrissen en dan ga je gezellig met z’n allen uit eten.

Let op: Yala National Park is elk jaar in september en oktober twee maanden gesloten voor onderhoud. Gedurende die tijd (en voor eventuele ongeplande sluitingen), zullen we de reis omleiden naar Udawalawe National Park, dat beroemd is om zijn grote kuddes Aziatische olifanten.

Dag 2

Hopelijk heb je heerlijk geslapen! Na het ontbijt is het tijd om richting het prachtige Ella te vertrekken. Deze rit zal ongeveer 2-3 uur gaan duren. Ella is een heel relaxte stadje in de Sri Lankaanse hooglanden, omringd door schilderachtige heuvels en serene groene theeplantages. Je gaat je ogen uitkijken! Onderweg wordt er nog even gestopt bij mooie waterval (Rawana Waterfall). In het begin van de middag kom je aan bij de accommodatie waarvandaan je een prachtige uitzicht hebt over de groene heuvels. Daarna ga je lunchen in een restaurantje in de buurt. In de middag ga je op excursie naar de Nine Arches Bridge. Ook wel Bridge in the Sky genoemd. Indrukwekkend om te zien, vooral wanneer de middagtrein voorbij komt rijden over de immense brug! Daarna wandel je in zo’n 45-60 minuten omhoog naar Little Adams Peak. Vanaf de top heb je een spectaculair uitzicht op de bergen en valleien. Je kan hier even bijkomen van de tocht en genieten van de zonsondergang. In de avond zal de chauffeur de groep naar de stad (Ella) brengen waar je gezellig met elkaar ergens een hapje kan gaan eten en waar jullie na kunnen praten over weer een fantastische dag!

Optioneel: In de middag zijn er ook nog twee optionele excursies waar je ook uit zou kunnen kiezen (dan vervalt het bovengenoemde middagprogramma). Optie 1: Een hike over Ella Rock (duur 3-4 uur). Optie 2: Een bezoekje brengen aan een historische theefabriek. Tijdens de rondleiding krijg je alles te horen over de geschiedenis van Ceylon Tea, hoe het wordt gemaakt en je gaat natuurlijk de thee zelf nog even proeven!

Dag 3

Goedemorgen. De zon komt op, de vogeltjes zingen en langzaam kleurt het heuvellandschap om jou heen goudkleurig! Geniet nu het nog kan van de mooie zonsopkomst en van de frisse berglucht. Na het ontbijt staat er namelijk een nieuw avontuur op je te wachten. Je gaat een 4-5 uur durende treinreis maken van Ella naar Hatton. Een onvergetelijke tocht langs de groene theeheuvels en weelderige bergjungles. Vanaf Hatton is het nog 1,5 uur rijden voordat je bij de volgende accommodatie bent aangekomen. Je zal vannacht slapen in het River Eco Lodge aan de over van de Kelani Rivier. Weer een prachtige plek om te verblijven! Voor diegene die willen, neem lekker een verfrissende duik in de rivier! Doen! Of ga langs de kant van de oever zitten, met je voetjes in het water en geniet van de serene omgeving. Eten doe je die avond bij de lodge, of je gaat gezellig met z’n allen uit eten in een leuk restaurantje in de buurt.

Dag 4

Vandaag is het tijd voor actie. Je gaat White-Water Raften over de Kelani Rivier. Hoe gaaf om zo je dag te beginnen! Daarna reis je af naar Kandy, ook wel bekend als de heuvelhoofstad van Sri Lanka. Je kan die middag zelf kiezen of je naar een Botanische Tuin gaat, of dat je een kijkje gaat nemen bij een Arts & Craft Centre. In de avond breng je een bezoekje aan de beroemde boeddhistische Tempel van de Heilige Tand. Een lokale gids zal je van alles gaan vertellen over de geschiedenis van de tempel. Na het tempel bezoek is het tijd om weer lekker uit eten te gaan, om daarna heerlijk in slaap te vallen, dromende over alle mooie dingen die je tot nu toe allemaal al hebt gedaan en gezien.

Dag 5

Na een vroeg ontbijt in het hotel, is het tijd om uit te checken. Vandaag ga je naar Balana Village (ongeveer 30 min. rijden). Hier ga je samen met een lokale gids een mooie relaxte dorpswandeling maken (ongeveer 3 uur lang) om zo te proeven van het Sri Lankaanse platteland en het dorpsleven.

In de middag kan je optioneel kiezen om naar een lokale Kruidentuin te gaan (Ceylon Spices en Ayurveda), of om een bezoekje te brengen aan de beroemde Gouden Grottempel in Dambulla, een UNESCO-Werelderfgoed dat wordt beschouwd als het grootste en best bewaarde grottempelcomplex in Sri Lanka. Echt een highlight. In de avond kan je eten in het hotel of ga je een hapje eten in één van de restaurantjes in de omgeving.

