single-product.php
App ons
Gratis magazine aanvragen
Mail ons
Afspraak maken
Aanmelden nieuwsbrief
Kruger to Cape: Swaziland, Zuid-Afrika, Mozambique

Rondreizen en vrijwilligerswerk in Afrika!

Deze Kruger to Cape groepsreis laat je van alles zien en van alles beleven. Van safari tot vrijwilligerswerk, van luieren op het strand tot spannende excursies, en dat in maar liefst 3 verschillende landen! Thuisbasis van deze reis is Swaziland. Ingeklemd tussen Zuid-Afrika en Mozambique staat Swaziland best wel een beetje in de schaduw van z'n twee grote buurlanden. Want de meeste reizigers doorkruisen dit prachtige landje - dat 2 x zo klein als Nederland is - op weg naar de witte stranden van Mozambique of naar het prachtige en wereldberoemde Kruger National Park. Begrijpelijk, maar ook best jammer. Want het is zeker de moeite waard om wat langer hier te blijven. De bevolking is zo gastvrij, de natuur zo mooi en er zijn té veel leuke bezienswaardigheden om zo maar aan voorbij te gaan. De Kruger to Cape reis geeft je de kans om dit allemaal te beleven. Let's make memories!

Kruger to Cape: groepsreis naar Swaziland, Zuid-Afrika en Mozambique

In een aantal weken tijd maak je kennis met veel wildlife, cultuur, vrijwilligerswerk en strand. Op safari met nachtelijke gamesdrives en bushwalks in het Krugerpark, meehelpen bij het Neighbourhood Care project, een tocht door het prachtige Swaziland, snorkelen met walvishaaien in de Indische oceaan en uitrusten op de witte palmboomstranden van Mozambique. Tot slot ook nog eens naar Kaapstad, waar je ook nog eens vrijwilligerswerk gaat doen. Het vrijwilligerswerk bevindt zich in Hout Baai (20 kilometer van Kaapstad centrum). Je gaat aan de slag in Ă©Ă©n van de kinderopvangcentra en scholen. Het doel is om kansarme kinderen te helpen met hun ontwikkeling door educatieve werkzaamheden. Kruger to Cape; dat worden onvergetelijke momenten en fantastische herinneringen! Drie bestemmingen, honderd hoogtepunten!

Leuk, reizen met een groep!

Het leuke van deze reis is dat je in een groep komt van ongeveer 10 - 15 (maximaal 20) avonturiers die het allemaal net zo spannend vinden als jij! Dit zijn meestal overigens niet allemaal Nederlanders want er zijn vaak ook deelnemers uit bijvoorbeeld Australië, Noorwegen, Duitsland en Engeland. De leeftijd van deze groep ligt vaak tussen de 17 en 23 jaar. Vanaf dag 1 trek je dus met deze groep op en deel je lief, leed en vooral veel gezelligheid. En het zou zo maar eens kunnen zijn dat dit je vrienden worden voor de rest van je leven!

De Kruger to Cape reis draagt bij aan de volgende duurzame ontwikkelingsdoeleinden van de Verenigde Naties:

SDG-goals-nederlands-4 kleinSDG-goals-nederlands-17 klein

Kruger to Cape in het kort:

 • 8, 10 of 12 weken
 • Vanaf 16 jaar
 • Combineer 3 landen in 1 avontuur!
 • Niet zo veel tijd? Kijk dan eens bij Kruger to Coast
 • Inclusief safari in het Kruger Park
 • Vrijwilligerswerk in Swaziland
 • Strandweekje in Mozambique inbegrepen
 • Rondreis in het zuiden van Zuid-Afrika (Garden Route)
 • Vrijwilligerswerk in Kaapstad (bij reis van meer dan 8 weken)
0.00

Kruger to Cape: Safari en Vrijwilligerswerk *

Kies het aantal weken

Kom naar een infodag!
Wat ga je doen?

