page-travel.php
Bel of app
me terug

Gratis magazine aanvragen
Mail ons
Afspraak maken
Aanmelden nieuwsbrief

Afrika

Vrijwilligerswerk en wildlife projecten in Afrika!

Met haar verschillende landschappen, talen, diersoorten en culturen wordt Afrika beschouwd als een van de meest fascinerende en avontuurlijke bestemmingen ter wereld. En terecht, want het is een fantastisch continent! Helaas kampen verschillende landen in Afrika nog steeds met problemen op het gebied van bijvoorbeeld HIV/aids, er heerst in sommige landen nog steeds behoorlijke armoede en het onderwijs moet sterk worden verbeterd. Ook de natuur staat op veel plekken verschrikkelijk onder druk. Genoeg te doen!

 Vrijwilligerswerk in Afrika

Vrijwilligers kunnen op verschillende plekken en in verschillende Afrikaanse landen de handen uit de mouwen steken. Als vrijwilliger kun je meehelpen bij projecten op het gebied van:  

Wildlife- en natuurprojecten

Ook de natuur kan je hulp goed gebruiken; onderzoek de Big 5 in KwaZulu Natal, help apen bij een rehabilitatieproject of ga aan de slag nabij Kruger National Park. Ook in Zambia, Zimbabwe, Namibië en Swaziland is genoeg te doen.

Geschikt of ongeschikt?

Je bent geschikt om vrijwilligerswerk in Afrika te doen al je minimaal 16 jaar bent en voldoende kennis hebt van de Engelse taal. Een speciale opleiding of (werk) ervaring is in de meeste gevallen wel handig maar niet noodzakelijk (medische projecten uitgezonderd). Een goede voorbereiding daarentegen wel! Belangrijk zijn bepaalde karaktereigenschappen als een flexibele werkhouding, een ‘open mind’, geduld, aanpassingsvermogen, improvisatievermogen, het tonen van initiatief, zelfstandig kunnen werken en respect en begrip hebben voor lokale tradities en cultuur.

Read more

Bekijk hieronder de mogelijkheden in Afrika.

#letsmakememories