Dag 6

De ene laatste dag van de tour is alweer aangebroken. Je kan Sri Lanka niet verlaten nadat je de volgende highlight hebt gezien, namelijk Lion Rock in Sigiriya. Na een korte rit kom je hier aan. Loop door de prachtige tuinen en klim naar de top om de overblijfselen van het paleiscomplex te zien en geniet van een panoramisch uitzicht op de omliggende vlaktes. Adembenemend! Daarna rij je in 30 minuten naar Dambulla, om daar een markt te bezoeken waar ze het grootste aanbod aan tropische groenten en fruit van het land verkopen. Koop gerust nog wat lekkers, nu het nog kan! Na de Lunch vertrek je richting Negombo. Deze rit zal ongeveer 3-4 uur gaan duren, met een korte tussenstop in Kurunegala, om eventjes de benen te strekken. Negombo is een badplaats in de buurt van Colombo airport. De laatste nacht verblijf je in een fijne accommodatie bij het strand, waar je nog even kan genieten van de mooie zonsondergang en nog wat last-minute souvenirs kan shoppen. De rest van de avond ben je vrij om je eigen plan te trekken.

Dag 7

In de ochtend, na het ontbijt, is het toch echt tijd om uit te checken. Zucht..

Er zullen twee luchthaventransfers zijn tussen 06.00 uur en 12.00 uur (indeling transfer afhankelijk van de verschillende vluchttijden). Deelnemers die nog niet terug gaan naar huis, kunnen als ze willen gebruik maken van een privétransfer naar Galle of hun volgende gewenste bestemming (dit in overleg met de partnerorganisatie). Je mag natuurlijk ook je eigen luchthaventransfer regelen als je dat wilt.

* Het bovengenoemde programma is onder voorbehoud van eventuele plotselinge veranderingen die zich ter plaatse voor kunnen doen!

Let op; Naast vrijwilligers, kunnen ook reizigers die geen vrijwilligerswerk hebben gedaan deelnemen aan deze tour. De samenstelling kan dus erg gevarieerd zijn.

Accommodatie

Hotels, Eco Lodge, Boutique Hotel,

Maaltijden

Ontbijt en lunch inbegrepen op alle dagen (diner niet inbegrepen). Iedere deelnemer krijgt elke dag 1L fles drinkwater.

Vervoer

Comfortabele auto / busje / touringcar met airconditioning (afhankelijk van het aantal deelnemers)..
Een ervaren Engelssprekende chauffeur begeleid de deelnemers tijdens de hele reis. Is de groep wat groter, dan zal er nog iemand van de organisatie meegaan.

Kosten

€ 750

Inbegrepen activiteiten

 • Halve dag gamedrive in Yala National Park
 • Bezoek aan de Ravana-watervallen, Nine Arches Bride en Little Adams Peak in Ella
 • Treinrit van Ella naar Hatton
 • Een overnachting in een ecolodge aan de rivier
 • Bezoek aan de Tempel van de Heilige Tand (rondleiding)
 • Balana Village Walk (natuurwandeling – rondleiding)
 • Bezoek aan Sigiriya Lion Rock (rondleiding)
 • Bezoek aan de groentemarkt van Dambulla
 • Laatste nachtrelaxen op het strand van Negombo

Let op, optionele activiteiten, tip geld, sommige maaltijden zijn niet inbegrepen.

 • Startdata Adventure Tour 2021

Startdata               Einddatum

23 oktober             29 oktober
13 november         19 november
11 december          17 december

 

 • Startdata Adventure Tour 2022
             Startdata            Einddatum
22 januari 28 januari
12 februari 18 februari
26 februari 4 maart
12 maart 18 maart
2 april 8 april
30 april 6 mei
28 mei 3 juni
25 juni 1 juli
16 juli 22 juli
30 juli 5 augustus
13 augustus 19 augustus
27 augustus 2 september
24 september 30 september
22 oktober 28 oktober
19 november 25 november
10 december 16 december
Foto's
Sri Lanka Header 3 Dog care Sri Lanka strand Dog Care Sri Lanka puppy Dog Care Sri Lanka tegel Groepsreis Australië 2019 12 Janneke op Flores 3 Iris in Mexico Sri Lanka Dog Care Project tegel Sri Lanka Dog Care Project 6 Naud in Peru 7 Een 10 voor Bali Frieda 5 MAri in Sri Lanka strand 2 MAri in Sri Lanka yoga MAri in Sri Lanka MAri in Sri Lanka lesgeven 3 MAri in Sri Lanka strand
Reisverhalen
Rosalie De Roy van Zuijdewijn Mijn reis in Sri Lanka was echt ge-wel-dig! Ik heb zo ontzettend veel gezien van het land en zoveel gedaan in een korte tijd! Het werken bij de kinderopvang en met de gehandicapten waren ervaringen die ik nooit had willen missen! Ik kan de Sri Lanka Experience dan ook zeker aanraden omdat het een geweldige combinatie is van nuttig vrijwilligerswerk waarbij je het land van binnenuit meemaakt en van leuke excursies met 'locals' waarbij je op een bijzondere manier het prachtige Sri Lanka leert kennen. Refreshingly Sri Lanka, the wonder of Asia!.... Lees hier meer
#letsmakememories