single-product.php
Bel of app
me terug

Gratis magazine aanvragen
Mail ons
Afspraak maken
Aanmelden nieuwsbrief

Vrijwilligerswerk in Kaapstad

Vrijwilligerswerk in de leukste stad van Zuid-Afrika

Hoe bijzonder is het om een tijdje in Kaapstad - de stad die werkelijke alles heeft - te wonen en vrijwilligerswerk te doen. Kaapstad ligt aan de voet van de bekende Tafelberg; een berg die aan de bovenkant zo plat is dat het wel een tafel lijkt. Verder wordt de stad omringt door wijnvelden, prachtige natuur en heerlijke zandstranden. En wat je ook zoekt, Kaapstad heeft het: kunst, cultuur en geschiedenis, leuke restaurantjes,  cocktailbarretjes, ruige kustlijnen, waanzinnige surfspots, een trendy uitgaanscentrum, diverse sportmogelijkheden, universiteiten met vele internationale studenten en heel veel muziek. Altijd en overal.

Onderwijs-, sport- en girls impact projecten

Maar hoe bruisend en prachtige sommige delen van Kaapstad ook zijn, buiten het hypermoderne centrum van Kaapstad bevinden zich grote townships. Hier zijn de omstandigheden vaak het tegenovergestelde en verre van luxe en modern, omdat ze tijdens de periode van de Apartheid zijn ontstaan. Khayelitsha is zo'n township aan de rand van Kaapstad. Het is een smeltkroes van allerlei verschillende culturen, etniciteiten en talen. Er zijn hier veel problemen op het gebied van werkloosheid, armoede, HIV/Aids, slechte huisvesting en andere sociale misstanden. En er is een groot gebrek aan goed onderwijs en begeleiding . Scholen zijn vaak overvol en er is een tekort aan goed opgeleide leraren. Daarom wordt er dankbaar gebruik gemaakt van (internationale) vrijwilligers die de leraren een helpende hand kunnen bieden. Maar ook bij sport- en girls impact projecten zijn vrijwilligers erg welkom en bereiken gezamenlijk mooie resultaten!

Super toffe 6 daagse rondreis!

Na het vrijwilligerswerk in Kaapstad krijg je de mogelijkheid om tot slot in een week tijd alle highlights van Kaapstad en de Garden Route te zien en beleven. En dat zijn er nogal wat, want we hebben het hier wel over een prachtig deel van Zuid-Afrika. Je bezoekt o.a. de Kaap, Hermanus, Oudtshoorn, Tsitsikamma National Parken en Addo Elephant National Park. Mooie stranden, prachtige natuur, olifanten en nog veel meer. Pak die kans en 'let’s make memories'!

Dit project draagt bij aan de volgende duurzame ontwikkelingsdoeleinden van de Verenigde Naties:

SDG-goals-nederlands-3 kleinSDG-goals-nederlands-4 klein

Vrijwilligerswerk in Kaapstad het kort:

 • Vanaf 2 weken
 • Goede begeleiding in Kaapstad
 • Prachtige kans om een tijdje in Kaapstad te wonen
 • Zes daagse rondreis na vrijwilligerswerk in Kaapstad makkelijk toe te voegen
0.00

Zuid-Afrika – Kaapstad: DYO met Rondreis

Kies het aantal weken

Zuid-Afrika – Kaapstad: DYO zonder Rondreis

Kies het aantal weken

Kom naar een infodag!
Wat ga je doen?

Er zijn 3 verschillende projecten waaruit je kunt kiezen. Zo kun je vrijwilliger worden bij een Sportproject, bij het Girls Impact project en bij het Early Childhood Development project. 

Zuid-Afrika vrijwilligerswerk Kaapstad DIY festival

Early Childhood Development project. 

