single-travel_stories.php
App ons
Gratis magazine aanvragen
Mail ons
Afspraak maken
Aanmelden nieuwsbrief

Amerika is supergaaf! - Marijn

Marijn (17 jaar) is 26 augustus 2017 afgereisd naar Amerika om daar een jaar naar een High School te gaan via het Highschool USA Exchange Program. Allemaal super ‘exciting’! Hij is geplaatst bij een echt Amerikaans gastgezin in de staat Californië, super dichtbij de mooiste natuurparken van Amerika!

Highschool Amerika Marijn in California

Oriëntatie in New York was super!

Het is een goede introductie voor een jaar in de USA, omdat je vanaf het begin al Engels moet praten. Je leert ook veel andere studenten kennen en ik heb al een paar nummers uitgewisseld tijdens onze tour door New York. De dag werd afgesloten met een diner op een boot die voer langs het Vrijheidsbeeld. Dat was echt super gaaf!!”

Toffe Highschool en een gezellig gastgezin

Marijn gaat naar Summerville High School, een echt Amerikaanse High School waar je aan super veel verschillende sporten mee kunt doen en allerlei verschillende lessen kunt volgen, van journalistiek tot dierenartskunde. Er is heel veel mogelijk! En heel anders dan in Nederland. Ook hebben ze een eigen American Football team. Marijn: “Ik train nu twee weken mee met het American Football team, en dat is super! Ik ga ook voetballen, maar dan in de winter wanneer het Football seizoen is afgelopen. Zo kan ik allebei doen!”

Highschool USA Marijn

Zijn gastgezin woont in Toulumne County, Californië.  Toulumne ligt dichtbij de nationale parken  Sierra Nevada en Yosemite National Park. Een prachtige plek dus! Het gastgezin bestaat uit: vader, moeder, 4 zoons, een andere exchange student uit Tsjechië en 3 honden en 7 katten. De familie heeft een veehouderij en woont in een groot landhuis. Marijn: “Het verblijf bij mijn gast gezin is super! Het klikt goed en ik geniet van de stilte en ruimte op de ranch”.

Verder gaat school hem aardig af. “Ik heb gelukkig niet de moeilijkste klassen, maar wel hele leuke. De eerste 2 weken alleen maar 40 graden gehad, heel erg lekker. Het gaat dus wel goedkomen met mij het komende jaar!”

Highschool USA Marijn and friends

Een week uit het leven van Marijn

 “Mijn week ziet er eigenlijk best rustig uit. Ik ga elke dag van 7.55 uur tot 15.05 uur naar school. Ik heb elke woensdag en donderdag een Short day,  dat betekent dat ik om 14.05 uur uit ben. Hier in Amerika heb je de schoolsporten en die zijn elke dag na school, vijf dagen in de week. Ik heb vorige week het SOCCER season afgesloten en ga maandag beginnen met track. Hier ga ik elke dag na school 2,5-3 uur voor trainen. Als ik thuis kom na de training ga ik altijd douchen, lekker eten en het kleine beetje huiswerk dat ik heb afmaken. In het weekend is het ook erg prima, op de zaterdag ga ik meesael wat doen op de boerderij of iets met vrienden. Zondag is meeste my relax dag, ik Skype met mijn ouders en met vrienden. 

PS let trouwens niet op mijn geweldige Nederlands dat is wel een beetje achteruit gegaan….”

Marijn 

Highschool USA Marijn soccer

#followyourdreams