single-travel_stories.php
App ons
Gratis magazine aanvragen
Mail ons
Afspraak maken
Aanmelden nieuwsbrief

Friends for life! - Roel

Daar was ie dan, samen met zijn moeder om even een kopje koffie drinken bij ons op kantoor na zijn highschool avontuur in Nieuw-Zeeland. Dat ‘even’ werd iets langer want hij had zo veel te vertellen! Wat een toptijd heeft Roel gehad in Nieuw-Zeeland. Lees hieronder de verkorte versie van zijn verhaal: friends for life at Avondal Highschool.

Friends for life at Avondale Highschool 1

Let the adventure begin!

Roel was 16 toen hij de stoute schoenen aantrok en samen met zijn ouders bij ons kantoor kwam om over de mogelijkheden te bespreken over een buitenlandavontuur. Hij wilde wel naar Nieuw-Zeeland om daar een half jaar mee te gaan draaien op een highschool. Zo gezegd, zo gedaan.

Na een lange voorbereiding was het eindelijk zo ver. New Zealand here I come, let the adventure begin J Samen met zijn ouders en 2 zusjes stapten ze in het vliegtuig. Ze hadden namelijk het te gekke plan bedacht om eerst 3 weken gezamenlijk in een camper te gaan rondreizen op het Noordereiland van Nieuw-Zeeland om aan het einde van de reis Roel af te leveren bij zijn gastgezin. Hoe leuk is dat!

Het gastgezin bleek erg leuk te zijn. En het klikte meteen met Roel zijn ouders én met Roel zelf. Alsof ze elkaar al jaren kenden. Voor de ouders van Roel was het fijn om kennis te maken met zijn ‘nieuwe ouders’ en met een goed gevoel, een traantje maar wel vol vertrouwen voor de komende 6 maanden gingen ze weer terug naar huis. Roel in zijn nieuwe tijdelijke thuis achterlatend. Zijn tweede avontuur kon beginnen…

Friend for life Roel in uniform

Avondale Highschool

Roel had zich aangemeld voor Avondale highschool. Een highschool in Auckland waar nog veel meer internationale leerlingen rondlopen. Aangezien zijn gastgezin aan de rand van Auckland zelf woonde, zou hij elke dag met de schoolbus worden opgehaald De eerste dag begon lekker: schoolbus gemist. Dan maar rennen en toch nog op tijd voor de introductie met alle internationale studenten. Dikke klasse!

Het wennen aan zijn nieuwe leven, zijn gastouders en zijn leven op Avondale Highschool ging vrij snel. Hij werd lid van niet één, maar zelfs twee hockeyteams: de ene was een schoolteam en de andere was een team buiten school. Leuk! En bovendien besloot hij lid te worden van een Bigband. In Nederland speelde hij al trompet en wilde dat graag in Nieuw-Zeeland voortzetten. Helaas was er in de Bigband geen plek voor een extra trompettist, dus is ie maar trombone gaan spelen. Ook leuk!

Friends for life Roel met hockey team

Hetzelfde maar toch anders

De ervaring van Roel leert dat een schoolweek op Avondale Highschool eigenlijk best vergelijkbaar is met een week school hier in Nederland. Er zijn lessen van maandag tot en met vrijdag met vakken zoals muziek, sport, Engels, wiskunde en statistiek. Na school is er tijd om af te spreken met vrienden en om leuke dingen te doen. Er is echter één mega groot verschil met Nederland: het uniform. Dat vinden ze erg belangrijk op Avondale Highschool. Omdat de status van de school zo belangrijk is werd hier ook echt streng op gecontroleerd, zelfs buiten school. Dat kun je je hier toch niet voorstellen….

Friends for life at Avondale Highschool mountain hike

Toffe excursies

Roel vertelde ook nog dat ie naast het dagelijks naar school gaan, ook een aantal excursies heeft gedaan. Zo is hij in 11 dagen, samen met andere internationale studenten het Zuidereiland rondgereisd. Een super ervaring met als hoogtepunt Bungeejumpen!!  Daarnaast heeft ie ook aan een hike week meegedaan die door school georganiseerd was. Deze week bestond uit leuke activiteiten zoals wandelen, fietsen, en overnachten in een hutje met helemaal niks. Top!

Dus?

Dus heeft ie een mega leuk verblijf gehad in Nieuw-Zeeland: veel gezien, veel gedaan, veel genoten, friends for life gemaakt, een beetje leren koken en o ja, ook nog wat geleerd op school.

Friends for life at Avondale Highschool bungyjump

#followyourdreams