single-product.php
App ons
Gratis magazine aanvragen
Mail ons
Afspraak maken
Aanmelden nieuwsbrief
Kickstart Costa Rica

Groepsreis voor jongeren in Costa Rica

Het Kickstart Costa Rica is echt super leuk, al zeggen we het zelf. In 4 weken tijd leer je Spaans, help je mee op een schildpaddenproject, leer je surfen of doe je yoga en ga je een 4-daagse trip door het Monte Verde Nationaal Park maken. Prachtig! Hoe gevarieerd wil je het hebben?! Leuk als een reis op zichzelf of om je rondreis door Midden-Amerika mee te beginnen! Wedden dat jij het na 4 weken roerend met ons eens bent: wat is Costa Rica een fantastisch land. Dat smaakt vast naar meer. Wil je daarna verder reizen in Costa Rica of een ander land? Nog meer vrijwilligerswerk doen? Laat ons je helpen met je plannen! We hebben zelf ook in Midden- en Zuid-Amerika gereisd en zijn helemaal enthousiast! Follow your dreams!

Spaans leren, vrijwilligerswerk, schildpaddenproject en surfen

Deze reis maak je niet alleen! Bij aankomst ontmoet je de andere internationale "Kickstart Costa Rica" reizigers. Het zijn vaak jongeren tussen de 17 en 25 jaar. Een perfecte manier om veel andere reizigers te leren kennen, en wie weet besluit je om na Kickstart Costa Rica te gaan backpacken met je nieuwe vrienden. Tijdens de eerste en tweede week van deze reis leer je surfen (of je surfskills te verbeteren) op een super vet strand. Of je kiest in plaats van surflessen voor yoga lessen, dat kan ook! Tegelijkertijd begin je met het leren van de Spaanse taal en help je 's middags ook al mee op verschillende vrijwilligersprojecten. Leuke combi! In je vrije tijd kun je chillen op het strand, zwemmen in de zee of het zwembad bij het vrijwilligershuis.

In de derde week help je mee op een schildpaddenproject. En last but not least ga je in week vier op een road trip door een van de coolste natuurparken van Costa Rica. Monteverde National Park here you come!

De Kickstart Costa Rica reis is erg populair. In sommige maanden wordt ook de 'Reversed' optie aangeboden. Zo kunnen we nog meer deelnemers van deze fantastische reis laten genieten! Dit betekent dat je het programma in omgekeerde volgorde zal volgen. Je begint met de reis naar Monteverde National Park, gaat vervolgens naar het Schildpaddenproject in Cirenas en eindigt met twee weken Spaanse lessen, vrijwilligerswerk en surf of yoga.

Kickstart Costa Rica in het kort:

 • 4 weken
 • Vanaf 17 jaar
 • Groepsreis met internationale jongeren
 • Boek op tijd! Deze reis is erg populair.
 • Spaans, vrijwilligerswerk, schildpadden, yoga- of surflessen
 • Strand en surfen!
2,600.00
Kom naar een infodag!
Wat ga je doen?

Kickstart Costa Rica: Surfen op een van de beste surfplekken ter wereld, meehelpen met het beschermen van schildpadden, de Spaanse taal leren en ook nog eens het land ontdekken. Dat is in het kort wat de Kick Start is: 4 weken genieten in het kwadraat!

Kickstart Costa Rica surfles

De eerste en tweede week: Spaans, surfen en vrijwilligerswerk

Je komt op zondag aan zodat je eerst even lekker kunt uitrusten voordat het programma op maandag in Santa Teresa begint. Tijdens de eerste twee weken begin je ’s ochtends met Spaanse les. De lessen zijn normaal gesproken van maandag tot en met vrijdag van 09:00 tot 11:00 uur. Dit houdt in dat je elke dag 2 keer een les volgt van 45 minuten, met een pauze van 15 minuten. De lessen worden gegeven op alle niveaus en helpen jou om te communiceren met de “locals”. Want dat is toch écht de beste manier om het land en de mensen te leren kennen. Ze worden gegeven door gediplomeerde docenten gegeven. In het Spaans!

’s Middags ga je om de dag óf naar surfles (eventueel yogales op het strand) of vrijwilligerswerk doen. De surf- en yogalessen zijn ongeveer 2 uur per keer. Op de woensdag in de eerste week ga je hiken door het adembenemende Nicoya Peninsula. De eerste tocht is een ‘jungle river trek’ langs een rivier die je meeneemt door het tropische regenwoud.

