single-travel_stories.php
App ons
Gratis magazine aanvragen
Mail ons
Afspraak maken
Aanmelden nieuwsbrief

Kes in Costa Rica! - Kes

Mi experiencia en Costa Rica!

Wat neem ik veel bijzondere en mooie herinneringen mee uit het prachtige land Costa Rica! Je leert niet alleen veel nieuwe mensen kennen die ook de bijzondere stap hebben gezet om in hun eentje een verre reis te gaan maken, je krijgt ook een kostbaar inzicht in een nieuwe cultuur die ik als geen ander mis nu ik terug in Nederland ben… Want laten we eerlijk wezen: de vrijdenkende Pura Vida levensstijl is soms ver te zoeken tussen je dagelijkse Nederlandse agenda van werken of studeren. Ik kan je beloven: je normale routine verruilen voor een groene omgeving met dieren in overvloed en bijzondere activiteiten zoals surfen en bungeejumpen is het zeker waard. Wat neem ik veel bijzondere en mooie herinneringen mee uit het prachtige land Costa Rica! Je leert niet alleen veel nieuwe mensen kennen die ook de bijzondere stap hebben gezet om in hun eentje een verre reis te gaan maken, je krijgt ook een kostbaar inzicht in een nieuwe cultuur die ik als geen ander mis nu ik terug in Nederland ben… Want laten we eerlijk wezen: de vrijdenkende Pura Vida levensstijl is soms ver te zoeken tussen je dagelijkse Nederlandse agenda van werken of studeren. Ik kan je beloven: je normale routine verruilen voor een groene omgeving met dieren in overvloed en bijzondere activiteiten zoals surfen en bungeejumpen is het zeker waard!

De maand die ik in Costa Rica ben geweest begon in Santa Teresa, een plek vol van jungle, leuke horeca en gezellige strand restaurants. De organisatie van Jakera heeft een planning klaarstaan vol met surflessen, Spaans lessen en yoga lessen als je daar interesse in hebt! Ik heb ook yoga lessen gedaan en kan deze zeker aanraden. Net als voor de eerste keer op een surfplank staan op het water is het ook bijzonder om een yoga les te proberen met het geluid van eb en vloed in je oren :).

We hebben vrijwilligerswerk gedaan bij Cirenas, een erg afgelegen gebied waar geen toeristen, winkels of internet zijn. Dit gaf mij de kans om me dan ook af te sluiten van al die sociale media en juist meer de gezelligheid van iedereen in de groep op te zoeken. Dieren zijn overal om je heen, zoals het waargebeurde verhaal waar ik een hele apenfamilie langs zag springen door de bomen terwijl ik ‘sochtends mijn tanden stond te poetsen! We leerden hier hoe we een bijdrage kunnen leveren aan de natuur door voedsel te composten en hielpen mee aan de bouw van de nieuwe schildpadden hatchery.

Monteverde was de laatste stop voor de groepsreis. Een fantastisch vrolijke omgeving in de bergen waar we veel gingen hiken op fantastische plekken. Watervallen en de beroemde cloud forest! Hier kun je zelf activiteiten uitkiezen. Je dagen worden volgepland met ondernemingen zoals paardrijden, zip-linen over het dal in de jungle en bungeejumpen! En het was voor mij extra speciaal om dit met anderen te doen die je leert kennen tijdens de reis, mensen die in dezelfde schoenen staan als jij en open staan om samen als groep veel avonturen te beleven!

Er is natuurlijk alle reden om langer te blijven nadat het programma eindigt en je eigen pad te volgen in Costa Rica. Nu ik een beetje Spaans kon, had ik daar ook wel zin in! Voordat ik terug vloog heb ik dan ook nog een stop gemaakt in La Fortuna. Dit is zeker een aanrader als je een vulkaan in het echt wil zien! Het is aardig buiten je comfortzone om zelf dingen te moeten regelen, maar mensen van de Jakera organisatie maar ook daarbuiten staan klaar om je te helpen en vragen te beantwoorden. Ik ben ervan overtuigd dat ik mezelf op een nieuwe manier heb leren kennen tijdens deze reis!

Jonge Helden Academie
Kes heeft ook het Jonge Helden traject gevolgd! Klik op de link voor meer informatie over dit unieke tussenjaarprogramma.
De coaches van de Jonge Helden Academie helpen je om een juiste keuze te maken voor een studie, leuke baan, verre reis of eigen bedrijf. Aan het eind van het traject heeft Kes een studiekeuze gemaakt, het wordt de studie Nederlandse Taal en Cultuur! Kes kon daardoor mega relaxed naar Costa Rica, omdat ze al weet wat ze na haar tussenjaar gaat doen!

#followyourdreams