Van maandag tot en met vrijdag ga je ‘s ochtends als vrijwilliger aan de slag op Pre-schools (ongeveer hetzelfde als bij ons de kleuterscholen)  en Educare centres. Daarnaast help je bij opvangcentra voor kansarme kinderen.De focus bij deze projecten ligt op het geven van onderwijs, assistentie en ondersteuning van kinderen in de townships van Kaapstad (in o.a Khayelitscha, Langa en Philippi). De kinderen die hier dagelijks komen, leven vaak in armoedige omstandigheden.Vaak hebben deze kinderen een ontwikkelingsachterstand. Het doel van deze projecten is om deze kinderen een veilig onderkomen te geven waar ze spelenderwijs dingen leren en ze voor te bereiden op de volgende en zeer belangrijke stap in hun leven: de basisschool.

Zuid-Afrika vrijwilligerswerk Kaapstad reading with children

 • Pre-school; basislessen aan jonge kinderen van 1 tot 6 jaar oud door middel van muziek, spelletjes een aandacht. De pre-school is de voorbereiding op de basisschool waar Engels de voertaal is. Deze taal wordt vaak thuis niet gesproken.
 • Primary school; assisteer de lokale leerkrachten op de basisschool van Khayelitsha waar ruim 1000 kinderen les krijgen.
 • Non-government school; een school die zorgt voor kinderen die minimaal 6 maanden geen standaard onderwijs hebben gevolgd. Je werkt als vrijwilliger met deze voormalige straatkinderen. Je taken zijn o.a. het verbeteren van lees-, reken- en sportvaardigheden.

Zuid-Afrika vrijwilligerswerk Kaapstad Early Childhood Development

Foster Care Home

Dit opvangtehuis is ontstaan om zorg en onderdak te bieden aan kinderen uit het Khayelitscha township waarvan de ouders Aids hebben of daaraan zijn overleden. Het tehuis biedt tijdelijke opvang en probeert een zo goed mogelijk gastgezin (bij familie of verre familie) te zoeken voor deze kinderen. Tot die tijd kunnen ze hier verblijven en zal er goed voor ze gezorgd worden. Ze krijgen goed te eten en er wordt gekeken naar hun lichamelijke en geestelijke conditie en hulp verleend wanneer dat nodig is.

Als vrijwilliger ben je niet bij de directe zorg van deze (vaak kleine) kinderen betrokken. Daar zijn lokale mensen (gekwalificeerd voor dit werk) voor aangenomen. Als vrijwilliger ben je er voor de extra activiteiten die leuk én leerzaam zijn voor de kinderen: liedjes zingen, woordjes leren, spelletjes doen, dansen, leren lopen en alle andere activiteiten waar peuters en kleuters dol op zijn.

‘s Middags ben je ook vaak op het Foster Care Home  te vinden. Een paar middagen in de week komen er ook kinderen die al bij een (tijdelijk) gastgezin zijn geplaatst. Zij wonen bij gastouders die hun huis hebben opengesteld voor maximaal 6 kinderen. Hier verblijven ze totdat ze bij eigen familie kunnen worden ondergebracht of – als die familie er niet meer is – totdat ze op eigen benen kunnen staan. Ze komen op de opvang voor een soort naschoolse opvang. Deze kinderen zijn dus al wat ouder en gaan al naar de basisschool of naar vervolgonderwijs.

Zuid-Afrika vrijwilligerswerk Kaapstad DIY kids van GAPA

Sportproject

Sport verbroedert, sporten is gezond, sport verlegt je grenzen, kortom: sporten is erg belangrijk voor kinderen. Niet alleen is lichaamsbeweging gezond maar het leert ze ook samen te werken, het geeft ze zelfvertrouwen en het leert ze waar respect en tolerantie voor staan. Ze leren wat doorzettingsvermogen is en dat je iets kunt bereiken als je er voor gaat. En het houdt ze ook nog eens van de straat. Voor veel kinderen zijn deze activiteiten vaak het enige uitje dat ze hebben en het enthousiasme is dan ook vaak groot!  De werkzaamheden van vrijwilligers kunnen bestaan uit het plannen van sportlessen voor scholen en voor buitenschoolse opvang, voetbal coaching, toernooitjes organiseren, trainingen geven

