single-product.php

Swaziland, Zuid-Afrika, Mozambique: Kruger to Cape

Drie bestemmingen, honderd hoogtepunten!

Deze Kruger to Cape reis laat je van alles zien en van alles beleven. Van safari tot vrijwilligerswerk, van luieren op het strand tot spannende excursies. En dat in maar liefst 3 verschillende landen!

Thuisbasis van deze reis is Swaziland. Ingeklemd tussen Zuid-Afrika en Mozambique staat Swaziland best wel een beetje in de schaduw van z'n twee grote buurlanden. Eigenlijk doorkruisen de meeste reizigers dit prachtige landje - dat 2 x zo klein als Nederland is - op weg naar de witte stranden van Mozambique of naar het prachtige en wereldberoemde Kruger National Park. Begrijpelijk, maar ook best jammer. Want het is zeker de moeite waard om wat langer hier te blijven. De bevolking is zo gastvrij, de natuur zo mooi en er zijn té veel leuke bezienswaardigheden om zo maar aan voorbij te gaan. De Kruger to Cape reis geeft je de kans om dit allemaal te beleven. Let's make memories!

Kruger to Cape: Swaziland, Zuid-Afrika en Mozambique

In een aantal weken tijd maak je kennis met veel wildlife, cultuur, vrijwilligerswerk en strand. Op safari met nachtelijke gamesdrives en bushwalks in het Krugerpark, meehelpen bij het Neighbourhood Care project, een tocht door het prachtige Swaziland, snorkelen met walvishaaien in de Indische oceaan en uitrusten op de witte palmboomstranden van Mozambique. Tot slot ook nog eens naar Kaapstad, waar je ook nog eens vrijwilligerswerk gaat doen. Het vrijwilligerswerk bevindt zich in Hout Baai (20 kilometer van kaapstad centrum). Je gaat aan de slag in één van de kinderopvangcentra en scholen. Het doel is om kansarme kinderen te helpen met hun ontwikkeling door educatieve werkzaamheden. Kruger to Cape; dat worden onvergetelijke momenten en fantastische herinneringen!

De Kruger to Cape reis draagt bij aan de volgende duurzame ontwikkelingsdoeleinden van de Verenigde Naties:

SDG-goals-nederlands-4 kleinSDG-goals-nederlands-17 klein

Kruger to Cape in het kort:

 • Kruger to Cape; 8, 11 of 12 weken
 • Vanaf 16 jaar
 • Kruger to Cape; combineer 3 landen in 1 avontuur
 • Niet zo veel tijd? Kijk dan eens bij Kruger to Coast
 • Inclusief safari in het Kruger Park
 • Inclusief vrijwilligerswerk in Swaziland
 • Inclusief een strandweekje in Mozambique
 • Inclusief rondreis in het zuiden van Zuid-Afrika
 • Inclusief vrijwilligerswerk in Kaapstad
0.00

Kruger to Cape: Safari en Vrijwilligerswerk *

Kies het aantal weken

Kom naar een infodag!
Wat ga je doen?

Reisschema Kruger to Cape reis


1e week – Kruger Park: Wildlife spotten en sterren kijken

Na aankomst in Johannesburg word je met de bus naar Swaziland gebracht. Hier begin je met een kort introductie. Daarna reis je met de groep door naar het Kruger National Park in Zuid-Afrika. Bekend vanwege de vele honderden kilometers natuurschoon en de aanwezigheid van veel (bedreigde) diersoorten. Overdag ga je op zoek naar de dieren die je doorgaans alleen vanuit de dierentuin kent: giraffen, leeuwen, luipaarden, olifanten, jachtluipaarden…je kunt ze allemaal tegenkomen tijdens de gamedrives die je zult gaan maken. ‘s Avonds en ‘s nachts zul je al zittend bij het kampvuur kijken naar de heldere sterrenhemel, met de bushgeluiden als achtergrondmuziek. Natuurlijk zal de gids je uitgebreid informeren over de voorkomende dieren en planten in dit unieke natuurgebied en je ervan overtuigen hoe belangrijk het is om dit fragiele ecosysteem te beschermen.

