single-travel_stories.php
App ons
Gratis magazine aanvragen
Mail ons
Afspraak maken
Aanmelden nieuwsbrief

2 x vrijwilligerswerk - Anniek

Vrijwilligerswerk in Thailand en Zambia gedaan

Hallo, mijn naam is Anniek! Ik heb inmiddels 2 x vrijwilligerswerk via Activity International gedaan. In 2015 ben ik voor het eerst op reis geweest met Activity International. Dit was naar Thailand. Ik heb hier samen met een vriendin 5 weken vrijwilligerswerk gedaan en gereisd door het land. Zo heb ik hier onder andere Engels les gegeven aan een klasje, een week in de jungle overleefd en een hele hoop bananenbomen gekapt om olifanten te voeden. Er waren hier drie vrijwilligershuizen waardoor ik veel nieuwe mensen heb ontmoet. In de weekenden waren we vrij en hebben we van alles gedaan. Zo zijn we naar Bangkok geweest en hebben we in watervallen gezwommen in Kanchanaburi. Na vijf mooie weken moesten we helaas afscheid nemen van het prachtige land en alle leuke mensen die we er hadden ontmoet.

Thailand Anniek

Zambia, here I come!

Gelukkig hoefde ik het reizen en het vrijwilligerswerk niet lang te missen. Een jaar later ben ik opnieuw met Activity op reis geweest. Ditmaal naar Zambia en voor 4 weken. Ik heb er voor gekozen om dit keer medisch vrijwilligerswerk te doen. Dit omdat ik graag die kant op wil qua studie. Toen ik aankwam kreeg ik meteen een medische introductie wat erg handig is geweest. Er waren twee soorten medische projecten, Homebased care en de klinieken. Het Homebased care project houdt in dat je langs de huizen van mensen gaat met een groepje vrijwilligers plus een local die weet waar alle patiënten wonen. Bij dit project check je hoe het met de patiënt gaat en geef je indien nodig medicijnen, ook verbind je open wonden. Verder moesten we bij dit project vaak de bloeddruk van de patiënten meten. In de klinieken heb ik vooral de vitals gemeten (gewicht, bloeddruk en temperatuur). Ook werden er bij de kliniek baby’s gewogen. En als het rustig was in een kliniek, wat niet vaak voor kwam, moest je de patiënten dossiers op orde brengen. In de middag werd je ingedeeld in een ander project wat eigenlijk alles kon zijn. Ook dit was super leuk omdat je op deze manier alle projecten kon doen. Ook hier was je vrij in de weekenden. In deze vrije tijd ben ik op een weekend safari geweest in Botswana, heb ik een micro light vlucht gemaakt en ben ik meerdere keren naar de Victoriafalls geweest.

Zambia medisch project Anniek Stortelers

Helaas kwam ook aan deze reis weer een eind. Ik mis het land, de bewoners, en alle andere vrijwilligers (waar ik gelukkig nog veel contact mee heb!) enorm. Als ambassadeur zou ik jullie graag meer vertellen over mijn ervaring en de projecten die ik heb gedaan.

Zambia reisverhaal Anniek

Heb je vragen aan Anniek? Je kunt haar mailen!

Stuur je mail naar Activity International en vermeld daarbij dat je een vraag hebt voor Anniek. We zullen dan de e-mail zo snel mogelijk naar [hem/haar] doorsturen.

Mail Anniek!
#followyourdreams