single.php
App ons
Gratis magazine aanvragen
Mail ons
Afspraak maken
Aanmelden nieuwsbrief

Tips voor het boeken van vliegtickets

13-08-2023

Tips voor het boeken van vliegtickets

Het kan soms lastig zijn om de juiste vluchten te vinden voor een schappelijke prijs. Daarom ging vakantiedealwebsite Holidayguru.nl op zoek om voor Activity International een lijstje samen te stellen: Tips voor het boeken van vliegtickets.

1. Wees flexibel met data

Natuurlijk is het lastig om helemaal flexibel te zijn met een vertrekdatum wanneer je een reis hebt geboekt bij Activity International. De aankomstdatum moet het liefst zo dicht mogelijk bij de begindatum liggen, en daarom kan je niet eventjes naar vluchten van een paar maanden eerder kijken. Dit hoeft ook niet, wanneer je al flexibel kan zijn met drie dagen kan dit al een heel verschil uitmaken voor de prijs van vliegtickets! In het begin van het weekend vliegen is bijvoorbeeld bijna altijd duurder dan doordeweeks! Extra nachten kunnen altijd worden geregeld.

2. Wees ook flexibel met je bestemming

Hiermee bedoel ik meer dat je een beetje moet kunnen spelen met luchthaven van aankomst. Natuurlijk vliegen vliegtuigen een bepaalde route, en wanneer de vluchten direct zijn is het vaak een stuk goedkoper. Onderzoek daarom ook goed de luchthavens in de omgeving, en reis dan eventueel met het openbaar vervoer naar je bestemming. Check ook of vertrekken van een andere luchthaven dan Schiphol niet veel goedkoper is.

3. Prijzen vergelijken op websites

Bij Holidayguru  maken we veel gebruik van de opties bij Skyscanner. Doordat je daar gemakkelijk kan spelen met vertrekdata en luchthavens kom je altijd op een mooie prijs uit. Vergelijk voor het boeken nog wel even de vluchten op de website van de desbetreffende luchtvaartmaatschappij, daar kan het vaak goedkoper zijn door verschillen in boekingskosten. En dan zijn er nog een flink aantal anders sites waar je vluchten kunt boeken. Rondshoppen loont!

4. Koop je vliegtickets op het juiste moment

We hebben even lopen rekenen en je kan vaak de goedkoopste vluchten vinden op woensdag ochtend tussen 4 en 6. Dat houdt in dat je dus wel even vroeg op moet staan, maar het is het dan ook waard!

5. Cookies verwijderen

Je zal wel wat vaker hebben gehoord dat je je cookies moet verwijderen tijdens het zoeken van een vakantie. Ga op zoek naar een gebruiksvriendelijke privé browser en zoek zo nog eens naar de vliegtickets van je dromen.

 

Niet klakkeloos het eerste het beste aanbod boeken kan echt schelen. Maar wacht ook niet te lang. Voor verre vluchten geldt dat er zelden last-minutes zijn. Een maand voor vertrek boeken is echt vaak duurder dan een half jaar voor vertrek. Heb je vragen over een bepaalde vlucht die je hebt gevonden en twijfel je of die wel goed aansluit bij jouw project, neem dan gerust contact op met jouw programma coördinator bij Activity International.

#followyourdreams