page-travel.php
App ons
Gratis magazine aanvragen
Mail ons
Afspraak maken
Aanmelden nieuwsbrief
Tussenjaar

Tussenjaar in het buitenland? Doen!

Na je eindexamen er even tussenuit? Maak je droom waar en doe het gewoon. Ga op reis, ontmoet nieuwe mensen, doe compleet nieuwe ervaringen op en/of ga een nieuwe taal leren. Tijdens zo’n tussenjaarreis leer je nieuwe mensen leren kennen en ga je dingen meemaken waarvan je niet wist dat je die überhaupt kon meemaken. Je gaat zeker nieuwe dingen zien en je gaat je grenzen verleggen. Spannend! Maar geloof ons, dat is écht een hele waardevolle ervaring die je in je verdere leven zult meenemen. Je kunt tijdens je tussenjaar een paar weken tot een paar maanden op reis. Alleen op reis of in een groep reizen? Het kan allebei! Wat je ook maar wilt, wij helpen je erbij!

Welke reizen zijn geschikt voor je tussenjaar in het buitenland?

Bijna al onze reizen zijn geschikt voor tussenjaar-avonturiers. We hebben het onderverdeelt in een aantal categorieën:

Lees meer over deze reizen bij 7 tips voor een tussenjaar in het buitenland! 

Maak een plan!

Het is voor jezelf (én voor je ouders) fijn als je je tussenjaarwensen op een rijtje gaat zetten. Zo weten je ouders een beetje wat je plannen zijn en kun je er samen een financieel overzicht van maken. Daarna kun je gaan kijken wat haalbaar is, hoe het betaald gaat worden en vooral wíe alles gaat betalen. Meer info over het maken van een tussenjaarplan vind je hier:

Betrek je ouders bij je plannen

Daar sta je dan met je reisplannen. Je ziet het zelf h-e-l-e-m-a-a-l zitten en hebt je rugzak al bijna ingepakt. Kom je bij je ouders om het hen te vertellen en wat blijkt? Zijn je ouders niet zo enthousiast over jouw tussenjaar plannen als jij!  Maar geen paniek: het is voor sommige ouders nogal wat als hun kind naar het buitenland wil vertrekken. En sommige ouders zijn bezorgd dat je na je tussenjaar niet meer aan een vervolgstudie wilt beginnen. Allemaal zorgen die we ons best kunnen voorstellen. Lees hier meer over dit onderwerp:

Jonger dan 18 jaar?

De meeste scholieren zijn vaak wel 18 jaar als ze een tussenjaar nemen. Maar er zijn er natuurlijk ook genoeg die 16 of 17 zijn.  Van hen krijgen we vaak de vraag of dat eigenlijk wel kan, een tussenjaar nemen op die leeftijd. Want je zit natuurlijk met leerplicht en dergelijke. Het antwoord op deze vragen hoe het zit met bijvoorbeeld de leerplicht, vind je op Studiekeuzemaken.nl

Read more

Vind hieronder de reizen die heel geschikt zijn voor (een periode tijdens) een tussenjaar

#letsmakememories