page-travel.php
App ons
Gratis magazine aanvragen
Mail ons
Afspraak maken
Aanmelden nieuwsbrief
Aziƫ

Aziƫ: vrijwilligerswerk, wildlifeprojecten of backpacken

De reizigers die er geweest zijn, kunnen het beamen; wat een veelzijdig continent is Aziƫ. Met zo veel verschillende landen en culturen, zo veel verschillende soorten religies, talen en eten, zo veel verschillende kleuren en geuren en zo veel verschillende steden waar zo veel verschillende mensen wonen. Maar waar je ook naar toe gaat; je bent zo ontzettend welkom! En dat zullen ze je zeker laten blijken, want vriendelijk en gastvrij zijn de Aziaten meer dan welk volk ter wereld ook!

Aziƫ is zo veelzijdig, gastvrij en mooi!

AziĆ« is een behoorlijk groot continent en niet alle landen zijn even goed en makkelijk bereisbaar. De meeste (jonge) reizigers kiezen daarom om naar het zuidoosten te gaan. Logisch, want dat is een prachtige regio want daar kun je zo veel natuur, cultuur en prachtige steden vinden. Boven is het relatief goedkoop en is het openbaar vervoer prima te doen. Het Zuidoost AziĆ« is erg gevarieerd en je vindt in ieder land wel weer iets anders. In het populaire Thailand kun je heerlijk relaxen op schitterende eilanden, verschillende tempels bekijken en fascinerende steden bezoeken zoals Chiang Mai in het noorden en Bangkok in het midden. In hetĀ  Vietnam is het vooral de fascinerende cultuur/geschiedenis en de mooie landschappen waarvan je kunt genieten En het lekkere Vietnamese eten natuurlijk! Nepal is ook zo’n bijzondere bestemming waar je als avontuurlijke reiziger je hart kunt ophalen. En wat dacht je van het prachtige IndonesiĆ« of MaleisiĆ«…allebei pareltjes! Sri Lanka is de nieuwkomer in dit rijtje. Met fantastische stranden en super goede surfspots wordt dit land ook steeds populairder bij backpackers.

Indonesie Bali Luuk

Vrijwilligerswerk

Veel! Er zijn zo veel mooie dingen te doen en te beleven in Aziƫ. Naast het rondreizen kun je er ook vrijwilligerswerk gaan doen in bijvoorbeeld in Thailand, op Bali, in Vietnam of Nepal. Om maar een paar voorbeelden te geven. Het vrijwilligerswerk in Aziƫ bestaat voornamelijk uit het geven van (Engelse) les op scholen of aan monniken. Er zijn verschillende scholen waar je als vrijwilliger aan de slag kunt om te assisteren met het geven van Engelse les. De leerlingen kunnen variƫren van 4 tot 21 jaar. Vanwege het lerarentekort is je hulp meer dan welkom. De lessen op deze scholen zijn niet zo georganiseerd als in Nederland. Er is vaak niet een duidelijk lesplan en veel zal aankomen op het eigen initiatief van de leraren (en vrijwilligers). Als je op een leuke, interessante en voor de kinderen begrijpbare manier Engelse les geeft zijn ze erg blij. Naast het geven van Engelse les kun je ook meehelpen bij projecten op het gebied van gezondheidszorg, kinderopvang, women empowerment en sport.

Vrijwilligers kunnen op verschillende plekken en in verschillende Aziatische landen de handen uit de mouwen steken. Als vrijwilliger kun je meehelpen bij projecten op het gebied van:

Wildlife en natuurprojectenĀ 

Als je hart meer bij dieren of de natuur ligt, dan zijn er ook mogelijkheden voor je. Een fantastische ervaring! Je kan in Sri Lanka aan de slag om te helpen schildpadden te beschermen.

Backpacken

Maar Aziƫ is en blijft natuurlijk het continent waar je MOET gaan backpacken. Van Thailand naar Cambodja, door naar Vietnam en Laos. En misschien op de terugreis even wat uitrusten op de standen van Bali of Flores. Rugzak op je rug en go with the flow! Dit kun je overigens prima combineren met een tijdje vrijwilligerswerk doen of meehelpen bij een wildlifeproject!

Lees meer Sluiten

Bekijk hieronder wat je allemaal kunt doen in Aziƫ

#followyourdreams