Kickstart Costa Rica Spaanse les

Tijdens het vrijwilligerswerk ga je aan de slag bij verschillende projecten, afhankelijk van het seizoen. Denk aan werken bij de lokale ‘Jakera Club’, het Tropical Forst project  of de ‘Beach Conservation’ in samenwerking met de ‘Santa Teresa Lifeguards’. Op de woensdag van de tweede week ga je hiken van ‘beach to waterfall’ waarbij je langs verschillende watervallen en rivieren komt. Fantastisch toch?

Beach Conservation/Recycle stations
Een belangrijk deel van het vrijwilligerswerk is het recycling project. Het project heeft 2 recycle stations waar plastic wordt verzameld en gesorteerd dat afkomstig is van onder andere de stranden van Santa Teresa. Het plastic wordt gesorteerd en al per schip naar de Verenigde Staten gebracht waar er schoenen, t-shirts, bouwmateriaal en andere dingen van gemaakt worden. Na de bouw van deze 2 recycle stations is het plastic zwerfafval in de buurt met 30% gedaald!

Costa Rica Kickstart vrijwilligerswerk

Derde week: vrijwilligerswerk met schildpadden

In de derde week ga je aan de slag bij projecten waar je helpt bij het beschermen van de schildpadden. De projecten zijn in Montezuma (één uur rijden van Santa Teresa) of in Santa Teresa zelf. Je zal 4 tot 7 dagen aan de slag gaan bij één van de projecten.

Je helpt o.a. bij het beschermen van de eitjes en de pas uitgekomen eitjes van de schildpadsoorten Warana, Zwarte doosschildpad, Karetschildpad en Lederschildpad. Deze schildpadden nestelen zich op het strand om uit te rusten. Het hoofddoel van het vrijwilligerswerk is het beschermen van de vrouwelijke schildpad en haar nest tegen stropers, roofdieren, overstromingen door hevige regenval en strand erosie. Dit ga je doen door onder andere het onderhouden van de paden naar de stranden, de stranden schoonmaken, nachtwandelingen maken waarbij je zoekt naar vrouwelijke schildpadden en eitjes, en het vrijlaten van baby schildpadden in de zee. Let op: dit is wildlife en geen dierentuin. Er is het hele jaar door genoeg te doen bij de schildpaddenopvangcentra, maar er zijn niet het hele jaar door (of elke dag) schildpadden. Dit ligt aan het seizoen, aan het soort schildpad en zelfs het weer. Grofweg komen tussen juni en januari de meeste schildpadden aan land om eieren te leggen. En tussen juli en mei komen de jonge schildpadjes uit het nest.

Kickstart Costa Rica schildpaddenproject

Y por último: 4-daagse road trip door Monte Verde National Park

In de laatste week ga je meestal van maandag tot donderdag (4 dagen/3 nachten) Monte Verde National Park ontdekken. Een van de bekendste parken van Costa Rica! Je verblijft in het leuke en gezellige dorpje Santa Elena. Vanaf daar ga je hiken door twee verschillende nationale parken; een nevelwoud en een tropisch regenwoud. Onderweg kom je 400 verschillende soorten vogels en honderden verschillende planten en bomen tegen. Een wandeltocht door deze parken is super om mee te maken. De geluiden, de geuren, de groene kleuren…daar wil je wel vroeg voor opstaan hoor!  Na 4 weken is dit Kickstart programma afgelopen. Zeker weten dat je een superervaring rijker bent! Wat zijn je plannen? Verder reizen? Naar huis? Nog meer vrijwilligerswerk doen? Laat ons je helpen met je plannen! We hebben zelf ook in Midden- en Zuid-Amerika gereisd en kunnen je er veel over vertellen!

