singular.php
App ons
Gratis magazine aanvragen
Mail ons
Afspraak maken
Aanmelden nieuwsbrief

Ouders niet zo enthousiast over tussenjaarreis

Ja jeetje, en nu dan?

Daar sta je dan met je reisplannen. Je ziet het zelf h-e-l-e-m-a-a-l zitten en hebt je rugzak al bijna ingepakt. Kom je bij je ouders om het hen te vertellen en wat blijkt? Zijn je ouders niet zo enthousiast over jouw tussenjaarplannen als jij! Heb jij weer. Wat een desillusie. Maar geen paniek: het is voor sommige ouders nogal wat als hun kind naar het buitenland wil vertrekken. En niet het buitenland als in Frankrijk, België of Engeland maar vaak is het naar een verre en onbekende bestemming waar ze misschien zelf nog nooit zijn geweest. Tsja, dat is voor hen natuurlijk best even een keertje slikken!

Heb een beetje begrip!

Daar komt natuurlijk bij dat het op reis gaan en het elkaar moeten missen onlosmakelijk met elkaar is verbonden. Dat is wel een dingetje hoor, voor sommige ouders…  Het is het  eeuwige loslaten waar veel ouders gewoon niet zo goed in zijn. Misschien zul je dat ooit zelf ook ervaren. Probeer je ook in de situatie van je ouders te verplaatsen en heb een beetje begrip voor het feit dat ze minder enthousiast zijn en jou niet meteen op het vliegtuig zetten. Dat betekent echter niet dat jij je plannen zo maar overboord moet gooien. Niet doen! Het is jouw droom en daar mag je echt wel voor gaan. Hieronder twee tips voor jou!

Au Pair in Nieuw-Zeeland 9

Tip 1: ga samen met je ouders om de tafel

Gooi niet meteen de deur dicht en ga niet meteen mokkend op je kamer zitten. En ga er al helemaal geen ruzie over maken, dat is jammer van de tijd. Plan een een rustig moment met je ouders en leg uit wat jouw dromen en beweegredenen zijn om op reis te willen. Vraag hen waarom ze dit niet zien zitten en wat hun bezwaren zijn.

Zo zijn er honderd-en-één vragen waar ze mee kunnen zitten en waar jij nog geen moment aan gedacht hebt. Neem de tijd om het door te spreken en probeer te snappen wat hun bezwaren zijn zonder dat je meteen in de gordijnen hangt van onbegrip. Jullie komen er vast wel uit!

Au Pair in Nieuw-Zeeland 16

Tip 2: Kom een keer samen bij ons langs of bezoek ons op een informatiedag 

Jij en je ouders zijn meer dan welkom om eens bij ons op ons kantoor  langs te komen, geheel vrijblijvend. We denken graag met jullie mee. We spreken vaker met ouders die kinderen met enthousiaste reisplannen hebben. Vaak kunnen we veel van hun zorgen wegnemen en kunnen we antwoord geven op hun vragen. Langskomen op infodag kan natuurlijk ook. Dan worden er presentaties gegeven en kun je vragen stellen aan oud-reizigers die hun droomreis al achter de rug hebben. En vaak lopen er ook andere ouders rond die dezelfde twijfels hebben. In onze agenda vind je precies waar én wanneer de infodagen zijn.

Doe dat maar want we zijn er om jou dromen waar te maken!

#followyourdreams