single-travel_stories.php
App ons
Gratis magazine aanvragen
Mail ons
Afspraak maken
Aanmelden nieuwsbrief

High School in Amerika! - Danique

Superleuk om van onze deelnemers te horen hoe ze het High School programma in Amerika ervaren! Hieronder lees je meer over het High School avontuur van Danique. Ze is als 16 jarige naar Amerika vertrokken om een schooljaar in Amerika te volgen en bij een Amerikaans gastgezin te verblijven. Stoer he?

”Hey DaniqueHoe gaat het met je?
Met mij gaat het heel goed! Hoe is het daar?

Fijn! Hier gaat het ook goed. Je bent inmiddels al over de helft van je tijd in Amerika! Snel gegaan of niet?
De tijd gaat heel snel inderdaad! Over drie maanden heb ik alweer graduation en dan is het voorbij… Dus nog drie maanden genieten!

Heb je het nog steeds helemaal naar je zin bij de gast familie?
Ik heb het heel erg naar mijn zin bij de gastfamilie! En ik kan heel goed met mijn gast zusjes dus dat is erg leuk. Gisteren zijn we nog wezen wandelen bij Ledges State Park. Dat was erg leuk, maar wel twee keer uitgegleden dus dat was niet zo leuk haha. 😉 Mijn gastgezin kon mij nu eindelijk ook uitlachen!

Superleuk dat je een goede klik hebt met je gastfamilie. Dat helpt natuurlijk enorm om er een leuk avontuur van te maken!
Ja mijn gastzusjes balen er al helemaal van dat ik over 3,5 maand weg ga. Ook hebben ze het er al heel vaak over dat ik terug moet komen na mijn high school jaar. Dat ben ik ook zeker van plan!

Uitgegleden? Ligt er sneeuw? Haha. Hopelijk geen pijn gedaan?
Er lag dus een hele lange tijd sneeuw hier en sinds een week is het warmer gaan worden dus het was best glad in het bos. Wij liepen met z’n allen naar beneden en daar ben ik uitgegleden haha. Geen pijn gedaan en iedereen kon er om lachen gelukkig! 😉

En hoe gaat het op school?
Ik heb het ook nog erg naar mijn zin op Ballard High School. Inmiddels ben ik helemaal aan het schoolsysteem in Amerika gewend en ik denk dat ik zeker wel even moet wennen aan het schoolsysteem in Nederland als ik aan mijn opleiding begin haha. De afgelopen maanden ben ik er ook achter gekomen welke opleiding ik wil gaan volgen in Nederland. Het wordt Leidinggevende Travel & Hospitality aan het Deltion college in Zwolle!

Wat goed dat je er in Amerika achter bent gekomen welke studie je gaat volgen! Ook de reiswereld in? Of is de opleiding breder dan dat?
Ik wist eigenlijk al wel een beetje dat ik deze opleiding wou gaan doen, maar sinds dat ik hier een tijdje zit weet ik het wel zeker. Een paar maanden in het buitenland zitten helpt dus echt wel met een keuze maken voor je opleiding, tenminste in mijn geval!

De opleiding die ik wil gaan doen is wel echt de reiswereld in inderdaad. In het eerste en derde jaar moet ik stage lopen, ik heb de mogelijkheid om dat binnen en buiten Europa te doen. Daar heb ik al heel veel zin in. Ook heb ik al echt zin in om aan die opleiding te beginnen.

Ga je als manager ook mee als het team gaat spelen?
Het basketbalseizoen is ondertussen al bijna voorbij. Het basketball team waar ik manager ben, gaat over twee weken voor State spelen. Dat is erg leuk want daar hebben ze twee maanden naar toe gewerkt.

Als manager ga je elke wedstrijd mee. Als er dus uit wedstrijden zijn, dan ga je gewoon net zoals het team, mee in de bekende gele schoolbus. Dat is heel erg leuk. Afgelopen week zijn we na de uitwedstrijd wezen eten bij Applebee’s! Applebee’s is hier erg bekend. Wederom was het weer heel leuk om te eten bij Applebee’s met het team, coaches en managers.

Als er thuis wedstrijden zijn dan loop ik meestal naar de high school, of iemand van mijn gastgezin brengt mij. Vanaf mijn huis is het maar vijf minuten lopen naar mijn high school. Ideaal! En over drie weken beginnen de Spring Sports al. Ik ga tennissen en ik hoop dat ik een plekje kan krijgen in het Varsity team!

En wat moet / kan je doen om in het tennis team te komen? Soort competitie?
Het is wel een beetje lastig om het in Varsity tennis team te komen. Er spelen namelijk 45 meiden tennis dit seizoen, best veel. Er mogen er maar tien in het Varsity team spelen. De beste tien van de 45 meiden, gaan Varsity spelen. Nou ben ik al heel blij dat ik vroeger drie jaar tennis heb gespeeld en ik hoop dat ik daarmee misschien in het Varsity team kan komen.

Ik kan nog heel lang praten over wat ik allemaal heb meegemaakt, maar dan wordt het wel erg lang. Haha! Vanaf het begin van mijn avontuur heb ik mooie dingen gefilmd en daar ga ik een leuk filmpje van maken als ik terug ben in Nederland. Als die af ik dan zal ik het zeker met je delen! Voor nu heb ik paar leuke foto’s.

Groetjes,

Danique

Superleuk! Bedankt voor je berichtjes en heel veel plezier de laatste maanden in Amerika. Geniet van je avontuur!

Meer lezen over het High School Exchange programma in Amerika doe je hier.

#followyourdreams