1e week – Kruger Park: Wildlife spotten en sterren kijken

Na aankomst in Johannesburg word je met de bus naar Swaziland gebracht. Hier begin je met een kort introductie. Daarna reis je met de groep door naar het Kruger National Park in Zuid-Afrika. Bekend vanwege de vele honderden kilometers natuurschoon en de aanwezigheid van veel (bedreigde) diersoorten. Overdag ga je op zoek naar de dieren die je doorgaans alleen vanuit de dierentuin kent: giraffen, leeuwen, luipaarden, olifanten, jachtluipaarden…je kunt ze allemaal tegenkomen tijdens de gamedrives die je zult gaan maken. ’s Avonds en ’s nachts zul je al zittend bij het kampvuur kijken naar de heldere sterrenhemel, met de bushgeluiden als achtergrondmuziek. Natuurlijk zal de gids je uitgebreid informeren over de voorkomende dieren en planten in dit unieke natuurgebied en je ervan overtuigen hoe belangrijk het is om dit fragiele ecosysteem te beschermen.

Kruger to Coast Krugerpark

Week 2 & 3 – Swaziland: een paar weken vrijwilligerswerk

Na deze safariweek moet de knop om;  je rol verandert van reiziger naar vrijwilliger. De komende weken ga je aan de slag bij een vrijwilligersproject in Swaziland. Het werk bij dit project bestaat uit het helpen bij het Neighbourhood Care project. Deze organisatie zet zich in voor de lokale gemeenschap en als vrijwilliger kun je worden ingezet om extra lessen te geven op scholen of om sportlessen of andere leuke activiteiten te organiseren voor kinderen en jongeren.

Kruger to Coast Swaziland

Waarom werken bij de NCPs? Er bestaat een duidelijke relatie tussen armoede en de prestaties op school. Overal ter wereld wordt dit probleem erkent en ook dit programma wil hier met de hulp van vrijwilliger iets aan doen. Onze partner heeft samenwerking gezocht met 7 lokale scholen en bieden daar hulp via de NCPs. Via deze weg worden ruim 300 wees- en kansarme kinderen bereikt. Het concept van een NCP wordt geadviseerd door UNICEF omdat kinderen zo een onderdeel blijven uitmaken van de lokale community. Families die moeite hebben om voor kinderen te zorgen (soms zijn dat grootouders of een zus) kunnen kinderen naar een NCP sturen voor 2 maaltijden en een veilig onderkomen gedurende de dag. Deze kinderen uit kansarme gezinnen lopen al snel achter op hun ontwikkeling en daarom wordt er via een NCP pre-school activiteiten aangeboden. Je moet dan denken aan het leren van het alfabet, tellen of aanleren hoe je een pen moet vasthouden. Hier kunnen vrijwilligers goed bij assisteren. In aanvulling op educatieve taken, helpen vrijwilligers ook bij sport activiteiten. Het is niet alleen gebleken dat sporten gezond is voor de kinderen maar dat ze hierdoor ook belangrijke sociale vaardigheden leren zoals samenwerken.

Naast het helpen van kinderen, worden er binnen de NCPs ook een teach the teacher programma aangeboden. Met name ervaren vrijwilligers kunnen helpen om enthousiaste lokale onderwijzers vaardigheden bij te brengen. En voor de handige vrijwilligers onder ons zijn er ook veel mogelijkheden om de handen uit de mouwen te steken. Klaslokalen hebben een opknapbeurt nodig, een playgroud een likje verf of de keuken een nieuw werkblad. Ook tijdens de vakantieperiodes (2019: tot 22 januari, 18 april – 7 mei en 9 augustus – 10 september) worden dit soort klussen opgepakt. Er is altijd wel wat te doen!

Week 4 – Mozambique: strand, palmbomen en een blauwe zee

Een groter contrast is er niet; vanuit het povere bestaan in de bergen van Swaziland zul je voor een week vertrekken naar de mooie stranden van Mozambique. Hier verblijf je aan het strand en kun je tijdens het snorkelen en duiken kennismaken met de kleurrijke onderwaterwereld. Een KayaK tocht naar een van de kokosnooteilandjes voor de kust staat ook op het programma. Als je wilt, kun je nog veel meer excursies doen (voor eigen rekening) maar lekker luieren op het strand is natuurlijk ook een prima optie. Als de accu weer is opgeladen ga je weer terug naar je thuisbasis in Swaziland.

