singular.php
Bel of app
me terug

Gratis magazine aanvragen
Mail ons
Afspraak maken
Aanmelden nieuwsbrief

Privacy

Privacyverklaring Activity International 

6 april 2018

Jouw privacy is voor Activity International van groot belang. Wij houden ons dan ook aan de wet Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG). Dit betekent dat je gegevens veilig bij ons zijn en dat wij ze altijd netjes gebruiken. In deze privacyverklaring leggen we uit wat we doen met informatie die we over jou te weten komen. Als je vragen hebt, of wilt weten wat we precies van jou bijhouden, neem dan contact met ons op.

Persoonsgegevens
Bij het boeken van een reis krijgen wij de volgende informatie over jou: Je naam en adres, telefoonnummer, factuuradres, emailadres, geslacht, geboortedatum, IP-adres.
De wet noemt dit “persoonsgegevens” en zegt dat we die alleen mogen gebruiken als we precies uitleggen waarom en met welke reden. Dit lees je hieronder. Wij geven je persoonsgegevens niet aan andere bedrijven of instanties, behalve als dat nodig is voor de reis die we gaan boeken of als de wet zegt dat dat moet. Een voorbeeld is dat we bij een vermoeden van fraude aangifte mogen doen bij de politie.

Afhandeling van je reis
Wanneer je bij ons een reis boekt, gebruiken wij je persoonsgegevens om de reis in te kunnen boeken. Wij geven je persoonsgegevens dan aan onze lokale partnerorganisatie. Ook krijgen wij informatie over je betaling van je bank of creditcardmaatschappij. We bewaren deze informatie zo lang als nodig is om de reis af te handelen, en daarna totdat je terug bent van je reis. Sommige informatie bewaren wij langer omdat dat van de wet moet. Wij moeten bijvoorbeeld bewijs van je boeking en je factuur zeven jaar bewaren van de Belastingdienst.

Reclame
Wij willen jou graag reclame sturen over huidige en nieuwe reizen en diensten. Dit doen wij per post, per e-mail en via social media. Je kunt op ieder moment bezwaar maken tegen deze reclame. Elke e- mail bevat een afmeldlink. En via Social Media kun je ons blokkeren of de afmeldoptie gebruiken.

Contactformulier, nieuwsbrieven en servicemails.
Met het contactformulier op onze website kun je ons vragen stellen of aanvragen doen. Daarbij moet je bepaalde informatie invullen. Deze bewaren wij tot we zeker weten dat je tevreden bent met onze reactie en zes maanden daarna. Zo kunnen we bij vervolgvragen de informatie er makkelijk bij pakken. Je kunt je abonneren op onze nieuwsbrief. Hierin lees je nieuwtjes, inspiratie, tips en informatie over onze reizen. Deze aanmeldingen kun je op ieder moment opzeggen. Iedere nieuwsbrief bevat een afmeldlink. Je e-mailadres wordt alleen met je toestemming toegevoegd aan de lijst van abonnees.

Als je bij een reis boekt, ontvang je van ons servicemails. Dit betekent o.a. dat je na boeking informatie over je geboekte reis ontvangt. Deze e-mails sturen wij jou vanuit dienstverlening. Als je deze mails niet wenst te ontvangen, dan kun je je op ieder moment voor deze e-mails afmelden door ons een reply te mailen.

Cookies
Onze website gebruikt cookies. Cookies zijn kleine bestandjes waar we informatie in kunnen opslaan zodat je die niet steeds hoeft in te vullen. Maar we kunnen er ook mee zien dat je ons weer bezoekt. Wanneer je onze website voor het eerst bezoekt, tonen wij een melding met uitleg over cookies. Als je daarna onze website verder gebruikt, nemen wij aan dat je geen bezwaar hebt tegen de cookies. Je kunt via je browser het plaatsen van cookies uitschakelen, maar sommige onderdelen van de website werken dan niet goed meer.

Google Analytics
Wij gebruiken Google Analytics om bij te houden hoe bezoekers onze website gebruiken.

Wijzigingen in deze privacyverklaring
Wanneer onze dienst wijzigt, moeten wij natuurlijk ook de privacyverklaring aanpassen. Let dus altijd op de datum hierboven en kijk regelmatig of er nieuwe versies zijn. Wij zullen ons best doen wijzigingen ook apart aan te kondigen.

Inzage en wijzigen van je gegevens
Als je vragen hebt of wilt weten welke persoonsgegevens wij van jou hebben, kun je altijd contact met ons opnemen. Na 7 jaar inactiviteit worden je gegevens automatisch omgezet zodat ze niet meer herleidbaar zijn naar jou als persoon. Je hebt de volgende rechten:

  1. uitleg krijgen over welke persoonsgegevens we hebben en wat we daarmee doen
  2. inzage in en het kunnen opvragen van de precieze persoonsgegevens die we van je hebben
  3. het laten corrigeren van fouten en het kunnen aanpassen van je persoonsgegevens
  4. het laten verwijderen van verouderde persoonsgegevens
  5. intrekken van toestemming voor het gebruiken en bewerken van je persoonsgegevens
  6. je gegevens anonimiseren of zodanig verwijderen zodat het niet meer herleidbaar is tot jou als persoon.
  7. bezwaar maken tegen een bepaald gebruik van je persoonsgegevens zoals: – het volgen van je bezoek op onze website (tracking) – het gebruiken van je aankoopgegevens en voorkeuren om je specifieke voorstellingsinformatie te kunnen sturen

Let op dat je altijd duidelijk aangeeft wie je bent, zodat we zeker weten dat we geen gegevens van de verkeerde persoon aanpassen of verwijderen.

Klacht indienen
Als je vindt dat wij je niet op de juiste manier helpen, dan heb je het recht om een klacht in te dienen bij de toezichthouder. Deze heet de Autoriteit Persoonsgegevens.

 

#letsmakememories