single-travel_stories.php
App ons
Gratis magazine aanvragen
Mail ons
Afspraak maken
Aanmelden nieuwsbrief

Dieren in de bush - Lotte

We krijgen regelmatig evaluatieformulieren terug van onze reizigers met hun ervaringen over de reis die ze met Activity International hebben gemaakt. In in bijna alle gevallen worden we daar blij van. Helemaal als je jaloersmakende foto’s erbij krijgt. Om gek van te worden. Lotte heeft ook zo’n leuke evaluatie geschreven over haar verblijf in Zuid-Afrika (ze heeft geholpen bij het Kruger Research and Conservation project).  Lees hieronder haar verhaal ‘Dieren in the Bush’ en vergaap je aan de fantastische foto’s #nofilter Dankjewel Lotte!

Zuid-Afrika Kruger Research and Conservartion Dieren in de bush. Gamedrive

“Ik ben in Dumela Lodge in Zuid Afrika geweest. Daar heb ik samen met een groep vrijwilligers data verzameld over de dieren in de bush. Hieronder vallen leeuwen, olifanten, luipaarden, wilde honden en neushoorns. Daarnaast hielpen we startende boeren op hun akkers en gingen we naar een lokale school om de kinderen Engels te leren lezen. Het was een ervaring die ik nooit zal vergeten.

Zuid-Afrika Kruger Research and Conservartion Dieren in de bush. Cheetah

Mijn reis in het kort
Eenmaal op het vliegveld aangekomen werd ik gelijk ontvangen door een vrijwilliger van de organisatie en naar de lodge gebracht. Daar deelde ik een kamer met vier gezellige meiden. Iedere dag gingen we in een ‘Game drive’ auto de bush in op zoek naar dieren om data te verzamelen. Dit ging voornamelijk over het gedrag van de dieren, maar ook wat ze aten. In Rietspuit, een van de plekken waar we data verzamelden, waren vijf jonge leeuwen uitgezet en die moesten we goed in de gaten houden om te zien of ze zich goed konden aanpassen. De verzamelde data hebben we verwerkt in de database van African Impact tijdens zogenaamde ‘Project work’ – uren en zij delen die gegevens met andere organisaties. Verder hielpen we de lokale bevolking door op het land te werken en bij een nabije school de kinderen Engels leren lezen.

Zuid-Afrika Kruger Research and Conservartion Dieren in the bush buffel De Groentetuin

Aanrader? 
Ja, het geeft je een andere kijk op dingen en in mijn geval opende mijn ogen naar wat er allemaal nog meer in de wereld is.

Zuid-Afrika Kruger Research and Conservartion Dieren in the bush luipaard

Mooiste herinnering?
Dat is een moeilijke…. Ik denk dat mijn mooiste herinnering de wilde honden waren. Het was mijn laatste drive en ik had nog geen wilde honden gezien. Ik dacht ook niet dat ik ze nog zou gaan zien aangezien we al op weg waren naar de uitgang toen iemand riep ‘Wilde honden!’. We moesten ons best ervoor doen om door de bush te komen, maar ja hoor, daar waren ze. Wel acht!

Zuid-Afrika Kruger Research and Conservartion Dieren Leeuwin met welpjes

Nog tips?
Ja, neem een laptop met een HDMI-aansluiting + speaker mee. Dan kun je films kijken in je vrije tijd 😉

Anders nog iets?
Ja, er is nog iets dat ik even wil zeggen. De medewerkers/vrijwilligers die werkten in de lodge, van de gidsen tot aan het keukenpersoneel, waren super. Ze waren allemaal gezellig, open, professioneel en kwamen gezellig bij ons zitten tijdens het eten of vrije tijd. En als je iets niet kan/wil eten? Geen probleem. Ze hadden bij elke maaltijd een vegetarische optie. Voorafgaand aan mijn vertrek had ik aangegeven dat ik geen kaas lust en ook dat was geen probleem. Wanneer we een maaltijd hadden waar kaas in zat (lasagna) had het keukenpersoneel heel lief voor mij iets anders klaargemaakt! Ze zijn echt geweldig.

Zuid-Afrika Kruger Research and Conservartion Dieren in the bush buffel OP school

Zuid-Afrika Kruger Research and Conservartion Dieren in the bush buffel

Zuid-Afrika Kruger Research and Conservartion Dieren in the bush vogeltje

Zuid-Afrika Kruger Research and Conservartion Dieren in the bush Werken op de akker

#followyourdreams