page-travel.php
Bel of app
me terug

Gratis magazine aanvragen
Mail ons
Afspraak maken
Aanmelden nieuwsbrief

Zuid-Afrika

Word vrijwilliger in Zuid-Afrika en help mee op een sociaal project of een wildlifeproject

Zuid-Afrika is een mooi en inspirerend land om vrijwilligerswerk te doen of om mee te helpen aan een wildlifeproject. Duizenden toeristen komen jaarlijks genieten van wat Zuid-Afrika te bieden heeft: prachtige stranden, grote reservaten met wildlife, bijzondere steden en een overweldigende natuur.

‘Als vrijwilliger in Zuid-Afrika kun je veel betekenen’

Maar het heeft ook een ander gezicht, namelijk die van armoede, HIV/Aids en een behoorlijk roerige geschiedenis waar je de littekens nog van kunt zien en voelen. Zuid-Afrika is op de goede weg, maar ze zijn er nog niet! Als vrijwilliger in Zuid-Afrika kun je veel betekenen. Niet alleen voor de prachtige inwoners maar ook op het gebied van natuurbeheer en wildlife is er veel te doen! Zeker weten dat je dit land en haar inwoners na deze reis in je hart hebt gesloten.

Natuur en bedreigde diersoorten beschermen in Zuid-Afrika

De opwarming van de aarde, stropers die olifanten en neushoorns afslachten, vervuilde oceanen, illegale dierenhandel en het kappen van het oerwoud. Overal op de wereld staat de natuur onder druk, ook in Zuid-Afrika! Er is niet heel veel tijd meer te verliezen. Actie! Gelukkig staan er ook in Zuid-Afrika steeds meer mensen op om de natuur en bedreigde diersoorten te beschermen. Met succes! Diverse (vrijwilligers-) projecten – groot en kleinschalig – zorgen er inmiddels voor dat bepaalde natuurreservaten gewoon natuur blijven en dat sommige beschermde diersoorten niet uitsterven. Maar dit is pas het begin. Er moet nog veel bereikt worden. En daar zijn veel vrijwilligers voor nodig! Ook jij kan je inschrijven voor een van onze wildlife- of natuurprojecten en je handen uit de mouwen steken om de natuur te beschermen. Ervaring? Niet nodig! Wat dan wel? Passie voor de natuur (en zin in avontuur)!

Vrijwilliger in Zuid-Afrika: van lesgeven tot ouderenzorg en alles daar tussenin

Naast de prachtige wildlife- en natuurprojecten zijn er ook een aantal ‘sociale projecten’ waar je als vrijwilliger in Zuid-Afrika kunt helpen. Er zijn diverse projecten in Kaapstad, Stellenbosch en Hout Baai die de hulp van vrijwilligers goed kunnen gebruiken. Deze zijn op het gebied van onderwijs, social welfare en sport. Als je kiest voor een project in het onderwijs dan kun je worden geplaatst op een school. Dat kan een pre-school zijn, een basisschool of scholen voor voortgezet onderwijs. De sportprojecten sluiten goed aan bij de onderwijsprojecten. Bij deze projecten organiseer je sportlessen en (naschoolse) sportieve activiteiten voor de kinderen. Een heel leuk project in deze categorie is het Surf and Adventureclub project! Bij projecten die onder social welfare vallen moet je denken aan bijvoorbeeld vrijwilligerswerk in een instelling voor gehandicapte kinderen. Naast Kaapstad kun je ook in het prachtige en gemoedelijke Zuid-Afrikaanse St Lucia vrijwilligerswerk doen.

Reisverslag coördinator Yvette: ‘Zuid-Afrika wat ben je mooi!’

Iedereen van Activity International die in Zuid-Afrika is geweest, is een beetje verliefd op Zuid-Afrika geworden. Daar kun je verder niets aan doen, dat overkomt je gewoon. De natuur, de lieve mensen, de wilde dieren, de prachtige steden… je kunt niet anders dan ervan gaan houden. Coördinator Yvette overkwam het ook. Lees maar eens:

“Normaal pak ik altijd het vliegtuig richting Azië, maar afgelopen september ben ik 5 weken naar Zuid-Afrika geweest. Ik was ontzettend nieuwsgierig geworden, want ik hoorde hier alleen maar positieve verhalen over. En omdat ik zelf ook een aantal programma’s in Zuid-Afrika onder mijn hoede heb hier bij Activity International, vond ik het erg leuk/goed om hier zelf ook geweest te zijn. En werkelijk niets was gelogen, wat een prachtige bestemming, zo ontzettend veelzijdig! Zuid-Afrika heeft echt voor iedereen iets moois te bieden! (…) En ik kon Kaapstad natuurlijk niet verlaten zonder daar de projecten te bezoeken en de vrijwilligers in Zuid-Afrika te ontmoeten.” Lees hier haar hele reisverslag.

Read more

Vind hieronder de reizen die mogelijk zijn in Zuid-Afrika.

#letsmakememories