Zuid-Afrika vrijwilligerswerk kaapstad DIY voetbalmiddag jpg

De sportprojecten sluiten goed aan bij de onderwijsprojecten. En dan met name bij de projecten op basisscholen die vanuit de overheid worden gefinancierd. Sinds een tijd heeft de overheid bepaald dat er op deze scholen ook sportactiviteiten en sportlessen georganiseerd moeten worden…maar ja, er zijn niet zo veel leerkrachten die dit kunnen oppakken en er is een groot gebrek aan faciliteiten en materiaal. Voor dit project zijn dus sportieve vrijwilligers nodig die erg flexibel zijn, goed kunnen organiseren en goed kunnen improviseren. Want er is vaak niet heel veel voor handen. Maar met een bal, een stuk gras en een paar jasjes als doelpalen is een voetbaltoernooitje snel geregeld, toch?! Je kunt in ieder geval op veel enthousiasme van de kids rekenen want dit soort activiteiten zijn meer dan welkom!

Zuid-Afrika vrijwilligerswerk kaapstad DIY sport

Girls Impact project

Eigenlijk behoeft dit project bijna geen uitleg want het doel is zo overduidelijk: door te investeren in jonge meiden vergroot je de kans aanzienlijk op een beter leven, betere gezondheid en geef je hen uiteindelijk een betere kans op de arbeidsmarkt wat er weer voor zorgt dat hun levensstandaard beter wordt. Bijkomend effect is dat ze zich bewust worden van de rechten die meiden in deze wereld mogen hebben. Het recht op onderwijs bijvoorbeeld. Of het recht op goede zorg. Het recht om hun dromen na te jagen, om te worden wie ze willen zijn. Maar ook het recht om beschermd te worden tegen geweld en misbruik. Deze meiden zijn de vrouwen van morgen. Vrouwen die hun community kunnen helpen, die hun kinderen in veiligheid kunnen laten opgroeien, vrouwen die hun weg vinden op de arbeidsmarkt en de weg vrij maken voor de volgende generatie vrouwen. En daar hebben ze hulp bij nodig. Want ook al is de Apartheid afgeschaft, deze veelal gekleurde meiden staan ook nu nog onderaan de ladder als het gaat om kansen, ontwikkeling en rechten. Als vrijwilliger kun je bij dit fantastische project helpen. Je zult het meest worden ingezet bij het geven van voorlichting en onderwijs. Daarnaast zien de kinderen jou ook als rolmodel, dus laat zien wat jij hebt bereikt, hoe belangrijk onderwijs is en welke kansen je kunt pakken!

Zuid-Afrika vrijwilligerswerk Kaapstad DIY wish dreeam believe

Rondreis: 6 dagen Cape to Addo Garden Route tour

Na het vrijwilligerswerk ga je de omgeving van Kaapstad verkennen. En wat voor een omgeving! Dit gebied staat bekend als de Garden Route. Het is een prachtig en afgewisseld gedeelte van Zuid-Afrika die je zeker gezien moet hebben. En dat komt goed uit, want in deze week zie je alle highlights. Je bezoekt o.a. de Kaap, Hermanus, Oudtshoorn, Tsitsikamma National Parken Addo Elephant National Park. Meer info >>

Garden Route Tour Cape Algulhas

Prijzen

€ 1100 – 2 weken vrijwilligerswerk
€ 1375 – 3 weken vrijwilligerswerk
€ 1650 – 4 weken vrijwilligerswerk
€ 1925 – 5 weken vrijwilligerswerk
€ 2150 – 6 weken vrijwilligerswerk
€ 2600 – 8 weken vrijwilligerswerk

€ 1650 – 3 weken (2 weken vrijwilligerswerk plus 6-daagse rondreis)
€ 1925 – 4 weken (3 weken vrijwilligerswerk plus 6-daagse rondreis)
€ 2200 – 5 weken (4 weken vrijwilligerswerk plus 6-daagse rondreis)
€ 2475 – 6 weken (5 weken vrijwilligerswerk plus 6-daagse rondreis)
€ 2700 – 7 weken (6 weken vrijwilligerswerk plus 6-daagse rondreis)

