single-travel_stories.php
App ons
Gratis magazine aanvragen
Mail ons
Afspraak maken
Aanmelden nieuwsbrief

Mijn tussenjaar in Nieuw-Zeeland - Aicha

Tijdens mijn tussenjaar ben ik 3 maanden (1 term) naar Waiuku College in Nieuw-Zeeland geweest. Ik wilde gewoon even een soort van pauze voordat ik weer hard aan de bak ging en dan is een tussenjaar gewoon ideaal, want je leert jezelf beter kennen. Je hebt ook een heel jaar de tijd dus je kan nog werken om geld te verdienen om dan echt iets gaan doen wat je graag wil (voor mij was dat high school).

Leuke nieuwe vakken

Ik zat in jaar 13 dus hoefde maar vijf vakken te volgen en wat ik dus heel leuk vond aan Nieuw-Zeeland is dat ze totaal andere vakken hebben dan in Nederland. Ik volgde dus ook drama, hospitality en catering, toerisme, Maori cultuur en kunst.

Waarom Waiuku College

Het sprak mij aan dat het een kleinschaligere school is en dat is wel wat ik gewend was van mijn middelbare school. Ik vond Waiuku echt geweldig! Ik ben op super veel plekken geweest met school want ik mocht mee op alle trips. Het was echt super leuk want ik ben naar Bay of Islands geweest en Aran Island. Alle leraren vroegen mij mee op de trips ook al had ik de vakken niet omdat ik toch al geslaagd was in Nederland. Zo ben ik wezen snorkelen bij Aran Islands en dat was super leuk om mee te maken! Ook was iedereen heel vriendelijk en omdat het een kleine school was met weinig internationale studenten probeert iedereen je echt te leren kennen.

Dat is ook het leuke aan Waiuku College, ik liep op het schoolplein en paar mensen kwamen naar mij toe van oh jij bent het meisje uit Nederland he? En toen zei ik ja dat ben ik en dan vroegen ze mijn naam en dan zeiden ze wie zij waren. En dan liep ik de volgende dag weer op schoolplein en dan zeiden ze van hey Aicha! Echt met je naam want ze onthouden alles en dat is wel heel leuk. Ze zijn heel persoonlijk.

Super gastgezin

Mijn gastgezin was super! Ze hebben een ruim huis met zwembad bovenop een heuvel met een prachtig uitzicht. Het leuke aan mijn gastgezin was dat ze heel ondernemend waren. Ik heb super veel van Nieuw-Zeeland gezien en zelfs toen ik twee weken vakantie had, hebben we door het Noordereiland rondgereisd.

Zou je High School aanraden?

Jazeker! Het is gewoon een super leuke ervaring waarbij je heel veel leert. Je leert ook heel snel goed Engels spreken omdat je elke dag Engels moet praten en Nieuw-Zeelanders zijn ook heel gastvrij. Ik heb ook zeker de juiste keuze gemaakt en zou het zo weer doen als het kon.

#followyourdreams