singular.php
App ons
Gratis magazine aanvragen
Mail ons
Afspraak maken
Aanmelden nieuwsbrief

Ouders

Informatie voor ouders van avonturiers met buitenlandplannen

En dan is daar ineens die dag dat uw zoon of uw dochter zegt: Luister eens, ik wil een tijdje naar het buitenland, ik wil de wereld gaan ontdekken. Want zeg nou zelf, er is toch nog zoveel meer dan alleen Nederland? Met buitenland bedoelt uw zoon of dochter naar alle waarschijnlijkheid ook meteen ver weg. En dan ook nog eens om iets ontzettend avontuurlijks te gaan doen. Uiteraard bent u als ouders meteen akkoord gegaan en heeft u dit besluit alleen maar aangemoedigd. Toch?

De kans van zijn of haar leven!

Zo’n buitenlandervaring is natuurlijk een prachtige kans om ervaring op te doen. Reiservaring én levenservaring. Een kans om kennis te maken met andere culturen, een verrijking voor jezelf. Met onze reizen willen we verschillende culturen met elkaar in contact brengen. Al dan niet met het leveren van een maatschappelijke bijdrage. Omdat we een onvergetelijke ervaring willen bieden. Maar ook om te werken aan een wereld waarin mensen meer begrip voor elkaar hebben. Als uw zoon of dochter na een paar weken of maanden weer terug komt en hij/zij heeft de ervaring van zijn/haar leven gehad en meer begrip, respect en inzicht heeft gekregen voor andere culturen…dan is onze missie volledig geslaagd!

Voor alle partijen spannend

Natuurlijk is zo’n buitenlandavontuur spannend. Heel spannend! Niet alleen voor uw zoon of dochter, maar ook voor de opuders. Het grote loslaten was nog nooit zo dichtbij….Gelukkig snappen wij dat (veel van de medewerkers hebben ook kinderen) en daarom kunnen we u enigszins geruststellen. Wij organiseren reizen/vrijwilligerswerk waarvan we weten dat het goed geregeld is: zowel de voorbereiding als de opvang en begeleiding ter plaatse. We realiseren maar al te goed dat het uw zoon of dochter is die naar het buitenland gaat en we zullen er alles aan doen om dat avontuur goed te begeleiden. Tot op zekere hoogte natuurlijk, want uw zoon of dochter heeft natuurlijk een behoorlijk grote eigen verantwoordelijkheid en wij zijn niet het soort organisatie die zijn deelnemers bij de hand neemt. Wel zorgen we voor goede randvoorwaarden om zijn/haar droom uit te laten komen.

Je kind wil op reis, hoe zit het met de veiligheid?

Veiligheid staat bij ons hoog in het vaandel. Activity Internationaal biedt reizen aan in landen waar het politiek stabiel is en waar geen noemenswaardige onrust heerst. Ook zenden we geen deelnemers uit naar gebieden waar recent een natuurrampen heeft plaatsgevonden. Dat is werk voor experts. Wij volgen hierbij waar nodig het advies van het Ministerie van Buitenlandse Zaken en de informatie die wij ontvangen van betrouwbare lokale partners waarmee we in de betreffende landen samenwerken. Uiteraard heeft uw zoon of dochter zelf ook een eigen verantwoordelijkheid t.a.v. veiligheid. Wij adviseren alle deelnemers zich goed aan de ‘spelregels’ van het land te houden en goed naar de adviezen van ons én de lokale partners te luisteren. Nogmaals, we beschouwen onze deelnemers als (jong) volwassen mensen die een eigen verantwoordelijkheid nemen en hun gezonde reisverstand gebruiken. Hier vragen we ook de hulp van ouders; wijs uw kind op de verantwoordelijkheden.

Goede voorbereiding is het halve werk

Onze service begint al bij de voorbereiding. Tijdens deze fase zorgen wij ervoor dat alles tot in de puntjes geregeld is of geregeld wordt. Uw zoon/dochter heeft binnen Activity International een vast aanspreekpunt om hem/haar zo goed mogelijk op de aanstaande reis voor te bereiden. Zaken als vliegtickets, inentingen, verzekering, wat mee te nemen…alles komt aan de orde. Na jaren ervaring weten we ook dat ouders met hele andere vragen zitten, zoals vragen over veiligheid, verzekering, wat gebeurt er als mijn zoon/dochter ziek wordt etc. Dingen waar uw zoon of dochter waarschijnlijk geen seconde aan denkt. Dus heeft u vragen, stel ze vooral! We staan u graag te woord.

Betrouwbare partnerorganisaties in het buitenland

Eenmaal in het buitenland is daar onze partnerorganisatie die uw zoon/dochter na de vaak lange vlucht opvangt. Hij/zij wordt naar de accommodatie gebracht en al gauw daarna volgt een oriëntatie, introductie en een eerste kennismaking. Onze partnerorganisatie in het buitenland is er voor uw zoon/dochter. Zij zijn een soort verlengstuk van Activity International en zij zullen ter plekke de begeleiding ‘overnemen’ en hulp bieden als dat gewenst is. Wij onderhouden dagelijks contact met hen en de lijntjes zijn kort. We zijn dus altijd nog op de achtergrond aanwezig en zullen uw zoon of dochter in de gaten houden!

Ouders, bel of mail gerust!

Als uw kind op reis wil is het leuk en verstandig om je samen in zijn/haar plannen te verdiepen. Dat kan al beginnen bij de oriëntatiefase. Bezoek samen eens een informatiedag óf kom eens langs bij ons op kantoor. We vertellen u graag meer over de verschillende mogelijkheden voor een buitenlandavontuur.

Is uw kind straks op reis en heeft u als thuisblijver even de behoefte om met ons van gedachten te wisselen…BEL GERUST! We hebben inmiddels al veel ervaringen met enthousiaste reizigers die in het vuur van hun reisavontuur af en toe een beetje vergeten om contact op te nemen met het thuisfront….

Heeft uw kind plannen voor een tussenjaar?

Ook daar kunnen we u goed bij helpen. Wij organiseren al 30 jaar reizen die zeer geschikt zijn voor een schoolverlaters en tussenjaar avonturiers. Op onze Tussenjaarpagina vindt u heel veel informatie over allerlei zaken die met het nemen van een tussenjaar te maken hebben.

#followyourdreams