single-travel_stories.php
App ons
Gratis magazine aanvragen
Mail ons
Afspraak maken
Aanmelden nieuwsbrief

Reisverhaal over Sri Lanka - Rosalie De Roy van Zuijdewijn

Eindelijk was het dan zover: na veel voorbereiden en lang uitkijken met mijn backpack in de auto onderweg naar Schiphol. Daar werd ik uitgezwaaid om mijn avontuur in Sri Lanka te beginnen! Met veel zenuwen en nog meer enthousiasme ging ik, in mijn eentje, op weg om vijf weken vrijwilligerswerk in Sri Lanka te gaan doen en nog ruim twee weken zelf rond te reizen.

Ik kwam een aantal dagen eerder aan dan de startdatum van het vrijwilligersprogramma zodat ik op eigen houtje Colombo kon gaan verkennen en even kon wennen aan deze andere wereld. De eerste dagen heb ik ontzettend veel bekeken! Prachtige hindoeïstische en boeddhistische tempels, oude Nederlandse kerken, monumenten, het strand en nog veel meer! Colombo is een grote stad, maar met een tuktuk is alles gemakkelijk te bereiken! In Colombo hebben alle tuktuks een meter, maar het is ook mogelijk om een dagtarief af te spreken zodat een chauffeur je bij meerdere bezienswaardigheden kan brengen, super handig! Hij kan je dan ook bijstaan als gids.

Sri Lanka Rosalie in Colombo

De eerste drie weken van het vrijwilligerswerk bracht ik door in Bataramula, een plaats/wijk net buiten Colombo. Daar verbleef ik in een enorm huis gelegen in een jungle tuin. Deze periode heb ik Engels les gegeven aan verschillende klassen. Na het lesgeven werden we opgehaald met de tuktuk om thuis lekker te lunchen. ’s Middags gaf ik dan nog twee uur Engelse les aan buurtbewoners in Bataramula.

Na het vrijwilligerswerk heb ik in m’n eentje nog ruim twee weken rondgereisd en prachtige dingen gezien! Heb o.a. de bekende Adams Peak beklommen, theeplantages bezocht, ben naar nationale parken geweest, heb walvissen gezien en nog veel meer! Ondanks dat het laagseizoen was (november 2015) ben ik onderweg gelukkig wel veel backpackers tegengekomen waar ik mee kon doorreizen. Het openbaar vervoer was goed geregeld en ontzettend goedkoop! Je kan zo’n twee uur met de trein reizen voor nog geen 1,50 euro!

Sri Lanka vrijwilligersproject met mensen met beperking 2

Sri Lanka is een land met een andere cultuur dan wij gewend zijn maar als je er voor zorgt dat je je met je kleding en gedrag aanpast en hun cultuur ook respecteert kan je daar als meisje alleen prima reizen en ook van die andere cultuur genieten.

Mijn reis in Sri Lanka was echt ge-wel-dig! Ik heb zo ontzettend veel gezien van het land en zoveel gedaan in een korte tijd! Het werken met de gehandicapten waren ervaringen die ik nooit had willen missen! Ik kan de Sri Lanka Experience dan ook zeker aanraden omdat het een geweldige combinatie is van nuttig vrijwilligerswerk waarbij je het land van binnenuit meemaakt en van leuke excursies met ‘locals’ waarbij je op een bijzondere manier het prachtige Sri Lanka leert kennen. Refreshingly Sri Lanka, the wonder of Asia!

Heb je vragen aan Rosalie? Je kunt haar mailen!

Stuur je mail naar Activity International en vermeld daarbij dat je een vraag hebt voor Rosalie. We zullen dan de e-mail zo snel mogelijk naar haar doorsturen.

Mail Rosalie!
#followyourdreams