single-travel_stories.php
App ons
Gratis magazine aanvragen
Mail ons
Afspraak maken
Aanmelden nieuwsbrief

3 weken Kaapstad - Jolijn

 

Onze stagiaire Jolijn loopt al vanaf september stage bij ons en hoe leuk is het dan als je je afstudeeronderzoek kunt combineren met een vrijwilligersproject in Zuid-Afrika! Zo gezegd, zo gedaan. In januari is Jolijn voor 3 weken naar Kaapstad afgereisd en heeft daar meegeholpen bij het Surf and Adventure project. Vol mooie verhalen, toffe ervaringen en super leuke foto’s kwam ze weer terug. Lees hier haar ervaring over deze geweldige weken in Kaapstad.

3 weken Kaapstad abseilen tafelberg

3 weken Kaapstad

” Ik ben net een weekje terug van mijn Surf and Adventureclub avontuur in Kaapstad en ik kan niet wachten om weer terug te gaan. Ik heb zo’n ontzettende leuke tijd hier gehad. Wat ik zo leuk vind aan het Surf and Adventureclub project is dat het een reis is die sport met vrijwilligerswerk combineert. Iedere ochtend wordt je om 8 uur door Wellington (de taxichaffeur van SAVE) opgehaald en naar de school gebracht. In de ochtenden ga je namelijk naar een klein schooltje in de sloppenwijk Du’Noon om de leraren te ondersteunen. Niet alle vrijwilligers gaan naar het zelfde schooltje, maar er zijn een aantal verschillende scholen waar je wordt ingedeeld. Ik mocht drie weken lang bij de school Zusahke helpen. Dit is een relatief grote school vergeleken met de andere scholen met meer dan 100 kinderen tussen de 1 en 7 jaar.

3 weken Kaapstad kids

Teacher, teacher, teacher!

Voordat ik bij de school aankwam wist ik eigenlijk totaal niet wat ik kon verwachten. We liepen de school binnen en alle kinderen renden naar ons toe en riepen heel hard; Teacher, teacher, teacher! De lach die de kinderen op hun gezicht hebben is zo ontzettend mooi om te zien. Op sommige scholen geef je de kinderen echt les of ga je met de kinderen knutselen, maar op Zusahke ga je vooral met de kinderen dansen en spelletjes doen. Ik had niet verwacht dat ik het vrijwilligerswerk op de school zo leuk zou vinden. Toen ik na drie weken afscheid moest nemen van de kinderen en de lieve leraren vond ik dat dan ook echt heel jammer.

3 weken Kaapstad Surf and adventure club

Middag: sporten en leuke dingen doen

Het project in de middag draait vooral om het sporten en het creëren van een leuke middag voor de kinderen. In de middag komen er kinderen uit Du’noon van ongeveer 12 t/m 16 jaar bij het vrijwilligershuis. Iedere maandag wordt het schema voor die week bekend. In dit schema staat wat je per dag voor middagactiviteit gaat doen. Zo kan het dus zijn dat je in een week geen surf les hoeft te geven of bijvoorbeeld niet hoeft te skaten. De activiteiten die worden aangeboden zijn; surfen, skaten, zwemmen, voetbal en boxen. Ik vond zelf het skaten en surfen echt ontzettend leuk! Een van de mooiste dingen vond ik denk ik wel het enthousiasme in de ogen van de kinderen.

Het is echt ontzettend mooi om te zien hoe blij de kinderen zijn wanneer ze bijvoorbeeld voor het eerst echt aan het skaten zijn. Je kan ze in één middag echt heel veel plezier meegeven. Je bent iedere dag rond 4 uur klaar dus je kan de dag nog even heerlijk afsluiten op het strand, of in een leuk barretje. Dit is pas echt lekker leven!

3 weken Kaapstad skateles

Vrije tijd

Het project is van maandag t/m vrijdag. Echter ben je wel de maandag en vrijdagmiddag vrij. Soms is er een surf les in de middag gepland, maar het kan ook best zijn dat je gewoon helemaal vrij bent. Dit is dus een perfect moment om lekker wat voor jezelf te gaan doen! Hetzelfde geld voor de weekenden. Hier ben je gewoon vrij en kan je super vette activiteiten gaan organiseren. En kom op, je bent in Kaapstad, dus er is genoeg te doen! Zelf heb ik geabseild van tafelberg, gesnorkeld met zeehonden, lionshead met zonsondergang beklommen, een wijntour gedaan, een tour naar Cape point gedaan en vooral heeeel erg genoten. 

Zoals ik aan het begin al zei, ik kan niet wachten om terug te gaan en ik zou het iedereen absoluut aanraden om zo’n gave reis te maken 😊 !

3 weken Kaapstad Lions head 3 weken Kaapstad Cape of good hope
3 weken Kaapstad Jolijn 3 weken Kaapstad zeehonden
3 weken Kaapstad zeehonden duiken 3 weken Kaapstad Lions Head 2
3 weken Kaapstad Cape 3 weken Kaapstad muurschildering
3 weken Kaapstad Pinguins 3 weken Kaapstad beach

Heb je vragen aan Jolijn? Je kunt haar mailen!

Stuur je mail naar Activity International en vermeld daarbij dat je een vraag hebt voor Jolijn. We zullen dan de e-mail zo snel mogelijk naar haar doorsturen.

Mail Jolijn!
#followyourdreams