page-travel.php
Bel of app
me terug

Gratis magazine aanvragen
Mail ons
Afspraak maken
Aanmelden nieuwsbrief
Backpacken

Backpacken in Australië, Nieuw-Zeeland, Azië of Afrika

Backpacken is een manier van reizen die je een gevoel vrijheid geeft, zeggen de backpackers. We horen je denken: maar dat kan je toch ook met een gewone reis ervaren? Zekers, maar backpacken gaat verder. Je zou het een lifestyle kunnen noemen, a way of living. Backpacken is een low- budget manier van reizen – vaak met alleen een rugzak op rug, een paspoort in je zak and a head full of dreams.  Iedereen kan backpacken. Ook jij.

Backpacken: dat wil jij ook!

Door het backpacken kom je op plaatsen waar je anders nooit was geweest. Go with the flow. Je bent vrij om te bepalen waar, wanneer en hoe je ergens naar toe gaat. Veel backpackers reizen zonder een echt plan te hebben en dat is moet ook! Echt, hoe eng je het ook lijkt, once you go backpacking you’ll never go back (home). Je ontmoet mensen die je over mooie plekken weten te vertellen, waar je tijdelijk mee reist en die jouw route vaak bepalen. Backpacken gaat meer om het beleven van andere culturen en persoonlijke groei dan om te feesten. Om even weg te zijn, vrij te zijn. De wereld is even jouw huis en reizen is je leven. Dat wil jij toch ook?

Backpacken in Australië

Het land dat op nummer één staat bij veel backpackers, is Australië. Ook wij zijn knetter gek op dit fantastische land. Prachtige wereldsteden, kilometers lange stranden, de indrukwekkende Outback, de unieke dieren en de Australiërs zelf. Wat een heerlijke relaxte mensen. En dan het klimaat! Australië is zo groot dat het altijd wel ergens zomer is. En het mooie is, alles is goed te bereizen. Perfect land om te backpacken. Wij zijn er (bijna) allemaal geweest en we love it! We hebben er gewoond, gewerkt, gereisd en vele mooie herinneringen gemaakt. Nu jij nog! Heb je vragen over backpacken in Australië? Vraag het ons!  Been there, done that! We zijn niet voor niets officieel uitgeroepen tot Aussie Specialist!  (logo van Aussie Specialist bijplakken). En als je er dan toch in de buurt bent, plak er dan ook een paar weken/maanden Nieuw-Zeeland achteraan!

Backpacken in Azië

Net als Australië is Azië ook uitermate geschikt om rond te reizen. Er zijn zo veel mooie dingen te doen en te beleven in Azië. Naast alle prachtige steden en dorpjes die je kunt gaan bezoeken, kun je er ook vrijwilligerswerk gaan doen in bijvoorbeeld in Vietnam of Nepal. Als je hart meer bij dieren lig dan is er een fantastisch olifantenproject in Thailand. Maar je kunt ook lekker gaan backpacken; rugzak op je rug en go! De meeste landen in Azië zijn heel goed bereisbaar en goed te combineren. Het openbaar vervoer is goed en het is er in de meeste gevallen erg veilig. Dus voor iedereen die alleen wil reizen is Azië een dikke aanrader!

Backpacken in Afrika

Op zoek naar een compleet backpack avontuur in Afrika? Kijk dan eens naar de Kruger to Cape reis waarbij je 3 geweldige landen ontdekt tijdens tours en vrijwilligerswerk. Van Kruger National Park via Swaziland en Mozambique naar Kaapstad. Hoe mooi wil je het hebben?!

Read more

Bekijk hieronder onze mogelijkheden om te backpacken

#letsmakememories