single.php
App ons
Gratis magazine aanvragen
Mail ons
Afspraak maken
Aanmelden nieuwsbrief

Thuisvaccinatie.nl: handig!

01-12-2023

Logo Thuisvaccinatie.nl

Advertorial

Reizen is fantastisch, maar waar je natuurlijk niet aan moet denken is ziek worden op reis. In veel landen zijn de medische voorzieningen aanzienlijk slechter dan bij ons in Nederland of in andere westerse landen. Bovendien zijn ziekenhuizen en klinieken in het buitenland vaak ook lastiger te bereiken. Gelukkig kun je je tegen een groot aantal gezondheidsrisicoā€™s beschermen. En daar helpt thuisvaccinates.nl je bij!

Let op de hygiƫne

Een aantal reizigersziekten wordt verspreid door een slechte hygiƫne. Denk bijvoorbeeld aan een verkoper op een lokale markt die na een toiletbezoek zijn handen niet goed wast. De ziekteverwekkers die bijvoorbeeld hepatitis A en buiktyfus kunnen veroorzaken, kunnen dan gemakkelijk terechtkomen op die sappige meloen die je bij een marktkraampje koopt. Onze westerse lijven zijn minder goed opgewassen tegen deze ziekteverwekkers dan die van een local. Zorg dan ook altijd dat je persoonlijke hygiƫne optimaal is. Het gebruik van anti-bacteriƫle handgel kan al een verschil maken.

Cuba vrijwilligerswerk Havana MARKT

Muggen

Naast een slechte hygiĆ«ne zijn muggen eveneens een belangrijke veroorzaker van het verspreiden van reizigersziekten. Je hebt vast wel eens gehoord van malariamuggen die de ziekte malaria overbrengen. Maar ook gele koorts, chikungunya, zika en dengue (knokkelkoorts) worden verspreid via muggenbeten. Voor sommige gebieden is het risico op een malaria-infectie zo groot dat malariapillen worden aanbevolen. Check daarom altijd voor vertrek of er in jouw reisbestemming malaria voorkomt! Daarnaast is het altijd belangrijk om mugwerende maatregelen te treffen: Draag bedekkende kleding, smeer de blote huid in met een middel dat DEET bevat en slaap ā€˜s nachts onder een klamboe.

Dieren

Rabiƫs (hondsdolheid) is een zeldzame maar levensgevaarlijke virusinfectie van de hersenen en het zenuwstelsel. Als er niet snel en adequaat na een (mogelijk) besmettelijke beet wordt gehandeld, heeft het virus kans om in het lichaam te komen. Als er zich eenmaal klachten voordoen, heeft het virus meestal een dodelijke afloop. Rabiƫs komt in veel landen voor. Zo kun je onder meer hondsdolheid oplopen in enkele Oost-Europese landen, Aziƫ, Afrika en Zuid- en Midden-Amerika. Het rabiƫs-virus bevindt zich in het speeksel van besmette dieren. Hondsdolheid wordt overgebracht door een beet of lik van een besmet zoogdier. Dit kunnen naast honden bijvoorbeeld ook katten, apen of vleermuizen zijn. Indien je gekrabd, gelikt of gebeten wordt is het belangrijk om zo snel mogelijk naar een ziekenhuis te gaan.

Vaccinaties

Het is verstandig om je 4 tot 6 weken voor vertrek te laten vaccineren. Afhankelijk van de reis kunnen de benodigde vaccinaties verschillen. Sommige vaccinaties dienen herhaald te worden voor de reis, zo heb je hier nog voldoende de tijd voor.

Reisvaccinaties via Thuisvaccinatie.nl

Een aantal gezondheidsrisicoā€™s kun je dus zelf (deels) voorkomen. Toch kan het nodig zijn om reisvaccinaties te halen. Soms zijn deze vaccinaties zelfs verplicht. Landen zoals Kenia en IndonesiĆ« stellen bijvoorbeeld (in bepaalde situaties) de gele koorts vaccinatie verplicht. Maar veel vaker is het voor je eigen gezondheid beter om tijdig voor vertrek te vaccineren met de benodigde reisvaccinaties voor je reisbestemming. Dat kan bijvoorbeeld via Thuisvaccinatie.nl.

Thuisvaccinatie.nl vaccineert bij je thuis, door een erkende arts op het moment dat je het beste uitkomt. De artsen van Thuisvaccinatie.nl vaccineren voornamelijk buiten kantooruren en in weekenden, maar kunnen natuurlijk ook gewoon overdag bij je langskomen.

Neem een kijkje op hun site en maak een afspraak! THUISVACCINATIE.NL

 

#followyourdreams