singular.php
App ons
Gratis magazine aanvragen
Mail ons
Afspraak maken
Aanmelden nieuwsbrief

Sportprojecten

Sportprojecten: vrijwilligerswerk op het gebied van sport en spel

Sport verbroedert, sporten is gezond, sport verlegt je grenzen, kortom: sporten is noodzakelijk voor ieder kind. Niet alleen is lichaamsbeweging gezond maar het kinderen leert ook samen te werken, het geeft ze zelfvertrouwen en het leert ze waar respect en tolerantie voor staan. Ze leren wat doorzettingsvermogen is en dat je iets kunt bereiken als je er voor gaat. En het houdt ze ook nog eens van de straat. Daarom zijn sportprojecten zo belangrijk!

Vrijwilligerswerk Ecuador zwemles

Iedereen heeft recht om te sporten!

De sportprojecten die wij aanbieden geven kinderen de ruimte om te sporten, te bewegen én zich te ontwikkelen, wereldwijd. Het is noodzakelijk om kinderen – waar ze ook wonen – gezond te houden en om ze samen te laten leven in vaak moeilijke omstandigheden. Veel kinderen wonen in op plaatsen waar er bijvoorbeeld  armoede, drugsmisbruik en gender discriminatie is. Hierdoor krijgen veel kansarme en kwetsbare kinderen niet de kans om het maximale uit zichzelf te halen of belanden zelfs op het verkeerde pad. Vooral voor deze kinderen kan sport voor verandering zorgen.

Sporten is een universeel en iedereen kan het ongeacht je achtergrond, cultuur, religie of beperking. Sport zorgt voor persoonlijke ontwikkeling, zelfvertrouwen en verbinding. Iets waar ieder kind, waar ook ter wereld, recht op heeft. Voor veel kinderen zijn deze activiteiten vaak het enige uitje dat ze hebben en het enthousiasme is dan ook vaak groot!

De werkzaamheden van vrijwilligers kunnen bestaan uit het plannen van sportlessen voor scholen en voor buitenschoolse opvang, voetbal coaching, zwemles geven, toernooitjes organiseren, trainingen geven, surfles geven, fietsles geven en veel meer.

Zuid-Afrika Surf and Adventureclub project groepsfoto

Sporten is gezond, ook voor ouderen

De meeste sportprojecten richten zich op kansarme kinderen die normaal gesproken geen toegang hebben tot sportverenigingen. Maar vergeet niet dat ook oudjes beweging nodig hebben om fit en vitaal blijven. Vandaar dat je bij sommige projecten ook ouderen helpt met bewegen. Denk hierbij nou niet meteen aan voetbaltoernooien of surflessen, want dat kunnen ze niet meer. Denk meer in de richting van bewegen op muziek, yoga oefeningen, gym oefeningen of danslessen. Dit soort activiteiten zijn uitermate geschikt voor ouderen en naast dat het goed is voor hun lichaam, hebben ze er ook altijd veel plezier bij. Ze lachen veel en vinden het prachtig dat dat soort activiteiten voor hen georganiseerd wordt.

Je kunt meehelpen de volgende sportprojecten:

Zambia Sportproject

#followyourdreams