page-travel.php
Bel of app
me terug

Gratis magazine aanvragen
Mail ons
Afspraak maken

Vrijwilligerswerk

Waarom zou je vrijwilligerswerk in het buitenland? Ten eerste natuurlijk om een kleine bijdrage te leveren aan het verbeteren van de omstandigheden van diegene die het hard nodig hebben. Maar het mes snijdt aan twee kanten, want tegelijkertijd leer je de taal en gewoontes van het land kennen en leef je een tijdje in een compleet andere omgeving. Super leerzaam! Je kunt zelf kiezen wat je wilt gaan doen. Er zijn projecten op het gebied van bijvoorbeeld onderwijs, bouwprojecten en medische projecten. Maar ook sportprojecten en projecten in de ouderenzorg. Kortom: sociale projecten. Hierbij kun je denken aan: werken in een ziekenhuis, helpen in een kinderopvang, computerles geven op scholen, alleenstaande moeders helpen in een opvangcentrum, meehelpen met de plaatselijke thuiszorg, ouderen helpen met het aanleggen van moestuinen of dagjes uit organiseren voor kinderen met een beperking. Er is genoeg te doen!

Vrijwilligerswerk in het buitenland: Let’s make memories!

Onze visie op vrijwilligerswerk is dat je het niet alleen kan doen. Dat zullen we met elkaar moeten doen. Jij, wij, onze partnerorganisaties die ter plaatse alles regelen en natuurlijk de lokale bevolking. Zonder hun gastvrijheid, enthousiasme  en welwillendheid zouden er niet zulke mooie dingen tot stand kunnen komen. Zij staan open om jou met hun cultuur kennis te laten maken en je mee te laten draaien in hun leven. Hoe mooi is dat!  En ook in de toekomst hopen zij –samen met ons  en andere internationale vrijwilligers – de wereld een beetje mooier te kleuren. Respect en verdraagzaamheid zijn daarbij de kernwoorden! En dat gaan we samen doen. Schouders eronder en go! Let’s do this together. Let’s make memories!

Training voor een goede voorbereiding

De trainers van Stichting Muses hebben hun eigen ervaringen en ervaringen van vrijwilligers gebundeld tot een professionele en interactieve training om vrijwilligers bewust te laten worden van duurzaam vrijwilligerswerk. Persoonlijke ontwikkeling en bewustwording staan hierbij centraal. Tijdens deze training(en) zul je veel leren over vrijwilligerswerk in het buitenland maar vooral ook veel over jezelf (kwaliteiten, valkuilen). Dit maakt dat je bewuster te werk gaat en vaak ook meer kan bereiken tijdens jouw periode als vrijwilliger. Naast het feit dat je je bewust wordt van een aantal belangrijke zaken, is het ook een onwijs leuke dag en ontmoet je andere vrijwilligers! De voorbereidingstraining is verplicht voor vrijwilligers die gaan werken met kinderen/jongeren.

Read more

Vind hieronder het vrijwilligersproject die het best bij jou past.

#letsmakememories