page-travel.php
Bel of app
me terug

Gratis magazine aanvragen
Mail ons
Afspraak maken
Aanmelden nieuwsbrief

Zuid-Afrika

Vrijwilligerswerk in Zuid-Afrika, de regenboognatie

Duizenden toeristen komen jaarlijks genieten van wat Zuid-Afrika te bieden heeft: prachtige stranden, grote reservaten met wildlife, bijzondere steden en een overweldigende natuur. Een heel bijzonder land met een roerige geschiedenis en een super veelzijdige bevolking. Het land wordt niet voor niets ‘ de regenboognatie’ genoemd: je vindt er heel veel verschillende bevolkingsgroepen die allemaal zo hun eigen gewoonten, geschiedenis, identiteit, cultuur en vaak ook taal hebben. Dat maakt het land complex, maar ook boeiend en veelzijdig. Absoluut de moeite waard om het land te bezoeken en te combineren met vrijwilligerswerk!

Vrijwilligerswerk in Zuid-Afrika: onderwijs, social welfare en sport

Naast alle prachtige steden en adembenemend mooie natuur is er ook armoede en de HIV/Aids problematiek bij bepaalde bevolkingsgroepen in met name de achterstandwijken (townships). En daar kun je als vrijwilliger veel betekenen. Er zijn diverse projecten in Kaapstad, Stellenbosch en Hout Baai die de hulp van vrijwilligers goed kunnen gebruiken. Deze zijn op het gebied van onderwijs, social welfare en sport. Als je kiest voor een project in het onderwijs dan kun je worden geplaatst op een school. Dat kan een pre-school zijn, een basisschool of scholen voor voortgezet onderwijs.

De sportprojecten sluiten goed aan bij de onderwijsprojecten. Bij deze projecten organiseer je sportlessen en (naschoolse) sportieve activiteiten voor de kinderen. Een heel leuk project in deze categorie is het Surf and Adventureclub project! Bij projecten die onder social welfare vallen moet je denken aan bijvoorbeeld vrijwilligerswerk in een instelling voor gehandicapte kinderen. Naast Kaapstad kun je ook in het prachtige en gemoedelijke Zuid-Afrikaanse St Lucia vrijwilligerswerk doen.

Widlifeprojecten in Zuid-Afrika: bescherming van natuur en bedreigde diersoorten

In Zuid-Afrika kun je als vrijwilliger ook meehelpen bij zogenaamde ‘wildlifeprojecten’.  Dat zijn projecten die het doel hebben om de natuur en bedreigde diersoorten te beschermen. Diverse (vrijwilligers-) projecten – groot en kleinschalig – zorgen er inmiddels voor dat bepaalde natuurreservaten gewoon natuur blijven en dat sommige beschermde diersoorten niet uitsterven. Maar dit is pas het begin. Er moet nog veel bereikt worden. En daar zijn veel vrijwilligers voor nodig! Ook jij kan je inschrijven voor een van onze wildlife- of natuurprojecten en je handen uit de mouwen steken om de natuur te beschermen. Ervaring? Niet nodig! Wat dan wel? Passie voor de natuur (en zin in avontuur)!

Maar liefst 11 officiële talen

Zuid-Afrika kent maar liefst 11 officiële talen. De voertaal van de regering is Engels. Dat wordt ook bijna overal gesproken en gezien als de omgangstaal tussen alle verschillende bevolkingsgroepen. De andere talen zijn Afrikaans, Ndebele, Noordelijk Sotho, Zuidelijk Sotho, Swazi, Tsonga, Tswana, Venda, isiXhosa en isiZoeloe.

Read more

Bekijk hieronder welke projecten we aanbieden in Zuid-Afrika.

#letsmakememories