Kruger to Coast Krugerpark

Week 2 & 3 – Swaziland: een paar weken vrijwilligerswerk

Na deze safariweek moet de knop om;  je rol verandert van reiziger naar vrijwilliger. De komende weken ga je aan de slag bij een vrijwilligersproject in Swaziland. Het werk bij dit project bestaat uit het helpen bij het Neighbourhood Care project. Deze organisatie zet zich in voor de lokale gemeenschap en als vrijwilliger kun je worden ingezet om extra lessen te geven op scholen of om sportlessen of andere leuke activiteiten te organiseren voor kinderen en jongeren.

Kruger to Coast Swaziland

Waarom werken bij de NCPs? Er bestaat een duidelijke relatie tussen armoede en de prestaties op school. Overal ter wereld wordt dit probleem erkent en ook dit programma wil hier met de hulp van vrijwilliger iets aan doen. Onze partner heeft samenwerking gezocht met 7 lokale scholen en bieden daar hulp via de NCPs. Via deze weg worden ruim 300 wees- en kansarme kinderen bereikt. Het concept van een NCP wordt geadviseerd door UNICEF omdat kinderen zo een onderdeel blijven uitmaken van de lokale community. Families die moeite hebben om voor kinderen te zorgen (soms zijn dat grootouders of een zus) kunnen kinderen naar een NCP sturen voor 2 maaltijden en een veilig onderkomen gedurende de dag. Deze kinderen uit kansarme gezinnen lopen al snel achter op hun ontwikkeling en daarom wordt er via een NCP pre-school activiteiten aangeboden. Je moet dan denken aan het leren van het alfabet, tellen of aanleren hoe je een pen moet vasthouden. Hier kunnen vrijwilligers goed bij assisteren. In aanvulling op educatieve taken, helpen vrijwilligers ook bij sport activiteiten. Het is niet alleen gebleken dat sporten gezond is voor de kinderen maar dat ze hierdoor ook belangrijke sociale vaardigheden leren zoals samenwerken.

Naast het helpen van kinderen, worden er binnen de NCPs ook een teach the teacher programma aangeboden. Met name ervaren vrijwilligers kunnen helpen om enthousiaste lokale onderwijzers vaardigheden bij te brengen. En voor de handige vrijwilligers onder ons zijn er ook veel mogelijkheden om de handen uit de mouwen te steken. Klaslokalen hebben een opknapbeurt nodig, een playgroud een likje verf of de keuken een nieuw werkblad. Ook tijdens de vakantieperiodes (2019: tot 22 januari, 18 april – 7 mei en 9 augustus – 10 september) worden dit soort klussen opgepakt. Er is altijd wel wat te doen!

Week 4 – Mozambique: strand, palmbomen en een blauwe zee

Een groter contrast is er niet; vanuit het povere bestaan in de bergen van Swaziland zul je voor een week vertrekken naar de mooie stranden van Mozambique. Hier verblijf je aan het strand en kun je tijdens het snorkelen en duiken kennismaken met de kleurrijke onderwaterwereld. Een KayaK tocht naar een van de kokosnooteilandjes voor de kust staat ook op het programma. Als je wilt, kun je nog veel meer excursies doen (voor eigen rekening) maar lekker luieren op het strand is natuurlijk ook een prima optie. Als de accu weer is opgeladen ga je weer terug naar je thuisbasis in Swaziland.

Kruger to Coast Mozambique

Week 5 & 6 – Nog een paar weken Swaziland: vrijwilligerswerk

Net als tijdens je 2e en 3e week ga je aan de slag als vrijwilliger bij de Neighbourhood Care Points in Swaziland.

De 7e en 8e week – Op naar Kaapstad: Garden Route

Halverwege de 6e week (op woensdag) begin een nieuw avontuur: ontdek meer van Zuid-Afrika. Ondertussen zit je op dag 45 van je reis door zuidelijk Afrika. Vroeg in de ochtend reis je van Swaziland naar Johannesburg waar je rond lunchtijd aankomt. In de middag staat er een tour door het indrukwekkende township Soweto op het programma.

