singular.php
App ons
Gratis magazine aanvragen
Mail ons
Afspraak maken
Aanmelden nieuwsbrief

Women Empowerment en Girls Impact projecten

Help your sisters!

De wereld stond op Internationale Vrouwendag stil bij de rechten en solidariteit van vrouwen. In sommige landen is dat écht een feestdag. In Nederland gaat het vaak wat onopgemerkt voorbij. Jammer, want wat ons betreft is  het iedere dag vrouwendag. Want er is nog genoeg te verbeteren voor de positie van de meiden en vrouwen in de wereld. Daarom bieden wij de Women Empowerment en Girls Impact projecten aan. Prachtige projecten die zich inzetten voor de verbetering van de positie van meiden en vrouwen in verschillende landen in de wereld.

Oproep aan alle meiden en vrouwen: help your sisters!

Als jij je nou ook wil inzetten voor meisjes en vrouwen, lees dan onderstaande projectomschrijvingen eens door. Verschillende organisaties waar we mee samenwerken in het buitenland hebben prachtige projecten opgezet voor meiden en vrouwen.

Internationale Vrouwendag

Zambia: Girls Impact Project

Eigenlijk behoeft dit project bijna geen uitleg want het doel is zo overduidelijk: door te investeren in jonge meiden vergroot je de kans aanzienlijk op een beter leven, betere gezondheid en geef je hen uiteindelijk een betere kans op de arbeidsmarkt. Bijkomend effect is dat ze zich bewust worden van de rechten die meiden in deze wereld mogen hebben. Het recht op onderwijs bijvoorbeeld. Of het recht op goede zorg. Het recht om hun dromen na te jagen, om te worden wie ze willen zijn. Maar ook het recht om beschermd te worden tegen geweld en misbruik. Deze meiden zijn de vrouwen van morgen. Vrouwen die hun community kunnen helpen, die hun kinderen in veiligheid kunnen laten opgroeien, vrouwen die hun weg vinden op de arbeidsmarkt en de weg vrij maken voor de volgende generatie vrouwen. En daar hebben ze hulp bij nodig.

Als vrijwilliger kun je bij dit fantastische project helpen. Je zult het meest worden ingezet bij het geven van voorlichting en onderwijs. Daarnaast zien de kinderen jou ook als rolmodel, dus laat zien wat jij hebt bereikt, hoe belangrijk onderwijs is en welke kansen je kunt pakken! Kijk voor meer info bij vrijwilligerswerk in Zambia

Zuid-Afrika Zululand Mumsy and Shwele

Sri Lanka:  Women Empowerment  projecten

Eeuwenoude tradities hebben er voor gezorgd dat het leven van veel vrouwen in Sri Lanka wordt beïnvloed door mannen. Eerst door haar vader, daarna door haar echtgenoot. Die maakten (en maken nog steeds) de keuzes voor het meisje/de vrouw. De meeste vrouwen kunnen daardoor niet lezen en schrijven en kunnen geen opleiding volgen. Maar ook de tijden in Sri Lanka veranderen en langzaam komen vrouwen voor hun rechten op en willen ook de mogelijkheid krijgen om te leren en eventueel te werken. Bij dit project help je vrouwen bij deze bewustwording door het geven van workshops of andere leerzame trainingen waarmee hun zelfbewustzijn wordt gestimuleerd. Engelse les is daarbij erg belangrijk!  Kijk voor meer info bij vrijwilligerswerk in Sri Lanka.

Vrijwilligerswerk Nepal women empowerment

#followyourdreams