single-travel_stories.php
App ons
Gratis magazine aanvragen
Mail ons
Afspraak maken
Aanmelden nieuwsbrief

Vrijwilligerswerk Vietnam! - Koen

Een prachtig verhaal van Koen over zijn ervaringen in Vietnam. Een mooi voorbeeld van hoe een reis je ‘leven’ plotseling een andere wending kan geven. Hij volgde zijn hart en ging ervoor! Dank je wel voor het delen Koen.

”Toen ik van de MAVO kwam moest ik een keuze maken voor een vervolgopleiding. Ik was 16 jaar en wist dat ik werken met mensen leuk vond. Maar wat dan precies, dat wist ik nog niet. Ik reisde veel met mijn ouders en vond dat altijd erg leuk. Ik ging een opleiding in toerisme doen. Dat beviel me toch niet. Ik maakte na een jaar de switch om de hotelschool te gaan doen. Na anderhalf jaar bleek dat het ook niet te zijn. Ik vond het erg lastig om weer een nieuwe keuze te moeten maken. Ik hoorde van vrijwilligerswerk in het buitenland via Activity International. Ik was met mijn ouders al eens op vakantie geweest naar Vietnam en vond het een relaxed en prachtig land. Bij Activity International heb ik in 2017 toen de reis naar Vietnam geboekt. In eerste instantie met het idee om kinderen Engelse les te geven. Toen ik daar kwam bleek er ook een opvang voor verstandelijk beperkte mensen te zijn. Ik vond het geweldig om met die mensen te werken. Ik heb op dit project een fantastische tijd gehad en vond het jammer dat mijn tijd daar er na zes weken op zat.

Thuis gekomen ben ik de opleiding begeleider gehandicaptenzorg gaan volgen en ook met goede resultaten afgemaakt. Ik kon meteen aan de slag en heb een paar jaar gewerkt. In 2022 begon het ineens weer te kriebelen om een verre reis te gaan maken. Ik ben gaan backpacken en wist van tevoren al zeker dat ik weer bij meneer Viet in Vietnam langs wilde gaan.

Ik heb daar weer twee weken geholpen op het project en een fantastische tijd gehad. Het was geweldig om iedereen na al die jaren weer terug te zien en veel mensen van de organisatie en het project herkenden me nog! Wat een warm welkom was dat, zo bijzonder! Met veel plezier heb ik mijn handen weer uit de mouwen gestoken daar op het project. Daarna ben ik verder gegaan met mijn backpack avontuur en kon ik weer terug kijken op een hele mooie tijd.

Voor iedereen die twijfelt over het doen van vrijwilligerswerk bij meneer Viet in Vietnam: het is daar een geweldige mooie plek, met hele lieve mensen. Dus ik zou zeggen, doen! Ook zijn er nog veel doorgroei mogelijkheden voor het vaste personeel daar, de middelen op het project en de kennis over het vak. De kennis die wij hier in het Westen hebben, hebben ze daar vrijwel niet. Het is hard nodig om deze kennis aan de mensen in Vietnam door te geven zodat zij weer (kleine) verbeteringen door kunnen voeren op de projecten daar.

Groetjes Koen”

Nieuwsgierig geworden naar het prachtige project in Vietnam, check dan zeker even onze website! Heb je vragen, dan horen we het heel graag!

#followyourdreams