single-travel_stories.php
App ons
Gratis magazine aanvragen
Mail ons
Afspraak maken
Aanmelden nieuwsbrief

Amber in New York! - Amber

Wow… Niemand kon weten aan wat voor een tof Au Pair avontuur Amber in 2018 begon!

Au Pair - Amber kids

Meer dan twee jaar geleden zette ik voor het eerst voet op Amerikaanse bodem. Ik was nog nooit in de Verenigde Staten geweest, dus de enige verwachtingen die ik had waren gebaseerd op de films en televisie series die ik had gezien. Ik kwam aan in de grote hall van JFK. ik was net door customs gegaan en had mijn koffers opgehaald. Ik twee grote koffers, een kleine trolley, een rugzak en dan ook nog eens een gitaar meegenomen. Omdat de baggage karretjes op JFK 10 dollar kosten besloot ik om het allemaal maar te dragen. Ik werd gestopt door een meneer van de beveiliging. “Can I ask you what you are going to do with all those suitcases ma’am?” zei hij. “Oh nee” Dacht ik en al de series over mensen die alles uit hun koffer moeten halen en getest worden op drugs spookten door mijn hoofd. Gelukkig viel het allemaal wel mee. Hij vroeg of hij mijn koffers mocht checken en dat werd gewoon gedaan door een soort beveiliging systeem net als op het vliegveld. Dus alles ging eigenlijk heel smooth!

Au Pair - Amber

Na een paar dagen oriëntatie werd ik opgehaald door mijn host mom. Vanaf dat moment is het eigenlijk allemaal heel vloeiend gegaan. We wisten binnen een paar weken al dat ik nog een extra zes maanden bij mijn gast gezin zou blijven. Weekenden waren familie tijd en dan besteedde ik vaak een dag met mijn gezin. Dit omdat het soms door de weeks zo druk kon zijn met alle activiteiten die de kinderen deden, dat ik het fijn vond om zo nu en dan even quality time met ze te besteden. Deze dagen zagen er als volgt uit. In het weekend ging ik vaak op Zaterdag naar NYC. Hier kon ik uren rondwandelen met vriendinnen. Op zondag gingen we vooral in de zomer veel naar de country club. Hier hadden ze een heerlijk zwembad en ’s avonds gingen we hier dan ook uiteten.

Au Pair Amber Familie

Tijdens de vakanties mag ik altijd mee. Dit zorgt ervoor dat ik ook veel locale vakantie plekken zie in de VS. Mijn favoriete tripjes zijn de reisjes naar lake houses. Dat is toch wel heel Amerikaans. Over ons jaarlijkse ski tripje naar Vermont en onze reis naar Aruba mag ik ook niet klagen. 🙂

Au Pair Amber - Wintersport

Iets wat ik al heel graag wilde voordat ik au pair werd was studeren in de VS. Dit is natuurlijk ook deel van het au pair programma dus ik maakte daar uitgebreid gebruik van. Tijdens mijn Au Pair jaar ben ik me dus ook aan gaan melden om hier een full-time student te worden. Dit is me uiteindelijk met veel hulp van mijn gastgezin gelukt. De school is heel erg dicht bij mijn gastgezin en ik zie ze dan ook nog heel erg vaak. In de twee jaar dat ik au pair ben geweest heb ik veel gezien, nieuwe ervaringen op gedaan en ook niet onbelangrijk, een tweede familie gevonden hier in New York.”

Amber - University

Zo zie je maar weer dat het reizigersvirus erg besmettelijk is… 

Heel veel plezier en succes met de studie Amber!

#followyourdreams