single-travel_stories.php
App ons
Gratis magazine aanvragen
Mail ons
Afspraak maken
Aanmelden nieuwsbrief

Terug uit Sri Lanka - Pien

Gister kregen we een dit verhaal van Pien toegestuurd, met leuke foto’s. Zij heeft een aantal weken vrijwilligerswerk gedaan in Sri Lanka en daarna heeft ze nog een aantal weken rondgereisd. Altijd leuk om een positieve ervaring te ontvangen. daar doen we het voor. Dankjewel Pien voor je leuke reisverhaal en de leuke foto’s!

“Daar stond ik dan op het vliegveld, zo zenuwachtig ben ik nog bijna nooit geweest. Voor het eerst alleen op reis. Is dit wel een goed plan? Er gaan allemaal vragen door mijn hoofd heen. Maar ik kan het je nu vertellen, geen seconde spijt heb ik gehad van mijn keuze!

Ik had ervoor gekozen om 6 weken vrijwilligerswerk te gaan doen en daarna ruim 3 weken rond te gaan reizen. Ik heb bewust gekozen voor de sociale projecten, omdat je hierdoor meer opgaat in de cultuur en hun gewoontes leert kennen. De eerste 2 weken verbleef ik in een klein plaatsje in de buurt van Colombo. Hier heb ik lesgegeven aan monniken van 12 tot 19 jaar. Het is zo interessant om te zien hoe deze jongens leven, het lijkt net een grote familie.

Na mijn eerste 2 weken ben ik naar Galle gegaan voor het volgende project. In Galle heb ik het women empowernment project gedaan, waarbij ik moest lesgegeven aan moslimse vrouwen tussen de 19 en 24 jaar. Ik gaf ze Engels en leerde ze vooral het spreken, zodat ze daarin meer zelfvertrouwen kregen. Ik vond dit project erg mooi, omdat de vrouwen al redelijk goed Engels spraken. Hierdoor kon je echt over heel veel dingen praten en kwam je nog meer over hun cultuur te weten. Af en toe nodigden ze mij uit om ’s avonds bij hun te komen eten of even bij hun te komen zitten. Een erg gastvrije bevolking die erg geïnteresseerd is in ons leven.

Pien terug uit Sri Lanka women empowerment

Met het vrijwilligershuis in Galle zaten wij op 5 minuten lopen van het strand, waardoor we in onze vrije tijd daarheen konden. Zelf ging ik er ongeveer elke dag heen en ik ben daar ook begonnen met surfen. In de weekenden regelden we vaak kleine uitstapjes naar het zuiden met meerdere vrijwilligers.

Tijdens mijn verblijf in Galle vonden ook de bomaanslagen plaats. Dit kwam als een grote shock en eigenlijk kon ik het niet echt beseffen. Er werd een avondklok ingesteld en er waren veel militairen op straat. Vanuit Nederland was het misschien niet te beseffen vanwege al het nieuws, maar om eerlijk te zijn heb ik mij geen moment onveilig gevoeld. Dit is ook de reden geweest dat ik ben gebleven en daarna nog heb rondgereisd.

Ik begon mijn rondreis met twee andere meisjes die ik ontmoet had in Galle. Samen met hun heb ik een week gereisd en veel dingen gezien en gedaan. Na deze week ben ik alleen rond gaan trekken. Alleen rondreizen is echt prachtig. Je krijgt zoveel aanspraak met locals en andere solo reizigers, waardoor je je eigenlijk nooit alleen voelt. Ik heb erg veel van het land gezien en natuurlijk ook de verschillen in de religies gemerkt. De vrijheid van het reizen, de mensen, de natuur en alle mooie momenten hebben deze reis voor mij onvergetelijk gemaakt.

Wil je naar Sri Lanka, maar ben je er nog niet zeker van? De veiligheid is weer goed nu, de bevolking is prachtig en het land zelf heeft zoveel te bieden. Gaan dus!”

 

#followyourdreams