Kruger to Coast Mozambique

Week 5 & 6 – Nog een paar weken Swaziland: vrijwilligerswerk

Net als tijdens je 2e en 3e week ga je aan de slag als vrijwilliger bij de Neighbourhood Care Points in Swaziland.

De 7e en 8e week – Op naar Kaapstad: Garden Route

Halverwege de 7e week begin een nieuw avontuur: ontdek meer van Zuid-Afrika! In de ochtend vlieg je van Swaziland naar Kaapstad (niet inbegrepen bij de reissom) waar je rond lunchtijd aankomt. Na boeking ontvang je de bevestiging en hierin vind je meer informatie over deze vlucht. De transfer naar de luchthaven wordt natuurlijk geregeld. Eenmaal aangekomen in Kaapstad ontmoet je het team aldaar en word je naar Hout Bay gebracht. Hier blijf je de komende nachten. Je hebt de mogelijkheid Kaapstad te ontdekken met de bekende rode bussen met open dak. Ga naar de Tafelberg, Waterfront of Camps Bay Beach.

Zuid-Afrika Kruger to Cape Emma bij Cape of Good Hope

Vervolgens: de Garden Route! Dit is misschien wel de bekendste route in Zuid-Afrika. Geniet van prachtige kuststadjes, mooie uitzichten, wildlife en ruige bergen. Hoogtepunten genoeg! Wat dacht je van Cape Agulhas National Park, Hermanus, struisvogel hoofdstad van de wereld: Oudtshoorn, Tsitsikamma National Park, Jeffreys Bay en Addo National Park. Na 6 dagen ben je weer terug in Kaapstad. Nog even bijkomen en de stad wat ontdekken. En dan zitten er alweer 8 weken op van deze fantastische reis

Heb je 8 weken geboekt? Dan vlieg je op maandag terug naar huis. Nog langer blijven? Dan kan je nog een paar weken in Hout Bay als vrijwilliger aan de slag. Zo maak je van dit avontuur een reis van 10 of 12 weken.

Week 9, 10, 11 en 12 – Hout Bay / Kaapstad: vrijwilligerswerk

Je gaat nu als vrijwilliger aan de slag in Ă©Ă©n van de kinderopvangcentra en scholen in de Hout Bay Area. Het doel is om kansarme kinderen te helpen met hun ontwikkeling door educatieve werkzaamheden. Je werkt direct met de kinderen maar ook met de lokale staf. Denk aan het helpen met en het plannen van lessen, assisteren bij voorlees sessies en het maken van lesmateriaal. Ook is sport een belangrijk aspect voor de ontwikkeling van kinderen. Je kunt als vrijwilliger o.a. helpen bij de Snipers Basketball Club waar school en sport worden gecombineerd

Kruger to Cape Kaapstad

Aan al het mooie komt een eind. Na een fantastische reis van 10 of 12 weken, heel veel nieuwe indrukken en ervaringen die je nooit meer gaat vergeten, is het tijd om naar huis te gaan. Bye bye Africa, I’m sure we’ll meet again!

Prijzen

€ 4200 –  Kruger to Cape, 8 weken
€ 4700 –  Kruger to Cape, 10 weken
€ 5150 –  Kruger to Cape, 12 weken

Inbegrepen bij de prijs:

 • Transfer van Johannesburg  naar Swaziland op de startdatum
 • OriĂ«ntatie na aankomst inclusief Swazi Cultural Tour
 • Accommodatie tijdens de tours (kamperen, hostel) en het vrijwilligerswerk (lodge en hostel)
 • Maaltijden (ontbijt, lunch en diner, alleen ontbijt en diner tijdens de Garden Route tour)
 • Gamedrives in Krugerpark
 • Plaatsing in en begeleiding tijdens het vrijwilligersproject
 • Ocean Safari (whale shark snorkel) en kayaktocht in Mozambique
 • Hulp bij visumaanvraag Mozambique
 • Transfer naar de luchthaven van Swaziland
 • Pick up in Kaapstad
 • Garden Route Tour van 6 dagen inclusief overnachtingen en de meeste maaltijden
 • Transfer terug naar luchthaven Kaapstad na 8, 10 of 12 weken
 • Accommodatie, maaltijden en begeleiding tijdens vrijwilligerswerk Kaapstad
 • Informatie, hulp en advies voor vertrek
 • Hulp bij afsluiten reisverzekering en boeken reis
 • Partnerorganisatie tijdens hele reis waar je terecht kunt voor vragen


