page-travel.php
App ons
Gratis magazine aanvragen
Mail ons
Afspraak maken
Aanmelden nieuwsbrief
Backpacken

Backpacken in Australiƫ, Aziƫ, Latijns-Amerika of Afrika

ā€œBackpacken is een manier van reizen die je een gevoel van vrijheid geeftā€. Dit is wat we backpackers vaak horen zeggen. Nu horen we je denken: maar dat kan je toch ook met een gewone reis ervaren? Zeker, maar backpacken gaat verder. Je zou het een lifestyle kunnen noemen,Ā a way of living. Backpacken is een low-budget manier van reizen. Dit gebeurt vaak alleen met een rugzak op de rug, een paspoort in je zak “and a head full of dreams”. Iedereen kan backpacken. Ook jij.

Backpacken: dat wil jij ook!

Door het backpacken kom je op plaatsen waar je anders nooit was geweest. Go with the flow. Je bent vrij om te bepalen waar, wanneer en hoe je ergens naartoe gaat. Veel backpackers reizen zonder een echt plan te hebben en dat is hoe het moet! Echt, hoe eng het misschien ook lijkt, “once you go backpacking youā€™ll never go back (home)”. Je ontmoet mensen die je over mooie plekken weten te vertellen, mensen waar je tijdelijk mee reist en die jouw route vaak bepalen. Backpacken gaat meer om het beleven van andere culturen en persoonlijke groei, dan om te feesten. Om even weg te zijn, vrij te zijn. De wereld is even jouw huis en reizen is je leven. Dat wil jij toch ook?

Backpacken in Australiƫ

Het land dat op nummer Ć©Ć©n staat bij veel backpackers is AustraliĆ«. Ook wij zijn knetter gek op dit fantastische land. Prachtige wereldsteden, kilometerslange stranden, de indrukwekkende Outback, de unieke dieren en de AustraliĆ«rs zelf. Wat een heerlijke relaxte mensen. En dan het klimaat! AustraliĆ« is zo groot dat het altijd wel ergens zomer is. Het mooie is dat alles goed is te bereizen. Ā Kortom, een perfect land om te backpacken. Wij zijn er (bijna) allemaal geweest en we love it! We hebben er gewoond, gewerkt, gereisd en vele mooie herinneringen gemaakt. Nu jij nog! Heb je vragen over backpacken in AustraliĆ«? Vraag het ons!Ā  Been there, done that! We zijn niet voor niets officieel uitgeroepen tot Aussie Specialist! Kijk op onze AustraliĆ« pagina, daar vind je Ć©cht alles over backpacken in AustraliĆ« (visum, werken, accommodatie, rondreizen etc).

Backpacken in Aziƫ

Net als Australiƫ is Aziƫ ook uitermate geschikt om rond te reizen. Er zijn zo veel mooie dingen te doen en te beleven in Aziƫ. Naast alle prachtige steden en dorpjes die je kunt gaan bezoeken, kun je er ook vrijwilligerswerk gaan doen in bijvoorbeeld Thailand, Sri Lanka of op Bali. Is dit niet wat voor jou, dan kun je ook gewoon lekker gaan backpacken; rugzak op je rug en go! De meeste landen in Aziƫ zijn heel goed bereisbaar en goed te combineren. Het openbaar vervoer is goed en het is er in de meeste gevallen erg veilig.

Dus voor iedereen die alleen wil reizen is Aziƫ een dikke aanrader!

Latijns-Amerika

De drempel om er alleen op uit te trekken in Midden- of Zuid-Amerika is vaak de taal. Ga je je wel redden in het Spaans? Want in vergelijking met Afrika of Aziƫ wordt er in landen als Ecuador, Peru en Costa Rica een stuk minder Engels gesproken. Maar hoe leuk is die uitdaging! Met onze Kickstart Ecuador en Kickstart Costa Rica reizen maak je een goede start, leer je een beetje extra Spaans en heb je gewoon een hele leuke start van jouw backpack avontuur.

Backpacken in Afrika

Op zoek naar een compleet backpack avontuur in Afrika? Kijk dan eens naar de Kruger to Cape reis waarbij je 3 geweldige landen ontdekt tijdens tours en vrijwilligerswerk. Van Kruger National Park via Swaziland en Mozambique naar Kaapstad. Hoe mooi wil je het hebben?!

Zuid-Afrika is sowieso een geweldige backpack bestemming; niet duur, heel afwisselend en een goed openbaar vervoer. Voor of na een verblijf bij een wildlife of vrijwilligerswerk project kan je makkelijk veel zien van het land. Met een toeristenvisum mag je 90 dagen blijven. Je hoeft je dus ook niet te haasten!

Lees meer Sluiten

Bekijk hieronder onze mogelijkheden om te backpacken

#followyourdreams