De volgende dag vlieg je van Johannesburg naar Kaapstad (niet inbegrepen bij de programmakosten). Na boeking ontvang je de bevestiging voor welke exacte datum je deze vlucht moet boeken. De transfer naar de luchthaven wordt natuurlijk geregeld. Eenmaal aangekomen in Kaapstad ontmoet je het team aldaar en word je naar Hout Bay gebracht. Hier blijf je de aankomende 2 nachten. Je hebt de mogelijkheid Kaapstad te ontdekken met de bekende rode bussen met open dak. Ga naar de Tafelberg, Waterfront of Camps Bay Beach.

Zuid-Afrika Kruger to Cape Emma bij Cape of Good Hope

Vervolgens: de Garden Route! Dit is misschien wel de bekendste route in Zuid-Afrika. Geniet van prachtige kuststadjes, mooie uitzichten, wildlife en ruige bergen. Hoogtepunten genoeg! Wat dacht je van Cape Agulhas National Park, Hermanus, struisvogel hoofdstad van de wereld: Oudtshoorn, Tsitsikamma National Park, Jeffreys Bay en Addo National Park. Na 6 dagen ben je weer terug in Kaapstad. Nog even bijkomen en de stad wat ontdekken. En dan zitten er alweer 8 weken op van deze fantastische reis

Heb je 8 weken geboekt? Dan vlieg je op maandag terug naar huis. Nog langer blijven? Dan kan je nog een paar weken in Hout Bay als vrijwilliger aan de slag. Zo maak je van dit avontuur een reis van 11 of 12 weken.

Week 9, 10, 11 en 12 – Hout Bay / Kaapstad: vrijwilligerswerk

Je gaat nu als vrijwilliger aan de slag in één van de kinderopvangcentra en scholen in de Hout Bay Area. Het doel is om kansarme kinderen te helpen met hun ontwikkeling door educatieve werkzaamheden. Je werkt direct met de kinderen maar ook met de lokale staf. Denk aan het helpen met en het plannen van lessen, assisteren bij voorlees sessies en het maken van lesmateriaal. Ook is sport een belangrijk aspect voor de ontwikkeling van kinderen. Je kunt als vrijwilliger o.a. helpen bij de Snipers Basketball Club waar school en sport worden gecombineerd

Kruger to Cape Kaapstad

Aan al het mooie komt een eind. Na een fantastische reis van 11 of 12 weken, heel veel nieuwe indrukken en ervaringen die je nooit meer gaat vergeten, is het tijd om naar huis te gaan. Bye bye Africa, I’m sure we’ll meet again!

Prijzen

€ 3700 –  Kruger to Cape, 8 weken
€ 4300 –  Kruger to Cape, 11 weken
€ 4500 –  Kruger to Cape, 12 weken

 

Inbegrepen bij de prijs:

 • Transfer van Johannesburg  naar Swaziland op de startdatum
 • Oriëntatie na aankomst inclusief Swazi Cultural Tour
 • Accommodatie tijdens de tours (kamperen, hostel) en het vrijwilligerswerk (lodge en hostel)
 • Maaltijden (ontbijt, lunch en diner)
 • Gamedrives in Krugerpark
 • Plaatsing in en begeleiding tijdens het vrijwilligersproject
 • Ocean Safari (whale shark snorkel) en kayaktocht in Mozambique
 • Hulp bij visumaanvraag Mozambique
 • Transfer terug van Swaziland naar Johannesburg inclusief Soweto Tour
 • Pick up in Kaapstad
 • Garden Route Tour van 6 dagen inclusief overnachtingen en de meeste maaltijden
 • Transfer terug naar luchthaven Kaapstad na 8, 11 of 12 weken
 • Accommodatie, maaltijden en begeleiding tijdens vrijwilligerswerk Kaapstad
 • Informatiepakket, hulp en advies voor vertrek
 • Hulp bij afsluiten reisverzekering en boeken reis
 • Partnerorganisatie tijdens hele reis waar je terecht kunt voor vragen
 • Vrijwilligerstraining voor vertrek door Stichting Muses
 • Certificaat na terugkomst