Niet inbegrepen:

 • Vlucht naar Johannesburg, en terug vanuit Kaapstad
 • Vlucht van Swaziland naar Kaapstad
 • Reserveringskosten (€ 40)
 • Kosten voor visum Mozambique (ca. € 70), visum Zuid-Afrika en Swaziland is gratis
 • Lokale reiskosten tijdens vrijwilligerswerk (Swaziland ca. € 2 per dag, Kaapstad ca. € 4 per dag)
 • Aantal maaltijden (met name lunch) tijdens Garden Route
 • Bijdrage garantie- en calamiteitenfonds (€ 12 per persoon per boeking). Activity International is aangesloten bij garantiefonds VZR Garant en het Calamiteitenfonds Reizen
 • Reisverzekering
 • Verklaring omtrent gedrag
 • Persoonlijke kosten voor extra excursies, drankjes, vaccinaties etc.
Startdata

2024

 • 8 januari (vol)
 • 5 februari (beperkt beschikbaar)
 • 4 maart (vol)
 • 1 april (beperkt beschikbaar)
 • 6 mei
 • 2 september
 • 7 oktober*

In juni, juli, augustus en november 2024 is er geen Kruger to Cape reis. Bekijk Kruger to Coast als alternatief

2025

 • 6 januari
 • 3 februari
 • 3 maart
 • 7 april
 • 5 mei
 • 2 juni
 • 7 juli
 • 4 augustus
 • 1 september
 • 6 oktober*

*Startdatum in oktober maximaal 10 weken. Dit in verband met vakanties in Afrika.

Accommodatie

Je verblijf is redelijk basic maar wel comfortabel en gezellig. Je deelt je slaapverblijf met andere deelnemers. Er is altijd ruimte om in je vrij tijd ergens rustig te zitten en te ontspannen. Maar je bent nooit alleen.

In Swaziland verblijf je in de Lidwala Lodge; mooi gelegen en gezellig. In Kruger park zijn het safaritenten en in Mozambique deel je een kamer in een lodge niet ver van het strand. Tijdens de Garden Route overnacht je in verschillende hostels en tenslotte verblijf je in Hout Bay in de Hout Bay Backpackers.

Zuid-Afrika Kaapstad Hout Bay Backpackers

Voor wie geschikt

Deze reis is geschikt voor iedere avonturier vanaf 16 jaar. Je moet over een redelijke kennis van de Engelse taal beschikken.

Daarnaast beschik je over een goede gezondheid, aanpassingsvermogen, geduld, zelfstandigheid, initiatief en uiteraard een beetje avontuurlijk ingesteld. Houd er rekening mee dat de accommodatie vaak eenvoudig en gedeeld is (tenten, hostel). Er wordt een Verklaring Omtrent Gedrag gevraagd.

Visie op vrijwilligerswerk

Vrijwilligerswerk doe je samen!

Wij vinden het erg belangrijk om verschillende vrijwilligersprojecten in het buitenland aan te bieden. Waarom? Omdat we op die manier de wereld een klein beetje mooier kunnen maken. En het werkt! Jaarlijks krijgen we prachtige cijfers van onze partnerorganisaties van wat er allemaal dat jaar bereikt is en dat is indrukwekkend. Vele handen maken licht werk!