Inbegrepen bij de prijs:

 • Plaatsing in een vrijwilligersproject
 • Introductie in Kaapstad
 • Onderdak en maaltijden (op werkdagen) tijdens het vrijwilligerswerk (gedeelde kamer in vrijwilligershuis)
 • Transfers vliegveld-vrijwilligershuis
 • Dagelijks transfer vrijwilligerswerk-vrijwilligersaccommodatie
 • Bijdrage aan het project
 • Wekelijkse laundry-service
 • Partnerorganisatie in Zuid-Afrika waar je terecht kunt voor vragen (24-uurs noodnummer)
 • Informatiehandboek, hulp en advies voor vertrek
 • Hulp bij afsluiten reisverzekering en boeken van je reis
 • Vrijwilligerstraining voor vertrek door Stichting Muses
 • Certificaat na terugkomst

Inbegrepen bij 6 daagse reis:

 • Comfortabele bus met airco en gids
 • Accommodatie (vaak backpacker lodges incl beddengoed)
 • In totaal 4x ontbijt en avondeten ontbijt en avondeten (m.u.v. dag 5)
 • Entree Tsitsikamma National Park
 • Rondleiding Cango Caves
 • Game drive Addo Elephant Park
 • Kanotocht Tauw River

Niet inbegrepen:

 • Vlucht naar Kaapstad, Zuid-Afrika
 • Reserveringskosten (€ 40)
 • Maaltijden in het weekenden tijdens het vrijwilligerswerk.
 • Reisverzekering (verplicht)
 • Verklaring omtrent gedrag
 • Overige excursies (prijzen op te vragen bij coördinator)
 • Persoonlijke kosten voor drankjes, extra excursies, vaccinaties, e-mail, internet etc.
Startdata

Het hele jaar door kun je op onderstaande data starten. Aankomst in Kaapstad is op de maandag tussen 09.00 en 15.00 uur. De laatste dag is ook een maandag. Indien je de reis inclusief de 6-daagse tour boekt dan start dit op maandag. Je eindigt met de rondreis op zaterdag. Je zou dan zaterdag na 21.00 uur terug kunnen vliegen. Als je op zondag terug vliegt, dan zul je nog een extra nacht moeten bijboeken, uiteraard kunnen we je tips geven over geschikte accommodaties.

Startdata 2019 

 • 7, 14 en 28 januari
 • 11 en 25 februari
 • 11 en 25 maart
 • 8 en 22 april
 • 6 en 20 mei
 • 3 en 17 juni
 • 1, 15 en 29 juli
 • 12 en 26 augustus
 • 9 en 23 september
 • 7 en 21 oktober
 • 4 en 18 november
 • geen startdata in december

Startdata 2020

 • 6, 13 en 27 januari
 • 10 en 24 februari
 • 9 en 23 maart
 • 6 en 20 april
 • 4 en 18 mei
 • 1, 15 en 29 juni
 • 6, 13, 20 en 27 juli
 • 3, 10, 17, 24 en 31 augustus
 • 7 en 21 september
 • 5 en 19 oktober
 • 2, 16 en 30* november (*alleen voor 2 weken mogelijk)
 • geen startdata in december
Accommodatie

Je verblijft met andere vrijwilligers in een volledig ingericht huis in de wijk Muizenberg. Het huis heeft een gezamenlijke eetkamer én een aparte huiskamer met lekkere relax banken en een pooltafel. Er zijn 10 slaapkamers met stapelbedden (6-8  personen per kamer). Bij het huis zit een grote tuin waar je lekker van het zonnetje kunt genieten. En van de ‘braai’ natuurlijk.  Ondanks dat het een groot huis is, zijn er genoeg plekjes te vinden waar je even lekker kunt relaxen.Verder is er WiFi aanwezig (20 Rand per week) en er is een wasservice (60 Rand per was). Houd er wel rekening mee dat het huis – net als de meeste andere huizen in Kaapstad – geen verwarming heeft. En dat is in de winter behoorlijk frisjes. Dikke trui, joggingbroek en pantoffels mee!

