page-travel.php
Bel of app
me terug

Gratis magazine aanvragen
Mail ons
Afspraak maken
Aanmelden nieuwsbrief

Tussenjaar

Tussenjaar in het buitenland? Laat ons je helpen!

Na je eindexamen er even tussenuit? Maak je droom waar en doe het gewoon. Ga op reis, ontmoet nieuwe mensen, doe compleet nieuwe ervaringen op en/of ga een nieuwe taal leren. Zo’n tussenjaar in het buitenland is je kans!  ​Een tussenjaar geeft je de mogelijkheid om een misschien wel lang gekoesterde wens in vervulling te laten gaan: op reis!  En niet zomaar een weekje op pad naar Spanje, nee, je gaat een echte reis maken. Je gaat nieuwe mensen leren kennen, dingen meemaken waarvan je niet wist dat je die überhaupt kon meemaken, je gaat nieuwe dingen zien, voelen en ruiken, je gaat grenzen verleggen die ver buiten je comfortzone liggen. Spannend! Maar geloof ons, dat is écht een hele waardevolle ervaring die je in je verdere leven zult meenemen.

Wij bieden al bijna 30 jaar het soort reizen aan waar tussenjaar jongeren blij van worden en waarmee ze – met goede begeleiding – de droomreis van hun leven maken. Wij weten hoe dat moet, we weten waar dat kan, hoe dat veilig kan en hoe je daar het beste op voor kunt bereiden. We’ve seen that, been there and done that!

Welke tussenjaar reizen zijn geschikt?

Bijna al onze reizen zijn geschikt voor tussenjaar-avonturiers. Zo kun je een aantal weken vrijwilligerswerk doen, een term op een highschool volgen of een paar maanden gaan backpacken. En dat kunnen we allemaal regelen voor je. Goed hè? Maar erg geschikt voor tussenjaar avonturiers zijn de Kickstartreizen en de Breakreizen. Hieronder volgt een uitleg over wat we daarmee bedoelen.

Kickstartreizen: veel zien en doen in weinig tijd

Onder een Kickstartreizen verstaan wij een door ons in elkaar gezet ‘pakket’ van allemaal leuke culturele of avontuurlijke activiteiten die (de start van) je reis leuk, makkelijk en interessant te maken. Deelname aan deze reizen kost vaak niet zo veel tijd: hoogstens een paar dagen tot een paar weken. Een superleuke kennismaking met het land, de bevolking, de cultuur en andere backpackers!  Er is veel geregeld dus dat hoef je zelf allemaal niet meer te doen.

Breakreizen: buitenlandavontuur én hulp van een studiekeuzecoach

Deze reizen zijn uitermate geschikt voor de tussenjaartwijfelaar die nog geen idee heeft welke vervolgstudie hij/zij wil doen na zijn tussenjaar en het tussenjaar gaat gebruiken om dat uit te vinden. Deze Breakreizen zijn een combinatie van een prachtige reis maken én ontdekken waar jouw talenten liggen door een professionele coach (My Travel Coach) met het uiteindelijke doel een juiste studiekeuze. My Travel Coach gaat met jou mee op reis; je spreekt elkaar online op afgesproken momenten en samen ga je op zoek naar jouw studiekeuze. Deze coach heeft ervaring met het begeleiden van jongeren die een studiekeuze of een andere keuze moeten maken. De coaching bestaat uit 7 sessies waarvan een aantal online en een aantal persoonlijk. De eerste bijeenkomst is in Nederland voordat je op reis gaat. Daarna worden er nog een aantal sessies voordat je op reis gaat gepland (persoonlijk of via skype). Tijdens je reis wordt de coaching online gedaan op afgesproken momenten.

Jouw persoonlijke coach werkt met de methodiek van de Nederlandse stichting Emergo, die zich richt op jouw drijfveren en passies. Je krijgt zicht op je talenten en je werkt aan je eigen ontwikkeling. Het eindresultaat is een certificaat en een studiekeuze met daarbij een lijst van open dagen, aanmeldingscriteria etc.

Tussenjaar Kenniscentrum: meer info over het nemen van een tussenjaar

Wil je nou meer (objectieve) informatie over een tussenjaar en alles wat daar nou bij komt kijken? Check dan de website van het TussenjaarKenniscentrum. Hier staat echt alles wat je zou willen en moeten weten! Het TussenjaarKenniscentrum wil ervoor zorgen dat alle havo, vwo en mbo scholieren in Nederland informatie krijgen over de mogelijkheden en risico’s van een tussenjaar. Dit hoort bij voorlichting over het maken van een studiekeuze, omdat kennis hierover de basis vormt voor een bewuste keuze voor studeren in het hoger onderwijs.

Read more

Vind hieronder de perfecte invulling van je tussenjaar.

#letsmakememories