Goede voorbereiding is het halve werk

Maar hoe kun je het vrijwilligerswerk nou een succes laten worden? Dat begint bij een goede voorbereiding waarbij je als vrijwilliger jezelf de volgende vragen zou moet stellen:

 • Zou je jezelf toevertrouwen om dit soort vrijwilligerswerk ook in Nederland te gaan doen? En heb je wel eens nagedacht over welke vaardigheden jij beschikt en welke daarvan van pas zouden kunnen komen bij het doen van vrijwilligerswerk in het buitenland?
 • Realiseer je dat als je met kinderen gaat werken dat jij – als vrijwilliger – niet de rol van ouder/verzorger/eindverantwoordelijke op je kunt nemen? En dat jouw rol als vrijwilliger ondersteunend van aard zal zijn.
 • Ben je bereid om tijdens dit mooie avontuur zelf ook te leren van de lokale mensen? Er lopen namelijk zo veel mooie en wijze mensen rond op deze wereld.

Belangrijk: goede partnerorganisaties in het buitenland 

Maar we kunnen het niet alleen! Zo zorgen de organisaties waarmee we samenwerken in het buitenland voor de kwalitatief goede projecten die we aanbieden. Betrouwbare partnerorganisaties in het buitenland die net zo over vrijwilligerswerk, service, duurzaamheid en kwaliteit  denken als wij.  En die bovendien ook nog eens alles weten van de lokale omstandigheden, cultuur en gewoontes.

Onmisbaar: de gastvrije lokale bevolking!

En natuurlijk is daar de lokale bevolking. Zonder hun gastvrijheid, enthousiasme  en welwillendheid zouden er niet zulke mooie dingen tot stand kunnen komen. Zij staan open om jou  met hun cultuur kennis te laten maken en je mee te laten draaien in hun leven. Hoe mooi is dat!  En ook in de toekomst hopen zij – samen met jou en andere internationale vrijwilligers – de wereld een beetje mooier te kleuren. Respect en verdraagzaamheid zijn daarbij de kernwoorden!

Lees hier meer over het doen van vrijwilligerswerk via Activity International 

Met wie werken we samen

We zijn er trots op dat we deze reis kunnen aanbieden via All Out Africa. Een professionele reisorganisatie met als basis eSwatini (Swaziland). Al sinds 2004 bieden zij geweldige reizen aan in Swaziland, Zuid-Afrika en Mozambique, speciaal gericht op reizigers tussen de 16 en 30 jaar.

Foto's
Kruger to Cape Kruger tour 3 Kruger to Cape ceremonie Swaziland Kruger to Cape Kruger tour 2 Kruger to Cape Kruger tour Kruger to Cape excursie Kruger to Cape Kruger tour Kruger to Coast Mozambique strand 3 Kruger to Cape Kaapstad Kruger to Cape Mozambique Kruger to Cape Swaziland Kruger to Coast vrijwilligerswerk Swaziland 2 Kruger to Cape zwemles Swaziland Kruger to Cape Swaziland Kruger to Cape Mozambique Kruger to Coast Swaziland Kruger to Cape busje Koen in Swaziland Koen in Swaziland Koen in Swaziland ziplinen Kruger to Cape accommodatie 3 Zuid-Afrika Kruger to Cape Emma bij Cape of Good Hope Kruger to Coast vrijwilligerswerk Swaziland Kruger to Cape Lara Koen in Swaziland safari Koen in Swaziland spelen met de kids Garden Route Tour minibus Garden Route Tour Looking at Lion Garden Route Tour beautiful Sedgefield sunset Garden Route Tour canopy tour 2 Garden Route Tour Cape Algulhas Garden Route Tour Canopy zip line Zuid-Afrika reisverhaal Yvette Garden Route Tour 7 Garden Route Tour 8 Garden Route Tour 9 Garden Route Tour 6 Garden Route Tour 5 Garden Route Tour 4 Garden Route Tour 3 Garden Route Tour 2 Garden Route Tour 1 Swaziland Kruger to Coast Kim 4 Swaziland Kruger to Coast Kim 5 Swaziland Kruger to Coast Kim 6 Swaziland Kruger to Coast Kim 11
Filmpjes
Reisverhalen
Fenne Fenne deelt een aantal prachtige foto's en een leuk reisverhaal tijdens de Kruger to Cape reis. .... Lees hier meer
#followyourdreams