Kickstart Costa Rica excurise Monte Verde National Park

Prijzen

€ 2600 – 4 weken Kickstart Costa Rica

Inbegrepen:

 • Transfer vliegveld naar accommodatie in Santa Teresa
 • 27 dagen accommodatie
 • Maaltijden: ontbijt en lunch (in de weekenden brunch)
 • Taalcursus Spaans (20 lesuren)
 • 4 surflessen of 8 yogalessen
 • Diverse activiteiten en excursies volgens programma (o.a. Monteverde tour)
 • Vrijwilligerswerk
 • Hulp bij afsluiten reisverzekering en het boeken van je reis

Niet inbegrepen:

 • Reserveringskosten (€ 40)
 • Vlucht naar San Jose, Costa Rica (en evt. Cuba)
 • Transfer Santa Teresa – San Jose
 • Reisverzekering
 • Bijdrage garantie- en calamiteitenfonds (€ 12 per persoon per boeking). Activity International is aangesloten bij garantiefonds VZR Garant en het Calamiteitenfonds Reizen.
 • Overige maaltijden
 • Persoonlijke kosten voor extra excursies, workshops, vaccinaties, drankjes, extra overnachtingen voor of na het programma
Startdata

Startdata 2024

 • 31* maart
 • 28 april
 • 2 juni
 • 30 juni
 • 28 juli
 • 1 september
 • 29 september
 • 27 oktober
 • 24 november

Startdata 2025

 • 5 januari
 • 2 februari
 • 2 en 30 maart
 • 27 april
 • 1 en 29 juni
 • 27 juli
 • 31 augustus
 • 28 september
 • 26 oktober
 • 23 november

In verband met de transfer van San Jose naar Santa Teresa komen de meeste deelnemers een dag eerder aan in San Jose. Wij kunnen dan een extra nacht en airport pick-up in San Jose voor je regelen.

*Deze maanden kunnen we alleen nog de ‘Reversed’ optie nog aanbieden. Dit betekent dat je het programma in omgekeerde volgorde zal volgen. Je begint met de reis naar Monteverde National Park, gaat vervolgens naar het Schildpaddenproject in Cirenas en eindigt met twee weken Spaanse lessen, vrijwilligerswerk en surf of yoga.

Accommodatie

Tijdens de eerste twee weken verblijf je in een studentenhuis/hostel met een zwembad waarbij je uitkijkt op het tropische regenwoud vol met dieren zoals de brulapen, rode eekhoorns en kleine kolibries. De accommodatie bestaat uit slaapzalen met bedden, aparte toiletten en douche faciliteiten. Vanuit je accommodatie is het 5 minuten lopen naar leuke cafés en winkels.

De 3e week verblijf je in een verblijf voor vrijwilligers in Cirenas of Montezuma, middenin de natuur en vlakbij zee. Een paradijsje op aarde! Het houten huis heeft een grote gemeenschappelijke ruimte, slaapkamers met stapelbedden, een keuken, douches en heeft beschikking over stromend water (en drinkwater).

De 4e week verblijf je in een hostel in Santa Elena in Monteverde. Voor ontbijt en lunch wordt gezorgd. ‘s Avonds kun je eten in een van de vele restaurantjes.

Kickstart Costa Rica accommodatie Surfcamp

Voor wie geschikt

Kickstart Costa Rica is geschikt voor iedereen die 4 fantastische weken wil doorbrengen in dit prachtige land. Maar ook voor backpacker die de eerste weken van zijn avontuur in Midden-Amerika geregeld wil hebben en daarna zelfstandig verder reist.

Foto's
Kickstart Costa Rica surfles Costa-Rica-papegaai Costa Rica Puert Viejo de Talamanca Vrijwilligerswerk Costa Rica zeeschildpadjes Cuba vrijwilligerswerk Havana strand Kickstart Costa Rica zonsondergang Kickstart Costa Rica vlinder Kickstart Costa Rica Brenda en andere vrijwilligers 3 Kickstart Costa Rica Brenda en andere vrijwilligers Kickstart Costa Rica Brenda en zonsondergang Kickstart Costa Rica Brenda en surfleskandidaten Kickstart Costa Rica Brenda en andere vrijwilligers 2 Costa Rica Break zwemmen bij waterval Costa Rica Break zwembad Costa Rica Break zonsondergang Costa Rica Break strand Costa Rica Break surfboards Costa Rica Break salsales Costa Rica Break excursie Costa Rica Break beach yoga Costa Rica Break Babana beachjpg Costa Rica Break snorkelen Costa Rica Break schildpaddenopvang
Reisverhalen
Iris Lees meer over de ervaring van Iris in Costa Rica. En vergeet niet de prachtige foto's te bekijken! .... Lees hier meer
#followyourdreams