singular.php
App ons
Gratis magazine aanvragen
Mail ons
Afspraak maken
Aanmelden nieuwsbrief

CV Building en Internships

Loop jij met het idee om naast (of na) je opleiding nog meer kennis en ervaring op te doen? Om je CV aan te vullen met meer (werk-) ervaring en nuttige kennis en vaardigheden? Slim van je, want naast dat het jezelf verrijkt en het goed is dat je jezelf blijft ontwikkelen, staat het natuurlijk ook beregoed op je CV. Zo’n periode in het buitenland is misschien de perfecte volgende stap voor wie een tussenjaar neemt, klaar is met zijn studie of denkt aan een carrièreverandering. Het is een van de beste manieren om de nodige werkervaring op te doen en op een slimme (en leuke!) manier om te zien of een branche geschikt voor je is.

Waarom zou een internship of CV buildingsproject gaan doen?

1. Onderscheid je van de massa
Deelnemen aan een buitenlandstage is een geweldige manier om je te onderscheiden van de massa op een competitieve arbeidsmarkt. Als je de sprong naar het buitenland maakt, blijkt dat je zelfvertrouwen hebt, in staat bent je aan te passen aan verschillende – en soms uitdagende – omgevingen en dat je de wens hebt om meer te durven doen. Dat zegt iets over jou!

2. Internationale werkervaring opdoen
Reizen is niet gratis (was het maar zo), dus als je je voet tussen de deur van een internationaal bedrijf wilt krijgen, is dit de beste manier om toch die buitenlandse werkervaring op te doen. Werkervaring opdoen en reizen …noemen ze dat geen win-win situatie?

3. Ontdek nieuwe culturen
Werken in een ander land betekent ook werken in een andere cultuur. En dat is wennen, maar ook bere-interessant! Tijdens je werkstage in het buitenland word je ondergedompeld in hoe het er in dat land aan toegaat. Met andere normen, een andere mentaliteit, een andere arbeidsethos, andere werkmethodes en andere werkverhoudingen. Kortom, alles is anders. Niet beter of slechter maar gewoon..anders!

4. Ontmoet nieuwe mensen van over de hele wereld
Internationale reizigers hebben allemaal iets gemeen; ze willen hun grenzen willen verleggen en de wereld om hen heen verkennen. Tijdens je werkstage in het buitenland zul je veel gelijkgestemde mensen ontmoeten die allemaal voor dezelfde reden daar zijn: reis-, werk en levenservaring opdoen. Dat schept een band en dan zijn vriendschappen snel gesloten! Het leuke van die internationale vrienden is dat er altijd wel ergens in de wereld een slaapbank en een biertje voor je klaar staat mocht je die nodig hebben bij je volgende reis. Als dat geen goede reden is, dan weten we het ook niet meer..

5. Reizen en werken op hetzelfde moment
De meeste stages zijn vergelijkbaar met die van thuis – van 9 tot 5, van maandag tot vrijdag – dus je avonden en de weekenden ben je vrij om te doen en te laten wat je wilt. Pak die kans dus om de weekenden op pad te gaan en ’s avonds leuke dingen te doen. Thuis zitten doe je in Nederland maar weer!

Actvity International helpt!

Heel veel van onze reizen zijn naast nuttig sowieso leerzaam. Van het doen van vrijwilligerswerk of het helpen bij een wildlife- of natuurproject word je zelf ook wijzer. Je ontmoet mensen van over de hele wereld en komt in contact met een andere cultuur. Daarnaast zijn de begeleiders van de projecten vaak experts in hun vakgebied.

Een aantal reizen zijn daarnaast nog eens extra leerzaam. Die hebben samengevoegd onder CV Builing en Internships. Denk dan aan

Ook het traject met Jonge Helden helpt je meer ervaring op te doen en staat goed op jouw cv. Of je nu een intakegesprek moet doen voor een vervolgopleiding of gaat solliciteren. Extra handvaten en een duidelijke motivatie helpen jou vooruit. Kijk eens naar onze reizen in combinatie met de coaching van Jonge Helden.

GVI, onze partner in internships en CV building project

GVI biedt al jaren stageplaatsen aan (short & long term internships), waarvan vele een aanvulling zijn op hun bekroonde vrijwilligersprojecten. Een hele fijne organisatie met hele fijne mensen waar wij al lang mee samenwerken. Deze internships zijn intensief en je staat onder begeleiding van professionals. Ze zijn er voor jou en zijn beschikbaar om je bij elke stap te ondersteunen. Ook volg je cursussen en wordt je onderdeel van het GVI netwerk (met o.a. een kans op werk in jouw vakgebied). Er zijn stages op sociaal gebied en op natuurbehoud (research & conservation) in

Voor deze stages betaal je een program fee (afhankelijk van lengte en bestemming varieert dit van € 2500 tot € 8000). De accommodatie, maaltijden en professionele begeleiding zijn dan inbegrepen. De meeste internships duren maximaal 12 weken maar er zijn uitzonderingen tot 24 weken mogelijk.

Kijk eens op de site van GVI

Bekijk hier welke Internships en CV Buildingprojecten voor jou geschikt zijn

#followyourdreams