page-travel.php
App ons
Gratis magazine aanvragen
Mail ons
Afspraak maken
Aanmelden nieuwsbrief
Vrijwilligerswerk

Vrijwilligerswerk in het buitenland: steek je handen uit de mouwen!

Overweeg jij om vrijwilligerswerk in het buitenland te gaan doen? Leuk! Mocht je nog twijfels hebben, dan leggen we je graag uit waarom jij vrijwilligerswerk in het buitenland zou moeten gaan doen.

Ten eerste om een kleine bijdrage te leveren aan het verbeteren van de omstandigheden van diegene die het hard nodig hebben. Daarnaast leer je ook een hele andere cultuur en de gewoontes van het land kennen. Je leeft een tijde in een compleet andere omgeving wat super leerzaam en vooral ook erg leuk is! Wanneer je besluit om vrijwilligerswerk in het buitenland te doen, kun je zelf kiezen wat je wilt gaan doen.

Vrijwilligersprojecten in het buitenland

Bij Activity International bieden wij verschillende vrijwilligersprojecten aan. Een vrijwilligersproject kan bijvoorbeeld bestaan uit het werken in een ziekenhuis. Of helpen in een kinderopvang of computerles geven op scholen. Ook het helpen van alleenstaande moeders, kinderen met een beperking  of meehelpen met de plaatselijke thuiszorg is mogelijk. Er is keuze genoeg voor vrijwilligerswerk in het buitenland. Zo zit er altijd wel passend project voor jou bij tussen! 

Je kunt kiezen uit de volgende categorieën: 

Vrijwilligerswerk in het buitenland: samen staan we sterk

Onze visie op vrijwilligerswerk is dat je het niet alleen kunt doen, maar dat we het met elkaar moeten doen. Jij, wij, onze partnerorganisaties die ter plaatse alles regelen en natuurlijk de lokale bevolking. Zonder jouw inzet, de hulp van onze partner en de gastvrijheid, enthousiasme en welwillendheid van de mensen ter plekke zouden er niet zulke mooie dingen tot stand kunnen komen. Zij staan open om jou met hun cultuur kennis te laten maken en je mee te laten draaien in hun leven. Hoe mooi is dat!

Lees meer over hoe wij denken over het doen van vrijwilligerswerk.

Veiligheid voorop!

Activity Internationaal biedt projecten aan in landen waar het politiek stabiel is. Er mag op het moment van vertrek geen noemenswaardige onrust heersen. Ook bieden wij geen hulp direct na natuurrampen. Wij volgen hierbij zoveel mogelijk het advies van het Ministerie van Buitenlandse Zaken. Daarnaast vertrouwen we op de informatie die wij ontvangen van lokale partners waarmee we in de betreffende landen samenwerken. Uiteraard heeft de deelnemer zelf ook een eigen verantwoordelijkheid t.a.v. veiligheid. Wij adviseren alle deelnemers zich goed aan de ‘spelregels’ van het land te houden en goed naar de adviezen van ons én de lokale partners te houden.

De duurzame ontwikkelingsdoeleinden van de Verenigde Naties

Logo Duurzame ontwikkelingsdoeleindenDe vrijwilligersprojecten die wij aanbieden zijn erop gericht om op een respectvolle en duurzame manier de wereld een op positieve manier te veranderen. Dat doen we met onze reizigers, met onze lokale partners én met de lokale bevolking. Want samen sta je sterk! De duurzame ontwikkelingsdoelen van de Verenigde Naties zijn daarbij onze richtlijnen. Hieraan proberen we al onze reizen te toetsen. Zo willen we op onze manier – en zo goed als we kunnen – een steentje bijdragen aan een mooiere toekomst. Doe je mee?

ECPAT: meld kindermisbruik!

Activity International is de eerste uitwisselingsorganisatie in Nederland die samen met ECPAT de Child Protection Code heeft getekend op 5 juni 2012. Wij realiseren ons dat wij vrijwilligers naar landen sturen waar seksuele uitbuiting van kinderen helaas  nog steeds aan de orde van de dag is. Met het ondertekenen van deze gedragscode  draagt Activity International actief bij aan het vergroten van de bewustwording hierover. Wij vragen al onze deelnemers om tijdens hun verblijf in het buitenland  melding te maken op meldkindersekstoerisme.nl  als ze iets zien of horen dat te maken kan hebben met misbruik van kinderen.

Lees meer Sluiten

Vind hieronder de bestemming en/of het vrijwilligersproject die het best bij jou past.

#followyourdreams