page-travel.php
App ons
Gratis magazine aanvragen
Mail ons
Afspraak maken
Aanmelden nieuwsbrief
Afrika

Vrijwilligerswerk en wildlife projecten in Afrika!

Met haar verschillende landschappen, talen, diersoorten en culturen wordt Afrika beschouwd als een van de meest fascinerende en avontuurlijke bestemmingen ter wereld. En terecht, want het is een fantastisch continent! Jouw kans om te genieten van de vriendelijk bevolking, lokaal eten en opzwepende muziek. En natuurlijk de Big 5; spot de olifant, neushoorn, leeuw buffel en luipaard.

Helaas kampen verschillende landen in Afrika nog steeds met problemen op het gebied van bijvoorbeeld HIV/aids, er heerst in sommige landen nog steeds behoorlijke armoede en het onderwijs moet sterk worden verbeterd. Ook de natuur staat op veel plekken verschrikkelijk onder druk. Genoeg te doen!

Vrijwilligerswerk in Afrika

Vrijwilligers kunnen op verschillende plekken en in verschillende Afrikaanse landen de handen uit de mouwen steken. We hebben reizen naar Zuid-Afrika, eSwatini, Namibië, Zambia, Marokko en Kenia. Als vrijwilliger kun je meehelpen bij projecten op het gebied van:  

Wildlife- en natuurprojecten

Ook de natuur kan je hulp goed gebruiken! Gelukkig staan er steeds meer mensen op om de natuur en bedreigde diersoorten te beschermen. Met succes! Diverse projecten – groot en kleinschalig – zorgen er inmiddels voor dat bepaalde natuurreservaten gewoon natuur blijven en dat sommige beschermde diersoorten niet uitsterven. Maar dit is pas het begin. Er moet nog veel bereikt worden en daarom zijn vrijwilligers meer dan nodig!

De wildlife- en natuurprojecten die wij aanbieden zijn erop gericht om op een respectvolle en duurzame manier de wereld een op positieve manier te veranderen en dat doen we met onze reizigers, met onze lokale partners én met de lokale bevolking. Want samen sta je sterk! De duurzame ontwikkelingsdoelen van de Verenigde Naties zijn daarbij onze richtlijnen. Hieraan proberen we al onze reizen te toetsen. Zo willen we op onze manier – en zo goed als we kunnen – een steentje bijdragen aan een mooiere toekomst. Doe je mee?

Vrijwilligerswerk en safari

Deze combinatie is ook mogelijk én ook nog eens super leuk: op safari en ook nog eens vrijwilligerswerk doen. Van het Kruger Park in Zuid-Afrika tot aan de parelwitte stranden van Mozambique. En met Swaziland als thuisbasis. Je maakt kennis met veel wildlife, cultuur, vrijwilligerswerk en strand. Wat denk je van safari met nachtelijke games drives en bush walks in het Kruger National Park, meehelpen bij een vrijwilligersproject in Swaziland, snorkelen met walvishaaien in de Indische oceaan en uitrusten op de witte palmboomstranden van Mozambique. Tof hé, 3 totaal verschillende bestemmingen in één uniek avontuur. Kijk maar eens bij de Kruger to Coast reis.

Je kunt deze reis ook nog uitbreiden met een verblijf in misschien wel het mooiste deel van Zuid-Afrika; Kaapstad en de Garden Route. Ga dan voor de Kruger to Cape reis.

Geschikt of ongeschikt?

Je bent geschikt om vrijwilligerswerk in Afrika te doen al je minimaal 16 jaar bent en voldoende kennis hebt van de Engelse taal. Een speciale opleiding of (werk) ervaring is in de meeste gevallen wel handig maar niet noodzakelijk (medische projecten uitgezonderd). Een goede voorbereiding daarentegen wel! Belangrijk zijn bepaalde karaktereigenschappen als een flexibele werkhouding, een ‘open mind’, geduld, aanpassingsvermogen, improvisatievermogen, het tonen van initiatief, zelfstandig kunnen werken en respect en begrip hebben voor lokale tradities en cultuur.

Lees meer Sluiten

Bekijk hieronder de mogelijkheden in Afrika.

#followyourdreams