single-product.php
App ons
Gratis magazine aanvragen
Mail ons
Afspraak maken
Aanmelden nieuwsbrief
Tussenjaarprogramma

In je tussenjaar op reis en een (studie)keuze maken!

Haal het maximale uit je reis en jezelf! Ga in je tussenjaar onbezorgd op reis en aan de slag met je toekomstplannen. In drie maanden tijd ontdek je wie je bent, wat je wilt en maak je een onvergetelijke reis. Een samenwerking tussen de Jonge Helden Academie, experts in persoonlijke ontwikkeling, en Activity International. Een super combinatie in binnen- en buitenland voor een geslaagd tussenjaar!

Ga jij mee op reis naar jezelf?

Ontwikkel jezelf bij de Jonge Helden Academie en Activity International! In dit tussenjaarprogramma ga je gedurende de eerste twee maanden wekelijks aan de slag met je persoonlijke ontwikkeling. Je ontdekt jouw talenten, manier van leren en jouw motivatie. Wat vind je leuk? Waar word je blij van? Wat is jouw passie? Dit doe je in een leuke groep en samen met een enthousiaste coach op de locatie van de Jonge Helden Academie. Hier ben je in totaal twaalf dagen mee bezig. Je leert waar je goed in bent en hoe jij keuzes maakt. Ook krijg je handige tools voor jouw studiekeuze.

Wij vinden dat bij een persoonlijke ontwikkeling ook een buitenlandervaring hoort. In de derde maand ga je op reis! Je kunt kiezen uit 4 super toffe reizen in aanvulling op het traject van de Jonge Helden Academie. Wij zorgen ervoor dat je een onvergetelijke tijd hebt in het buitenland. De reizen die wij voor je hebben geselecteerd zijn Safari en Vrijwilligerswerk in Zuidelijk Afrika, een Wildlifeproject in Namibiƫ, Vrijwilligerswerk in Sri Lanka en een groepsreis met Spaanse les, surfen en vrijwilligerswerk in Costa Rica. Dit zijn reizen van 4 weken. Wil je een andere bestemming of langer op reis dan kan dat natuurlijk ook. Laat het ons gewoon weten.

Waarom een tussenjaar?

De keuze is reuze! Er zijn honderden studies en mogelijkheden als je klaar bent met je middelbare school. Daarom snappen wij maar al te goed dat je even bedenktijd nodig hebt om je te oriƫnteren op jouw toekomst. En dat je een tussenjaar neemt. Met het tussenjaarprogramma van Activity International en de Jonge Helden Academie heb je een leuk en goed doordacht tussenjaarplan.

Tussenjaarprogramma in het kort:

 • Duur: 3 maanden - 2 maanden persoonlijke ontwikkeling (12 trainingsdagen) en 4 weken op reis
 • Afsluitend gesprek met coach na terugkomst van je reis
 • Werkmap met daarin o.a. uitkomsten van jouw vragenlijsten en uitleg over je talenten en karakter
 • Op reis met andere (internationale) jongeren
 • Vanaf 17 jaar (behalve voor de NamibiĆ« reis, deze is vanaf 18 jaar)
 • Mogelijkheid tot verlengen van je reis en/of het coachingstraject
 • Waardevolle inzichten en fantastische uitzichten!
0.00

Tussenjaarprogramma

Kies jouw reis optie:

Kom naar een infodag!
Wat ga je doen?

Je start de eerste twee maanden in Nederland met je persoonlijke ontwikkeling. Dit doe je in een leuke groep en samen met een enthousiaste coach van de Jonge Helden Academie. Hier ben je twaalfĀ dagen mee bezig. Je leert waar je goed in bent, hoe jouw motivatie werkt en hoe jij keuzes maakt. Ook krijg je handige tools voor jouw studiekeuze! Maak je een andere keuze? Dan ga je aan de slag met je droombaan of je eigen bedrijf. Handig om hier voor je reis al mee bezig te zijn!