Acco Muizenberg

Er is een kok aanwezig die voor de vrijwilligers kookt. Drie maaltijden per dag zijn op werkdagen inbegrepen en in het weekend zorg je zelf voor de maaltijden. Er is een grote koelkast voor vrijwilligers aanwezig, dus je kunt ook nog dingetjes voor jezelf halen, als je wilt. Aan de overkant van de straat is een prima supermarkt.

De wijk Muizenberg is erg leuk en ligt pal aan het strand. Het staat bekend om de geweldige surfmogelijkheden; de golven zijn vaak prima, het strand goddelijk en vanuit de heuvels om de baai heen wordt de kust in de goed gaten gehouden of er haaien in aantocht zijn. Je vindt er restaurantjes, surfshops, café’s en supermarkten, fitness apparaten bij het strand en de kleurige huisjes waar Muizenberg zo bekend om staat. Boulders Beach, Kaap de Goede Hope en Chapman’s Peak zijn redelijk in de buurt en die moet je toch wel gezien hebben…

Zuid-Afrika Kaapstad Muizenberg

Voor wie geschikt

Dit project is geschikt voor iedereen vanaf 16 jaar die voldoende kennis van Engels heeft. Je hoeft geen ervaring op het gebied van onderwijs, sport of welfare te hebben maar dat is uiteraard wel erg welkom! Voor het medische project is het erg wel erg handig als je enige ervaring hebt.

Belangrijk zijn bepaalde karaktereigenschappen als  een flexibele werkhouding, een ‘open mind’, geduld, aanpassingsvermogen, improvisatievermogen, het tonen van initiatief, zelfstandig kunnen werken en respect en begrip hebben voor lokale tradities en cultuur. Daarnaast beschik je over een goede lichamelijke en geestelijke gezondheid.

Wat hebben we bereikt

Visie op vrijwilligerswerk

Let’s make memories!

Mooie herinneringen maken, daar gaat het bij ons om. Voor ons is het bijna vanzelfsprekend dat deze mooie herinneringen samen gemaakt worden. Met ons, met jou, met onze contactpersonen én met de lokale bevolking. Zodat alle partijen aan het eind van jouw reis kunnen terug kijken op een fantastisch avontuur. Want hoe mooi is het om samen herinneringen te kunnen delen?!

Let’s give it a thought!
Het doen van vrijwilligerswerk in het buitenland zal jou ongetwijfeld veel mooie herinneringen brengen. Je leert de taal en gewoontes van het land kennen en je leeft een tijdje in een compleet andere omgeving. Je krijgt de kans om in een  andere cultuur te duiken en dingen te zien die je als  gewone toerist niet te zien krijgt.  Bovendien leer je flexibel, geduldig  en zelfstandig te zijn  en zal er een beroep worden  gedaan op je  improvisatievermogen. Een bijzondere en leerzame ervaring waar je je hele leven wat aan gaat hebben!

Tot zover de voordelen voor jou. Maar hoe kun je jouw reis nou ook voor anderen een succes te laten worden? Dat begint bij een goede voorbereiding! Lees daarom onderstaande vragen maar eens door en bedenk wat jouw antwoord op de vragen zal zijn.  Gewoon, om je bewust laten te worden wat de impact van jouw verblijf kan hebben en hoe jij jouw ervaring op een goede manier kunt gaan delen.

