page-travel.php
App ons
Gratis magazine aanvragen
Mail ons
Afspraak maken
Aanmelden nieuwsbrief
Zuid-Afrika

Vrijwilligerswerk en rondreizen in Zuid-Afrika

Duizenden toeristen komen jaarlijks genieten van wat Zuid-Afrika te bieden heeft. Er zijn prachtige stranden, grote reservaten met wildlife, bijzondere steden en een overweldigende natuur. Een heel bijzonder land met een roerige geschiedenis. En met een hele veelzijdige bevolking. Het land wordt niet voor niets ‘de regenboognatie’ genoemd. Je vindt er heel veel verschillende bevolkingsgroepen die allemaal zo hun eigen gewoonten, geschiedenis, identiteit, cultuur en vaak ook taal hebben. Dat maakt het land complex, maar ook boeiend en veelzijdig. Absoluut de moeite waard om het land te bezoeken en te combineren met vrijwilligerswerk!

Vrijwilligerswerk in Zuid-Afrika: onderwijs, gezondheidszorg, social welfare en sport

Naast alle prachtige steden en adembenemend mooie natuur is er ook armoede. Daarbij komt de HIV/Aids problematiek die bij bepaalde bevolkingsgroepen in met name de achterstandswijken (townships) voor grote problemen zorgt. Als vrijwilliger kun je daar dan ook veel betekenen. Er zijn diverse projecten in Kaapstad die de hulp van vrijwilligers goed kunnen gebruiken. Deze projecten zijn op het gebied van onderwijs, social welfare en sport. Als je kiest voor een project in het onderwijs dan kun je worden geplaatst op een pre-school, een basisschool of scholen in het voortgezetonderwijs.

De sportprojecten sluiten goed aan bij de onderwijsprojecten. Bij deze projecten organiseer je sportlessen en (naschoolse) sportieve activiteiten voor de kinderen. Een heel leuk project in deze categorie is het Surf and Adventureclub project! Ook het Vrijwilligerswerk in Kaapstad project is een mooie kans om te werken met de lokale bevolking en jouw steentje bij te dragen.

Kortom, genoeg mogelijkheden voor vrijwilligerswerk in Zuid-Afrika! Zuid-Afrika combineren met andere landen? Kijk dan eens naar onze Kruger to Cape reis!

Wildlifeprojecten in Zuid-Afrika: bescherming van natuur en bedreigde diersoorten

In Zuid-Afrika kun je als vrijwilliger ook meehelpen bij zogenaamde ‘wildlifeprojecten’.  Dat zijn projecten die het doel hebben om de natuur en bedreigde diersoorten te beschermen. Diverse projecten zorgen er inmiddels voor dat bepaalde natuurreservaten gewoon natuur blijven en dat beschermde diersoorten niet uitsterven. Maar dit is pas het begin en er zijn veel vrijwilligers nodig! Ook jij kan je inschrijven voor een van onze wildlife- of natuurprojecten en je handen uit de mouwen steken om de natuur te beschermen. Ervaring? Niet nodig! Wat dan wel? Passie voor de natuur (en zin in avontuur)!

Maar liefst 11 officiële talen

Zuid-Afrika kent maar liefst 11 officiële talen. De voertaal van de regering is Engels. Dat wordt ook bijna overal gesproken en gezien als de omgangstaal tussen alle verschillende bevolkingsgroepen. De andere talen zijn Afrikaans, Ndebele, Noordelijk Sotho, Zuidelijk Sotho, Swazi, Tsonga, Tswana, Venda, isiXhosa en isiZoeloe.

Reisverslag

Meer lezen over deze prachtige bestemming? Lees dan het reisverslag van Yvette.

Lees meer Sluiten

Bekijk hieronder bij welke projecten je kunt helpen in Zuid-Afrika.

#followyourdreams