page-travel.php
Bel of app
me terug

Gratis magazine aanvragen
Mail ons
Afspraak maken
Aanmelden nieuwsbrief

Vrijwilligerswerk

Vrijwilligerswerk – steek je handen uit de mouwen en aan de slag

Waarom jij vrijwilligerswerk in het buitenland zou moeten gaan doen? Ten eerste om een kleine bijdrage te leveren aan het verbeteren van de omstandigheden van diegene die het hard nodig hebben. En ten tweede leer je een andere cultuur en de gewoontes van het land kennen. Ook leef je een tijdje in een compleet andere omgeving, wat super leerzaam is! En het is vooral ook heel erg leuk.

Wanneer je besluit om vrijwilligerswerk in het buitenland te doen, kun je zelf kiezen wat je wilt gaan doen. Er zijn projecten op het gebied van onderwijs, bouwprojecten en medische projecten, maar ook sportprojecten en projecten in de ouderenzorg. Denk hierbij aan werken in een ziekenhuis, helpen in een kinderopvang, computerles geven op scholen, alleenstaande moeders helpen in een opvangcentrum, meehelpen met de plaatselijke thuiszorg, ouderen helpen met het aanleggen van moestuinen of dagjes uit organiseren voor kinderen met een beperking. Voor vrijwilligers in het buitenland is er genoeg te doen!

Vrijwilligerswerk in het buitenland: Let’s make memories!

Onze visie op vrijwilligerswerk is dat je het niet alleen kunt doen, maar dat we het met elkaar moeten doen. Jij, wij, onze partnerorganisaties die ter plaatse alles regelen en natuurlijk de lokale bevolking. Zonder jouw inzet, de hulp van onze partner en de gastvrijheid, enthousiasme en welwillendheid van de mensen ter plekke zouden er niet zulke mooie dingen tot stand kunnen komen. Zij staan open om jou met hun cultuur kennis te laten maken en je mee te laten draaien in hun leven. Hoe mooi is dat! Lees meer over hoe wij denken over het doen van vrijwilligerswerk.

De duurzame ontwikkelingsdoeleinden van de Verenigde Naties

De vrijwilligersprojecten die wij aanbieden zijn erop gericht om op een respectvolle en duurzame manier de wereld een op positieve manier te veranderen en dat doen we met onze reizigers, met onze lokale partners én met de lokale bevolking. Want samen sta je sterk! De duurzame ontwikkelingsdoelen van de Verenigde Naties zijn daarbij onze richtlijnen. Hieraan proberen we al onze reizen te toetsen. Zo willen we op onze manier – en zo goed als we kunnen – een steentje bijdragen aan een mooiere toekomst. Doe je mee?

Training voor vrijwilligers ter voorbereiding

Ga je als vrijwilliger in het buitenland aan de slag? De trainers van Stichting Muses hebben hun eigen ervaringen en de ervaringen van vrijwilligers gebundeld tot een professionele en interactieve training om vrijwilligers bewust te laten worden van duurzaam vrijwilligerswerk.

Persoonlijke ontwikkeling en bewustwording staan hierbij centraal. Tijdens deze training(en) leer je veel over vrijwilligerswerk in het buitenland maar vooral ook over jezelf (kwaliteiten, valkuilen). Dit maakt dat je bewuster te werk gaat en vaak ook meer kan bereiken tijdens jouw periode als vrijwilliger. Naast het feit dat je je bewust wordt van een aantal belangrijke zaken, is het ook een onwijs leuke dag en ontmoet je andere vrijwilligers! De voorbereidingstraining is verplicht voor vrijwilligers die vrijwilligerswerk in het buitenland gaan doen met kinderen/jongeren.

Read more

Vind hieronder de bestemming en/of het vrijwilligersproject die het best bij jou past.

#letsmakememories