 • Zou je jezelf toevertrouwen om dit soort vrijwilligerswerk ook in Nederland te gaan doen? En heb je wel eens nagedacht over welke vaardigheden jij beschikt en welke daarvan van pas zouden kunnen komen bij het doen van vrijwilligerswerk in het buitenland?
 • Realiseer je dat als je met kinderen gaat werken dat jij – als vrijwilliger – niet de rol van ouder/verzorger/eindverantwoordelijke op je kunt nemen? Jouw rol als vrijwilliger zal ondersteunend van aard zijn.
 • Ben je bereid om tijdens dit mooie avontuur zelf ook te leren van de lokale mensen? Er lopen namelijk zo veel mooie en wijze mensen rond op deze wereld…
 • Snap je dat je de privacy van lokale mensen (en kinderen in het bijzonder) moet respecteren en niet zo maar foto’s van alles en iedereen op Facebook/Instagram kan zetten?
 • Kun je je voorstellen dat je ergens komt waar er andere ‘regels en gewoontes’ zijn die jij misschien heel raar en onbegrijpelijk vindt? En dat deze gewoontes niet beter of slechter zijn maar gewoon anders?

 

Let’s make it possible!
Wij op onze beurt zullen er ook alles aan doen om jou én de lokale bevolking een mooie herinnering te geven. Daar zijn we dan ook elke dag mee bezig. We zorgen dat de vrijwilligersprojecten die we aanbieden duurzaam zijn en voldoen aan internationale richtlijnen. Daarnaast proberen we je goed en gedegen voor te bereiden op het werk dat je gaat doen. Je krijgt van ons veel tips, adviezen en duidelijk omschreven gedragsregels. Deze zijn door de organisatie Better Care Network Netherlands opgesteld (aangezien zij hiervoor de juiste kennis in huis hebben) en wij onderschrijven die volledig. Daarnaast bieden we je een training voor vertrek aan (verplicht) en krijg je ook nog eens een introductie als je eenmaal ter plaatse bent.


Let’s do this together!
Oké, we hebben het over jou gehad, we hebben het over ons gehad…rest er nog een partij waar we niet zonder kunnen: onze goede en betrouwbare partnerorganisaties in het buitenland die net zo over vrijwilligerswerk, service en kwaliteit  denken als wij.  En die bovendien ook nog eens alles weten van de lokale omstandigheden, cultuur en gewoontes. Wij werken al jaren met hen samen, dat vinden we belangrijk. Want alleen met een hechte samenwerking kun je op de lange termijn een verschil maken. En dat blijkt ook wel, want zij hebben de afgelopen jaren (samen met alle enthousiaste vrijwilligers) voor heel veel mooie resultaten gezorgd.

En natuurlijk is daar de lokale bevolking. Zonder hun gastvrijheid, enthousiasme  en welwillendheid zouden er niet zulke mooie dingen tot stand kunnen komen. Zij staan open om jou  met hun cultuur kennis te laten maken en je mee te laten draaien in hun leven. Hoe mooi is dat!  En ook in de toekomst hopen zij –samen met jou en andere internationale vrijwilligers – de wereld een beetje mooier te kleuren. Respect en verdraagzaamheid zijn daarbij de kernwoorden!

En dat gaan we samen doen. Schouders eronder en go! Let’s do this together. Let’s make memories!

Met wie werken we samen

Africa Impact: mooie resultaten!

Logo African ImpactIn veel Afrikaanse landen werken we samen met onze contactorganisatie African Impact. Een prima organisatie die hart heeft voor de vele projecten die ze beheren! En met de door hun opgerichte stichting de African Impact Foundation zorgen ze voor continuïteit en het genereren van nog meer projecten waar mens én natuur in Afrika erg mee geholpen zijn. En dat is precies de bedoeling!

Eerste project in Zimbabwe
African Impact is opgericht door Andrew en Wendy Conolly. Beiden zeer enthousiast, professioneel, gepassioneerd en bewust zijn van hun taak in Afrika. Zij zijn in 2004 begonnen met een wildlife project in Zimbabwe waar ze o.a. gewonde en zieke wilde dieren  verzorgden om ze daarna weer vrij te laten in de natuur.  Bij dat project hebben ze gebruikt gemaakt van de eerste vrijwilligers en zagen dat er iets moois ontstond! Projectleiders, rangers, lokale medewerkers,  vrijwilligers…allemaal werkten ze samen aan één doel en alle sociale verschillen en grenzen leken te verdwijnen. Hoe bijzonder is dat! Al gauw kwam het besef: als dit in Zimbabwe lukt, waarom dan niet in ander landen proberen? Er was (is) per slot van rekening nog genoeg te doen in ‘hun’ geliefde  Afrika! En als er genoeg internationale vrijwilligers willen helpen, dan kunnen er toch bergen verzet worden? African Impact was geboren.

