single-travel_stories.php
App ons
Gratis magazine aanvragen
Mail ons
Afspraak maken
Aanmelden nieuwsbrief

Super leuk tussenjaar! - Roos

Hii! Mijn naam is Roos en afgelopen jaar heb ik tijdens mijn tussenjaar trainingen gevolgd bij de Verschilmakers en ben ik ook op reis geweest met Activity International. 

Tussenjaarprogramma

Bij de Verschilmakers ben ik bezig geweest met ontdekken hoe ik in elkaar zit en wat de invloed hiervan is op mijn studiekeuze. Door dit traject in mijn tussenjaar heb ik de keuze gemaakt om Bedrijfskunde te gaan studeren in Amsterdam. Hier kijk ik natuurlijk heel erg naar uit!! 

Maar voordat ik ga studeren ben ik eerst op reis geweest naar Zuidelijk Afrika. De reis die ik heb gedaan heet de Kruger to Coast reis. Ik ben in het Kruger park en naar Mozambique geweest. En ik heb vrijwilligerswerk gedaan in Swaziland. Dit heb ik niet alleen gedaan maar samen met een groep waar ik nog steeds hele leuke lieve vriendinnetjes aan over heb gehouden. Het was een super gezellige reis en bijzonder om mee te maken. 

Mijn super leuke tussenjaar reis!

”De reis begon in het Krugerpark, direct een goede start! Binnen twee dagen hadden we de big 5 en nog heel veel meer gave dieren gezien. We hebben een safari met zonsondergang gedaan en een bush walk, hierbij hebben we tijdens het wandelen giraffen van heel dichtbij gezien. Natuurlijk was het naast de safari’s ook heel erg gezellig met de groep en de begeleiders. 

Na het avontuur in Kruger park reisden we naar Swaziland om daar vrijwilligerswerk te doen. Ik zat zelf in de sport groep, wat inhoudt dat we elke dag naar een andere opvang gingen om daar met kinderen te sporten, spelletjes te spelen en te dansen. Dit hebben we 2 weken lang met heel veel plezier gedaan, het was elke ochtend weer heel erg gezellig met de kinderen en met elkaar. In de middag hadden we “home work club”, waarbij je kinderen helpt met hun huiswerk. Naast het vrijwilligerswerk heb je ook genoeg tijd om andere activiteiten met de groep te doen. Wij zijn bijvoorbeeld gaan paardrijden en ziplinen. 

Na het vrijwilligerswerk gingen we naar Mozambique. Hier kon je lekker chillen maar ook super vette activiteiten doen. Je kunt bijvoorbeeld gaan duiken, quad biken, op oceaan safari, een eilandtour op Pig Island, yoga en massage aan het strand, uiteten en leuke souvenirs shoppen. 

Hierna zijn we direct doorgegaan naar het Bushfire festival. Dit is een groot festival in Swaziland en wordt elk jaar in mei georganiseerd. Omdat sommige meiden 4 weken gingen was dit ook het afscheid van een gedeelte van de groep. Zelf heb ik hierna nog 2 weken vrijwilligerswerk gedaan en sommige meiden zijn nog voor de Kruger to Cape naar Kaapstad gevlogen. De reis was super bijzonder om mee te maken!!! 

Door dit tussenjaarprogramma heb ik een heel erg leuk maar tegelijk ook heel erg leerzaam tussenjaar gehad. De verre reis die ik heb mogen maken was heel erg gaaf! Maar het was ook fijn om al bezig te zijn geweest met het kijken naar wat ik daarna wilde gaan doen.”

Meer lezen over deze te gekke reis? Check deze link! En hier lees je meer over het tussenjaarprogramma in combinatie met deze reis.

#followyourdreams