single-travel_stories.php
App ons
Gratis magazine aanvragen
Mail ons
Afspraak maken
Aanmelden nieuwsbrief

Tafels voor Swaziland - Ronny

Dit verhaal begint bij onze stagiair Koen die voor zijn afstudeeropdracht mee heeft gereisd met de deelnemers van de Kruger to Coast (Swaziland, Zuid-Afrika en Mozambique). Op een mooie dag in Swaziland – de dag dat alle deelnemers vrijwilligerswerk zouden gaan doen – wordt er een grote container afgeleverd bij onze collega’s in Swaziland. In die container zitten allemaal tafels, stoelen, microscopen, schriften, pennen en nog veel meer. Of de vrijwilligers even willen helpen met uitladen. Al deze spullen zijn bestemd voor scholen in Swaziland waar onze vrijwilligers helpen en waar een groot tekort is aan dat soort spullen. Super!!

Maar…hoe komen die spullen daar? Blijkt dat Gerda (een oud deelnemer van Activity International) hiervoor gezorgd heeft! Gerda zag op Instagram dat de spullen waren aangekomen en heeft contact met Koen gezocht. En Koen kwam weer met dit prachtige verhaal terug naar Nederland! En toen hebben wij weer contact gezocht met Gerda om eens te vragen hoe ze dit prachtige initiatief voor elkaar heeft gekregen. Volg je het nog? 

Gerda vertelde op haar beurt dat ze in Swaziland was geweest en zag dat er een groot tekort was aan schoolspullen. Eenmaal terug in Nederland vertelde ze dat aan goede vriend Ronny. En Ronny werkt als locatiebeheerder op het CSG Augustinus, een middelbare school in Groningen. En toen ging het balletje rollen…. Lees hier het mailtje van Ronny die wij weer van Gerda kregen.

“Hoi, mijn naam is Ronny Sauselé en mijn beste vriendin Gerda is in 2017 naar Swaziland geweest voor vrijwilligerswerk. Ze vertelde mij over dit mooie land, maar ook over de omstandigheden op de scholen (weinig tot geen meubilair). Haar verhaal raakte mij zo dat ik graag iets wilde doen voor die scholen.

Gerda heeft mij vorig jaar in contact gebracht met Tjengisa van All Out Africa, en is nu mijn contactpersoon. Toevallig werk ik als locatiebeheerder op het CSG Augustinus in Groningen en we zijn daar bezig met het vervangen van meubilair in de leslokalen. Zodoende had ik de gelegenheid om ruim 300 tafels en stoelen, 1000 rugtasjes, microscopen, schrijfmateriaal en andere zaken te doneren aan All Out Africa. Per toeval had ik eerder contact gekregen met een stichting die al jarenlang ervaring heeft met het verschepen van containers met hulpgoederen naar Zuid-Afrika. Het was dus nu zaak om ruim 6000 Euro bijeen te sprokkelen. En dit is gelukt! Nu kon de stichting voor ons de containers regelen en verschepen!

Het meubilair heeft op meerdere scholen een hele goede bestemming gekregen. De kinderen en All Out Africa zijn ons zeer dankbaar voor deze donatie. Het is dus mede mogelijk geworden door een bijzondere samenwerking tussen beste vrienden en organisaties.”

En van dit soort verhalen gaat ons hart sneller kloppen. Fantastisch toch? Gerda en Ronny ontzettend bedankt, ook namens onze collega’s in Swaziland!

Tafels voor Szwaziland 1

 

 

 

#followyourdreams