Je hebt veel nieuwe inzichten in jezelf opgedaan voordat je aan het avontuurlijkste deel van het tussenjaarprogramma begint; je reis! De derde maand van het programma is een reismaand! Een ding is zeker…je gaat heel veel nieuwe dingen beleven. Ook ga je in het buitenland jezelf nog beter leren kennen.

Na je reis heb je meer ā€œbagageā€ en heb je een afsluitend gesprek met je coach. Hierin checken we of je alles uit dit programma hebt kunnen halen en helder hebt welke stap jij neemt voor jouw toekomst. Wordt het een studie, ga je werken of start je een eigen bedrijf? Jij kiest! Jij bent de #held van jouw toekomst!

Keuze uit super toffe tussenjaarreizen

Wordt het Afrika, Aziƫ of Midden-Amerika? We hebben vier reizen voor je uitgezocht die perfect in je tussenjaar passen. Welke reis je ook kiest, er zijn ook altijd andere (internationale) reizigers. Super gezellig en leuk om nieuwe mensen te leren kennen. Je kunt kiezen uit:

 • Safari en vrijwilligerswerk in Zuidelijk Afrika. Bij deze Kruger to Coast reis begin je met een safari in het Kruger park in Zuid-Afrika, doet dan vrijwilligerswerk in Swaziland en eindigt aan de kust van Mozambique waar je gaat snorkelen en kajakken! Een heerlijke combi!
 • Vrijwilligerswerk in NamibiĆ«. Je gaat 3 weken naar een uniek wildlife-opvangcentrum, waar je meehelpt bij het verzorgen van dieren en kunt overnachten in een reservaat waar je neushoorns kunt spotten. Daarnaast help je nog een weekje mee bij een onderzoeksproject. Het onderzoeksproject ligt in het 30.000 hectare grote TimBila reservaat. Zo zie je 2 topplekken in NamibiĆ«!
 • Vrijwilligerswerk in Sri Lanka. In het tropische Zuiden van Sri Lanka kun je kiezen uit verschillende sociale projecten en verblijf je in een gezellig vrijwilligershuis vlakbij het strand. De projecten zijn op het gebied van onderwijs, kinderopvang en women empowerment. Na het werk kun je met de andere vrijwilligers nog lekker even naar het strand. Perfect toch!
 • Groepsreis in Costa Rica. In deze giga gezellige groepsreis leer je surfen, krijg je Spaanse lessen, doe je vrijwilligerswerk en ga je op excursie naar het Monteverde National Park. Dit is een populaire reis, dus wees er op tijd bij!

Heb je een andere reis op onze site gezien die je leuker vindt en meer bij jou past? Of wil je langer dan 4 weken op reis? No worries, dat kunnen we voor je regelen! We passen het zo voor je aan. Mail of app ons hoe jij jouw perfecte tussenjaar eruit wilt laten zien.

Jonge Helden Academie ook na je reis?

Alles uit je reis halen gaat het beste als je weet wie je bent! In de eerste twee maanden heb je een goed beeld gekregen van jouw talenten, jouw motivatie, wensen en ambities. Na je reis heb je een afsluitend gesprek met je coach. Twijfel je na je reis nog over je vervolgkeuze? Geen probleem! De Jonge Helden Academie is er voor jou. Je verlengt dan heel makkelijk je coaching. Wil je meer info over de werkwijze van de Jonge Helden Academie, plan een vrijblijvende kennismaking via deze link.

Prijzen

ā‚¬ 3200 – Tussenjaar programma met Sri Lanka reis (4 weken sociaal vrijwilligerswerk)
ā‚¬ 4300 – Tussenjaar programma met NamibiĆ« reis (3 weken Wildlife-opvangcentrum + 1 week onderzoeksproject)
ā‚¬ 4450 – Tussenjaar programma met Costa Rica reis (4 weekse groepsreis)
ā‚¬ 4450 – Tussenjaar programma met Zuidelijk Afrika reis (4 weekse groepsreis)

Inbegrepen:

 • Keuze uit Ć©Ć©n van de vier reizen. Reis via Activity International
 • Accommodatie tijdens reis
 • Begeleiding door onze partnerorganisatie ter plaatse
 • Hulp en advies voor vertrek
 • Hulp bij afsluiten reisverzekering en het boeken van je reis
 • 2 maanden persoonlijke ontwikkeling (12 trainingsdagen) bij de Jonge Helden Academie
 • Focus trainingsdagen zijn op jouw talent en motivatie. Plus tools voor een goede studiekeuze, baan of eigen bedrijf.
 • Werkmap met daarin o.a. uitkomsten van jouw vragenlijsten en uitleg over je talenten en karakter
 • Persoonlijke begeleiding van een coach in Nederland
 • Afsluitend gesprek met je coach na terugkomst van je reis

Niet inbegrepen:

 • De reiskosten naar de Jonge Helden Academie (in Nijmegen)
 • Kosten voor je vlucht
 • Reisverzekering
 • Persoonlijke kosten tijdens je reis voor excursies, lokale reiskosten, extra maaltijden en drankjes, vaccinaties e.d.
Startdata

2023

 • begin september start je met het Jonge Helden traject. Je gaat dan op reis in de maand november.

2024

 • begin januari start je met het Jonge Helden traject. Je gaat dan op reis in de maand maart.
 • begin maart start je met het Jonge Helden traject. Je gaat dan op reis in de maand mei.
 • begin september start je met het Jonge Helden traject. Je gaat dan op reis in de maand november.

Let op! Wil je aan afwijkende startdata van het tussenjaarprogramma, neem dan even contact met ons op. We kunnen het programma eventueel aanpassen aan jou!

Voor wie geschikt

Voor iedereen die klaar is met de middelbare school of gestopt is met een studie en in het tussenjaar op reis willen. En die graag een goede (studie)keuze willen maken!

Met wie werken we samen

Een toffe samenwerking met de Jonge Helden Academie. Het enthousiaste team van de Jonge Helden Academie bestaat uit ervaren coaches, studieloopbaanbegeleiders en ondernemers. En past helemaal bij het reislustige team van Activity International! Een super combinatie! Je doet 2 maanden een traject bij de Jonge Helden Academie en zoekt een toffe reis uit van Activity International…en voilĆ  je hebt een leuk en nuttig tussenjaar om nooit meer te vergeten!

Foto's
KIckstart Costa Rica Merlijn Watervalboys Kickstart Costa Rica Brenda en surfleskandidaten Costa-Rica-papegaai Costa Rica vrijwilligerswerk Namibiƫ Wildlife Research and rehab close up leeuw Namibiƫ Wildlife Research and rehab Savannah Namibie Wildife Rehab and Research foto gemaakt door Noortje Namibie-Wildlife-Rehab-and-Research-jaguar. Lesgeven monks Sri Lanka 2 Dog Care Sri Lanka Nora Sri Lanka Dog Care Project 1 Reizen en vrijwilligerswerk lesgeven in Galle kindergarden
Reisverhalen
Bart Rus Ik ben hierheen gegaan met het idee dat ik ging surfen, bungeejumpen, zwemmen met haaien en veel andere activiteiten zou doen. Ondanks dat ik dit allemaal ga doen, is het voor mij niet waar deze reis om draait. Het gaat om alle vrienden die ik hier maak, de mensen die ik leer kennen en om de kinderen. Ik heb hier wijnplantages gezien en wijn geproefd, ik heb op gigantische golfen gesurft, de 100 biershot challenge gedaan, ik heb dingen gezien die ik nog nooit heb gezien, vrienden gemaakt met mensen van over de hele wereld en elke dag heb ik het mooiste uitzicht op zee en de Table Mountain. Het is hier in Ć©Ć©n woord, geweldig! Ā Zelfs zonder echte verwachtingen bleek alles hier anders te zijn dan ik me ooit had kunnen voorstellen. Wat ben ik blij dat ik deze reis gemaakt heb..... Lees hier meer
#letsmakememories