Niet inbegrepen:

 • Vlucht naar Johannesburg en terug vanuit Kaapstad
 • Reserveringskosten (€ 40)
 • Kosten voor visum Mozambique (ca. € 70), visum Zuid-Afrika en Swaziland is gratis
 • Reisverzekering
 • Verklaring omtrent gedrag
 • Persoonlijke kosten voor extra excursies, drankjes, vaccinaties etc.
Startdata

Iedere eerste maandag van de maand

2018
3 september
1 oktober*

2019
7 januari
4 februari
4 maart
1 april
6 mei
3 juni
1 juli
5 augustus
2 september
7 oktober*

*Startdatum in oktober maximaal 11 weken. Dit in verband met vakanties in Afrika.

Accommodatie

Je verblijf is redelijk basic maar wel comfortabel en gezellig. Je deelt je slaapverblijf met andere deelnemers. Er is altijd ruimte om in je vrij tijd ergens rustig te zitten en te ontspannen. Maar je bent nooit alleen.

In Swaziland verblijf je in de Lidwala Lodge; mooi gelegen en gezellig. In Kruger park zijn het safaritenten en in Mozambique deel je een kamer in een lodge niet ver van het strand. Tijdens de Garden Route overnacht je in verschillende hostels en tenslotte verblijf je in Hout Bay in de Hout Bay Backpackers.

Zuid-Afrika Kaapstad Hout Bay Backpackers

Voor wie geschikt

Deze reis is geschikt voor iedere avonturier vanaf 16 jaar. Je moet over een redelijke kennis van de Engelse taal beschikken.

Daarnaast beschik je over een goede gezondheid, aanpassingsvermogen, geduld, zelfstandigheid, initiatief en uiteraard een beetje avontuurlijk ingesteld. Houd er rekening mee dat de accommodatie vaak eenvoudig en gedeeld is (tenten, hostel). Er wordt een Verklaring Omtrent Gedrag gevraagd.

Visie op vrijwilligerswerk

Let’s make memories!

Mooie herinneringen maken, daar gaat het bij ons om. Voor ons is het bijna vanzelfsprekend dat deze mooie herinneringen samen gemaakt worden. Met ons, met jou, met onze contactpersonen én met de lokale bevolking. Zodat alle partijen aan het eind van jouw reis kunnen terug kijken op een fantastisch avontuur. Want hoe mooi is het om samen herinneringen te kunnen delen?!

Let’s give it a thought!
Het doen van vrijwilligerswerk in het buitenland zal jou ongetwijfeld veel mooie herinneringen brengen. Je leert de taal en gewoontes van het land kennen en je leeft een tijdje in een compleet andere omgeving. Je krijgt de kans om in een  andere cultuur te duiken en dingen te zien die je als  gewone toerist niet te zien krijgt.  Bovendien leer je flexibel, geduldig  en zelfstandig te zijn  en zal er een beroep worden  gedaan op je  improvisatievermogen. Een bijzondere en leerzame ervaring waar je je hele leven wat aan gaat hebben!

Tot zover de voordelen voor jou. Maar hoe kun je jouw reis nou ook voor anderen een succes te laten worden? Dat begint bij een goede voorbereiding! Lees daarom onderstaande vragen maar eens door en bedenk wat jouw antwoord op de vragen zal zijn.  Gewoon, om je bewust laten te worden wat de impact van jouw verblijf kan hebben en hoe jij jouw ervaring op een goede manier kunt gaan delen.

