single-travel_stories.php
App ons
Gratis magazine aanvragen
Mail ons
Afspraak maken
Aanmelden nieuwsbrief

2 jaar au pair geweest! - Maureen Vaes

De vraag die iedere au pair stelt en zal beantwoorden; waarom ben je aan dit avontuur begonnen? Mijn antwoord viel altijd op, want ik had geen American Dream.

Terwijl ik bijna aan het einde van mijn studie was, stond ik stil op een driesprong; verder studeren, werken of even iets helemaal anders. Toevallig dacht ik aan een oud-klasgenoot die een jaar eerder is afgestudeerd en na haar studie vrijwilligerswerk heeft gedaan. Ik stuurde haar een berichtje met de vraag via welke organisatie ze is gegaan en dat bleek Activitiy International te zijn. Meteen viel mijn oog op het feit dat ze in Enschede zaten, mijn geboortestad! Dit voelde gelijk goed aan, dus zocht ik verder op de website en zag ik Au Pair in America staan. Als bijna afgestudeerd hbo-pedagoog klonk dit als muziek in mijn oren. Het combineerde mijn studie met een land ver weg, want ik had zin in een groot avontuur, ver weg van ons kikkerlandje.

Au Pair in Amerika Maureen 2

Na een aantal maand van afstuderen, mijn dossier invullen, op interview komen en daarna skypen met een aantal gezinnen, was de match gevonden. Een match met een gezin waar ik een ander Nederlands meisje zou aflossen. Waar ik zou gaan zorgen voor drie kinderen; een meisje van bijna 6 en een jongenstweeling van 1 jaar. Vlak onder Washington D.C. zou ik terecht komen. Ik had geen verwachtingen; ik had me niet ingelezen in blogs, maar ik had er zin in ; de match voelde goed en ik keek uit naar eind januari 2012.

Daar liep ik dan het eerste weekend samen met mijn hostmom en de oudste van de drie kinderen in een supermarkt. Het was groots, overweldigend, vermoeiend, maar ik was er! Dat overweldigende gevoel ebde langzaam weg terwijl ik gewend raakte aan de omgeving, een band opbouwde met de kinderen, andere au pairs leerde kennen en me aansloot bij een harmonieorkest bij de lokale community college. Dat laatste heeft me echt het gevoel gegeven dat ik een onderdeel was van de community in de stad en ik heb hier ook de cultuur beter leren kennen.

Au Pair in Amerika Maureen

Een paar maanden voor het einde van het jaar kwamen er twee enveloppen. In de eerste werd gevraagd wanneer ik wilde vertrekken. In de tweede werd gevraagd of ik wilde verlengen, hoe lang en of ik van hostfamily wilde veranderen. Op dat moment wist ik al dat ik langer mocht blijven, de enige vraag was hoe lang. Een week of twee later, die plots wel heel lang leken te duren, werd gevraagd of ik met 12 maand wilde verlengen. Natuurlijk wilde ik dat, ik wilde nog geen afscheid nemen van de kids en mijn vrienden.

Drie kinderen, waar ik nog geen afscheid van wilde nemen en die ik af en toe nog mis, heb ik zien opgroeien. Een tweeling, die uiterlijk en innerlijk zeer verschilden, heb ik zien veranderen van kleine baby’s tot koppige en zelfstandige peuters. En een meisje van 5 dat ik leerde kennen als klein prinsesje, maar die veranderde in een stoere en zelfstandige meid. Terwijl we tijdens deze twee jaar veel naar de speeltuin, playdates, zwemles, gymles en andere leuke uitjes gingen zoals de dierentuin en het museum. Ik had het geluk dat vrijwel alle musea en ook de dierentuin gratis zijn in Washington DC.

Twee jaar ben ik in totaal als au pair in Amerika geweest. Dat klinkt lang, maar de tijd vloog om. Natuurlijk is een groot deel te danken aan het feit dat ik bij een heel leuk gezin zat, in een interessante stad waar ik kennis heb gemaakt met een aantal ontzettend gezellige mensen, locals en au pairs. Daarnaast hielp het ook dat ik zonder verwachtingen, met een open blik en een flinke dosis enthousiasme naar de VS ben gegaan. Het is echt een bijzondere ervaring die je zeker moet aanpakken wanneer je kan. Want in dat jaar doe je niet alleen geweldige levenservaring op, je maakt ook vrienden voor het leven.

Ik kan het aan iedereen aanraden die dol is op kinderen, graag nieuwe ervaring opdoet en zin heeft in een avontuur!

Klik hier voor meer informatie over het au pair in Amerika programma?

Heb je vragen aan Maureen? Je kunt haar mailen!

Stuur je mail naar Activity International en vermeld daarbij dat je een vraag hebt voor Maureen. We zullen dan de e-mail zo snel mogelijk naar haar doorsturen.

Mail Maureen!
#followyourdreams