Projecten in meerdere landen
Inmiddels is de organisatie behoorlijk gegroeid en beheren ze vele projecten. Hoewel het hoofdkantoor in Kaapstad  Zuid-Afrika  staat, heeft African Impact niet alleen projecten in Zuid-Afrika maar ook in omringende landen als Kenia, Zimbabwe, Zambia en Tanzania. Zij zijn daarmee de grootste organisatie die verantwoord vrijwilligerswerk aan biedt in zuidelijk Afrika. Het kleurrijke team van African Impact bestaat uit (voornamelijk lokale) mensen die de passie voor dit bijzondere werk delen en zich in willen zetten voor de duurzame ontwikkeling van dit prachtige deel van Afrika.

African Impact Foundation 

African Impact Foundation logoJaarlijks helpen er honderden internationale vrijwilligers de lokale bevolking door op scholen les te geven, in ziekenhuizen te assisteren, sportprojecten op te zetten, Aidspatiënten te ondersteunen, op naschoolse opvang te helpen. Maar ook natuur- en wildlife projecten zijn erg gewild. Wie wil er nou niet bush walks maken om dieren te tellen voor wetenschappelijk onderzoek of voorlichting te geven aan de lokale bevolking over het belang van het behoud van de natuur.

Waarborgen van continuïteit en kwaliteit
Natuurlijk heeft vrijwilligerswerk het meeste nut als er genoeg geld is om de projecten te kunnen steunen en als er op regelmatige basis vrijwilligers meehelpen. Vandaar dat African Impact  een stichting heeft opgericht:  The African Impact Foundation. Hiermee  zorgen ze voor continuïteit en het genereren van nog meer projecten waar mens én natuur in Afrika erg mee geholpen zijn. Het geld dat zij te besteden hebben komt grotendeels van sponsoren en giften van particulieren. Maar ook de bijdrage van vrijwilligers helpt  de stichting behoorlijk.  Om te laten zien dat het vrijwilligerswerk nut heeft en de projecten daadwerkelijk  iets opleveren,  presenteert African Impact jaarlijks de prachtige resultaten die met behulp van vrijwilligers zijn behaald.  En dan kom je vanzelf tot de conclusie, impact hebben ze!

Foto's
Zuid-Afrika vrijwilligerswerk Kaapstad DIY women empowerment Zuid-Afrika vrijwilligerswerk Kaapstad DIY kids van GAPA Zuid-Afrika vrijwilligerswerk Kaapstad DIY wish dreeam believe Zuid-Afrika vrijwilligerswerk Kaapstad gap year Zuid-Afrika vrijwilligerswerk Kaapstad DIY schoolklas Zuid-Afrika vrijwilligerswerk Kaapstad groepen Zuid-Afrika vrijwilligerswerk kaapstad DIY GAPA uitje in de bus Zuid-Afrika vrijwilligerswerk kaapstad DIY view from Table Mountain Zuid-Afrika vrijwilligerswerk kaapstad DIY voetbalmiddag jpg Zuid-Afrika vrijwilligerswerk kaapstad DIY vrijwilligers in wijk Observatory.jpg Zuid-Afrika vrijwilligerswerk Kaapstad DIY vrijwilliger met vrouw
Filmpjes
Reisverhalen
Audrey Laat ik beginnen met zeggen dat het hier geweldig is! In de twee weken dat ik hier ben heb ik al zoveel super leuke, mooie, interessante dingen gedaan en ben ik bevriend geraakt met mensen van over de hele wereld..... Lees hier meer
#letsmakememories