 • Zou je jezelf toevertrouwen om dit soort vrijwilligerswerk ook in Nederland te gaan doen? En heb je wel eens nagedacht over welke vaardigheden jij beschikt en welke daarvan van pas zouden kunnen komen bij het doen van vrijwilligerswerk in het buitenland?
 • Realiseer je dat als je met kinderen gaat werken dat jij – als vrijwilliger – niet de rol van ouder/verzorger/eindverantwoordelijke op je kunt nemen? Jouw rol als vrijwilliger zal ondersteunend van aard zijn.
 • Ben je bereid om tijdens dit mooie avontuur zelf ook te leren van de lokale mensen? Er lopen namelijk zo veel mooie en wijze mensen rond op deze wereld…
 • Snap je dat je de privacy van lokale mensen (en kinderen in het bijzonder) moet respecteren en niet zo maar foto’s van alles en iedereen op Facebook/Instagram kan zetten?
 • Kun je je voorstellen dat je ergens komt waar er andere ‘regels en gewoontes’ zijn die jij misschien heel raar en onbegrijpelijk vindt? En dat deze gewoontes niet beter of slechter zijn maar gewoon anders?

 

Let’s make it possible!
Wij op onze beurt zullen er ook alles aan doen om jou én de lokale bevolking een mooie herinnering te geven. Daar zijn we dan ook elke dag mee bezig. We zorgen dat de vrijwilligersprojecten die we aanbieden duurzaam zijn en voldoen aan internationale richtlijnen. Daarnaast proberen we je goed en gedegen voor te bereiden op het werk dat je gaat doen. Je krijgt van ons veel tips, adviezen en duidelijk omschreven gedragsregels. Deze zijn door de organisatie Better Care Network Netherlands opgesteld (aangezien zij hiervoor de juiste kennis in huis hebben) en wij onderschrijven die volledig. Daarnaast bieden we je een training voor vertrek aan (verplicht) en krijg je ook nog eens een introductie als je eenmaal ter plaatse bent.

Let’s do this together!
Oké, we hebben het over jou gehad, we hebben het over ons gehad…rest er nog een partij waar we niet zonder kunnen: onze goede en betrouwbare partnerorganisaties in het buitenland die net zo over vrijwilligerswerk, service en kwaliteit  denken als wij.  En die bovendien ook nog eens alles weten van de lokale omstandigheden, cultuur en gewoontes. Wij werken al jaren met hen samen, dat vinden we belangrijk. Want alleen met een hechte samenwerking kun je op de lange termijn een verschil maken. En dat blijkt ook wel, want zij hebben de afgelopen jaren (samen met alle enthousiaste vrijwilligers) voor heel veel mooie resultaten gezorgd.

En natuurlijk is daar de lokale bevolking. Zonder hun gastvrijheid, enthousiasme  en welwillendheid zouden er niet zulke mooie dingen tot stand kunnen komen. Zij staan open om jou  met hun cultuur kennis te laten maken en je mee te laten draaien in hun leven. Hoe mooi is dat!  En ook in de toekomst hopen zij –samen met jou en andere internationale vrijwilligers – de wereld een beetje mooier te kleuren. Respect en verdraagzaamheid zijn daarbij de kernwoorden!

En dat gaan we samen doen. Schouders eronder en go! Let’s do this together. Let’s make memories!

Foto's
Kruger to Cape Kruger tour 3 Kruger to Cape ceremonie Swaziland Kruger to Cape Kruger tour 2 Kruger to Cape Kruger tour Kruger to Cape excursie Kruger to Cape Kruger tour Kruger to Coast Mozambique strand 3 Kruger to Cape Kaapstad Kruger to Cape Mozambique Kruger to Cape Swaziland Kruger to Coast vrijwilligerswerk Swaziland 2 Kruger to Cape zwemles Swaziland Kruger to Cape Swaziland Kruger to Cape Mozambique Kruger to Coast Swaziland Kruger to Cape busje
Filmpjes
Reisverhalen
Lara The last two weeks have been amazing, the kids at the pre schools are super cute, but can be devils at the same time. Sadly, last week we had to say goodbye to two of our group, and last Monday to another girl from our group, now we are with 9. This week we had our last homework clubs with the kids, so we had to say goodbye and brought some presents for them. Monday is going to be our last day in Swaziland and Tuesday we leave for Cape Town. .... Lees hier meer
#letsmakememories